17.1.09

Ple Municipal, dilluns

Notícies - Alcaldia

La sala d’exposicions del Centre Social acollirà el proper dilluns a partir de les 20h. la primera sessió plenària del 2009. Un Ple municipal on el regidor de Dinamització Econòmica, Comerç i Turisme, Joan Besòs, presentarà públicament la seva renúncia a l’acta de regidor, es durà a aprovació la proposta del nou Jutge de Pau de Cubelles, i es proposaran l’aprovació provisional del Pla Especial Urbanístic del Port Esportiu de Cubelles i l’aprovació definitiva de l’adhesió al Consorci Sanitari del Garraf.
A banda, es proposaran tres mocions. Tots els grups municipals amb representació municipal reclamaran una millora del servei de transport ferroviari a Cubelles, i la supressió immediata dels peatges de l’autopista C-32 a Cubelles. La tercera, presentada per tots els grups a excepció de CiU, mostra el rebuig i condemna dels atacs d’Israel a Gaza.

El Ple es podrà seguir a través de l’emissora municipal, Ràdio Cubelles 107.5FM, i a través d’Internet a http://www.radiocubelles.cat/.

Divendres 16 Gener 2009 - Comarca

Rebuig unànime al preu del peatge

La pujada anual del preu de l’autopista C-32 ha aixecat el rebuig unànime de la comarca, que denuncia la discriminació que pateix el Garraf respecte d’altres comarques de l’àrea metropolitana. La pujada ha estat d’un 4,60% en el cas del peatge de Vallcarca, que queda en 5,30 euros, i d’un 7% en el de Cubelles, que ara costa 3,11 euros. La mitjana d’increment de tarifes en les vies que són de titularitat de la Generalitat ha estat del 4,24%.
Davant d’això, els ajuntaments de Vilanova, Sitges i Cubelles presentaran en els pròxims plens municipals mocions de rebuig sobre aquest tema. L’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, per exemple, titlla d’inacceptable aquest increment, que representa un greuge per a les famílies de la comarca i també per a la competitivitat del nostre territori per atraure activitat econòmica. Elena assegura que ni el preu ni la pujada són justos, i per això el govern municipal presenta una moció al ple del dia 19 de gener en què s’exigeix el rescat del peatge fins a fer-ho homologable al cost mitjà per quilòmetre dels peatges de Catalunya. En aquest sentit, es demana que la Generalitat promogui reduccions del peatge de la C-32 dins la política de rescats que està duent. En aquest sentit, Elena diu que per aconseguir-ho toca que lluitem el conjunt del territori, i al capdavant, els ajuntaments.
L´alcaldessa de Cubelles,Mª LLuïsa Romero per la seva banda,considera una injusticia aquest increment. Sembla que la comarca acabi a Vilanova,es queixa,ja que nosaltres tenim un doble castig.D´una banda,l´increment del preu desproporcionat,més elevat que el de Vallcarca,diu. I d´altre,el fet que no tenim variant i la conexió amb autopista i amb la resta de la comarca,ès de pagament,a diferència del que pasa entre les altres poblacions.
Romero asegura que reclamem l´abaratiment del peatge per a la gent de la comarca o alguna compensació per a tota la gent que ha d´anar diàriament a treballar a Barcelona.Aquesta reclamació s´inclourà en una moció de rebuig que el govern municipal presentará al proxim ple del dia 19 de gener.


Divendres 16 Gener 2009 - Cubelles

La gestió econòmica, encaminada

Un any després del traspàs a la Diputació de Barcelona de la gestió i recaptació dels tributs, l’Ajuntament de Cubelles està a l’espera del primer balanç d’aquest canvi, al qual es va optar amb l’objectiu de posar ordre i aconseguir estalviar diners. S’ha fet un esforç enorme per posar fi als anys de poca transparència en tema econòmic que hi ha hagut a l’Ajuntament, explica Xavier Grau, regidor d’Hisenda. I apunta que un dels punts clau era rescatar els 2,5 milions d’euros adormits, que estaven pendents de recaptació. Eren uns diners que havien d’estar a les arques municipals, però que no hi són. Ara hem de veure què s’ha pogut recuperar. De fet, des de la Diputació només es poden reclamar els diners no recaptats d’impostos, taxes o rebuts, entre altres coses, dels darrers anys.


Font: La gestió econòmica, encaminada

Divendres 16 Gener 2009

http://www.diaridevilanova.cat/

16.1.09


(foto/arxiu Diari de Cubelles)
CARNAVAL 2009

Font: Ràdio Cubelles

Les inscripcions per a participar als concursos de carrosses i grups de disfresses s'obriran el 19 de gener al centre social.
Les inscripcions per a participar als concursos de carrosses i grups de disfresses s'obriran el 19 de gener al centre social.
La regidoria de Festes i Tradicions ja ho té, gairebé, tot a punt per a la celebració del Carnaval 2009, que es farà del 14 al 25 de febrer. Com cada any la regidoria subvencionarà les carrosses amb 350€, els grups, que com a mínim han de ser de 15 persones, amb 200€, i les comparses, compostes per un mínim de 10 parelles, amb 100€. Les inscripcions es poden fer al centre social des de dilluns 19 de gener.
més informació a

Cubelles - Festes i Tradicions

Enviat a Diari de Cubelles per La Fita

Portada dossier Safareigs /Cubelles,2008
(arxiu La Fita 2008)

Sintonitzant Radio Cubelles sempre trobes la veu amiga de qui aporta dia a dia la informació puntual entrevistant i donant peu a conèixer l’última hora informativa. Tens l’ocasió de conèixer temes punters i també escoltar bona música.
A la primera hora es va donar una informació que nosaltres l’associació de Dones La Fita rebem amb molta alegria,ja que finalment ha donat fruit la petició realitzada a traves d’instància al Ajuntament de la rehabilitació dels safareigs de Cubelles que la nostra associació va demanar adjuntant un petit dossier en que dones i filles de dones de Cubelles recordaven a les seves mares el temps en que anar a rentar als safareigs era habitual a Cubelles, documentat amb fotografies i petits relats de les seves vivències. Escoltar en veu de la regidora Prudencia Carrasco que la Junta de Govern ha considerat donar llum verda a la elaboració del projecte, es una bona informació retransmesa per Radio Cubelles que a ben segur a molts veïns i veïnes ha satisfet i a nosaltres també.

Associació Dones de Cubelles La Fita

15.1.09

M.T/Diari de Cubelles
Com cada dia a la gent que tenim per hàbit llegir titulars de diaris ens submergim al món d’Internet on trobem sovint articles que criden la nostra atenció . Aquets dies es viu de diferents maneres cadascú de nosaltres el tema de Gaza i deixant a part la problemàtica greu i les conseqüències d’aquets fets i les víctimes entre la població civil a molts de nosaltres que rebutgem el terrorisme vingui de on vingui ,llegint un excel·lent article de Iu Forn al diari Avui ens trobem identificats en el seu escrit. Llegiu....




Passa-ho!

DOCTOR, SÓC PROGRE I ESTIC DESORIENTAT

Iu Forn

Hola, sóc allò que col·loquialment en diem un progre. Bé, no sé si encara ho sóc perquè fa dies que tinc molts dubtes. Veurà, doctor, li explicaré el que em passa.
Vaig anar a totes les manis contra la guerra de l'Iraq i vaig participar a totes les cassolades perquè estava a favor de la pau i del poble iraquià. Però amb aquesta guerra de Palestina és diferent i més després d'anar dissabte a la mani de Barcelona. Hi vaig veure una ira mai vista en una mani per la pau, incloses caputxes i pistoles de la marca performance. A més, tots els àrabs que hi van participar eren homes. Jo com a progre em pregunto: on eren les dones? Doctor, és que tinc la sensació que vaig acabar manifestant-me a favor de Hamàs, i jo sóc pacifista. I no cal que li digui res dels "artistes" que van manifestar-se a Madrid. Sóc un gran admirador de tots ells i elles, però quan aquí volien fotre el Rubianes a la presó, van amagar-se com rates tots menys tres. Exactament tres.

A la guerra de l'Afganistan vaig a favor d'Occident perquè els talibans són uns terroristes. En canvi en la de Txetxènia vaig a favor dels txetxens, amb qui els russos estan duent a terme una neteja ètnica usant l'excusa que són uns terroristes. Sóc antiamericà, però tan fan de l'Obama que la meva contrasenya de l'ordinador és iesgüiken. Considero que Cuba és un règim dictatorial, però també estic en contra dels fatxes anticastristes de Miami. Evo Morales ha aconseguit en poc temps que tots els bolivians sàpiguen llegir, però em repugna la seva política prochavista.

Crec que hem de contaminar menys, però estic fart d'anar amb el meu 4X4 escoltant Manu Chao a 80 per hora. Sóc ateu, però he trobat a faltar llum als carrers aquest Nadal. Estic a favor de la nova cultura de l'aigua, però m'alegra la vista veure aigua saltant per les fonts.

Doctor, què em passa? M'he fet gran o és que he decidit pensar per mi mateix?
·
Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 2. Dijous, 15 de gener del 2009

14.1.09



Fa quince anys en un dia com avui va morir Federica Montseny. Va neixer a Madrid el 12 febre de 1905 i va morir a Tolosa de Llenguadoc el dia 14 de gener. Va ser una lider anarquista i també ministra durant la segona Republica Espanyola i també la primera dona ministra de l´Europa Occidental.
més informació a

La anarquista española fue ministra durante la II República, convirtiéndose en la primera mujer de la Europa Occidental en ocupar este cargo.
Font:
La maledicció dels recursos: el cas del Congo

http://www.cetede.org/spip.php?article229

Òscar Mateos, investigador en conflictes africans Josep Maria Royo, analista de l’Escola de Cultura de Pau

Dilluns 19 de gener de 2009 a les 19 hores
Centre Cívic Pati Llimona (c/ Regomir 3)

L'Àfrica subsahariana és, malauradament, el continent amb més conflictes armats. Entre les múltiples causes que es mouen darrera d’aquests conflictes, n’hi ha un que es repeteix: la cobdícia per apropiar-se dels seus recursos naturals. Aquest fet ha donat lloc a qualificar els recursos africans de com una maledicció, doncs darrera el petroli, l’or, els diamants, l’estany, el coltan o les fustes tropicals apareixen conflictes que pateixen les poblacions. Recursos, que en lloc de representar un impuls pel desenvolupament han generat corrupcions, o pitjor, conflictes armats.
Enviat per www.cetede.org
Centre de Treball i Documentació (CTD)
Cicle de xerrades dels ‘Tallers en Família’

El cicle de xerrades ‘Tallers en Família’ que proposa la regidoria de Serveis a les Persones pretén ser un espai on les famílies es puguin trobar per compartir experiències i parlar de temes que a tots els interessen i els neguitegen i que fan referència aspectes psico-sòcio-afectius del nen/a, o relacionats amb l’aprenentatge d’hàbits segons l’estadi evolutiu en el que es troben. Els centres escolars del municipi seran l’escenari on tan els grans com els petits puguin compartir una estona de joc que els pugui ajudar a aprendre més sobre la seva relació familiar, i possibilitar la relació amb altres famílies.

més informació a Cicle de xerrades dels ‘Tallers en Família’

Font : http://www.cubelles.cat/

El preu de l’habitatge nou a Cubelles disminueix un 4,7% l’any 2008


Notícies - Altres informacions
12/01/2009
Segons les dades del darrer butlletí del mercat immobiliari de la Societat de Taxació S.A., el preu dels pisos a Cubelles van disminuir un 4,7%. L’informe detalla el preu mig dels habitatges nous en poblacions de costa durant l’any 2008, en el cas de Cubelles es situa en els 2.297 €/m2. Com en altres poblacions veïnes, es detalla una reducció dels preus al llarg del segon semestre de l’any per sota de la mitja anual, de manera que en els primers sis mesos la disminució dels preus a Cubelles va ser d'un 6,2%, mentre que en el segon semestre es va situar en el 3,2%.

Els preus tampoc no difereixen gaire entre municipis propers, ja que el cost mig dels habitatges a Vilanova és de 2.373 €/m2, i a Cunit és de 2.222 €/m2. Sitges, en canvi, es manté com un dels indrets més cars amb 3.333 €/m2. En aquesta vila també ha disminuït el preu, però la variació anual ha estat tan sols del -3%. Per la seva banda, Vilanova és el municipi costaner del Garraf on més s’ha reduït el preu mig dels habitatges, ja que al llarg de l’any passat van abaratir-se un 5,2% respecte el 2007.

També es pot fer una lectura optimista de les dades de l’informe si es comparen amb la mitja estatal (2.712 €/m2) i, sobretot, si la comparació es fa amb la mitja catalana (3.884 €/m2). Així doncs, es confirma que Catalunya segueix sent la comunitat autònoma on el preu de l’habitatge és més elevat. En totes les comunitats autònomes s’ha produït una reducció dels preus del 2007 al 2008, de manera que la mitja estatal es situa al -6,6% i la catalana en un -6,5%.
Consulti les dades de les poblacions costaneres de Catalunya fent clic aquí.
Consulti les dades comparatives entre comunitats autònomes fent clic aquí.

Font :

http://www.cubelles.cat/

13.1.09

Penedès.

El govern de Cubelles projecta enderrocar l'actual ajuntament per construir un edifici nou

Les obres començaran després de l'estiu i estan pressupostades en 2 milions

MÍRIAM DE LAMO. Cubelles

El govern de Cubelles (PSC, CiU, i ERC) iniciarà aquest proper any la construcció d'un ajuntament nou en la mateixa ubicació que l'actual. Es tracta d'un projecte pressupostat en dos milions d'euros, que preveu l'enderrocament de l'edifici existent per aixecar-hi unes dependències municipals noves més àmplies, modernes i accessibles. Mentre durin les obres, el govern preveu traslladar els departaments municipals a l'antic centre d'atenció primària de Cubelles, que s'haurà de rehabilitar.
El govern local habilitarà el CAP amb l'objectiu que hi pugui treballar el personal de l'Ajuntament al setembre, aproximadament, data en que també haurien de començar les obres de construcció del nou edifici, segons explica el regidor d'Urbanisme, Miguel Ángel López (PSC). A la vegada, el tripartit posarà en marxa el procés per elaborar el projecte de l 'ajuntament nou, que probablement es farà a través d'un concurs d'idees, segons López.
La idea del govern és que l'ajuntament nou disposi de «les dependències municipals més representatives», com són la sala de plens, l'alcaldia o la secretaria. L'Ajuntament té en propietat les cases situades al costat de l'actual edifici municipal, un espai que permetrà que les noves dependències siguin més àmplies.

L'EDIFICI NOU, INTEGRAT
El regidor d'Urbanisme explica que l'edifici actual, construït en el segle XVIII, «no està catalogat», i avança que el futur espai estarà «integrat» en l'arquitectura de l'entorn. El fet de mantenir un pòrtic d'entrada similar a l'actual és una de les possibilitats que esmenta Miguel Ángel López a l'hora d'explicar el disseny del projecte. L'ajuntament nou requerirà una inversió de dos milions d'euros, segons el pressupost del 2009; l'any vinent, però, la inversió municipal serà d'un milió. «Volem conservar la centralitat de l'Ajuntament, sempre ha estat aquí amb una sèrie de serveis», indica el responsable d'Urbanisme.
Ara, l'edifici disposa dels departaments d'alcaldia, serveis generals, serveis econòmics i secretaria. Altres regidories estan repartides per altres dependències municipals: un exemple són els Serveis Socials, que són al centre social, i Urbanisme, al CAP.
Segons López, al primer i el segon pis del centre d'atenció primària caldrà fer diverses obres de millora perquè puguin instal·lar-s'hi els departaments de l'Ajuntament durant les obres. La instal·lació d'un ascensor i la remodelació de totes les sales formaran part de l'actuació a l'edifici.
La falta d'accessibilitat de l'edifici de l'ajuntament de Cubelles va motivar el trasllat dels plens municipals al centre social des del mes de juny d'aquest any. Tots els grups polítics amb representació municipal van donar suport al canvi d'ubicació de les sessions plenàries, a les quals les persones amb problemes de mobilitat no podien assistir quan els plens se celebraven a l'ajuntament.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/