26.7.08
Fotos/arxiu Diari de Cubelles

M. Trives/Diari de Cubelles
Aquest cap de setmana han acabat les actuacions de jazz organitzades a diversos locals de Cubelles i una vegada més el nivell professional dels musics participants ha destacat sobradament.
Abaiba Project ,al Restaurant La Rueda i Her Friends amb Nadia Basurto a KBe KBo ,van oferir el 10 i el 24 de juliol molt bones actuacions.

També a Pic& Jazz un clàssic a l´hora d´ escoltar a bons grups ,el 17 de juliol actuaven Swing Tribute,genials músics i molt joves i a on la veu de Nadia Basurto va oferir uns registres que no oblidarem.

I dimarts 22, Alfredo Spinoza , reconegut dins el món del jazz a tot arreu i fundador de La Orquesta LA PORTEÑA JAZZ BAND de la que va ser un dels fundadors. Considerat un dels millors Saxos Alts de l´America Llatina va ser acompanyat per Federico Mazzanti ,actual director musical de la PORTEÑA JAZZ BAND i per Erwyn Seerutton ,polifacètic music ,toca diversos instruments i també creador del GRUP DE GOSPEL van aconseguir posar de peu a tots els presents a Pic & Jazz .
En fi,tot un èxit !!!!

25.7.08

COMUNICAT ASSOCIACIÓ DONES LA FITA


Comunicat de rebuig de l´Associació La Fita a l´acte organitzat sota el nom de Cubelleseròtica

L´ Associació de La Fita , rebutgem i lamentem que sota un fàcil aparador progressista es mantingui i es promocioni actes que vulneren al dret com a dones d´ exigir un respecte al nostre cos ,a l’entorn cultural, social i sexual i al bon nom de Cubelles. Demanem un posicionament per part del Ajuntament i demés grups politics a la no permissivitat de l´ utilització del nom de Cubelles a qualsevol tipus d´ actes que vulneren el respecte a les persones en general i en aquest cas a les dones de Cubelles especialment.

Associació dones de Cubelles La Fita

25 de juliol 2008

Després de moltes opinions i discrepàncies a la construcció i a la ubicació del pont a la desembocadura del Foix per desencallar la problemàtica del accés a la Mota demanada per molts veïns i també per accedir al Institut afectat en el moment que cauen pluges fortes ja pren un camí. Tenim aquí l´ informació de la pàgina web del Ajuntament a on trobareu aquesta informació.
L’Ajuntament i Excover SA signen el contracte d’obres del pont del riu Foix

Notícies - Urbanisme i Planejament


24/07/2008
L’Alcaldessa de cubelles, Maria Lluïsa Romero, i Jorge Batllori Casas, en representació de l’empresa Excover SA, van signar la passada setmana el contracte d’obres per a la construcció del pont sobre el riu Foix. Aquesta infraestructura viària, llargament reclamada pels veïns de la Mota de sant Pere, el Clot del Bassó i el Residencial Les Salines, connectarà les dues lleres del riu al seu pas pel terme municipal de Cubelles.

Les obres començaran un cop finalitzada la reurbanització de l’entorn del Poliesportiu i de l’accés a l’IES. La voluntat del Govern municipal és evitar la coincidència de dues obres de tanta importància que afectarà el trànsit rodat del veïnatge de la zona.

Maria Lluïsa Romero, Alcaldessa de Cubelles, va destacar “la importància de la construcció d’aquesta infraestructura” perquè “soluciona la comunicació entre les dues lleres del riu quan el Foix porta aigua”. Romero també va fer referència a “la gran transformació que s’està fent d’aquella zona”, on s’està finalitzant l’arranjament dels accessos a l’institut i de l’entorn del Poliesportiu municipal. En aquella zona del municipi, d’aquí a poc, s’iniciaran les obres del pont i properament també ha de començar la construcció del complex mixt esportiu – hoteler de la Mota de Sant Pere, on s’instal·larà un hotel de 4 estrelles, una piscina coberta olímpica i diversos equipament esportius.

Per altra banda, l’Ajuntament de Cubelles i l’empresa CICSA, Consultor de Ingenieria Civil S.A., han signat el contracte per a la direcció d’obra i coordinació de seguretat i salut de les obres del pont del riu Foix, per import de 29.000,00 €.


El Correfoc dóna el tret de sortida aquesta nit als actes centrals de la Festa Major Petita de Cubelles, que enguany tindrà com a protagonistes als gegants de la vila, l’Abdon i l’Assumpta, amb motiu de la celebració del seu cinquantenari.

La plaça de la Vila serà l’escenari des d’on arrenquin aquesta nit, a les 21.30 h., les colles de diables que participen d’aquesta edició del Correfoc de Cubelles. El cercavila finalitzarà a la plaça del Mercat on, després de la ballada conjunta, tindrà lloc el sopar de germanor amb carn a la brasa. Enguany la novetat és el canvi d’emplaçament d’aquest àpat, que es farà a la plaça del Mercat. La venda de tiquets, al preu de 10 €, encara es pot fer al Centre Social de Cubelles. La nit finalitzarà, com no podia ser d’altra manera, amb l’actuació de l’orquestra La Banda del Drac, que tant d’èxit ha tingut a la vila en les seves darreres actuacions.

Però el plat fort de la Festa Major Petita d’aquest 2008 és la celebració de la 24a Trobada de Gegants, amb la presència de 27 colles. La commemoració del 50è aniversari de la creació de l’Abdon i l’Assumpta, l’empenta de la nova colla gegantera i el recolzament i impuls de la regidoria de Festes i Tradicions han permès assegurar un cartell de luxe per a aquesta tradicional jornada de gegants. Hi destaca, a més de les colles assistents, la presència dels gegants vells de Cubelles que, comandats per bona part dels seus antics portadors, faran la seva darrera sortida abans de continuar el seu merescut descans al Centre Social de Cubelles, on actualment estan emplaçats.

La trobada s’iniciarà a les 18 h., amb la tradicional concentració que enguany es trasllada a la plaça de l’Estació, per rememorar l’arribada dels nostres gegants ara fa 50 anys. D’aquí, i en una extensa cercavila, els participants recorreran els carrers de Cubelles fins arribar a la plaça del Mercat, on es realitzarà la ballada conjunta. A continuació el tradicional sopar de la coca enramada i, abans de donar pas a la música del grup Amarcord, tindrà lloc l’acte de commemoració d’aquestes noces d’or. Tota la celebració és una sorpresa, que únicament coneixen els membres de la Comissió dels 50 anys dels Gegants, però s’anuncia un bon espectacle de llum i color.

Sardanes i castells


Aquests, però, no són els darrers actes del cap de setmana, ni molts menys de la Festa Major Petita. Diumenge, a les 20 h., l’oferta és doble. Per una banda, la plaça de la Vila acollirà novament a la veïna colla dels Bordegassos de Vilanova, que anuncien castells de 7 en el seu retorn a la nostra vila. A la mateixa hora, però al passeig Marítim, els amants de la sardana tenen una cita amb la cobla Ciutat de Cornellà.

El cicle d’actuacions de grups i corals estrangeres es tanca el dilluns, 28 de juliol, a les 8 del vespre a la plaça de la Vila, amb la presència de Kennet School. El 30 de juliol, dia dels sants patrons, Adbon i Senén, els actes litúrgics agafen el relleu. A partir de les 11 h., els sacerdots de la comarca oficiaran una missa solemne en honor dels copatrons de la vila. A les 7 de la tarda és temps per als més menuts, amb l’espectacle de titelles Guinyol didó, a la plaça del Centre Social, i per a la celebració del 2n Concurs de Truites, que organitza l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles al mateix lloc. Els actes acabaran amb un concert de gralles, també a la mateixa plaça, a les 20.30 h.

http://www.cubelles.cat/


23.7.08

La Fita organitza una sortida a l'Expo

Font: Ràdio Cubelles

L'excursió està programada pels dies 11 i 12 de setembre
L’associació de dones La Fita ha organitzat una excursió a l’Expo de Zaragoza. La sortida es farà el dia 11 de setembre per tornar l’endemà dia 12. El preu per a sòcies és de 150€ per persona, mentre que per a no sòcies el cost és de 155€; i inclou desplaçament amb bus, l’estada a l’hotel, l’entrada a l’Expo, i l’esmorzar i dinar del dia 12. Les inscripcions són limitades i s’ha de realitzar a l’agència de viatges “Quins viatges” del carrer Piular, 5; i telèfon 93 8957422.

Més informació a la web: http://doneslafita.blogspot.com


La Joss torna a ser aquí !!!!!!!!

Tenim de nou una exposició de les pintures de la Joss Marmottant i aquesta vegada fa duet amb Montserrat Pascual.

A la Sala de la Rectoria tobareu una mostra de les dues ,cadascuna amb la seva personalitat.

M. Trives/Diari de Cubelles

A pel bon rullitu !!!!!!!!!!!!!!!


Tindrem bon rullito ? aconseguirem més peles ? Llegiu noticies extretas del diari Avui i també de La Malla digital , a on trobareu informació i a esperar segons diu el sr Solbes ....esperarem .....i confiem que el suport i l´actitut de pinya de representants de PSC, CiU, ERC i IC-V amb el sr Castells al devant doni força a les negociacions .
Au llegiu ! i una pregaria a la Moreneta també !!!!!!
EDITORIAL

Pols a Zapatero pel finançament

El Congrés del PSC del passat cap de setmana ha evidenciat les principals preocupacions dels socialistes catalans. No és en el front ideològic on tenen problemes. Tampoc en l'electoral, ja que el PSC no podia celebrar el seu conclave en una situació institucional més favorable: controlen els principals ajuntaments, la Generalitat i el govern espanyol. No hi ha batalles internes pel poder, més enllà dels mínims moviments i posicionaments previs al Congrés, que, si més no, serveixen per demostrar que el teixit polític socialista no és inert. Hi ha vida i debats ideològics, al PSC, però l'11è congrés no era el moment de posar preguntes sobre la taula. Els socialistes volen mostrar als ciutadans que tenen respostes. I, de respostes, Montilla va saber ensenyar-ne, com a mínim, dues.

L'autocrítica i la capacitat de discernir entre l'èxit electoral i la centralitat política diuen molt a favor del president de la Generalitat. José Montilla ha demostrat aquesta passat cap de setmana que té tan clars els objectius del PSC com les seves mancances: no guanyar les eleccions al Parlament de Catalunya i, per tant, no ser, encara, el partit de referència del catalanisme. El principal objectiu: arrencar de José Luis Rodríguez Zapatero un bon finançament per a Catalunya. En aquest sentit, les paraules de Montilla de diumenge no admeten dobles interpretacions: "T'estimem, però estimem més Catalunya".

Gràcies a aquesta declaració de principis del PSC i amb el front comú exhibit abans d'ahir pel tripartit i CiU, Antoni Castells ha pogut presentar-se davant del Consell de Política Fiscal i Financera amb els deures fets. El conseller d'Economia es presenta ara a Madrid amb la legitimitat de tenir al darrere la plana major de la política catalana. Castells té la raó i la força. La raó li van donar les balances fiscals publicades la setmana passada; la força li donen els diputats del PSC, CiU, ERC i IC-V al Congrés. Després del discurs de Montilla diumenge passat, el PSC ha d'estar disposat a fer servir els seus 25 diputats per forçar un sistema de finançament més favorable a Catalunya. Ara és el moment.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 3. Dimecres, 23 de juliol del 2008
i més .....
No hi haurà cap acord abans del 9 d'agost, data marcada per l'Estatut
Solbes no farà una nova proposta fins a la tardor

Tal i com es preveia, i com esperava el conseller d'Economia i finances del Govern català, Antoni Castells, la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera d'aquest dimarts ha acabat sense cap avenç sobre el nou model de finançament autonòmic. Després de prop de cinc hores de reunió, Catalunya manté la seva oposició al document de bases presentat pel vicepresident econòmic del Govern central, Pedro Solbes. El propi ministre ha explicat en roda de premsa, després de la reunió, que Catalunya manté el seu rebuig al document. Solbes ha reconegut que no hi haurà novetats abans del 9 d'agost, la data marcada per l'Estatut català per a determinar el nou sistema de finançament.Solbes creu que “el tema no serà fàcil” i que “caldrà treballar molt per arribar a un acord satisfactori per a tothom”.

22.7.08


Diari de Cubelles

A les págines del Diari Avui trobem una excelent cronica de Marta Lasalas i a les paraules dirigides a Zapatero per part de Montilla i que avui han suposat el tema central de tertulies a tot arreu,radio,televisió ,diaris …. feu una ullada a El Periódico i a la crónica de Antonio Segura a on també trobareu un altre punt de vista


Montilla desafia Zapatero


AVÍS El president català rebutja la proposta de finançament de Madrid i adverteix que no acceptarà un mal acord COMPROMÍS El mandatari espanyol garanteix que pactarà amb el PSC un model millor que l'actual

Marta Lasalas

Si la política té molt d'escenificació, ahir José Montilla va oferir al Palau de Congressos de Catalunya un autèntic cop d'efecte. En públic i cara a cara, el president de la Generalitat i primer secretari del PSC va ventar-li al secretari general del PSOE i president del govern espanyol l'avís que no acceptarà un mal finançament per a Catalunya i que, de moment, les notes que han sonat de la composició de Pedro Solbes no li agraden. És més, el va avisar que al PSC l'estimen molt però, si els fan triar, s'estimen més Catalunya i que un desacord seria "dolent per a tots". Zapatero no havia tingut inconvenient a fer públic la vigília del congrés del PSC una proposta de finançament de pa sucat amb oli. Ahir Montilla va tornar-li la pilota amb una duresa inusual.


L'envestida no va agafar del tot per sorpresa Zapatero. Però gairebé. Quan el president espanyol va arribar -tard- al congrés del PSC, Montilla el va avisar dels trets generals del seu discurs. L'inici de la cloenda es va fer esperar encara mitja hora més, la qual cosa va provocar especulacions sobre la temperatura de la conversa.

El vídeo del Sant JordiEl fet és que ahir el president espanyol no va exhibir el seu to distès habitual. Va precedir els parlaments un vídeo del míting que el PSC va organitzar al Palau Sant Jordi en les darreres generals. En una de les últimes imatges apareixia el líder del PSOE admirat per la magnitud de l'acte i afirmant: "mai no ho oblidaré". Fins i tot el pròleg tenia aire de passar comptes.


I és que ahir, el debat era el finançament. Un Zapatero conscient de la que li venia al damunt va embastar un discurs a la defensiva desplegant el seu particular "repàs del que significa complir la paraula donada". Hi va incloure l'aprovació de l'Estatut, els papers de Salamanca o el desplegament de les infraestructures, entre d'altres, i va proclamar que hi pensa afegir un finançament que millorarà l'anterior i que pactaran "junts" amb el PSC. De moment, el president espanyol va recordar que el seu govern ha publicat les balances fiscals -"quasi tabú"- i que desplegarà l'Estatut "sin prisa pero sin pausa".


Fins i tot Zapatero es va permetre una picada d'ullet sobre la llengua, situant Catalunya com a exemple del respecte a la diversitat i assegurant que firmaria un manifest que defensés el castellà, però també la resta de llengües de l'Estat.


No es va referir als debats sobre el grup propi dels socialistes catalans al Congrés però sí que va pronosticar que PSOE i PSC han estat junts 30 anys i seguiran junts "uns altres 30, i tota la vida".


Català i catalanisme


En prendre la paraula, Montilla va fer també una incursió al debat lingüístic per replicar el nacionalista Felip Puig que dijous el va acusar de destrossar el català. Pel primer secretari, la llengua es defensa respectant-la, fent-la servir -"espero fer-ho cada dia millor"- i amb la voluntat política. "Per tant, de lliçons de català les que calgui, de lliçons de catalanisme, cap ni una", va reblar.
A partir d'aquí, un relaxat Montilla va concentrar el discurs en el toc d'atenció a Zapatero. D'entrada, va puntualitzar que el PSC no participa al govern d'Espanya per "facilitar la governabilitat", sinó per un compromís federal que "reclama reciprocitat". Va ser el primer toc. Ja arribaria el xàfec.


El primer secretari va advertir que el que li interessa al PSC són els acords i l'entesa però "no a qualsevol preu" i no pensa acceptar "un mal acord". El polític català va advertir al líder del PSOE que es juga la credibilitat a Catalunya i el va cridar a plantar cara a la "catalanofòbia, el prejudici fàcil, la injustícia...". "És un moment decisiu perquè l'Espanya que representes no decebi l'immens cabal de confiança que has rebut de Catalunya", va advertir.


Tampoc no va parlar del grup propi, però va assegurar que el PSC està preparat a treballar "per a l'acord i també per al desacord". Encara va anar més enllà per advertir que "un desacord seria dolent per a tots". I finalment va arribar la puntilla: "La música del nou sistema de finançament que ens ha arribat fins avui no ens ha agradat. Esperarem les següents notes de l'acord". Però amb un punt clau: "Per nosaltres no hi ha una altra partitura que l'Estatut".
Artículo de Antoni Segura:'Toque de atención'El PSC ha lanzado una opa por la centralidad política


MÁS INFORMACIÓN


ANTONI Segura


En la calle de Còrsega, donde está la sede de CDC, deberían estar preocupados, porque el discurso de José Montilla en la clausura del congreso del PSC, pronunciado ante un José Luis Rodríguez Zapatero relegado a telonero del presidente de la Generalitat, puso de manifiesto que, entre los ciudadanos de Catalunya y el PSOE, el PSC elegirá siempre a los primeros. Lo dijo un secretario general que, según Felip Puig --siempre inoportuno-- no habla bien el catalán, pero que ha hecho el discurso más catalanista que se ha escuchado nunca de boca de un secretario general del PSC.


Seguir llegint.....a


Plenari CongrésL´agrupació de Cubelles del PSC representada per MªLluïsa Romero ,Xavier Grau i Antonio Martinéz Galiot com a delegats van participar al Congrés celebrat aquest cap de setmana al Palau de Congressos.


Las fotos formen part del arxiu/PSC de Cubelles20.7.08

El PSC mostra el seu rebuig a la directiva europea sobre Temps de Treball i la considera un “atac frontal a l´Europa social”


Carme Figueras confia que el text serà modificat al Parlament Europeu i es mostra convençuda que el Govern i el ministre Corbacho defensaran l´actual jornada laboral

La portaveu adjunta del grup Socialistes-CpC al Parlament de Catalunya, Carme Figueras, ha mostrat avui el rebuig dels socialistes catalans a la directiva europea sobre Temps de Treball que formalitza la setmana laboral de 65 hores i l´ha considerat un “atac frontal a l´Europa social”, un “autèntica regressió en els drets dels treballadors europeus”.

La portaveu socialista s´ha mostrat convençuda que l´actual text serà substancialment modificat en el seu pas pel Parlament Europeu i que els treballadors “no veuran retallats els seus drets”. Figueras ha destacat que, tal i com està, la directiva contempla “un pas més en la individualització de les relacions laborals i, per tant, en la pèrdua de capacitat de negociació col·lectiva, elimina, de facto, el dret al descans en les jornades laborals continuades i atenta contra la seguretat i la salut a la feina, alhora que dificulta la conciliació de la vida laboral i personal”.

Per tot plegat la dirigent socialista ha expressat el recolzament del PSC “al posicionament de la Confederació Europea de Sindicats, en la seva denúncia d´una mesura que suposa un retrocés en la protecció dels drets de treballadors i treballadores”.

Carme Figueras també ha donat per segur que “el Govern d´Espanya, a través del ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, defensarà l´actual jornada laboral” per tal d´aconseguir que aquesta decisió sigui modificada “adoptat una directiva que estigui en consonància amb els Tractats Europeu i la Carta de Drets Fonamentals de la UE”.