11.7.08

miradasdesola-sol


I les tiras d´humor de Jaume Desola...el cap de setmana

Falcons pelegrins aniden a la Tèrmica

Font: Ràdio Cubelles


Fa uns mesos els mitjans de Comunicació es feien ressò que un falcó pelegrí havia traslladat el seu niu del campanar de Sant Bartomeu de la Sagrada família de Barcelona a la central tèrmica de Cubelles. Tècnics del Departament d’Agricultura, Alimentació, i Acció Rural van informar a l’Ajuntament de Cubelles i a la central tèrmica que el falcó havia trobat parella i que volava al voltant de la tèrmica, i van demanar permís per instal·lar una caixa niu perquè nidessin, i el resultat ha estat el naixement aquesta setmana de tres cries.
El falcó pelegrí mascle, se la pogut identificar per l’anella identificadora que se li va col·locar al néixer, i se sap que pertany a una família de falcons pelegrins que forma part de programa del Pla de reintroducció d’aquesta espècie iniciada al 2005.
Tot i que hi ha vàries espècies, el falcó pelegrí és el més representatiu i famós. Presenta una àmplia distribució i és l'espècie més utilitzada en falconeria. Disposen d’ales fines i força accentuades que els permeten assolir velocitats extremadament elevades.
Està especialitzat en la caça d'ocells, que captura mitjançant un ràpid vol en picat. Les seves preses solen ser aus, de grandària variable ja que cacen des de coloms fins a ànecs però sempre preses en vol, pel contrari el falcó segurament s'estavellaria contra el terra.
Quan es llencen en picat amb les ales gairebé plegades poden arribar als 300 quilòmetres per hora, el que el converteix en l’animal més veloç del planeta. Després, clava les potents urpes sobre la presa, o simplement la colpeja sense clavar.
El falcó és un au rapaç de dimensions mitjanes, d’uns 40 cms de llarg i gairebé d’un metre d’envergadura. El mascle pesa entre 500 i 800 grams; les femelles, que solen ser més grans pesen entre 900 i 1200 grams.
És un au que s'ha adaptat a la vida en grans ciutats, com ho demostra que el falcó que s’ha instal·lat a la tèrmica prové de la Sagrada Família de Barcelona. Precisament Barcelona compta des de 1999 amb un projecte per a reintroduir el falcó pelegrí a la zona urbana per a controlar la població de coloms en aquesta ciutat.
(foto/arxiu Diari de Cubelles)


Una tempesta elèctrica ha originat desperfectes a l’interior de la torre rodona, que s’haurà de rehabilitar


La forta tempesta elèctrica que va caure a Cubelles el passat 4 de juliol va afectar al Castell dels Marquesos d’Alfarràs, edifici històric de propietat municipal. Tècnics de l’Ajuntament de Cubelles i del Servei del Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona, amb qui existeix un conveni per a la seva rehabilitació, van visitar l’edifici per avaluar els danys patits per l’impacte d’un llamp, possiblement rebotat del parallamps del campanar de l’església.
La Policia Local de Cubelles és qui va posar sobre avís als Serveis Tècnics municipals el passat 4 de juliol, arran de la trucada d’una veïna a la que li havia caigut al seu terrat part de la façana del Castell, com a producte del llamp. Immediatament, l’Ajuntament va realitzar una primera inspecció, en la que es va veure que la façana posterior de la torre de l’edifici presentava uns forats. Així mateix, es va traslladat la situació al Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona perquè el més aviat possible enviessin els seus pèrits i tècnics a inspeccionar l’espai.

El dilluns dia 7 es va realitzar aquesta segona visita realitzada conjuntament amb el pèrit del Departament de Patrimoni Històric de la Diputació de Barcelona, i un cop a l’interior, es va apreciar que els desperfectes externs de la torre corresponen a la sortida de la descàrrega elèctrica. A més, els tècnics i pèrits de la Diputació van determinar que gairebé amb tota seguretat el llamp va entrar per la part superior de la coberta, va baixar per dues bigues de fusta, que han quedat afectades, i va sortir per la façana. Actualment , els tècnics de la Diputació de Barcelona estudien la solució que caldrà donar a la coberta.

http://www.radiocubelles.net/

10.7.08

www.repsolypf.com


El proper 16 de Juliol farem la última cata de la temporada, dedicada a les COPES.

Una cata per descobrir la importància de la copa a l'hora de degustar un vi.
Es tracta d'experimentar com un vi canvia en funció de la copa.

Les copes de cristall son les RIEDEL.

A Riedel, el vi determina la forma de la copa. El disseny passa a ser secundari,
i per davant va la tècnica de basada en la forma de la copa i la qualitat del cristall.
Tot allò que l'enòleg ha fet al celler.
Les copes Riedel ho transmeten, donant-nos en nas i en boca tot el missatge del vi.

En JAUME BALAGUÉ i VICENT, ens portará en aquest interesant mon.

Es comparará els vins blancs, negres, caves i whiskey.

L'horari de la cata serà de 19.30h fins les 21.00h., es prega puntualitat.

Desprès de la cata, "aperitiu Pic & Jazz"

Preu de la inscripció: 15 €

Places limitades a 15 persones.


Tothom que estigui interesat a participar, envieu un e.mail a http://es.mc266.mail.yahoo.com/mc/compose?to=pic-jazz@wanadoo.es,
ó passeu pel celler, carrer Jacint Verdagues nº 20, ó tel.nº: 93.895.29.14
imatge/ muysenoresmios.blogspot.com


Anar al cine a la fresca una possibilitat i un aplaudiment llarg ...



Sessió de cinema a la fresca, aquest divendres


Font: Ràdio Cubelles


Serà a partir de les 22h a la plaça de la Vila
Continuen els Divendres a la Fresca que organitza la regidoria de Promoció Cultural de l’Ajuntament de Cubelles. Aquest divendres, a partir de les 22h i a la plaça de la Vila s’oferirà una sessió de cinema.
M. Trives/Diari de Cubelles

Avui parlem de ......

La lectura d´ aquest article publicat per Xavier Bosch director de l ´Avui, mereix una segona lectura o una primera. Força interessant el contingut i cadascú pensi el que consideri oportú.

El més calent és a l’aigüera


Xavier Bosch


Director de l'AVUI

En dos anys, el desplegament de l’Estatut es resumeix en set tristos traspassos, i encara de temes menors. I el futur no pinta millor. Al contrari. Si agafem l’agenda veiem que s’ha ajornat la reunió prevista per demà de la Comissió Mixta de Traspassos Estat-Generalitat. És més, la Comissió Bilateral de dimarts que ve també l’hem esborrat del calendari. No cal dir que la nova data de Zapatero per publicar les balances fiscals, el 15 de juliol, té tot l’aspecte de tornar a ser una de les promeses de fum a les quals ja ens estem acostumant.
El tarannà del personatge deu consistir a aturar tots els traspassos però fer-ho, això sí, amb un somriure. La realitat és que fins i tot el PSC està perdent la paciència amb tanta paràlisi promoguda des de la Moncloa. I és que, quan s’arriben a celebrar aquestes trobades, els consellers com Nadal o Saura, que hi van amb les maletes plenes de bones intencions, expliquen un seguit de peripècies que són per escriure un vodevil. Comedieta. Farsa de la dolenta. Al capdavall, fa tot l’efecte que Zapatero s’ha sumat a l’eslògan de “L’Estatut, tururut”. Potser convindria començar a mobilitzar-se i a pensar en una manifestació unitària per a l’Onze de Setembre. Si més no, sortir al carrer, de tant en tant, desfoga i aixeca l’autoestima de país per un parell de mesos. Ni que sigui per un parell de setmanes. Ara hi ha motius de sobres per tornar a sortir al carrer a reivindicar-nos.
Clama al cel l’aixecada de camisa dels traspassos i les negociacions de l’Estatut. Ja n’hi ha prou de fer-nos passar amb raons com si fóssim enzes (o com si no paguéssim impostos). La manca de voluntat política de Madrid per desplegar l’Estatut és una greu falta de respecte. A sobre estem tips d’haver-nos de sentir dir que la llengua castellana està perseguida a Catalunya quan la realitat lingüística és que aquí cada dia costa més viure en la nostra llengua. Per tot això i molt més, convindria anar pensant en un Onze de Setembre dels que fan època.


Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 3. Dimecres, 9 de juliol del 2008

Estatut al ralentí

Marta Lasalas

BLOQUEIG
El govern català ajorna la Comissió Bilateral després que dilluns va fer el mateix amb la de traspassos
CALENDARI L'executiu assegura que es convocarà aquest mes però falta madurar els pactes

clikeu a on trobareu la resta de l´informació



Tampoc hi haurà reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, on es negocia el desplegament de l'Estatut. El govern...


http://www.avui.cat

9.7.08

Agrupación del PSC de Cubelles ,inicia xerrades informatives a la seu del carrer Major nº17 a on diversos ponents informaran de temes diversos i d´actualitat.

DIMECRES DIA 9.
Estructura i contingut de la nòmina (full salarial) i altres aspectes del Règim Gral de la Seguretat Social.
Ponent: Antonio Martínez

DIMECRES, DIA 16.
Concepto de hipoteca y las particularidades del crédito hipotecario
Ponent: José Écija.

DIMECRES, DIA 23.
Algunas consideraciones sobre la nueva Ley de la Dependencia.
Ponent: a confirmar.

Font: Joaquim-Guillem Cortés
Secretari d'Organització PSC-Cubelles
Agrupació PSC- Cubelles
(foto/M.Trives/arxiu/ Diari de Cubelles)


M. Trives/Diari de Cubelles

Ja som en portes de la Festa Major Petita. Amb empenta surten al carrer gegants,colles de diables,castellers i titelles. Llegiu aquesta portada del programa d’actes i aneu-hi ....




Es tanca el programa d’actes de la Festa Major Petita


Notícies - Festes i tradicions

Una exposició fotogràfica dels 50 anys dels Gegants de Cubelles, l’Abdon i l’Assumpta, obrirà el programa d’actes de la Festa Major Petita, el 17 de juliol. La mostra, que es podrà visitar fins el 6 d’agost, estarà instal·lada a la sala d’exposicions del Centre Social. El mateix dijous, a les 20 h. al Centre Social, hi haurà la presentació del llibre Els gegants de Cubelles: L’Abdon i l’Assumpta, de Núria Fonoll, Antoni Pineda, Joan Pujol i Joan Vidal, i la inauguració de l’exposició fotogràfica.

Els actes seguiran el 18 de juliol amb la 2a Trobada Internacional de Cors d’Homes, que a càrrec de Male Choir With the Sofia Boys Choir. Serà a les 20 h., a l’església de Santa Maria de Cubelles. Mentre que el 19 de juliol, hi haurà la IX Mostra de Folklore 2008. La dansa i les tradicions es tornen a reunir a diverses poblacions de les comarques del Penedès i el Garraf amb l’actuació dels grups d’Andalusia, Extremadura, Illes Canàries, Aragó, País Basc, Galícia i Catalunya. Serà a les 22,30 h., a la plaça del Mercat.

Un dels plats forts de la festa és el tradicional correfoc, previst per al 25 de juliol, amb la participació de les colles de foc tant de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles com de colles convidades. La concentració serà a les 21 hores, a la plaça de la Vila. En quant al seu recorregut s’iniciarà a la plaça de la Vila i seguirà pel carrer Major, carrer de Víctor Balaguer, carrer de Joan Roig i Piera, passeig de Narcís Bardají, carrer d’Àngel Guimerà, plaça de la Font, carrer de Jacint Verdaguer, carrer del Mig, carrer dels Horts, Raval del Torrent i plaça del Mercat on hi haurà l’encesa conjunta de totes les colles. A continuació a la plaça del Mercat tindrà lloc un sopar de germanor organitzat per l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles, amb ball amb l’orquestra La Banda del Drac. La venda de tiquets per al sopar es farà des del Centre Social.

Un altre acte tradicional és la Trobada de Gegants, que enguany celebra la seva és XXIV edició, amb la novetat de la celebració de les Noces d’Or de l’Abdon i l’Assumpta. A les 18 h., a la plaça de l’Estació, es farà una exposició dels gegants de Cubelles l’Abdon i l’Assumpta, i al llarg de tot el passeig de Narcís Bardají hi haurà una plantada de totes les colles convidades al 50è aniversari: L’Arboç, La Bisbal del Penedès, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, Gegants Vells de Granollers, La Granada, L’Hospitalet de l’Infant, la Colla del Drac d’Or de L’Hospitalet de Llobregat, la colla de Cap-grossos de la Florida de L’Hospitalet de Llobregat, Masquefa, Matadepera, Monistrol de Montserrat, Olivella, Piera, Ripollet, Sabadell, Salou, Sant Cugat del Vallès, Sant Pere Molanta, Sitges, Vilanova ila Geltrú, Rocacrespa (Cubelles) Centre d’Esplai Kitsch i Cubelles. La sortida de la cercavila es farà a les 19 h., fent el següent recorregut: plaça de l’Estació, passeig de Narcís Bardají, carrer d’Àngel Guimerà, plaça de la Font, carrer Sant Antoni, plaça de Jaume Marsé, passeig Vilanova, carrer Gallifa i arribada a la plaça del Mercat on hi haurà una ballada conjunta de totes les parelles de gegants.Tot seguit a la plaça del Mercat, es portarà a terme un sopar de germanor organitzat per la Comissió Gegantera i, seguidament a la plaça, hi haurà ball amb el grup Amarcord amb servei de bar. El punt de venda dels tiquets per al sopar serà el Centre Social.

Diumenge, 27 de juliol es faran sardanes amb la cobla Ciutat de Cornellà a partir de les 20 h., al Passeig Marítim, davant de l’Oficina de Turisme. A la mateixa hora, però a la plaça de la Vila, tindrà lloc una actuació de la colla de castells de Sant Pere i Sant Pau, de Tarragona, i els Bordegassos, de Vilanova i la Geltrú. Dilluns, 28 de juliol, els actes seguiran amb un concert a càrrec de Kennet School, una coral i orquestra formada per 104 intèrprets que actuarà a les 20 h. a la plaça de la Vila.

Els actes de la Festa Major Petita es tancaran dimecres, 30 de juliol a les 11 del matí a l’església de Santa Maria de Cubelles, amb la tradicional missa solemneconcelebrada amb els sacerdots de parròquies veïnes en honor dels sants patrons de la Vila, Sant Abdon i Sant Senéns. Mentre que a la tarda, cap a les 19 h., a la plaça del Centre Social, hi hauran titelles a càrrec de Guinyol Didó i el 2n Concurs de Truites organitzat per l’Associació d’Hostaleria i Comerç. Les inscripcions per a participar del Concurs cal realitzar-les a la Tintoreria Mareva, Ferreteria Fonoll i l’Oficina de Turisme. Seguidament, a 20:30 h, a la plaça del Centre Social, es farà un concert de gralles amb les colles Macabeus, Llunàtics i Marcets.


http://www.radiocubelles.net/

8.7.08

L’Ajuntament i i Hidorcanal signen el contracte de la portada d'aigües a Mas Trader

Font: Ràdio Cubelles


L’Ajuntament i Hidorcanal SL van signar el 4 de juliol el contracte d’obres del projecte per a la portada d’aigües des del dipòsit de Corral d’en Cona fins als dipòsits del segon sector de Mas Trader. Les obres tenen un cost de 1.035.384,39 €, una previsió d’execució de catorze setmanes i estan subvencionades amb 321.862,00 € pel PUOSC 2007 – 2011.
A l’acte de signatura del contracte han assistit representants de les associacions veïnals de la zona, que han mostrat la seva satisfacció per l’execució d’aquestes obres. Miguel Ángel López, regidor d’Urbanisme i Planejament, ha explicat que “el Govern municipal ha prioritzat aquest projecte davant la problemàtica existent des de fa anys amb l’abastament d’aigua potable de Mas Trader”.

La connexió Mas Trader – Corral d’en Cona

Aquests sectors es proveeixen d’aigua que prové de pous propis. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Cubelles ha executat aquests projecte que ha de garantir l’abastament i la qualitat del subministrament. L’aigua que arriba fins a les aixetes dels habitatges de la resta del municipi prové de la mina de Gran Aqüeducte i del pou Cubelles 2, que es centralitza al dipòsit del Corral d’en Cona, de 4.000 m3 de capacitat.

Les obres que han d’iniciar-se properament, que es realitzaran en dues fases, contemplen la connexió de Mas Trader al dipòsit de Corral d’en Cona. Aquesta es farà a través d’una canonada de fosa dúctil de diàmetre nominal de 250 mm, soterrada. En la primera fase de les obres, que és la que començarà en breu, es connectarà el segon sector de Mas Trader al dipòsit de Corral d’en Cona mitjançant una canonada de 4,2 km., que es divideix en dos trams. El primer, de 2.079 m., va des del dipòsit de Corral d’en Cona fins a l’estació de bombament; mentre que el segon, de 2.135 m., connectarà aquesta estació amb el dipòsit de Mas Trader II. En una segona fase, encara per adjudicar, el projecte contempla la connexió des de l’estació de bombament fins al dipòsit de Mas Trader I, una obra de només 300 m. d’afectació.

El projecte tècnic preveu la instal·lació de diversos mecanismes que ajudin a tallar el subministrament d’aigua potable en cas d’avaria. A més, s’aprofitarà l’obra per fer millores als dipòsits.

http://www.radiocubelles.net/
Ja estan a la venda les entrades pel concert de Pereza, el 12 de juliol a Cubelles

Font: Ràdio Cubelles

Les entrades es troben a la venda ja al portal ticktackticket, al preu de 12 € de forma anticipada

El concert d’estiu de Ràdio Cubelles arrenca motors. El grup madrileny Pereza portarà la seva gira Aproximaciones al camp de futbol del Poliesportiu de Cubelles, el 12 de juliol a partir de les 23 hores. Les entrades es troben a la venda ja al portal ticktackticket, al preu de 12 € de forma anticipada, i en els propers dies s’iniciarà la venda en els punts habituals (Centre Social, Ràdio Cubelles, Discos Andreu de Vilanova i la Geltrú i Discos Star de Vilafranca del Penedès). El dia el concert les entrades es podran adquirir al mateix recinte al preu de 18 €.

Aquesta és la gran aposta de l’oferta musical estival a la nostra vila, gràcies a Ràdio Cubelles i la regidoria de Festes i Tradicions. Aquesta és la segona experiència de l’Emissora municipal des de l’organització del concert d’M-Clan, l’estiu de 2006, coincidint amb el 25è aniversari de Ràdio Cubelles, i que va tenir una excel·lent acollida entre la població.
Enviat per Pic & Jazz







Festival de Jazz Cubelles



8/10/17/24 Juliol 2008








Restaurant La Rueda
10 juliol, a les 22h
Resrva Taules 938950207

Abaiba Project



Pic & Jazz
17 juliol ,a les 22h
Reserva Taules 938952914

Swing Tribute



Restaurant KBe KBo
Nadia & Her Friends
24 juliol ,tarda de jazz
Reserva Taules(mateix local)




Pic & Jazz
22 de juliol a les 22h
Jam Session
Reserva Taules 938952914




A tothom que li agrada el bon Jazz assistir a qualsevol d’aquestes propostes a ben segur no sortirà decebut. Molt recomanable.


7.7.08

M. Trives /Diari de Cubelles

Aquesta setmana, a Babelia excel·lent quadern que publica el diari El PAIS he trobat un article dedicat a musics i cantautors francesos que tota una generació recorda i que ja son llegenda entrant a formar part dels escollits. Crec que us agradarà recordar....i potser escoltar ja que molts disposem de la seva música en disc .
Al espai de Radio Cubelles ,Josep M. Ollé a qui felicitem per la seva bona tasca a ben segur que la coneix. Gracies per el teu programa!



PERFIL: EN PORTADA - Los elegidos

La memoria sentimental del siglo XX

C. GALILEA 05/07/2008

Los grandes cantautores franceses fueron poetas libres, tiernos y contestatarios.

Jacques Brel

Viaje a la libertad

Era belga como Tintín. Se fue hace treinta años aunque ya había abandonado los escenarios en 1967. Compró un velero para surcar los mares cálidos con su última compañera, viaje iniciático de quien se sabía ya enfermo de cáncer. Y halló la libertad en las Marquesas, esas islas donde "el mar se rasga y el tiempo se inmoviliza", y donde él descansa cerca de la tumba de Gauguin. Contradictorio -"sólo los imbéciles no cambian nunca de opinión"-, Brel despreció a los burgueses, asustó a las beatas, lloró por sus amigos, se enfadó con los flamencos... Supo retratar las miserias, miedos y maldades del ser humano con una lucidez perturbadora y una delicada ternura: Ne me quitte pas -"un hombre no debería cantar esas cosas", llegó a decir Piaf-, La valse à mille temps, Quand on n'a que l'amour, Le plat pays...

Serge Gainsbourg

El feo más 'sexy'

Decía: con mi careto no voy a hacer de crooner así que voy a provocar. Solitario y misógino, de su brazo andaban las mujeres más deseadas de París, y sus canciones -un patchwork de sonidos inteligentemente reciclados- las grabaron desde Brigitte Bardot, Isabelle Adjani o Catherine Deneuve hasta Vanessa Paradis, France Gall (la eurovisiva -1965- Poupée de cire, poupée de son) o Françoise Hardy. Envuelto en el humo de sus Gitanes, Gainsbourg era el personaje seductor, dandi cínico y desengañado, que fue creando Lucien Ginzburg, hijo de rusos judíos. Recibió amenazas de militares cuando puso ritmo de reggae a La Marsellesa y levantó ampollas al grabar Lemon incest con su hija Charlotte. Antes ya había escandalizado con Je t'aime, moi non plus a dúo con Jane Birkin. Murió con 62 años en su piso de la calle de Verneuil.

Georges Brassens

Un hombre libre

En su pasaporte, como profesión, ponía "hombre de letras". Sólo voz, guitarra y contrabajo: para no distraer de la palabra. Decía mierda o puta, con crudeza y ternura, porque la obra del autor de La mauvaise réputation o Chanson pour l'Auvergnat es un canto contra la autoridad, una denuncia del puritanismo y la falsedad. Hace dos años, a los 25 de su muerte, se editaron Elle est à toi cette chanson -su obra de estudio en 15 discos- y Oeuvres complètes -las letras de todas sus canciones-. Ya hay más de 50 libros sobre Brassens, que da nombre a calles, parques, escuelas o bibliotecas de más de 500 poblaciones de Francia. Hombre libre, no le importaron dinero ni honores: quiso ser invisible para los poderosos. Está enterrado en Sète, su ciudad natal, en el cementerio conocido como "de los pobres".

Juliette Gréco

La musa existencialista


Uno de los grandes mitos de la canción francesa: musa del Saint-Germain-des-Près de los existencialistas, en el que ella cantaba Si tu t'imagines o Je hais les dimanches. Aquella joven delgada, de ojos oscuros y profundos, y rostro muy pálido, cuyos largos jerséis y pantalones negros inspiraron entonces a tantas chicas, representaba el personaje de la mujer que asume su libertad, distante, provocadora, misteriosa... Juliette Gréco (Montpellier, 1927), que a mediados de los años sesenta aterrorizó a los telespectadores franceses paseando de noche como un fantasma por los pasillos del Museo del Louvre, logró ser popular a través de un repertorio refinado escrito por Prévert y Kosma, Vian, Ferré, Brel, Sagan, Gainsbourg, Desnos, Queneau
... La Gréco actuó también en obras de teatro y películas de Jean Renoir, Otto Preminger o John Huston.

Léo Ferré

Corazon anarquista


El autor de canciones tan hermosas e intensas como Avec le temps musicó a Rimbaud y Baudelaire, dirigió obras de Ravel o Beethoven, deseó a los hombres no tener dios ni amo y cantó Franco, la muerte. Manuel Vázquez Montalbán escribió que fue uno de los cantautores que han contribuido a hacer de la canción popular la huella moral y sentimental del siglo XX. Verbo ácido y ojos bondadosos, la anarquía era una forma de vida y él la hacía rimar con amor. "No llegan al uno por ciento y sin embargo existen / la mayoría, españoles, vaya usted a saber por qué" (Les anarchistes). El viejo luchador se había refugiado desde los años setenta en las colinas de la Toscana, en las que hacía su vino y su aceite de oliva, hasta su muerte, en julio de 1993.

Françoise Hardy

Cantante modelo

Tenía 18 años cuando grabó Tous les garçons et les filles. Era el verano de 1962 y miles de adolescentes europeas se identificaban con la belleza tímida de Françoise y aquellas suaves canciones sentimentales, algunas de las cuales había escrito ella misma. Muchos la consideran hoy la figura femenina del pop francés. Su rostro delicado y su figura delgada ocupaban las principales revistas y llevó las creaciones de los más famosos diseñadores franceses: Courrèges, Paco Rabanne o Yves Saint Laurent. El año pasado se publicó la caja 100 chansons, resumen de más de cuarenta años de carrera y cinco millones de discos vendidos. En los 12 dúos de su compacto Parenthèses, esta mujer que se deja ver más bien poco -desde que existe, aspira a desaparecer, escribieron en Le Monde- ha grabado con Jacques y Thomas Dutronc, marido e hijo.

Edith Piaf

La Môme

La actriz Marion Cotillard se llevó el oscar por su interpretación de Piaf en La vida en rosa. El guión tenía los ingredientes que interesan a Hollywood: honores y fastos, decadencia y resurrección, amores desgraciados, muertes violentas... La vida de una pequeña mujer que nació el 19 de diciembre de 1915, según la leyenda, en una acera de París, y que pasó hambre y sufrió miserias antes de convertirse en un mito de la canción. El alma de la calle. "No sería Edith Piaf si no hubiera vivido todo eso", llegó a decir. Difícil no emocionarse cuando canta con su voz única Hymne à l'amour o Non, je ne regrette rien. Lo escribió Jean Cocteau: "Cada vez que canta, parece que se arranca su alma por última vez". El 14 de octubre de 1963 fue enterrada en el Père Lachaise.

Claude Nougaro

Alma de 'swing'

Unía la canción francesa al jazz (Le jazz et la java, Nougayork...), que descubrió con 12 años en la radio tras haberse educado con Puccini, Massenet y Fauré. Hombre de escenario, era capaz de hacer que el francés tuviera swing. Amaba las palabras y su ritmo: se definía como "motsicien". Jazz, Brasil y África, ya fuese acompañado por metales de Nueva Orleans, músicos de Nueva York, el piano de Maurice Vander o el acordeón de Richard Galliano. Hijo de un cantante de ópera y de una profesora de piano, Nougaro era del sur -había nacido en Toulouse en 1929- y nunca renegó de sus raíces. Cantaba C'est une Garonne evocando las aguas que cruzan su ciudad: "Mi mar Egeo / es este río liso / del que soy el Ulises / sin exagerar". Falleció en marzo de 2004, con 74 años.

http://www.elpais.com/cultura/

El nuevo pop francés

Los nuevos trovadores franceses son herederos de Gainsbourg y Hardy, y mezclan pop, rap o bossa nova

http://www.elpais.com/suple/babelia/

EL DIARI DE CUBELLES SUPERA LES 26.000 VISITES!!!
L'espai d'informació, debat i comentari que esteu llegint ha superat les 26.000 visites des de la seva creació gràcies a la vostra col.laboració.
Gràcies!!