2.12.05

STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles
LA TEVA PRIMERA VEGADA?
Participa a la manifestació digital
Mai protestar ha estat tan fàcil!!Amb 5000 manifestants encapcelarem les protestes nacionals¿Serem capaços?http://www.manifestacionvirtual.com/info.asp?cod=5164
PASSA-HO A AMICS, PARENTS I CONEGUTS!http://forumicb.blogspot.com/
PLATAFORMA STOPENDESA CUBELLES
Recull de documentació, comunicats, notes de premsa etc...
MANIFEST CONTRA LA CONSTRUCCIÓ DE QUATRE CENTRALS TÈRMIQUES A CUBELLES
Per adherir-se a la plataforma escriu a: Stopendesa i afegirem el teu logo, pàgina web i email a la nostra secció d'adherits/des.
Les entitats i particulars membres de la PLATAFORMA STOPENDESA CUBELLES difonen aquest MANIFEST en el marc de la campanya d’informació i sensibilització de la població contra els projectes de la companyia ENDESA GENERACIÓN de construir, amb el vist-i-plau fins ara de la Generalitat de Catalunya i el Govern Central, QUATRE NOVES CENTRALS TÈRMIQUES al municipi de Cubelles (Garraf).
Des de la PLATAFORMA STOPENDESA CUBELLES manifestem el següent:
Tant el municipi de Cubelles, com les nostres comarques del Garraf, Alt i Baix Penedès, així com el conjunt de l’Àrea Metropolitana de Barcelona es troben en una situació límit pel que fa als nivells de qualitat de l’aire i, a més, aquesta central emetrà ingents quantitats de diòxid de carboni, el principal gas responsable del canvi climàtic que, entre altres coses, està començant a alterar greument l’equilibri ecològic de la conca mediterrània.
El municipi de Cubelles acull actualment una Central Tèrmica de 520 MW imposada a les darreries de la Dictadura franquista i que ha condicionat en els darrers 30 anys el desenvolupament social i econòmic de la població sense que, amb l’arribada de la Democràcia, les Administracions hagin fet res per restablir els drets vulnerats al conjunt de la ciutadania d’aquestes comarques.
L’actual Govern de la Generalitat i el Govern Central han d’actuar en defensa dels interessos i els drets de la població en general, al marge de les pressions dels lobby energètic, i traslladar al proper PLA ENERGÈTIC de CATALUNYA la desaparició de l’actual Central Tèrmica de Cubelles i anul·lar la possible construcció de QUATRE NOVES CENTRALS TÈRMIQUES en un espai situat a 20 metres escassos d’una zona d’habitatges amb cabuda per a unes 10.000 persones.
MANIFESTEM :
Primer.- Que, com demostren diversos estudis desenvolupats des de les pròpies Administracions, les comarques del Garraf. Alt i Baix Penedès, Barcelona i la seva Àrea Metropolitana disposen de prou recursos en energies renovables per garantir la cobertura de les seves necessitats sense haver de construir QUATRE NOVES CENTRALS TÈRMIQUES a l petit municipi de Cubelles.
Segon.- Que, en canvi, només es pot garantir que la salut de les persones que hi vivim es mantindrà estable i millorarà si s’evita la creació de nous focus d’emissions procedents de combustibles fòssils.
Tercer.- Que les empreses implicades també silencien que les reserves i el subministrament de gas natural són limitats i que les centrals tèrmiques de cicle combinat poden funcionar igualment amb gasoil, un combustible molt més contaminant que podria ser utilitzat si davant un increment de la demanda d’electricitat les centrals tèrmiques han de cobrir-la. En aquest cas s'agreujarien molt més els nivells de contaminació.
Quart.- Que donar recolzament preferent a una tecnologia de generació energètica contaminant és un error en una situació com l’actual marcada per la crisi ecològica i les reiterades recomanacions internacionals a favor del desenvolupament de les energies renovables, recomanacions que impliquen garantir d’un subministrament elèctric distribuït i diversificat.
Per tot això
Demanem als representants polítics del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa per Catalunya- Verds (ICV), partits i coalicions que tenen actualment el poder polític tant a la Generalitat de Catalunya com al Govern Central que declarin la necessitat de DESMANTELLAR l’actual Central Tèrmica ubicada a Cubelles i es descarti la possibilitat de construir NOVES CENTRALS TÈRMIQUES al municipi i que així es reculli en el PLA ENERGÈTIC que la Generalitat està actualment redactant i que ha d’impulsar-se en el sentit d’afavorir una NOVA CULTURA DE L’ENERGIA.
Demanem que les Institucions democràtiques retornin al municipi de Cubelles i a les comarques del Garraf, Alt i Baix Penedès els Drets que es van vulnerar amb la imposició de l’actual Central i que des de formacions democràtiques és just retornar.
Demanem a les persones afiliades al PSC, ERC i a la coalició ICV EUiA, a que facin servir la capacitat d’incidir en les seves formacions polítiques per a que les seves direccions prenguin consciència de la seva situació de representants de la societat, i siguin conscients de la necessitat que el poder polític treballi amb una visió on l’interès general superior els interessos empresarials concrets.Finalment, demanem al conjunt de la ciutadania que participi a les accions que la PLATAFORMA STOPENDESA CUBELLES prepara per difondre la seva campanya i els seus objectius.
Cubelles, gener del 2005
LA TEVA PRIMERA VEGADA?
Participa a la manifestació digital
http://www.manifestacionvirtual.com/info.asp?cod=5164
Mai protestar ha estat tan fàcil!!
Amb 5000 manifestants encapcelarem les protestes nacionals
¿Serem capaços?
http://www.manifestacionvirtual.com/info.asp?cod=5164PASSA-HO A AMICS, PARENTS I CONEGUTS!http://forumicb.blogspot.com/stopendesa@yahoo.es

1.12.05

Governació
Segueix endavant el Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local
L’Ajuntament de Cubelles i el subdirector de la Coordinadora de Policies Locals de Catalunya, Carles Sánchez, s’han reunit amb les entitats municipals per conèixer les propostes i opinions sobre la Policia Local
El passat dilluns, la regidoria de Governació, conjuntament amb la Coordinadora General de Policies Locals del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, s’ha reunit amb les entitats municipals per conèixer les seves opinions en matèria de seguretat ciutadana i sobre el paper de la Policia Local al municipi. La reunió s’emmarca dins del Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local. En aquest sentit, la coordinadora està fent una auditoria de la policia al municipi per poder assessorar a l’Ajuntament per portar a terme l’esmentat Pla de Qualitat i Millora de la policia municipal.
El regidor de Governació, Xavier Grau, ha destacat que "la reunió serveix per presentar el pla de qualitat als representants de les entitats i conèixer el seu punt de vista sobre la Policia Local". Al mateix temps la coordinadora s’ha entrevistat, dilluns al matí, amb els caps dels departaments de l’Ajuntament, amb la mateixa intenció. Igualment també estan portant a terme un estudi minuciós de l’actual cos de Policia Local.
El subdirector general de la Coordinadora de Policies Locals, Carles Sánchez, ha explicat que "en un termini màxim de quatre mesos i mig tindrem l’informe acabat, recollint tota la informació recollida en aquestes enquestes i donant a conèixer la radiografia exacte del servei de Policia Local a Cubelles. Podent aplicar, així, les millores oportunes".
El mateix Carles Sanchez ha valorat "molt positivament" que l’Ajuntament hagi decidit posar en marxa el Pla de Qualitat i Millora, però ha reconegut que "actualment, i amb els estudis elaborats fins el moment, la Policia Local de Cubelles li manca acabar d’organitzar l’estructura del cos. Segurament per la dificultat que suposa l’augment demogràfic que ha patit el municipi en pocs anys". Tot i que també ha volgut destacar "la gran qualitat de la nova caserna, inaugurada recentment".
Al mateix temps, es segueix treballant per tirar endavant la Junta Local de Seguretat, que es va aprovar el passat mes de maig en sessió plenària. Aquest òrgan de seguretat ha d’analitzar i valorar la situació de la seguretat al municipi, i millorar-la en tots els sentits. Amb la coordinació de les diferents forces de seguretat local i de l’estat, i més, quant arribi el desplegament dels Mossos d’Esquadra. Precisament el Pla de Millora i Qualitat de la Policia Local de Cubelles, és una de les feines més importants de la Junta Local de Seguretat.
Ràdio Cubelles Dimarts, 29-11-2005
Informació extreta de la web municipal www.cubelles.org

30.11.05

PREGUNTES DEL PLE D'OCTUBRE
Tema abocament de fuel de la Central Tèrmica al mar

Pregunta: El sr. Albet exposa que la regidora de Medi Ambient va dir que va haver un vessament controlat de fuel de la Central Tèrmica.../... Pregunta que quan hi va haver el vessament, la central va informar en el mateix moment a l'ajuntament o si van ser els veïns qui van informar.
Resposta: La dierecció de la central va informar puntualment en el moment de l'incident.
Preguntes: Com és que la regidoria de Medi Ambient diu divendres que està tot controlat el tema del vessament de fuel de la central tèrmica i al diari es diu que diumenge encara continuava entrant fuel al mar?
Resposta: El diari es basava en les declaracions d'un grup polític i per tant hauria d'haver estat el diari qui contrastés la realitat del problema.
Pregunta: Han hagut negociacions amb la central tèrmica des que es va disoldre la comissió? Com està la situació de la implantació de les quatre centrals tèrmiques a Cubelles?
Resposta: No. L'Ajuntament solament va rebre en el seu dia un informe referent a una central de cicle combinat de 2x400MW. L'Ajuntament no té cap altre informació al respecte. Mai ha rebut informació sobre la implantació de quatre CTCC.

29.11.05

OPINIÓ/ PER PENSAR-HI UNA MICA
2.1. Revista TEXTOS
EL DESEO DE ENREDARSE Y EL PELIGRO DE LIARSE
"Un autodiagnóstico sobre los procesos de apropiación de Internet por parte de los movimientos sociales y la ciudadanía activa",con este artículo Víctor M. Marí Sáez abrimos el número 9 de la Revista TEXTOS de la CiberSociedad. El resumen del artículo nos lo presenta del modo siguiente: "Los movimientos sociales y la ciudadanía activa intenta apropiarse de internet y de la "lógica de la red". Sin embargo, junto a estos deseos de enredarse, surgen una serie de dificultades endógenas y exógenas que pueden `liar´ más que `enredar´. El presente documento ofrece un diagnóstico general sobre las oportunidades y debilidades que, en el actual contexto de la globalización capitalista y de la sociedad informacional, ofrece Internet a los movimientos sociales."
STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

http://energia.greenpeace.es/info.shtml
COMUNICAT DE PREMSA
22 de novembre de 2005

Presentat un estudi sense precedents sobre el potencial de les energies renovables CATALUNYA PODRIA ABASTIR AMB ENERGIES RENOVABLES 18 VEGADES TOTA LA SEVA DEMANDA D'ELECTRICITAT
El major recurs energètic de Catalunya és el sol: només amb energia solar termoelèctrica es podria satisfer 2 vegades la demanda elèctrica peninsular el 2050.
A la llum d'aquest potencial, Greenpeace demana al Govern tripartit que refaci el Pla de l'Energia de Catalunya i aposti de debò per les energies netes
La capacitat de generació d'electricitat amb fonts renovables en el territori català equival a 18 vegades la seva demanda d'electricitat projectada el 2050. Aquesta és la principal conclusió relativa a Catalunya de l'estudi “Renovables 2050: un informe sobre el potencial de les energies renovables a l'Espanya peninsular”, presentat avui per Greenpeace. Solament considerant el seu potencial en energia solar termoelèctrica podria satisfer 2 vegades la demanda elèctrica de tota l'Espanya peninsular.
La capacitat de generació renovable és tan elevada que es podria plantejar fins i tot la possibilitat teòrica de cobrir totes les demandes d'energia de Catalunya, no només elèctrica, donat que equival a més de 3,75 vegades la seva demanda d'energia total projectada el 2050.
A la llum de les dades de l'informe, Greenpeace demana al Govern tripartit que retiri el Pla de l'Energia de Catalunya que va aprovar l'octubre i en faci un de nou apostant de debò per les energies netes, el potencial de les quals demostra que és possible pensar en una Catalunya 100% Renovable. Greenpeace i altres organitzacions socials van manifestar el seu desencantament amb el Pla de l'Energia del tripartit puix que aquest Pla no suposa de cap manera una aposta per un model energètic sostenible basat en l'eficiència i les renovables, ans al contrari, fins i tot planteja l'allargament de vida de les centrals nuclears catalanes.
“Catalunya és una comunitat rica en energies renovables, que són la forma més segura i neta de garantir el proveïment energètic i complir el Protocol de Kioto. Cal aprofitar aquests recursos, a més d'augmentar l'eficiència energètica, en lloc de pretendre seguir mantenint en funcionament les perilloses, brutes i costoses centrals nuclears”, ha declarat Anna Rosa Martínez, delegada de Greenpeace a Catalunya.
Segons l'estudi, Catalunya podria ser autosuficient per a tota la seva demanda d'electricitat amb energies renovables, però fins i tot podria aconseguir-ho només amb una qualsevol d'aquestes: solar termoelèctrica (termosolar) (11 vegades), solar fotovoltaica integrada en edificis (2 vegades) o eòlica -terrestre i marina- (3,43 vegades).
Catalunya podria generar electricitat suficient per a satisfer unes 14 vegades la seva demanda d'electricitat únicament amb el total de potencial solar (suma de les tecnologies termosolar, fotovoltaica integrada, fotovoltaica són seguiment i xemeneia solar) amb el qual compte.
És de destacar el gran potencial de la solar termoelèctrica, que podria satisfer gairebé 11 vegades la demanda elèctrica projectada per a la comunitat en 2050 i 2 vegades la demanda elèctrica peninsular total.
“El major jaciment energètic de Catalunya és el sol, però si volem aprofitar-lo, els governs espanyol i català han de canviar el paper absolutament marginal que se li ha donat fins a ara en les planificacions energètiques a les distintes formes d'aprofitar l'energia solar”, ha declarat Carlos Bravo, responsable de la Campanya d'Energia de Greenpeace.
Greenpeace demana una aposta política decidida a favor de les energies renovables, amb objectius més ambiciosos i majors recursos econòmics, i en detriment de les energies brutes. L'abundància de recursos renovables del nostre país hauria de permetre abordar amb confiança les pròximes decisions de política energètica i climàtica: pla de tancament de les centrals nuclears, directiva de renovables, revisió de les primes, fiscalitat ecològica, etiquetatge elèctric, planificació energètica, Pla Nacional d'Assignació d'emissions i nous objectius de Kioto.
Segons l'estudi de Greenpeace, els recursos estan àmpliament distribuïts en el territori peninsular, per la qual cosa existeixen infinites opcions de configurar un mix de generació d'electricitat totalment renovable, excloent totes les zones catalogades sota alguna figura de protecció ambiental, i fins i tot sería tècnicament viable abastir completament la demanda energètica total amb fonts renovables.
L'elevadíssim potencial de les renovables contrasta amb la timidesa del Pla d'Energies Renovables, recentment aprovat pel govern espanyol per arribar a cobrir amb aquestes energies un 12% de la demanda espanyola d'energia primària per a 2010.
L'informe “Renovables 2050” ha estat realitzat per a Greenpeace per l'Instituto de Investigaciones Tecnológicas (IIT) de la Universidad Pontificia Comillas, i és el primer del projecte “Revolució Energètica”. L'objectiu d'aquest projecte és esbrinar si les renovables són suficients per cobrir la demanda energètica de la societat i verificar si és possible trobar la solució al canvi climàtic mitjançant la substitució completa dels combustibles fòssils per energies renovables, al costat d'un ús més eficient de l'energia.
La segona part, que es publicarà l'any vinent, s'ocuparà de calcular quantes energies renovables es podrien integrar en el sistema elèctric i com es podria compondre un mix de generació 100% renovable que satisfaci tota la demanda d'electricitat en l'horitzó 2050.
NOTA: Informe complet, resum i presentació disponibles a www.greenpeace.es

27.11.05

L'ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA DE CUBELLES INFORMA
www.doneslafita.org

Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere
----------------------------------------------------------------
POR LA JUSTICIA Y LA VERDAD EN CIUDAD JUÁREZ I CHIUAUA
Us convidem a l'Acte que celebrem el proper dilluns 28 de novembre a les 19 hores al C.E.R.C. Sala Plató C/ Montalegre, nº 7, en motiu de la vinguda a l'Estat Espanyol de la Sra. Hilda Medrano de l'associació Justicia para nuestras hijas de Chihuahua (Mèxic) per recollir el premi de l'Instituto de la Mujer del dia 25 de novembre dia internacional contra la violència a les dones. A l'acte hi participarà també Amnistia Internacional.
A.A.D.A.S
Associació d'Assistència a Dones Agredides Sexualment
C/ Balmes, nº 52, pral. 2ª
BARCELONA
93 487 57 60
LA DIMENSIÓ HISTÒRICA I ACTUAL DELS MOVIMENTS DE DONES PER LA PAU
El 13 de desembre, a les 19h a Ca la Dona
En el marc de l’exposició “DEPOSEU LES ARMES! Tres creadores contra les guerres” del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.
Amb la participació de:
Montse Cervera, activista, feminista antimilitarista i integrant del grup Dones x Dones
Anna Bastida, professora a Secundària i a l’Escola de Mestres, sempre a l’entorn de les Ciències Socials i especialitzada en temes relacionats amb la guerra i la pau
Carmen Magallón, directora de la Fundación Seminario de Investigación para la Paz, del Centre Pignatelli i vicepresidenta de l’Asociación Española de Investigación para la Paz
Verena Stolcke, professora d’Antropologia Social al Departament d’Antropologia Social i Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona
Maria Villellas, investigadora sobre gènere i construcció de pau a la Unitat d’Alerta de l’Escola de Cultura de Pau
Modera: Mireia Bofill, coordinadora del CCD Francesca Bonnemaison
STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

Comunicats de Premsa: ACORD DEL CONSELL REGULADOR DE LA DENOMINACIÓ D’ORÍGEN TERRA ALTA
El Consell Regulador de la Denominació d'Orígen Terra Alta ha aprovat amb els vots favorables dels srs. Josep Vicens, Joaquim Abella, Josep Vandellòs i Maria Carme Ferrer i l'abstenció dels srs. Francesc Fuster, Francesc Martí, Miquel Manyà i Antoni Alvarez per tant per 4 vots a favor, 4 abstencions i cap vot en contra la proposta d'acord que demanava el replantejament de tota la qüestió eòlica a la comarca i la personació i presentació d'al.legacions contra la línia elèctrica projectada.
>>> Llegir més...
URGENT!!!
BOICOT ALS FINANCERS DEL PARTIT REPUBLICÀ DELS EUA
UN DELS NOSTRES COL.LABORADORS ENS APORTA LA SEGËUNT INFORMACIÓ D'ÚLTIMA HORA!

Hola a tothom,
Davant la voluntat del govern nordamericà de trinxar el territori d'Alaska per obtenir uns quants barrils de petroli, potser és un bon moment per intensificar el boicot a les empreses que financien el Partit Republicà, el qual molts ja vam començar durant la guerra a l'Irak. Aquí va el llistat actualitzat.
Salut.

ALIMENTACIÓ, LLAR I COSMÈTICA
PHILIP MORRIS Marlboro, L&M, Chesterfield, Benson& Hedges, Miller, Kraft (Tang, Saimaza, Suchard, Toblerone, Philadelphia, El Caserio, Milka, Oscar Mayer, Sugus, Cate d’Or), Nabisco (ChipsAhoy, Filipinos, Oreo, Royal, Fruco, Apis, Artiach, DubbleBubble, MarbúDorada, Fontaneda, Apis, Chiquilin, Ritz) PEPSICO Pepsi, Lipton, Aquafina, Kas, Lays, Ruffles, Doritos, Fritos, Cheetos, Santa Ana, Matutano, Tropicana, Quaker, Seven Up, Gatorade, Pizza Hut
KELLOGG’S STARBUCKS COFFEE COCA-COLA Coca-Cola, Aquarius, Fanta, Lit, Sprite, Minute Maid, Nestea, Aquabona REYNOLDS TOBACCO Winston, Camel, Reynolds MC DONALD’S RON BACARDÍ BURGER KING WHISKY JACK DANNIEL’S ANHEUSER-BUSCH Budweiser MILLER BREWING COMPANY Miller Beer KENTUCKY FRIED CHICKEN SARA LEE-DOWE EGBERTS Williams, Hornimans, Marcilla, Bimbo-Martínez, Ortiz, Delial, Sanex, S3, Legrain, Royale Ambree, Moussel, Petit Cheri, Abanderado DEL MONTE CHIQUITA BRANDS PROCTER AND GAMBLE Fairy, Dash, Quanto, Ariel, Ace, Escudo, Lenor Care, Mister Proper, Don Limpio, Viakal, Swiffer, Febreze, Pantene, H&S, Vidal Sassoon, Wash&Go, Tampax, Crest, Blendax, Tempo, Max Factor, Clairol, Herbal Essences, Noxcema, Hugo Boss, Boss, Laura Biagiotti, Old Spice, Oil of Ulay, Giorgio, Roma, Tempore, Sotto Voce, Pringles, Sunny Delight, Eukanuba, Iams, Vicks, Metamucil, Praims, Thermacare, Actonel, Monocid RON RICE BEACH PRODUCTS Hawaian Tropic WHISKY JIM BEAM KIMBERLY CLARK Kleenex, Scottex GEORGIA PACIFIC Colhogar DOLE TEXTIL NIKE PETROLI I ENERGIA ESSO ExxonMobil, Mobil, Esso GENERAL ELECTRIC GE Capital Services, GE Power Systems, GE Power Controls, GE Capital Information Tecnology Solutions, GE APPLIANCES CHEVRON TEXACO Texaco, Chevron, Havoline, Caltex AMOCO BRITISH PETROLEUM AUTOMÒBILS, TRANSPORT I MOTOR BOEING FORD MOTOR Ford, Volvo, Jaguar, Land Rover, Mazda, Aston Martin, Lincoln, Mercury DAIMLER CRHYSLER Chrysler, Jeep, Mercedes-Benz, Smart, Dodge GENERAL MOTORS Opel, Pontiac, Cadillac, Chevrolet, Vauxhall, Saab ELECTRÒNICA, INFORMÀTICA I COMUNICACIÓ MOTOROLA DELL COMPUTERMICROSOFT AOL TIME WARNER America OnLine, Netscape, Warner Bros, CNN, Time HEWLETT PACKARD IBM TEXAS INSTRUMENTS WALT DISNEY The Disney Store, ABC Magazines, Buena Vista Home Entertainment FARMÀCIA I QUÍMICA MERCK SCHERING-PLOUGH PHARMACEUTICALS
WYETH Minocin, Phenergan, Vandral PFIZER - PHARMACIA UPJOHN - MONSANTO - WARNER LAMBERT Feldene Flas, Viagra, Roundup, Dekalb, Asgrow, Zarator, Aricept, Acuprel, Zeldox, Cardyl, Diflucan, Relpax, Norvas, Celebrex, Lopid, Besitran, Zitromax, Acuretic, Neurontin, Dinisor, Vfend, Carburan Neo, Spiriva 3M Post-it KODAK BANCA i ASSEGURANCES CITIGROUPAMERICAN EXPRESS CHASE MANHATTAN BANK
Fonts: revista Opcions (nº 5), <http://www.reachingcriticalwill.org/>www.reachingcriticalwill.org, www.opensecrets.org, www.motherearth.org, www.boycottbush.ne, www.gnu.org/licenses/licenses.html, www.corporatewatch.org, www.peace-action.inbyron.com
Cimera Euromediterrània: BARCELONA + 10.
La Cimera Euromediterránea Barcelona + 10 que tindrà lloc el 27 i 28 de novembre de 2005, tracta de rellançar els objectius fixats fa 10 anys a la cimera de Barcelona, en una conferència que serà presidida per Tony Blair i a la qual assistiran mandataris dels 35 països de la regió. Avui dia existeix un ampli consens d'una gran diversitat d'actors socials sobre el fracàs d'aquesta iniciativa en termes de la creació d'una zona de seguretat i prosperitat compartida en el Mediterrani. Des de l'Observatori del Deute fem una aportació sobre la proposta de Europartenariat, detenint-nos especialment en un aspecte particularment preocupant en la regió, els deutes en els països Àrabs.

El Partenariat Euroàrab i el deute extern en els països Àrabs: alguns elements per al debat
Observatori del Deute en la Globalització. 23 de novembre de 2005
http://www.observatorideute.org/cat/docs/
butlleti/b32_europartenariat_royo.pdf
(en català, 5 pàgines)

Alternatives a Barcelona+10.
Sota el lema No al Mediterrani del capital i la guerra, una àmplia xarxa ciutadana (Xarxa de Enllaç amb Palestina, Mans Unides, Aturem la guerra, Attac, Xarxa del Observatori per al Deute en la Globlaitzaciò, ICV, Marxa Mundial de Dons, entre altres organitzacions i moviments socials) han volgut manifestar un qüestionament enfront de l'anomenat "procés de Barcelona". Es reafirma el concepte d'un Mediterrani sense guerres, sense murs o tanques, que tingui l'oportunitat de desenvolupar-se en plena llibertat. Us fem arribar aquí el manifest de la campanya "No al Mediterrani del Capital i la guerra". En l'agenda d'aquest butlletí ampliem la informació sobre les mobilitzacions previstes el pròxim cap de setmana 26 i 27 de novembre a Barcelona.
http://www.observatoriodeuda.org/cat/docs/
butlleti/b32_bcn_10_manifest.pdf(català, 4 pàgines)
Alcaldia
Es reparteixen fulls anònims degradant la imatge de l'alcalde
L'alcalde descriu l'acte de covardia i reclama, coincidint amb el Dia Internacional contra la violència vers les dones, que l'autor o autors dels fets donin la cara
L’alcalde de Cubelles, Josep Marcillas va ser víctima dijous de la setmana passada d’una campanya que degrada la seva imatge “nefastament”.
Anònimament es van repartir per diverses zones del municipi fulls que atempten a la dignitat de l’alcalde. Es tracta d’una fotografia retocada que ataca la seva imatge. Un dia abans de la celebració del 25 de novembre, Dia Internacional vers la violència de les Dones succeïa aquest fet que ha estat descrit per l’alcalde d’acte de covardia per part de l’autor o autors dels fets que han actuat sota l’anonimat.
Josep Marcillas ha descrit “de nefast el nivell de difamació dels impresos anònims que atemptem cap a persones públiques”. A més, creu que “sense acusat a ningú ha estat una coincidència que això s’hagi donat poc després dels plens celebrats dilluns passat, que va encendre diverses opinions i reaccions en els diversos punts tractats”.
Malgrat que l’alcalde diu poder admetre les discrepàncies que hi puguin haver en la seva forma de governar, assenyala que “un acte com aquest que degrada a les persones públiques no és la via de demanar respostes i peticions en les gestions públiques”. L’alcalde demana que “s’actuï democràticament i es doni la cara davant de fets com aquest i així es pugui donar una resposta a les crítiques pertinents”.
No és la primera vegada que fets semblants ocorren al municipi; és, per això, que l’alcalde espera que actituds com aquesta no es tornin a repetir.
Divendres, 25-11-2005
L'OPINIÓ d'ICb
L'Executiva d'ICb ha acordat manifestar públicament la seva condemna amb l'acció anònima que ha pretés ofeendre públicament la imatge de l'alcalde de Cubelles i amb ell la de tots els representants municipals escollits democràticament. ICb reitera la seva enèrgica disconformitat amb aquests atemptats contra les persones quees comprometen amb l'acció municipal i que, reiteradament, han estat víctimes d'accíons que només contribueixen a degradar la convivència ciutadana i descalifiquen per elles mateixes els seus autors o autores.