8.5.09

Coses a fer aquest cap de setmana

Cubelles

“Una de cada cent persones es celíaca”

Conferència col-loqui

A carrèc de Matilde Torralba ,presidenta de la Associació Celíacs de Catalunya i vicepresidenta de la Fundació Celíacs de Catalunya.
Dissabte 9 de maig a les 18,30h
Lloc :Sala petita del Centre Social
Organitza: Associació Dones La Fita



Sortida a peu a les fonts d´En Bonet i Les Palmeres

Trobada a la plaça del Mercat a les 8h matí per marxar amb vehicle propi fins a Canyelles,al lloc de Can Ferrer des d´on s´iniciará la marxa cap a la Font d´en Bonet ,el mas de l´Artís i la Font de les Palmeres.Acabarem a Can Ferrer, desde d´on es retornará a Cubelles.

Organitza Grup d´estudis Cubellencs.Amics del Castell

Vilanova i la Geltrú

Manel Camp i Llibert Fortuny al Cicle de Jazz

Aquest diumenge presenten l'espectacle Mozart en jazz al Foment Vilanoví.


Aquest cap de setmana se celebra el quart concert del Cicle de Jazz al Foment Vilanoví, amb el concert de Mozart en jazz de Manel Camp (piano) i Llibert Fortuny (saxos).
Després de la bona acollida que han tingut a la ciutat els concerts de jazz del saxofonista, Llibert Fortuny repeteix i ofereix aquest espectacle al costat d'una de les figures del jazz del nostre país, Manel Camp.
Manel Camp i Llibert Fortuny presenten en aquesta ocasió un nou espectacle com a duet, a partir de la música de Mozart revisant part de la seva obra i portant-la al terreny jazzístic, on la improvisació es desenvolupa i s'encreua amb idees més actuals respectant la idea inicial de l'autor. Esdevé així, una aventura diferent en què els dos músics juguen a través d'un diàleg ple de sorpreses i d'incansable renovació a través d'un passeig per obres tan emblemàtiques com: La Serenata Nocturna, Sonata en La major per a piano, Sonata en Do major per a piano, Les bodes de Figaro (fragments), o el Minuet de Don Giovanni.
El concert es celebrarà aquest diumenge 10 de maig, a partir de les set de la tarda, al Foment Vilanoví.
La venda d'entrades es farà al mateix Foment una hora abans del concert amb un preu únic de 10 euros.

http://www.vilanova.cat/
Felicitats a l´Associació Por Derecho Propio


Agradecemos a todas las personas y organismos que hicieron posible el desarrollo de este proyecto: Fundació ACSAR, Ajuntament de Cubelles, l@s talleristas / abuel@ acogedor@, Paquita Rillo, Francesc Castells, Juan Francisco Ulloa, Silvia Rearte, Juliana Mediavilla... los equipos directivos y l@s docentes de las escuelas de Cubelles que nos abrieron sus puertas y con quienes diseñamos los talleres a la medida de cada grupo, CEIP Charlie Rivel, CEIP Vora del Mar, CEIP Mar i Cel, y a toda la gente de la comunidad que se involucró en un proyecto que nos llena de orgullo.

ASSOCIACIÓN POR DERECHO PROPIO
http://www.porderechopropio.blogspot.com/Un Programa de Por Derecho Propio es considerado como Proyecto de Buenas Prácticas...
El proyecto HISTÒRIA DE CUBELLES: DE LA GENT GRAN A LA GENT PETITA ya aparece entre las prácticas de integración destacadas en el nuevo sitio web europeo de integración, EWSI (European Web Site on Integration / www.integration.eu ).
Cliquear en:http://ec.europa.eu/ewsi/en/practice/details.cfm?ID_ITEMS=8372
Para acceder a la noticia sobre la web EWSI que publicaron en la Fundació CIDOB,
cliquéa aquí:http://www.cidob.org/es/noticias/migraciones/la_comision_europea_lanza_un_sitio_web_sobre_integracion_ewsi
LA NAUSEA NOTICIAS OS OFRECE:

Nuevo número de la revista LETRAS ya disponible.
Nuevo Foro de poesía en la red. Aires de Libertad.
Conviviendo con el Caos de Oscar Alberdi
Los estudiantes de literatura y sus redes también se oyen en LIBROSalAIRE

La Nausea os invita a pasear por la obra de Cesc Fortuny i Fabré, una visión desde mi propia mirada, no os lo perdáis.

Marian Raméntol Serratosa
Dirección La Nausea
http://www.marianramentol.blogspot.com
image/www.trenscat.com

M. Trives/Diari de Cubelles

De moment el tema de rodalies diuen que va en camí de resoldre’s .Per els usuaris es evidentment necessari ,i que agafar el tren no suposi una incògnita del que pot passar en un trajecte més o menys llarg i en que sovint la caiguda de la famosa catenària apareix de sobte o un retard per qualsevol motiu puntual. A Cubelles a primera hora del matí ,hora que la gent que es desplaça direcció Barcelona, la andana es plena i encara que la freqüència de trens sigui més nombrosa axó no evita anar de peu i com sardinetes ,depenent de la quantitat d’usuaris. Pot solucionar aquesta situació aquesta informació d’última hora relacionada amb el tema de rodalies en que es vesteix tan bonic el traspassament de rodalies o potser no tant ?Llegim el que diuen dels diaris .....
Blanco consigue recomponer la relación de Fomento con Catalunya

1. • El ministro pacta con Montilla que la Generalitat gestione Cercanías a partir del 1 de enero del 20102.
La T-1 entrará en servicio el 16 de junio, y este mes se desbloqueará la financiación de la Sagrera

NEUS TOMÀS
BARCELONA

José Blanco tenía claro que su primer viaje oficial como ministro de Fomento sería a Catalunya. Y sabía que no podía comparecer en la Generalitat con las manos vacías porque entre sus prioridades está la de recomponer las maltrechas relaciones que heredó de su antecesora, Magdalena Álvarez. De entrada se desplazó a Barcelona en AVE, un gesto que nunca tuvo la exministra. Pero lo más importante es que la entrevista que mantuvo ayer con el president de la Generalitat, José Montilla, fue mucho más que una foto.

MÁS INFORMACIÓN
El Govern decidirá en el 2011 si Cercanías sigue a cargo de RenfeEl Prat estrenará la flamante terminal 1 el 16 de junioBlanco y Hereu se citan en 15 días para cerrar el pacto de la SagreraEDITORIAL: 'Fomento cambia de rumbo con Blanco'José Blanco cortó con el pasado al viajar en el tren que la exministra Magdalena Álvarez nunca quiso utilizarEl corredor mediterráneo se convierte en una de las prioridades frente a la UE

El ministro Blanco repara los puentes rotos por Magdalena Álvarez

Font http://www.elperiodico.com/


Desclot

I la catenària, ministre
Vicent

José Blanco, ministre de Foment i vicesecretari del PSOE, ens ha descobert la sopa d'all. Ha vingut a colònies i ha complert "el somni del PSC" en un tres i no res. Molt bé, Pepiño. El traspàs del sistema de Rodalies de Renfe s'ha resolt mentre les dues parts es cruspien un entrepà de tonyina i un plateret d'olives. L'Estat ha cedit a la Generalitat la gestió d'un contracte programa que es podrà revisar l'any 2011. Mentrestant, el govern d'aquest país podrà decidir els horaris i els colors de les gorres dels cinc revisors que treballen en totes les línies. Sí que resultava complicat, aquest traspàs. La historieta de les Rodalies demostra que qui vol pot. I encara més si qui vol és l'Estat. Els socialistes catalans s'han enfadat amb Convergència i Unió perquè l'oposició ha titllat l'operació de "trista". No n'hi ha per tant. Ben trista és la història quan ha acabat més o menys bé perquè els amos han volgut que així acabi. Això vol dir que el finançament es podria arreglar demà en una dinarot de fraternitat. Tant de teatre cansa. I ningú pot negar que resulta una mica trist. Ja tenim Rodalies. Enhorabona. L'any 2011 podrem decidir què em fem, però sempre dins uns límits. De qui són les vies? D'Adif. De qui és Adif? De l'Estat. Traspassarà l'Estat Adif? No ho té previst. El moll de l'os, doncs, no s'ha resolt perquè la catenària, com sempre, és de qui mana. No de qui paga.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 2. Divendres, 8 de maig del 2009
A la tres
1 de gener de 2010

Toni Cruanyes / tcruanyes@avui.cat

El traspàs de Rodalies a la Generalitat ja es podria haver fet amb la vigència de l'Estatut de Sau, de 1979, però mai no es va posar fil a l'agulla per aconseguir-ho. Entre altres coses, perquè la Renfe que havia dirigit Mercè Sala funcionà amb molta diligència durant els anys finals dels 80 i principis dels 90. Ara, amb el nou text estatutari acabat d'estrenar especificant en el seu article 169 la possibilitat del traspàs, Rodalies s'ha convertit en una reivindicació política tan llaminera com perillosa. Les deficiències en els serveis i l'obsolescència de la xarxa auguren tot tipus de dificultats perquè l'administració que se'n faci càrrec sigui plenament capaç de posar-hi remei. Precisament perquè cal que vagi acompanyada dels recursos necessaris, és difícil encara de dir si la llargament reclamada gestió catalana de Rodalies és un fet. O potser és només un miratge. La comissió bilateral Estat-Generalitat l'hauria de confirmar al mes de juliol. Però mentre que el president Montilla i el PSC s'afanyaven ahir a ressaltar la bondat de l'acord a què han arribat amb José Blanco, des de CiU, ERC i Iniciativa s'hi responia amb escepticisme.¿Tan descreguts som que no ens alegrem ni pel que aparentment és una bona notícia? El govern central -però també la política, en termes genèrics- han arribat a uns límits de descrèdit que comencen a ser preocupants. La pregunta òbvia darrere el traspàs de Rodalies és: ¿respon a la voluntat real d'acord o és només una cortina de fum per distreure l'opinió pública catalana davant l'incompliment continuat amb el finançament? La proximitat de les eleccions europees obliga, com a mínim, a formular la pregunta. "Once bitten, twice shy". Després de les promeses buides i descaradament tossudes de Rodríguez Zapatero, fem bé de respondre a l'anunci de José Blanco arquejant les celles. Deixem l'entusiasme per més endavant. ¿1 de gener de 2010? Doncs quan ho veiem, ens ho creurem i en donarem les gràcies.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 3. Divendres, 8 de maig del 2009
El nou ministre escenifica el propòsit d’esmena assumint un fórmula de traspàs que Maleni es negava a acceptar
Quim Torrent


Tot i que no hi havia banda de música, l’arribada del nou ministre de Foment, José Blanco, va desencadenar escenes semblants a les de la pel·lícula de Berlanga. El nou ministre havia preparat a consciència el viatge i va venir amb el sac carregat de regals. Traspàs de Rodalies, data per obrir la nova terminal de l’aeroport o l’anunci d’un imminent acord sobre el finançament de l’estació de la Sagrera. Per a goig dels polítics catalans (i socialistes), la marató de Blanco –que va passar per la Generalitat, la Sagrera i l’aeroport– va escenificar el propòsit d’esmena de l’etapa anterior. La discreció gallega de Blanco no té res a veure amb les formes exuberants i xulesques de Maleni. L’indissimulat somriure del conseller Nadal, home poc donat a eufòries gratuïtes, ho deia tot. Es van veure més amb Pepinho en un dia que amb Maleni durant una legislatura sencera.La música, doncs, torna a sonar, però la lletra petita de l’acord polític encara està per escriure. I no serà cosa fàcil. El que Blanco i Montilla van acordar ahir era el primer pas, imprescindible però no suficient, per culminar un bon traspàs de Rodalies. Blanco ha vençut les reticències que tenia la ministra Álvarez de dividir Renfe i la Generalitat tindrà les mans lliures per quedar-se amb el material mòbil i el personal de l’operadora a partir de l’1 de gener de 2011. No es tracta, però, només de quedar-se amb la paella sinó que els ingredients que hi hagi dins tinguin la suficient qualitat i quantitat per garantir un servei de Rodalies a l’alçada de les necessitats de Catalunya a mitjà i llarg termini.És per això que els detalls de la negociació tenen molta importància. El període transitori durant l’any 2010 servirà per esclarir les coses. Durant aquest any els tècnics de la Generalitat podran conèixer en detall com funciona Rodalies i quina serà la millor fórmula de gestió. La intenció inicial és la separació de l’operadora, que actuaria sota una nova empresa de la Generalitat. Aquesta nova empresa, que es podria dir Ferrocarrils de Catalunya, seria la mare de les dues operadores de la Generalitat, FGC i Rodalies.

7.5.09

fotos/ arxiu/F.Lleonart







Flors obrint-se




font/imatge/giranna.spaces.live.com


6.5.09


“Una de cada cent persones es celíaca”
Conferència col-loqui
A carrèc de Matilde Torralba ,presidenta de la Associació Celíacs de Catalunya i vicepresidenta de la Fundació Celíacs de Catalunya.
Dissabte 9 de maig a les 18,30h
Lloc :Sala petita del Centre Social
carrer Joan Roig i Piera 3-5
Cubelles
Organitza: Associació Dones La Fita

5.5.09

foto/arxiu 2007/Diari de Cubelles

M. Trives/Diari de Cubelles
A Cubelles també a l’estiu ,teníem l’ocasió d’escoltar fa un parell d’anys un Festival de Jazz ja arrelat i reconegut i que intencionadament o no , va desaparèixer en un plis plas .
No tenim remei!

Bé, menys mal que a la gent que ens agrada la música i especialment el jazz sempre tenim l’alternativa de apropar-nos al Pic & Jazz ja que tot sovint, ofereix música en viu. Dijous mateix de nou ....



Dijous 07 de Maig,

NICO BOLL a la guitarra
i
MARTIN MALUCO PERALTA a la percusió

Duet argentí, conegut per tots nosaltres
i que oferirán un
Cara a cara” musical

Aforament limitat

Adreça: c/ Jacint Verdaguer, 20 -
T/93.895.29.14

e.mail: pic-jazz@amplificador.net




Comença el cicle de jazz 2009




Els concerts es faran els diumenges dels mesos d’abril i maig al Foment Vilanoví

En aquesta edició de 2009 el públic podrà gaudir d’un total de cinc concerts que se celebraran els diumenges dels mesos d’abril i maig, a les set de la tarda.

Les propostes per enguany seran la del Trio del pianista Joan Monné; septet de Víctor Correa; quartet Victor de Diego Group; Mozart en jazz, del pianista Manel Camp i del virtuós saxofonista Llibert Fortuny; i grup vilanoví de Jordi Paulí Quartet Les entrades per als concerts es podran adquirir una hora abans al mateix Foment Vilanoví

http://www.vilanovadigital.com/espais/cultura/default.asp
L'empremta indeleble de Pete Seeger
Fernando Blanco


"Sempre que hi hagi algú lluitant per ser lliure, mira en els seus ulls, mare, i em veuràs reflectit en ells".
Una frase que sintetitza el caràcter indòmit del gran folklorista nord-americana, Pete Seeger, nascut a finals de la I Guerra Mundial (1919) i testimoni dels grans esdeveniments del seu país, dels quals no es va limitar a ser espectador, sinó activista musical a favor dels Drets Humans, la pau, les reivindicacions obreres, la preservació del medi ambient i, sobretot, un profund investigador de la immensa riquesa musical d'aquest extenso territorio llamado Estados Unidos. extens territori anomenat EUA.El seu pensament, la seva actitud vital i les seves cançons van de la mateixa mà.

Font: www.revistapueblos.org/





Pete Seeger, el rebelde que llegó a los 90 años
Nueva York celebra hoy con un concierto el cumpleaños del músico

BARBARA CELIS - Nueva York -


El pasado enero, cuando Barack Obama celebró su toma de posesión en Washington, sobre las escaleras del Lincoln Memorial apareció un personaje de barba blanca, sonrisa amplia y aspecto poco glamouroso que no se correspondía con la media de celebridades pulcrísimas, tipo Bono o Beyoncé, que acababan de cantar en honor del presidente. Aquel hombre era Pete Seeger, de 89 años.
Bruce springsteen será uno de los maestros de ceremonias
Para quienes conocen mínimamente la historia de la música estadounidense de las últimas décadas, su presencia sobre aquel escenario fue quizás el mayor motivo para aplaudir en aquel concierto. Colocar en aquella situación a este cantante folk, activista y pacifista, perseguido en los cincuenta por la caza de brujas de McCarthy, censurado durante años por comunista y, sin embargo, admirado por diversas generaciones de músicos por el valor de sus letras y sus acciones, era un atrevimiento. Escucharle cantar el clásico This land is your land (himno reivindicativo de la izquierda de Estados Unidos) de su legendario amigo Woody Guthrie en honor a Obama podía interpretarse como toda una declaración de intenciones obamianas.
Hoy Pete Seeger cumple 90 años y para los muchos músicos a los que ha servido de inspiración esta efeméride no ha pasado inadvertida. Por eso hoy Nueva York será el escenario de un concierto-homenaje de los que difícilmente se olvidan, ya que no sólo la música, sino también las ideas que es capaz de transmitir confluirán en el Madison Square Garden de la mano de músicos de generaciones dispares a los que une su admiración por uno de los trovadores más influyentes de su país.
Bruce Springsteen, uno de sus fans más fervorosos, que editó hace años el disco We shall overcome: the Seeger sessions con versiones de sus canciones, será uno de los maestros de ceremonias de un concierto en el que participarán más de 50 artistas, desde Tom Morello, de Rage Against de Machine, a Dave Matthews, Joan Báez, Eddie Vedder, John Mellencamp, Taj Mahal, el colombiano Juanes, la cantautora Ani Difranco, Arlo Guthrie (hijo de Woody Guthrie), Bela Fleck, Ben Harper, Billy Bragg o Emmylou Harris. Cada uno de ellos ha escogido un tema de Seeger y se espera que él mismo sea el encargado de cerrar el espectáculo.
El concierto, además, no es una simple celebración de su vida y obra: los fondos que se recauden se destinarán a financiar su organización ecologista The Hudson River Sloop Clearwater, dedicada a la preservación del río Hudson.
Font: