30.4.05

LA CAMPANYA PER MILLORAR EL SERVEI DE RENFE, A LA WEB D'ICb

Arran de la proposta organitzada per LAPTP, ICb ha valorat positivament participar en la campanya i organitzar diversos actes de recollida de suport i signatures. Durant els propers dies distribuirem pel municipi fulls de recollida de signatures i, qui estigui interessat, podrà baixar-lo també des de la pàgina web per ampliar l'àmbit de la recollida.
Recordeu que podeu trobar més informació sobre el manifest a:

29.4.05

CARTA D'UNA LECTORA

CONTRA EL PLA CAUFEC
"Les torres elèctriques que estan apareguen per tots els racons de les muntanyes de l'Ordal ¿serà per després soterrar-les i "per pagar" el soterrament "es construirà" per tot arreu protegit? Si permetem que se surtin endavant amb el Pla Caufec instauraran aquesta altra modalitat de destrucció territorial i especulació a tots els espais naturals, protegits o no.
Hem d'unir les nostres veus contra el Pla Caufec!"
M.J.

Què és el Pla Caufec?: http://www.pangea.org/alnus/PLA_CAUFEC.html
CONVOCATÒRIES A CA LA DONA

- Mostra d’Art de Dones FEM ART 2005 “Les Pors”.
- Dia internacional de les dones per la pau i el desarmament.
Vigília de dones per la pau. dia 19 de maig a les 7 de la tarda Dones x Dones.
PLAÇA SANT JAUME DIA 19 DE MAIG A LES 7 DE LA TARDA.
Aquest any Dones x Dones te la immensa sort i alegria de comunicar-vos que celebrarem el dia de las dones per la pau acompanyades de les nostres amigues d'arreu del món, que estaran a Barcelona per participar en unes Jornades sobre Mediacions femenines, una pràctica de Pau, que organitza l'ICD, que coordinem nosaltres i l'Escola de la pau els dies 20 i 21 de Maig.
- Trobada de lesbianes de Catalunya. 21 de maig, de 16 a 20 h, Grup de Lesbianes Feministes.
Dia internacional d’acció per la salut de les dones. Taula rodona –debat. 25 de maig a les 7 de la tarda. Xarxa de Dones per la salut.
Més informació a: http://www.caladona.org
Informació facilitada per M., col.laboradora voluntària
STOPENDESA INFORMA

COAG apoyará las acciones que se programen contra la central térmica deMoral

EL NORTE/ZAMORA
El sindicato COAG-Zamora se mostró ayer contrario a la ubicación de unacentral térmica de ciclo combinado en el término zamorano Moral de Sayago como pretende la empresa Iberdrola. La organización, que participó anoche enuna reunión con la Coordinadora Antitérmica Bajo Duero, aseguró que estetipo de instalaciones «no aporta nada a la economía provincial en un sector energético eléctrico controlado por intereses foráneos que genera sus mayores beneficios en otras regiones del país».
http://www.nortecastilla.es/pg050426/prensa/noticias/Zamora/200504/26/VAL-ZAM-087.html
Informació falicitada per J., un dels nostres col.laboradors voluntaris
ICb TRACTA ELS PROBLEMES DEL SERVEI DE CORREUS A CUBELLES

La reunió oberta d'ICb (dissabte dia 30, de 19h a 20,h al local del carrer Balmes) tractarà diversos temes d'interès local, entre ells la problemàtica i l'augment de queixes que les deficiències del servei de Correus estan generant al conjunt del municipi.
L'ordre del dia de la reunió tractarà:
1.- Proposta Entesa remodelació del Govern després de a crisi per la moció de censura
2.- Proposta Stopendesa Cubelles-Tèrmica
3.- Campanya millora del servei de Renfe
4.- Problemàtica Correus a Cubelles
5.- Precs i preguntes
La reunió és oberta a totes les persones interessades.
Més informació a: www.cubelles.ca

28.4.05

Governació
La Policia Local va controlar la velocitat de 850 vehicles en dos dies

La Policia Local de Cubelles segueix portant a terme el seu programa de controls de velocitat pels carrers de Cubelles. El darrer es va fer els passats 15 i 16 d'abril, i van servir per controlar prop de 850 vehicles.
Les proves es van fer el divendres 15 d'abril a partir de les 5 i fins a les 8 de la tarda, i el dissabte 16 d'abril de les 10 a les 2 del migdia, en diferents punts del municipi. La Policia Local, atenent a les dades dels darrers controls, va concentrar aquesta nova sessió en els nuclis del Clot del Bassó i Mota de Sant Pere, a la carretera de Mas Trader i a la urbanització de Santa Maria de Cubelles.

Més informació a www.cubelles.org
EL DIARI DE CUBELLES RECOMANA
JORNADA USABILITAT EN SISTEMES D'INFORMACIÓ
El proper 23 de maig es celebra la 2a Jornada d'Usabilitat en Sistemes d'Informació, organitzada pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, amb la col·laboració de laBiblioteca de la Universitat Oberta de Catalunya.
Al llarg d'aquesta jornada prestigiosos experts en la matèria repassaran des d'un punt de vista eminentment pràctic els diferents elements que han de tenir-se presents per que els usuaris es sentin satisfets amb la nostra seu web.
Els objectius de la Jornada són: . Conèixer l'estat actual del concepte d'usabilitat en seus web . Revisar el concepte d'arquitectura de la informació. Donar les claus per dissenyar seus web usables i accessibles. Proporcionar les pautes per profunditzar en el coneixement del susuaris. Presentar casos reals d'aplicació dels conceptes d'arquitectura de la informació.
Trobareu tota la informació de la Jornada a la web del Col·legi www.cobdc.org/usabilitat
GRUP DE PERIODISTES DIGITALS: NARRATIVA DIGITAL
Guillermo Franco, d'El Tiempo de Colombia, va traduïr un article de la Nora Paul (y de Christina Fiebich) al castellà, es pot trobar a l'adreça:
http://200.41.9.40/ente_secc/ente_inte/noticias/ARTICULO-WEB-1001940-2051645.html
El títol es "Los cinco elementos de la narrativa digital", ja sabeu, "Theelements of digital storytelling".

27.4.05

COMUNICAT DE PREMSA

ICb DEMANA A ENDESA QUE RECTIFIQUI LES SEVES DECLARACIONS

Davant la recent transcendència pública de les declaracions publicades a la premsa comarcal (Diari de Vilanova 22 abril de 2005) i davant la inquietud generada a una part important de la ciutadania, ICb fa públiques les següents consideracions:

--- Les declaracions recollides per la premsa comarcal de fonts de la companyia Endesa poden considerar-se del tot desafortunades en tant que no s’ajusten, indiscutiblement, a la realitat i han estat valorades per la població cubellenca com una provocació en uns moments en que la polèmica a l’entorn de la Central Tèrmica torna a alterar la convivència ciutadana.

--- Les afirmacions contingudes en la informació recollida per la premsa comarcal suposen un menyspreu cap a les Institucions del municipi, en especial cap a l’Ajuntament de Cubelles i el conjunt de totes les forces polítiques que l’integren i QUE RECENTMENT HAN APROVAT UNA MOCIÓ unitària (Ple municipal del mes de febrer de 2005) sol.licitant el desmantellament de la Central i la seva desaparició del futur Pla Energètic de Catalunya.

--- Cal que des de la companyia Endesa es millorin els sistemes de vigilància de la contaminació així com que la pròpia companyia o bé el departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya instal.lin nous aparells controladors i vetllin pel bon funcionament dels instal.lats.

Finalment, ICb considera adequada una rectificació per part de la companyia Endesa en uns moments tan delicats de debat públic sobre el futur de la Central Tèrmica així com cal que la companyia no amagui ni negui els episodis diversos de contaminació que ha protagonitzat des de la seva instal.lació a Cubelles, els efectes dels quals són públic, notoris d i coneguts per tota la població.


Cubelles, 25 d’abril de 2005
STOPENDESA
COMUNICAT DE PREMSA

ENDESA INSULTA I PREN EL PÈL ALS CIUTADANS DEL GARRAF
I EL BAIX PENEDÈS

Assabentats per la premsa comarcal de les declaracions de la companyia elèctrica Endesa citades textualment del Diari de Vilanova 22 d’abril de 2005: “Endesa: “Hi ha molta ignorància, la Tèrmica mai ha contaminat”, la PLATAFORMA STOPENDESA exigeix una pública rectificació per part de l’empresa i emet el següent comunicat per:

PRIMER.- Lamentar profundament la falta de respecte manifestada per aquestes declaracions que, d’haver-se produït tal i com han estat reproduïdes per la premsa comarcal, suposen un greu insult i una inacceptable presa de pèl al conjunt de la ciutadania del Garraf, Alt i Baix Penedès que des de fa més de 25 anys pateixen els greus efectes de la contaminació produïda produïda per la Central Tèrmica i que afecta i afectarà els seus béns i també la seva salut, a més d’incidir directament en el deteriorament del medi ambient més proper com són camps, vinyes, boscos i també el litoral i el mar Mediterrani.

SEGON.-
Sol.licitar que la companyia Endesa faci públics els estudis i anàlisis realitzats per la Generalitat de Catalunya on es demostren diversos episodis de contaminació de l’entorn natural i l’afectació sobre les propietats privades de veïns i veïnes.

TERCER.- Demanar a la companyia Endesa i també a la Generalitat de Catalunya que deixin de jugar amb la salut i el futur de les comarques del Garraf, Alt i Baix Penedès “passant-se” la pilota sobre qui és el responsable del manteniment a Cubelles d’una indústria altament contaminant i que va ser instal.lada per resolucions d’institucions franquistes que no poden rebre ara la validació de Governs de tarannà democràtic.

QUART.- Sol.licitar a la companyia Endesa que difongui i faci públiques, i que també, les compleixi, les mesures que la Generalitat de Catalunya li ha recomanat arran dels diversos episodis de greu contaminació que han succeït a la Tèrmica de Cubelles i que, en alguns casos, es troben a la base de diversos processos denunciats per veïns i veïns davant dels Tribunals al considerar afectades les seves propietats i la seva salut.

CINQUÈ.- Exigir a la companyia Endesa una rectificació pública després d’aquestes insòlites declaracions que han ofès profundament els veïns i veïnes de Cubelles víctimes, un cop més, no tan sols de la contaminació i de l’agressió al seu entorn immediat, sinó també víctimes de la prepotència i la “xuleria” d’una empresa que segueix menyspreant el territori on segueix intal.lada a la força contra la voluntat popular.


Cubelles, 25 d’abril de 2005

25.4.05

MÉS NOVETATS A LA WEB D'ICb

Arxius:
TOT SOBRE LA TÈRMICA DEL FOIX
http://www.cubelles.ca/greennews/central_termina/termica_cubelles.html

Arxius de la "Federación de Asociaciones de Vecinos de Cunit"
PLAFORMA DEFENSA AMBIENTE CUBELLES - CUNIT
http://www.cubelles.ca/greennews/central_termina/plataforma_cubelles_cunit.html

Més informació a www.cubelles.ca

24.4.05

STOPENDESA INFORMA

Gràcies al treball voluntari i desinteressat de diversos col.laboradors i col.laboradores, us adjuntem el segünet resum d'informacions relaciones amb la lluita contra la instl.lació de noves centrals de tèrmiques:

EL CSIC CREE INVIABLES TRES CENTRALES TÉRMICAS EN HUELVA
Diario de Córdoba 12/4/05. El Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) aseguró ayer que es "inviable" el funcionamiento de tres centrales térmicas en el entorno de la Ría de Huelva, ya que eso "generaría una gran incidencia térmica sobre la temperatura del agua de la ría, aumentándola de forma no conveniente". En la presentación de los últimos resultados de la investigación sobre la situación medioambiental de Huelva, el investigador del CSIC Juan Luis Ramos recordó que se ha solicitado la instalación de centrales térmicas por Endesa, Unión Fenosa y Energía de Huelva.

• LOCOS POR ENDESA
Estrella Digital 15/4/05. Algo o mucho tiene Endesa para haberse convertido en pocos meses en el oscuro deseo de dos grandes cajas de ahorro, primero La Caixa y luego Caja Madrid, entidades que están sometidas a la disciplina y control del poder político gobernante en Cataluña y en Madrid, respectivamente, y que de pronto han despertado con un voraz apetito por el control de empresas privadas que están relacionadas con la energía, sector estratégico en alza. Sobre todo en los tiempos difíciles que corren de altos precios del petróleo y de cambio climático, sin que los gobiernos de turno, del PP o del PSOE, estén hoy a la altura de las circunstancias, por ejemplo en lo que a la construcción de unos nuevos pantanos (por el agua escasa y tan necesaria para España), mientras avanza la sequía y se aprietan a los productores de energía las tuercas del Protocolo de Kioto.

• EL AYUNTAMIENTO DE NOBLEJAS EN CONTRA DE LA INSTALACIÓN DE LA CENTRAL TÉRMICA DE COLMENAR DE OREJA
El Pleno del Ayuntamiento de Noblejas, reunido en sesión extraordinaria urgente, celebrada el pasado día 9 de Marzo de 2005, acordó por unanimidad rechazar la instalación de la Central Térmica en Colmenar de Oreja, así como las otras tres previstas en su entorno (Villamanrique, Fuentidueña y Estremera) y oponerse con argumentos técnicos, jurídicos y ambientales a dichas instalaciones porque el río se está muriendo y de otorgar nuevas concesiones de agua el "Padre Tajo" desaparecerá.

• LOS ECOLOGISTAS TRASLADAN A LOS VECINOS SU RECELO ANTE LA PLANTA DE CICLO COMBINADO
El Comercio Digital 15/4/05. El Colectivo Ecologista de Avilés (CEA) ha iniciado una campaña para trasladar al movimiento vecinal de la comarca su rechazo al proyecto de Isolux de ubicar dos ciclos de ciclo combinado en las instalaciones de la antigua Central Térmica de Ensidesa. En una nota de prensa, CEA rechaza la inversión por los daños que la actividad de las centrales producen en todos los vecinos. En ese sentido, indica que se encuentra en una zona densamente poblada. Los ecologistas recuerdan que los dos grupos proyectados en Avilés, cada uno con 400 Mw, superarían la potencia de Aboño, que sólo goza de 600 Mw. «Si bien es cierto que las centrales térmicas de ciclo combinado funcionan con gas natural que es un combustible más limpio que el carbón en la combustión y mucha eficiente en rendimiento energético, esto no quiere decir que su combustión sea inocua y un aumento tan grande de la potencia de producción sobre la que tenía la vieja térmica de Ensidesa, empeoraría los problemas ambientales que la otra generaba», aseguran.

Més informació a www.cubelles.ca
ICb INICIA UNA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES PER MILLORAR EL SERVEI DE RODALIES DE RENFE

Arran de la proposta organitzada per LAPTP, ICb ha valorat positivament participar en la campanya i organitzar diversos actes de recollida de suport i signatures. Durant els propers dies distribuirem pel municipi fulls de recollida de signatures i, qui estigui interessat, podrà baixar-lo també des de la pàgina web d'ICb (www.cubelles.ca) per ampliar l'àmbit de la recollida.

"Amigues i amics us faig a mans un escrit de la PTP en el que us convido a donar-hi suport personal al manifest: "El trens de rodalies són el nostre "METRO", Necessitem trens suficients i puntuals".
També vull animar-vos a que recolliu signatures al vostre centre de treball, al tren o a qualsevol lloc que en tingueu ocasió.Per fer-ho descarregueu el manifest i el full de recollida de signatures , imprimiu-lo i ja podeu recollir les signatures.
El període de recollida És previst que duri fins a mitjans de juny, quan tingueu moltes signatures porteu-les a qualsevol local de CCOO o feu un e-mail a info@laptp.org i organitzarem la recollida.
Ja sabeu aquella cançó:Si tu l'estires fort per aquí... i jo l'estiro fort per allà .... segur que rodalies de Renfe.... podrem millorar...
Recordeu que podeu trobar més informació sobre el manifest a www.laptp.org/rodalies
Passeu el missatge a tothom que pugueuRebeu una cordial salutació
Lluís Carrasco
Vicepresident executiu de la PTP
LA PÀGINA WEB D'ICb SUPERA LES 6.000 VISITES

La pàgina web d'ICb (www.cubelles.ca) ha superat, aquesta darrera setmana, les 6000 visites des de la seva posada en marxa, el 8 de març de 2003, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, fet que com a grup valorem de manera molt important i que suposa un gran suport a l'esforç informatiu i de comunicació que impulsa el grup d'ICb.
La web d'ICb, una de les més dinàmiques d'entre les existents al conjunt del municipi, és el principal canal de comunicació digital d'ICb i acull l'accès ràpid i ordenat al nous canal dinformació impulsats pel VOLUNTARIAT ELECTORAL i DE SUPORT A ICb com son
el DIARI DE CUBELLES i EL FORUM d'ICb.
Per reforçar el seu vesant informatiu i documental sobre la realitat al municipi de Cubelles, la pàgina web ha creat recentment un apartat especial dedicat a la PLATAFORMA STOPENDESA i que inclou el més ampli arxiu sobre el combat contra la construcció de noves centrals tèrmiques a Cubelles.