28.1.10



Les Teresines de Cubelles fan donació de tres quadros dels Reis Mags elaborats en patchwork per sortejar en El sopar de la fam que tindrà lloc a la plaça de l’església el dia 6 de febrer a partir de les 8 de la tarda.
La recaptació de la venta de les butlletes anirà per aquest propòsit que tots els anys es convoca en aquest dia i per aquest motiu.
*Les Teresines son el grup de dones que van iniciar a Cubelles els treballs de patchwork elaborats en grup.
M. Trives/Diari de Cubelles
Avui a Madrid i en el Teatre Espanyol té lloc l’estrena de la obra de teatre La charca inútil ,de David Desola autor teatral i reconegut dramaturg ja.
Nascut a Barcelona fill de pare català i mare burgalesa ,fa ja temps que disposa d´un bagatge literari considerat i com a guionista ha rebut premis qualificats .Aquesta obra va rebre el Premi Lope de Vega de teatre 2007 un dels més considerats a l’escena i poc temps abans va ser premiat amb el Marqués de Bradomin amb Baldosas una divertida i acida comèdia que parla del món del totxo i de l’especulació que ha comportat . També Almacenados i que varem veure a Barcelona amb Sacristan com actor principal va ser tot un exit al Villarroel.
El motiu d’aquesta crònica es per un motiu que desconeix molta gent i es el que aquest autor teatral va escriure pràcticament la obra a Cubelles on escriu quasi sempre o revisa els texts amb solitud.
Com disposo d´ aquesta informació ? Molt fàcil ,el meu segon cognom es Desola i en David es el meu cosí . Contenta i molt orgullosa d’aquest enllaç familiar ,avui es un dia en que una vegada més ,David a ben segur rebrà l’aplaudiment dels espectadors acompanyat d’uns actors inmillorables i sé molt bé el que dic, ja que a tot arreu on ha anat aquesta obra abans de l’estrena oficial d’avui a Madrid ha estat un èxit.
Teatro Español - Nuevo espacio Madrid
Día:
Del 28/01/10 al 28/02/10
Un profesor en crisis, que ha sido
agredido en la escuela, no quiere
volver a la enseñanza. Sin embargo,
accede a dar clases particulares a un
peculiar alumno, mientras inicia una
curiosa relación con la madre de
éste: una mujer que vive inmersa en
el universo que ella misma ha creado
como refugio de una realidad
insoportable. Un viejo maestro
servirá de vínculo en esta extraña
relación, subyugada siempre por un
terrible acontecimiento.
Este conmovedor drama sobre la
locura, no como patología, sino como
vía de escape, como refugio a una
existencia insoportable, obtuvo el
Premio Lope de Vega de Teatro 2007.
Un tema de fons el que descriu la obra de teatre premiada i molt actual ,denunciat sovint per col·lectius de professors com es refereix aquest article i que podeu llegir ... a




La meitat del professorat tem ser agredit pels seus alumnes
1. • Un 24% confessa haver rebut alguna vegada insults de familiars

El 50,2% del professorat té por de ser agredit per algun alumne i se sent amenaçat per l'ambient que hi ha als centres escolars, segons una enquesta feta per la Federació Estatal Sectorial de la Unió General de Treballadors (FETE-UGT), amb què pretenen abordar les diferents situacions de violència que es donen als centres escolars. Un 7,4% assegura que alguna vegada l'ha agredit algun alumne, i gairebé un 2% admet que els estudiants l'agredeixen físicament, almenys, una vegada al mes. La xifra de docents amenaçats és encara més elevada, ja que el 32,4% declara haver estat intimidat alguna vegada. L'enquesta, realitzada mitjançant un qüestionari dirigit a 1.300 treballadors, grups de discussió i entrevistes en profunditat a directors i professors de catorze Comunitats Autònomes, revela que un 37,5% dels docents es consideren bastant estressat per la interacció amb els alumnes.
Font: http://elperiodico.cat/



Activat el servei d’alertes municipals per SMS


Notícies - Comunicació
28/01/2010
L’Ajuntament de Cubelles ja ha posat en marxa el servei d’alertes municipals per SMS. La plataforma de subscripció es troba allotjada al web www.cubelles.cat i ja està operativa perquè els veïns i veïnes de Cubelles s’hi donin d’alta per rebre, de manera gratuïta, els avisos i la informació de les diverses regidories. Aquesta es divideix en tres categories: un primer bloc de participació i informació; el segon bloc engloba cultura, societat, esports i festes; i, finalment, un apartat dedicat a temes de joventut. El ciutadà pot seleccionar el grup que desitgi o bé subscriure’s a les tres categories i rebre tota la informació que s’editi en format SMS per part del Consistori.

Aquest nou servei, ofert per l’empresa SINERGYNE Global Communications, pretén ser una eina més que apropi la informació municipal a la ciutadania d’acord amb les noves tecnologies vigents. Es tracta d’una eina més econòmica que les tradicionals com les publicacions en paper que ja s’utilitza en altres administracions i empreses del sector privat.

Informació via e-mail
El servei d’alertes municipals per SMS es completarà amb una nova eina en què actualment treballa l’Ajuntament. Es tracta d’un servei d’informació municipal via correu electrònic (newsletter). En aquest cas els ciutadans que s’hi subscriguin rebran setmanalment un e-mail amb els enllaços a les principals informacions de les diverses regidories del Consistori. Aquest servei, que encara no té data prevista de posada en marxa, serà també gratuït.

Per accedir a l’aplicació de subscripció d’alertes per SMS faci clic aquí.

27.1.10



La 14a edició del concurs de contes, narració breu i poesia “Víctor Alari”, a escena


La regidoria de Comunicació, a través de l’emissora municipal Ràdio Cubelles, convoca per catorzè any consecutiu el concurs de contes, narració breu i poesia “Víctor Alari”, en record i homenatge de qui fou el primer director del mitjà de comunicació local.
Les bases, que es poden consultar íntegrament al web municipal (www.cubelles.cat), estableixen que les obres han d’estar escrites en llengua catalana, i s’han de presentar a l’Oficina d’Informació i Participació Ciutadana - OPIC (C/Joan Roig i Piera, 3-5), abans del 6 de març de 2010, a les 13 h. Els concursants poden presentar com a màxim una obra per premi i el tema és lliure.

25.1.10


Els Amics del Castell organitzen una conferència el 29 de gener


El tema que es tractarà serà la Transició i el seu impacte a la política catalana actual
El Grup d'Estudis Cubellencs 'Amics del Castell' endega les seves activitats 2010 amb una conferència a càrrec de Francesc-Marc Álvaro. Serà divendres 29 de gener, a partir de 2/4 de 8 del vespre a la sala de la Rectoria. La conferència versarà sobre la Transició i el seu impacte a la política catalana actual.

Nascut a Vilanova i la Geltrú, Francesc-Marc Álvaro és un prestigiós periodista i assagista. És columnista del diari La Vanguardia i de les revistes El Temps i Serra d’Or. Abans havia treballat com a redactor de Política, cap d’opinió i columnista a l’Avui, i com a cronista a El Mundo de Catalunya. Col•labora a Catalunya Ràdio, Ràdio Barcelona, RAC 1 i Ràdio 4. És professor a la FCC Blanquerna (URL) i ha escrit, entre d’altres, els llibres Què pensa Pasqual Maragall (1998), Ara sí que toca! Jordi Pujol, el pujolisme i els successors (2003) i Els assassins de Franco (2005).
Font : Radio Cubelles

24.1.10

M. Trives/ Diari de Cubelles
Ascó queda un pel retirat de Cubelles, pro com a poble que també ha patit la central tèrmica tan estupenda que tots coneixem ,es pot entendre que els ciutadans de Ascó estiguin emprenyats i molt!Avui mateix per radio una dona expressava la seva opinió en que no volia per res aquesta alternativa,que ja tenien de tot enllà i només faltava que els residus de tot arreu anessin a parar al seu poble i que en tenien prou ja!
Sembla que aquesta proposta feta per l´alcalde ha caigut com un tro . Ja veurem com es desencallarà de moment tenim els mitjans d’informació de nou molt actius.
El cas Millet,el cas de Santa Coloma i fa pocs dies la proposta de Vic han fet córrer rius de tinta, ara en tenim un de nou que pot aplegar molts ciutadans poc partidaris d’aquesta genial alternativa. Diran que en algun lloc cal soterrar residus,o bé cadascú que es quedi el que genera que a ben segur tampoc farà gracia als afectats d’altres llocs. El que es cert es que a ningú li agrada tindre-ho al costat de la seva casa sigui a León o la Rioja , i a nosaltres tampoc!
Unes 2000 persones protesten a Ascó contra el magatzem nuclear
Seguir llegint l´informació a...

Unes 2.000 persones s'han manifestat avui a Ascó (Tarragona) en contra de la col·locació del cementiri de residus nuclears i amb lemes com Ascó, Catalunya diu que no han demanat la dimissió de l'alcalde del municipi, Rafael Vidal (CiU). Fonts municipals de l'Ajuntament d'Ascó han afirmat que els manifestants han estat 1.200, mentre que els organitzadors eleven la xifra a 6.000. Els manifestants han fet un recorregut d'uns 15 minuts, des de la rambla de Catalunya fins a la porta de l'Ajuntament, on han corejat consignes en contra del cementiri nuclear i han mostrat les seves pancartes.