22.12.04

BON NADAL·BON NADAL·BON NADAL·BON NADAL·BON NADAL·

Volem desitjar BON NADAL a tothom des d'aquest nou espai de comunicació i aprofitem l'ocasió per oferir-vos dues reflexions ben nadalenques:

METGES SENSE FRONTERES ens "regala" un conte: clikar aquí

Regaleu productes de COMERÇ JUST: clikar aquí

EL PLE APROVA PER UNANIMITAT EL PLA LOCAL JOVE

El Ple de l'Ajuntament de Cubelles va aprovar, dilluns passat dia 20 de desembre, el Ple Local Jove que preveu actuacions en aquest àmbit pels propers anys. Es tracta de la primera vegada que Cubelles disposa d'un pla conjunt d'anàlisi i previsió de les futures polítiques d'ajut i suport al jovent de Cubelles. Aquest Pla és una de les principals apostes d'ICb en aquesta legislatura i va ser aprovat amb el suport de tots els grups polítics que composen l'Ajuntament de Cubelles.

19.12.04

DIARI DE CUBELLES ENCETA LA CAMPANYA "STOPENDESA"

· Les accions s'inicien amb una manifestació a favor de les energies renovables!

DIARI DE CUBELLES, projecte digital impulsat pel Voluntariat Electoral i de Suport a ICb, ha iniciat la Campanya STOPENDESA amb la intenció d'aturar el projecte d'Endesa de construir quatre noves centrals tèrmiques a Cubelles.
La campanya se centra en la difusió de la màxima informació sobre els plans d'Endesa, la Generalitat i el Govern central d'autoritzar la constucció de noves centrals tèrmiques a Cubelles fins a una potencia possible de 1600 megawats. La campanya es compromet amb el foment actiu de les ENERGIES RENOVABLES i proposa el desmantellament de l'actual central tèrmica seguint les directrius del PROTOCOL DE KYOTO.
Afegeix-te a la manifestació: clika aquí



EL PLE MUNICIPAL TORNA A DEBATRE EL PLA DE JOVENTUT

L'ordre del dia del Ple Municipal d'aquest dilluns dia 20 de desembre inclou de nou l'Aprovació, si escau, del Pla Local Jove 2004-2008, una de les principals propostes d'ICb per aquesta legislatura. Aquest important projecte que recull actuacions en diversos àmbits per donar suport al jovent de Cubelles va ser rebutjar sorprenentment en un Ple anterior després del desconcertant vot en contra del PSC i ERC, integrants també del govern municipal. ICb confia que el Pla Local Jove 2004-2008 sigui aprovat en aquesta ocasió amb el suport de tots els grups polítics. El Ple debatrà també la Sol.licitut de reconeixement del Punt d'Informació Juvenil ubicat a l'Espai Jove del nou Hotel d'Entitats.
L'ordre del dia inclou també el debat sobre el Calendari Fiscal per a l'exercici 2005.
El Ple està convocat per les vuit del vespre a la sala de sessions de l'Ajuntament i és obert a tots els veïns i veïnes interessats.
EL "NO" AL PROJECTE DE NOVA TÈRMICA A MARTORELL

Des de l'inici del posicionament crític d'ICb contra els nous projectes d'Endesa de contruir dues centrals (i dues més d'aquí a un temps) a Cubelles, s'ha parlat del projecte frustrat de Gaz de France als terrenys de Solvay a Martorell. Per ampliar la informació sobre aquest procès adjuntem informació:
- · Manifest contra el projecte d'instal.lació d'una central de cicle combinat als terreny de Sovay-Martorell: clikar aquí
LAS ELÉCTRICAS Y EL CAMBIO CLIMÁTICO
>
>Para Ecologistas en Acción resulta muy preocupante el generoso tratamiento que
>se ha dado al sector eléctrico en el Plan Nacional de Asignación, pues sus
>emisiones han crecido un 43% desde 1990 y es la actividad hoy por hoy más
>emisora de CO2. Lamentablemente el volumen de emisiones de CO2 que se concede
>gratis a las empresas reduce mucho la eficacia de este sistema para frenar el
>cambio climático y cumplir el Protocolo de Kioto.
> La Comisión Nacional de la Energía (CNE) cuestionó la publicidad sobre la venta
>de la llamada energía verde (más cara que la tradicional por su supuesto origen
>ecológico) de las eléctricas españolas Endesa e Iberdrola. En el "Informe marco
>sobre la demanda de energía eléctrica y gas natural y su cobertura", la CNE
>señaló que las campañas publicitarias lanzadas por Iberdrola y Endesa sobre
>energía verde contienen elementos "engañosos" para los consumidores.