25.3.05

TOM WOLFE:
"LOS BLOGS SON, POSIBLEMENTE, LO MEJOR QUE LE HA OCURRIDO AL PERIODISMO"

A sus 75 años recién cumplidos se adentra en el mundo universitario estadounidense con la novela ‘Soy Charlotte Simmons’.
Pero Tom Wolfe habla de muchos más asuntos en una interesante entrevista, firmada por José Manuel Calvo y publicada en EP[s]:

"Qué problemas tiene el periodismo en EE UU? Ha habido crisis graves, desde la CBS hasta ‘The New York Times’…
El problema que tiene es muy sencillo: la gente se informa sobre todo a través de la televisión, porque es rápido, es fácil, no hay que leer nada, y las imágenes son excelentes. ¿De dónde saca la televisión la información? Las televisiones no tienen reporteros, tienen unos bustos parlantes en Washington y poco más. La televisión saca su información de los periódicos. Y cuando la televisión trata de conseguir una exclusiva, como la de la CBS y Dan Rather sobre Bush, siempre lo hace mal, porque no están acostumbrados al reportaje. Rather no tuvo culpa de lo que pasó, porque él es un busto parlante. En cuanto a los periódicos, por desgracia, se han convertido en monopolios locales. Salvo casos excepcionales, hay un solo diario por ciudad. En esta situación, ¿para qué necesitas cinco o seis reporteros para cubrir un área, con lo caro que es? Por tanto, hay una persona que cubre educación, una que cubre sucesos… Cuando yo trabajaba aquí había reporteros de sucesos en cada barrio, ahora hay uno solo para el departamento central de la policía. Eso significa que dependes de la policía para tu información. Nunca se habían cubierto tan pocas noticias en EE UU. Parece que son muchas, por el efecto de las cadenas de televisión, pero la información en televisión es una risa.

¿Qué medios le interesan?
Creo que hay unas cuantas publicaciones semanales buenas, y habría que crear más, porque atienden mejor la información que los grandes diarios no cubren. Y los blogs son, probablemente, algo bueno: toda esa gente que hace circular información. Seguramente es lo mejor que le ha ocurrido al periodismo. La mayoría de los blogs es una basura; pero, si se busca, siempre se puede encontrar algo interesante. Los blogs pueden reproducir rumores que la prensa no publica, pueden hacer muchas cosas. Son fuentes posibles que nos dan una información que no teníamos antes. Y hace falta más información."

24.3.05

EL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA, DE NOU A DEBAT ENTRE LA POBLACIÓ

Tal i com va avançar el regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cubelles, Xavier Grau, durant el Ple del passat dilluns, totes les entitats, associacions i partits polítics de Cubelles han rebut de nou el material relatiu al Reglament de Participació Ciutadana i el Consell de la Vila de Cubelles per aprofondir el debat ciutadà sobre aquests dos projectes. El Ple va aprovar un nou termini de 60 dies per presentar comentaris, suggerències i noves opinions sobre el nou Reglament de Participació Ciuatadana i el Consell de la Vila.
ICb VALORA POSITIVAMENT L'APROVACIÓ DEL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

ICb valora positivament la nfena feta pels seus dos representants a l'Equip de Govern de l'Ajuntament, Pilar González i Xavier Grau, en el treball d'impuls de l'aprovació del Reglament de Participació Ciutadana i el Consell de la Vila de Cubelles.
Aquest punt, un dels principals acords del Govern actual de l'Ajuntament de Cubelles, ha de permetre, segons ICb, i entre d'altres avenços:

1.- La creació de l'Oficina de Participació informació Ciutadana
2.- La intervenció dels ciutadans i les entitats als Plens de l'Ajuntament
3.- L'obligació de l'Ajuntament de fer actes públics i oberts a tothom per informar de l'aprovació de les ordenences i els pressupostos municipals
4.- La creació del Consell de la Vila (òrgan consultiu obert a tots els ciutadans) i el Consell dels Infants

23.3.05

STOPENDESA INFORMA:

ATENCIÓ, ATENCIÓ!!!!
NO DEMANEM DINERS
STOPENDESA NO HA INICIAT CAP CAMPANYA DE CAPTACIÓ DE FONS!
Si us plau, aneu alerta perque circulen pel municipi diversos papers fotocopiats on es demanen diners per la campanya contra la central tèrmica. NO SÓN CAP ACCIÓ DE STOPENDESA i per tant tingueu cautela.
Més informació a www.cubelles.ca
EL PLE DE L'AJUNTAMENT APROVA EL REGLAMENT DE PARTICIPAC IÓ CIUTADANA I EL CONSELL DE LA VILA

El Ple de l'Ajuntament de Cubelles va aprovar, dilluns passat, la proposta de Reglament de Participació Ciutadana i la creació del Consell de la Vila en un pas més cap a l'aprovació definitiva d'aquests dos douments llargament reivindicats a Cubelles.
Aquesta nova fase en la implantació definitiva d'un model de gestió municipal més participatiu es complementarà amb un període de 60 dies oberts a noves propostes i suggerències per part de partits polítics, entitats i veins i veïnes per seguir endavant amb un compromís que consta en l'acord de Govern per aquesta legislatura. L'aprovació del Reglament de Participació Ciutadana i el Consell de la Vila representa un éxit de tots els partits, entitats i associacions per aconseguir noves formes de governar l'Ajuntament de Cubelles.
Més informació clikar aquí
HERNÁN ZIN: "NO CREO EN LOS LÍDERES, CREO QUE LOS CAMBIOS EN EL MUNDO VENDRÁN POR LA GENTE NORMAL"

Periodista comprometido con la infancia en varios países, Hernán Zin acaba de publicar “La libertad del compromiso”, un libro que reúne la experiencia de siete personas que un día decidieron cambiar de vida para cambiar otras realidades.
Paloma Ortega/Redacción (16/03/2005)
Hernán Zin dice que ha tardado más de dos años en escribir este libro pero reconoce que conocer y entrevistarse con cada una de las siete personas incluidas en “La libertad del compromiso” ha sido un proceso muy gratificante e inspirador.
Leer artículo completo clikar aquí

20.3.05

OPINIÓ/PER PENSAR-HI UNA MICA
INFORME SANITARIO DE TORRELAVEGA Y SU COMARCA
Una col.laboradora, M., ens fa arribar aquesta informació molt important per prendre mesura sobre l'impacte de les centrals tèrmiques en la salut.
La Coordinadora contra la central térmica y la Plataforma de AMPAS de la Comarca presentan un INFORME SANITARIO de Torrelavega y su Comarca, elaborado por la Consejería de Sanidad a petición de los colectivos que están llevando a cabo una campaña contra la instalación de centrales térmicas en este territorio de la cuenca baja del Saja-Besaya.
El Informe se titula: “SALUD DIFERENCIAL EN TORRELAVEGA Y SU ÁREA DE INFLUENCIA” y es un Estudio de la distribución geográfica de indicadores específicos de mortalidad y morbilidad. Ha sido redactado por los doctores J. L. Viloria Raymundo y E. Rodríguez Calderón.
SEGUIR LLEGINT L'ARTICLE CLIKANT AQUÍ
PRESENTADA LA GUIA DE SERVEIS EDUCATIUS 2005 i ELS NOUS CURSOS AL NOU INSTITUT I LA NOVA ESCOLA DE PRIMÀRIA

La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Cubelles va presentar, dijous i divendres passat a la sala del cinema Mediterrani, les principals novetats de la GUIA DE SERVEIS EDUCATIUS pel curs 2005-2006. La regidoa Pilar González va destcar la importància de l'inici de les classes al nou Institut (en obres al costat del Poliesportiu) i de l'ampliació de l'escola CEIP Vora del Mar.
Més informació a:
CEIP Josep Andreu Charlie Rivel
a8016811@centres.xtec.es
http://www.xtec.es/ceipcharlierivel

CEIP Vora del Mar
a8060927@centres.xtec.es
http://www.xtec.es/ceipvoradelmar

Llar d'Infants Municipal La Draga
ladraga@cubelles.org
http://www.cubelles.org

Regidoria d'Educació
Oficina Municipal d'Informacíó Escolar
ensenyament@cubelles.org
http://www.cubelles.org
EL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA I EL CONSELL DE LA VILA,
AL PLE DE MES DE MARÇ


El dilluns se celebra el ple ordinari del mes de març
Ràdio Cubelles (107,5 FM) l'emetrà en directe a partir de les 20 hores
L'Ajuntament de Cubelles celebra aquest dilluns la seva sessió plenària ordinària corresponent al mes de març. El ple començarà, com és habitual, a les 8 del vespre. L’ordre del dia recull fins a 13 punts, entre ells l’aprovació del Reglament de Participació Ciutadana de Cubelles, la ratificació de l’actualització del Pla Local Jove per l’any 2005 i l’aprovació inicial del Nomenclàtor dels Carrers del Municipi al Sector residencial Les Salines, entre d’altres. A les mocions dels grups polítics municipals, ICV presenta una moció sobre la millora dels espais per als joves i el grup municipal del PPC, una moció sobre el Desmantellament de la Central Tèrmica de Cubelles. Com cada tercer dilluns de mes, la sessió ordinària del ple de la corporació serà emesa en directe per l'emissora municipal, Ràdio Cubelles (107,5 FM).
Ràdio Cubelles