22.3.08

M. Trives/ Diari de Cubelles

La gent que formem part d´ una generació ,no podem oblidar el que van significar les paraules ¨maig del 68 ¨ o ¨maig françés .Va fer caure un govern a França i va encetar moviments contestataris estudiantils a diferents Universitats , solidaritzats amb aquestes revoltes . Llegint aquest apunt publicat podeu fer un repàs i potser buscar documentació.En trobareu a...

PAPA CUÉNTAME OTRA VEZ ESE CUENTO TAN BONITO DE GENDARMES Y FASCISTAS Y ESTUDIANTES CON FLEQUILLO...

Artista: Ismael Serrano
Album: Atrapados en Azul
Canción: Papá cuéntame otra vez


MANIFESTATION ÉTUDIANTE DE MAI 68
Au cours des années soixante, les profondes mutations de l'économie française suscitent des inquiétudes et des aspirations sociales nouvelles auxquelles la multiplication de nouveaux médias (radio à transistor, développement de la télévision) contribue à donner aussitôt un écho national. Les événements de mai-juin 1968 vont les catalyser. La révolte des étudiants, qui se produit dans de nombreux pays industrialisés, atteint la France. les universités où ils sont de plus en plus nombreux, ne sont pas préparées à les recevoir. Des affrontements avec les forces de l'ordre se produisent, surtout à Paris en mai 1968. Une vague de grèves ouvrières, sans précédent depuis 1936,...


REPORTAJE

Cuando Francia se aburre

Edición impresa EL PAIS Internacional - 14-03-2008

J. M. M. F.
'Cuando Francia se aburre'
Un artículo en 'Le Monde' hace 40 años sirvió de detonante a la revuelta de Mayo del 68

http://www.elpais.com/articulo

Mayo francés - Wikipedia, la enciclopedia libre
Mayo francés o Mayo del 68, nombre con que se conocen los .....



França recorda amb llibres, reportatges i actes el quarantè aniversari d'una data mítica que va marcar una època


El Maig del 68 fa 40 anys


LAMALLA.NET / EFE
La commemoració del 22 de març del 1968, el moviment que va plantar la llavor de la revolta estudiantil que dos mesos més tard va paralitzar França i es va exportar a bona part del món occidental, ha omplert el país de tota mena d'activitats que recorden el que es coneix com el Maig Francès. Llibres, estudis, actes universitaris i reportatges de televisió recorden una data que ha acabat convertint-se en un mite romàntic.
Tot i que és París el que ha passat a la història, la revolta estudiantil i obrera coneguda com a maig del 68 va començar en realitat el 22 de març, i no a la capital sinó a Nanterre, una ciutat del nord. Aquell dia, i en aquella ciutat, líders estudiantils com Daniel Cohen-Bendit, van plantar cara al sistema iniciant una onada de protestes que s'estendria a la Sorbona i acabaria paralitzant el país i, de forma colateral, molts països occidentals.
L'espurna que va fer encendre el foc revolucionari va ser la demanda d'acabar amb la separació entre nois i noies als campus universitaris. Aquesta demanda inicial va acabar derivant en una complexa revolta contra un sistema que, més de dues dècades després d'acabada la guerra, posava de manifest el malestar dels milers de joves, fills del baby boom de la postguerra, que estaven desencantats d'un món que no avançava. La guerra del Vietnam i el creixent malestar contra un capitalisme que, tot i l'existència de la URSS i els països comunistes, floria sense problemes, va acabar de conformar un còctel que va fer trontollar l'Estat francès.
De protesta a revolta
"No a la universitat burgesa" era el lema dels estudiants que protestaven per la detenció d'uns companys, arrestats per manifestar-se contra la guerra del Vietnam. La resposta governamental, tancant la universitat de Nanterre, va ser el que va convertir una protesta puntual en una revolta nacional les conseqüències de la qual es van deixar sentir arreu del món. Quan el líder roig, Cohen-Bendt, va ser expulsat de França, els fets es desencadenen a una velocitat imparable.
Els estudiants responen a l'expulsió de Cohen-Bendt ocupant l'amfiteatre de la simbòlica universitat parisenca, la Sorbona. La resposta de l'Estat és una altra vegada contundent: la policia entra al campus i desallotja als ocupants. Però, una vegada més, la reacció governamental no fa més que agreujar la crisi. Minuts després que la policia desallotgés la Sorbona, el barri llatí és en flames. Novament el govern calcula malament: envia la policia i reprimeix durament els aldarulls al barri llatí. Les imatges de l'acció policial indignen als francesos. En pocs dies els sindicats criden als treballadors a la vaga general. La protesta s'ha tornat global. Amb fàbriques ocupades i aldarulls als carrers de totes les ciutats, França es troba immersa en una autèntica revolució popular.
Repercussions
El Maig del 68 va acabar tenint una repercussió mundial. Les reivindicacions dels estudiants francesos es van estendre arreu dels països occidentals -fins i tot a la Catalunya de la dictadura- fent tremolar els fonaments de la societat de la postguerra i alimentant molts dels moviments contestataris de l'època.
"Cal liquidar el Maig del 68".
Les paraules les va protagonitzar Nicolas Sarkozy durant la campanya electoral a les darreres presidencials, un símptoma que el debat sobre la revolta continua viva a França. Sarkozy es proclama hereu de la cultura del mèrit i de l'esforç, del respecte a l'autoritat del mestre, principis que, diu, van ser llençats per terra pels estudiants d'aquell Maig. El president no està sol en les seves crítiques. Maig 68, la gran estafa, de Gérard Gachet, és només una de les moltes obres crítiques amb la revolta. Però amb motiu del seu quarantè aniversari responen al president i a Gachet alguns dels protagonistes de l'època, com el propi Cohen-Bendit, el filòsof André Glucksmann o l'ex líder maoista Alain Geismar, que reivindiquen la importància de la revolta i la seva herència.

http://www.lamalla.net/

19.3.08

AVUI SONA: CAMARÓN+SERRAT= LA SAETA



Dijo una voz popular:
¿Quién me presta una escalera
para subir al madero
para quitarle los clavos
a Jesús el Nazareno?
Oh, la saeta, el cantar
al Cristo de los gitanos
siempre con sangre en las manos,
siempre por desenclavar.
Cantar del pueblo andaluz
que todas las primaveras
anda pidiendo escaleras
para subir a la cruz.
Cantar de la tierra mía
que echa flores
al Jesús de la agonía
y es la fe de mis mayores.
¡Oh, no eres tú mi cantar
no puedo cantar, ni quiero
a este Jesús del madero
sino al que anduvo en la mar!
Lletra de JM Serrat dedicada a Antonio Machado


18.3.08

Imatges de la setmana del 8 de març a Cubelles. Actes organitzats per l´Associació La Fita de Cubelles.








Lectura Manifest 8 de març a La Fita
Aquest monument, que marca els límits territorials del terme de Cubelles i Vilanova i la Geltrú, és un símbol de la lluita feminista local, tal i com es recull a la Història de Cubelles, de mossèn Joan Avinyó i Andreu,
Mossèn Avinyó va recollir en la seva magnífica obra, que l’any 1750 es va obrir un litigi entre Cubelles i les viles de Vilanova i de la Geltrú pels límits territorials. Després d’un llarg contenciós, per sentència de la Reial Audiència de Barcelona, es van llindar les jurisdiccions i termes, situant les fites de Vilanova, el 6 de desembre de 1764, davant de la capella de Sant Antoni. Aquesta decisió va ser entesa com a una ofensa per la població i les dones de la vila es van amotinar, van agafar una bandera de la vila i van enderrocar i amagar la fita. L’acció va fer que l’autoritat del moment detingués a bona part de les dones amotinades i les empresonés al Castell de la Geltrú, davant el fet que els homes de la vila havien fugit o s’havien amagat. La lluita de les dones cubellenques no va donar els seus fruits de manera immediata, sinó que es va haver d’esperar a l’any 1850 perquè el municipi de Vilanova, el 8 de juny, acceptés que la fita del terme se situés allà on avui encara hi és, al tocar del torrent de Santa Maria. D’aquesta manera la Fita es va convertir en un símbol per a les dones cubellenques.
Font texte informatiu






























Aurora Garcia,membre fundadora i responsable de la nova gestora. (Arxiu La Fita/fotos/Maribel Balboa /Dones al sopar




















Mostra de treballs artesanals organitzat per La Fita i amb la col-laboració de Puntaires de Cubelles i Les Tresines de Cubelles.




Ángels Pons i Margarida Lleó, Agulles de plata 2007 i 2008




També i dins la setmana de la Dona ,la Regidoria de Politiques d´Igultat en col·laboració amb l'Associació de Dones La Fita i el suport de la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona. va oferir un petit concert al Cinema Mediterrani.La veu d'Alicia Alomà, acompanyada al piano del pianista Carles G.Bianchini que va oferir un repertori del cançons en referència al món de la dona.

Comencen les obres de millora dels accessos i aparcaments de l'institut i la zona esportiva
Font: Ràdio Cubelles
S'asfaltaran els aparcaments del Poliesportiu i el camp de futbol a més de col·locar enllumenat, fer les voreres dels voltants, i un parc pels alumnes de l'IES
L’Ajuntament ja està duent a terme alguns dels objectius estratègics inicials que es contemplen al Pla de Mandat. A la connexió del subministrament d’aigua potable de la xarxa Ter-Llobregat i al traspàs del sistema de recaptació municipal, s’uneix l’adequació dels accessos de l’entorn de l’actual IES Cubelles.
Miguel Ángel López, regidor d’Urbanisme i Planejament, destaca "la necessitat de realitzar aquests treballs pels equipaments que hi ha a la zona, com centres educatius i esportius, i millorar la seguretat de les persones que hi passen".
El projecte ja s’ha adjudicat i es preveu que les obres s’allarguin uns quatre mesos. López afirma que es tracta "d'un projecte unitari dels accessos i aparcaments tant de la zona de l'IES, com la del Poliesportiu i el camp de futbol. Aquesta zona s'equiparà amb enllumenat públic, espais verds, voreres, equipaments com ara papereres i elements de regulació de velocitat del trànsit per millorar la seguretat dels peatons".
Un dels trets que destaca el regidor d’Urbanisme i Planejament és "la creació d’un parc davant l’institut i d'un pàrking que ordeni les moltes motos que s’hi amunteguen".
A banda d’aquesta obra puntual, s’està duent a terme la redacció del nou Pla General de Cubelles que ha de marcar les directrius de com ha de créixer el municipi en els propers anys.

Ràdio Cubelles 14-03-08

17.3.08

Penedès.
Cubelles té més de dos milions d'euros en impostos pendents de cobrar, segons el govern local
La dada prové de la Diputació, que gestiona els impostos des del gener
Cubelles
La xifra d'impostos pendents de cobrar a Cubelles per l'anterior empresa recaptadora ascendeix a 2.200.000 euros, segons el govern local (PSC-CiU-ERC). La dada prové de la Diputació de Barcelona, encarregada de gestionar els impostos del municipi des de l'1 de gener. El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Cubelles, Xavier Grau (PSC), assegura que la «voluntat» de l'equip de govern és «resoldre la situació de la recaptació i donar informació als ciutadans» sobre aquest tema.
Segons explica Grau, la Diputació ha detectat fins a 1.200.000 euros en rebuts que «estaven adormits», és a dir, que per diversos motius no s'havien tramitat o no s'exigien als contribuents; a aquesta xifra se suma un milió més d'euros en impostos que «ha fet aflorar la Diputació», perquè ni tan sols estaven previstos.
El regidor d'Hisenda està pendent de tenir una trobada amb els serveis jurídics de la Diputació el pròxim 8 d'abril, per assabentar-se de «quin és el pròxim pas» per resoldre la situació. Xavier Grau sosté que l'estudi de la Diputació confirma que hi ha hagut «processos mal fets» a l'hora de gestionar la recaptació del municipi en impostos com ara l'IBI i les plusvàlues. «Estem avaluant fins a quin punt podem demanar responsabilitats», diu el responsable d'Hisenda, en referència a l'anterior govern i a l'exrecaptador, Joaquim Molina. «Hi ha hagut un desgavell enorme», hi afegeix el regidor.

ABANDONAMENT DEL PLE
«És curiós que en el ple en què vaig llegir l'últim informe de la Diputació hi hagués partits que marxessin», diu Xavier Grau en referència al PP, que havia tingut «responsabilitats a Urbanisme», segons va recordar el regidor. Els partits de l'oposició (ICV, PP, ICb i Entesa), però, van assegurar que la seva marxa del ple municipal de dilluns estava relacionada amb la falta de participació en el pressupost del 2008, i el poc temps que va donar l'equip de govern als grups per estudiar-lo.
El regidor d'Hisenda també apunta a la «crisi» que va sorgir quan dos dels socis de l'anterior govern de l'Entesa, el PSC i ERC, van demanar el traspàs de la recaptació municipal a la Diputació de Barcelona, en lloc de prorrogar el contracte a l'empresari encarregat dels impostos fins ara; els dos partits sempre han defensat que va ser aquesta demanda la que va motivar la seva expulsió del govern, l'octubre del 2006.
L'actual govern local va aprovar finalment el traspàs al setembre del 2007; llavors, el regidor d'Hisenda ja va assegurar que el canvi permetria estalviar fins a 300.000 euros anuals, tenint en compte que la Diputació cobra al municipi un 1,75% dels ingressos que recapta i que l'empresa privada anterior en rebia més del 3%.

VALORACIÓ POSITIVA
La gestió feta per la Diputació des de l'1 de gener té el vistiplau del govern local. «Estem molt contents. En tres mesos ens ha donat un nivell d'informació que ni els mateixos serveis econòmics del consistori havien detectat», afirma Grau. L'equip de govern diu que el seu objectiu serà «redreçar la situació» de la recaptació municipal.

més informació a

Penedès. Cubelles té més de dos milions d'euros en impostos pendents de cobrar, segons el govern local 15.03.2008 MÍRIAM DE LAMO
Els impostos pendents de cobrar de Cubelles superen els dos milions, segons el govern 15.03.2008

http://www.vilaweb.cat/
UN EXCLUSIU ESTUDI ACADÈMICL'ELABORACIÓ

Una estudiant de BCN va entrevistar Woody Allen per pujar la nota
1. • La noia investigava les relacions entre homes i dones en la filmografia del cineasta dels EUA
2 • El director de cine li va confessar que les parelles fracassen gairebé sempre, excepte si hi ha sort
ÀNGELS GALLARDOBARCELONA

Aquesta és la història d'una estudiant barcelonina de 17 anys que deixaria en entredit l'informe Pisa, aquell que va qüestionar l'esforç i preparació acadèmica dels batxillers espanyols. Tenaç en els seus objectius i alumna d'un institut exigent, Carolina Martínez va acabar obsequiant amb una capsa de bombons Woody Allen l'estiu passat, en peculiar agraïment pel que havia aconseguit: una reflexió, personal i meditada, del mite novaiorquès sobre el tipus de relacions que els homes i les dones estableixen als seus films.

À. GALLARDOBARCELONA

Els treballs de recerca que tanquen el Batxillerat han de ser innovadors, extensos i creatius, tres factors que Carolina Martínez es va prendre al peu de la lletra --és el seu caràcter--, quan li van encarregar que esbrinés per què els homes i dones del cine de Woody Allen tenen una visió tan "peculiar" de la realitat.
www.elperiodico.cat
Fotos/arxiu Diari de Cubelles

M.Trives /Diari de Cubelles
Aquest article publicat a El Periódico en que fa referència a una noia que va aconseguir una entrevista amb Woddy Allen ,director de cinema i un gran aficionat al jazz com tothom coneix si segueix la filmografia d´aquest director, en que la música que sovint utilitza com acompanyament son temes de jazz a totes les seves pel·lícules.
Aprofitem per incidir en que també existeix un grup notable d´ aficionats a Cubelles a la música de jazz i sembla que la direcció de Pic & Jazz aconseguirà el seu propòsit de tirar endavant escoltar a bons músics i bon jazz al seu local .
Potser mai tindrem a Woddy Allen a Cubelles pero si tenim l’ocasió d´escoltar bon jazz .Bona vetllada !!!
19 de Març tornem a viura la música en viu.
Aquesta vegada amb " GENI BARRY TRIO"
Els components d'aquesta formació son:
Geni Barry - Vibráfon
Michel Grossman - Piano eleéctric
Xavi Sanchez - Contrabaix

carrer Jacint Verdaguer, 20
El nostre telefón : 93.895.29.14
El nostre E.mail: pic-jazz@wanadoo.es
A les fotos podem veure a Josep Mª Farrás Trompeta,Erwyn Serutton Guitarra i a
Albert “TITO” Saxos ,un trio inmillorable !