12.2.05

EL BLOG DEL CARMEL A eCUADERNO

"Desde que me enteré del "apagón informativo" en torno a los sucesos del barrio barcelonés de El Carmel, me he preguntado acerca de las reacciones de la prensa y de los bloggers.
Sobre las reacciones de la prensa hay una breve pero ilustrativa entrevista múltiple en PeriodistaDigital: Informando desde El Carmel... o no y esta nota del Col.legi de Periodistes de Catalunya.
En cuanto a los bloggers, revisando mi selección de Weblogs en catalán llegué a dos recursos de gran interés:
Carmel: Un bloc de la redacció de VilaWeb (fuente RSS)
Resultados de la búsqueda "carmel" en Bitacòles (fuente RSS)
La crisis del Carmel puede ser también una prueba del potencial informativo de los blogs de Qué! Barcelona, como por ejemplo el de Pablo Martín Tharrats".


11.2.05

LES CRISIS SILENCIOSES

Escriviem fa unes setmanes sobre les referències de Metges Sense Fronteres a les crisis "silenciades" d'arreu del món.
La bitàcora de Magda Bandera, sempre atenta a l'actualitat, ens n'aporta noves referències.
Activismo y derechos humanos
Crisis olvidadas
José Luis Orihuela, de
eCuaderno, me envío hace unos días el enlace a un interesante informe de Médicos sin Fronteras, en el que se repasan las 10 crisis humanitarias menos tratadas por los medios de comunicación. Por cierto, muy interesante el post de hoy del eCuaderno, en el que se recogen las webs que hablan de El Carmel.
RÀDIO CUBELLES INFORMA SOBRE EL POSICIONAMENT DELS PARTITS POLÍTICS EN RELACIÓ A LA TÈRMICA

L'emissora municipal Ràdio Cubelles està informant en els darrers dies del posicionament de tots els grups polítics locals en relació a la central tèrmica de Cubelles.
Representants de totes les forces polítiques amb representació municipi han exposat el seu posicionament des dels estudis de Ràdio Cubelles.
Més informació: www.cubelles.org

10.2.05

LA PREGUNTA DE LA SETMANA

¿CREUS NECESSARI IMPULSAR UNA PLATAFORMA CONTRA LA CONSTRUCCIÓ DE QUATRE CENTRALS TÈRMIQUES A CUBELLES?


Més informació clikant aquí

Podeu contestar a l'apartat de "comments"
OPINIÓ/ SONIA FLEURY

CONSTRUCCIÓN DE CIUDADANÍA EN ENTORNOS DE DESIGUALDAD

Resumen
La evolución del debate sobre gobernabilidad democrática en las últimas décadas no ha sido capaz de superar las limitaciones impuestas por el modelo de democracia representativa, asumido como parámetro para el rediseño de la institucionalidad. La tesis que se defiende aquí es que sólo con un nuevo modelo de democracia que asocie la democracia representativa con la democracia deliberativa se generarán las condiciones necesarias para la concertación social en una esfera pública ampliada, que permita la creación de un nuevo pacto político, capaz de dar sustento a las políticas públicas redistributivas.
Leer el artículo completo aquí

9.2.05

ÚLTIMA HORA·ÚLTIMA HORA·ÚLTIMA HORA
OBRES D'AMPLIACIÓ DE LA NOVA ESCOLA
El departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha confirmat que les obres d'ampliació de la nova escola CEIP Vora del Mar s'iniciaran el proper mes de març amb l'objectiu d'acabar-les a finals del mes d'agost.
El projecte contempla la construcció de 12 noves aules, menjador, laboratori, espais auxiliars etc. Des d'ICb constatem que la confirmació del departament avala les gestions realitzades des de l'inici de la legislatura pel nostre grup municipal a l'Ajuntament.
Ensenyament i Participació Ciutadana són les àrees bàsiques que des de l'inici de la legislatura es defensen en el pacte de Govern que va signar ICb.

8.2.05

LA IMPORTÀNCIA DEL CANVI CLIMÀTIC

El cambio climático puede condenar al hambre a más de 130 millones de africanos, WWF/Adena Fondo Mundial para la Naturaleza

http://www.wwf.es/noticia.php?codigo=536

PD: Pensa global, actua local!
OFERTA DE CONTRACTACIÓ DE QUATRE AUXILIARS D'ADMINISTRACIÓ A L'AJUNTAMENT DE CUBELLES

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Cubelles va aprovar, en sessió del 25 de gener de 2005, la convocatòria de proves per a la selecció de QUATRE PLACES d'auxiliar d'administraicó general mitjançant el sistema de concurs oposició lliure.
La presentació de sol.llicituds, per part de les persones interessades, és de 20 dies a partir de la publicació de la convocatòria al BOP i al DOC.
Més informació. Departament de Personal de l'Ajuntament
(Srta. Mila) Telf: 93 895 03 00
AVUI AL BLOG S'STOPENDESA
http://www.quediario.com/blogs/2543/

-LA ENERGÍA EÓLICA EN CATALUÑA, ELEMENTOS PARA EL ANÁLISIS DEL CONFLICTO
-EL GEPEC ACUSA EL GOVERN DE SUBMISSIÓ AL LOBBY ENERGÈTIC
"Es demostra una gran feblesa , des d'aquest Departament el qual novament es mostra incapaç de fer primar els interessos ambientals als polítics i empressarials".
Més informació a: www.gepec.org

7.2.05

ENDESA: CONDEMNADA ALS TRIBUNALS PER LA "PLUJA NEGRA"

Hem rebut diverses preguntes sobre la possibilitat de recòrrer als tribunals pels efectes de la "pluja negra" causada per la central termica.
El junt del 2004, una sentència de l'Audiència de Barcelona va donar la raó als afectats per un episodi de "contaminació atmosfèrica" causat per Endesa a Badalona.
Més informació clikant aquí

6.2.05

JORDI LLOMPART ESTRENA "EL MISTERIO DEL NILO" EN FORMAT IMAX

Jordi Llompart, periodista estretament vinculat a Cubelles des de fa molts anys (va ser director de l'emissora municipal als inicis de Ràdio Cubelles) estrena aquest mes el film "El misterio del Nilo" arreu de 20 països d'arreu del món.
La peli és la primera superproducció Imax en la qual participa una empresa espanyola i s'ha fet conjuntament amb una de les productores pioneres dels Estats Units.
Jordi Llompart és productor, guionista i director d'aquest gran documental, el procès de creació del qual va ser presentat al darrer Festival de Cinema de Sitges.
Molt interessant per no perdre's cap detalls:
Informació sobre el film:
http://www.nilefilm.com/p_misterio.htm
Reportatge de la cardena nord-americana NBC sobre "·Mystery of the Nile":
http://www.macfreefilms.com/
WEB OFICIAL DE "MYSTERY OF THE NILE"
http://www.nilefilm.com


CARNAVAL 2005

Dilluns 7 de febrer, a les 5 de la tarda, a la sala multiusos de La Mota FESTA INFANTIL DE DISFRESSES. Espectacle i xocolatada.
AVUI AL BLOG S'TOPENDESA

http://www.quediario.com/blogs/2543/

Més informació a: DIARI DE CUBELLES
http://forumicb.blogspot.com/

-EFECTES POLÈMICS DE L'ENERGIA EÒLICA
-NOU ACORD PER CONSTRUIR 30 PARCS EÒLICS A CATALUNYA
-COL.LABORA CONTRA LA CENTRAL TÈRMICA DEL PORT DE BARCELONA!
-QUATRE TÈRMIQUES A CUBELLES