21.4.05

COMUNICAT PÚBLIC DE LA CAMPANYA ONUVETONO

Us comuniquem que el dilluns 18 d'abril, el Ple de l'Ajuntament de Cubelles va aprovar el Manifest per la derogació del dret de veto a l'ONU (www.onuvetono.org), presentat pel grup municipal Iniciativa per Cubelles.
Aixì mateix, expresem el nostre suport als moviments internacionals que com el Fórum UBUNTU, reclamem la participació activa de la societat civil a favor d'una reforma en els organismes de representació internacional. Precisament en un any en el que el Secretari General de l'ONU ha impulsat la reforma d'un Consell de Seguretat, poc disposat a renunciar o compartir un dret de veto injust i arbitrari. Una reforma en un organisme desacreditat i neutralitzat, davant dels grans reptes del nostre segle.

Si creieu que aquesta informació pot ser d'interés en algun municipi, us preguem la feu arribar a qui correspongui.

Cordialment,
lluís díaz
Coordinadora Penedés
EL NOU REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA,
A DEBAT TAMBÉ A LA WEB MUNICIPAL

Reproduïm la nota que podeu llegir a la web municipal (www.cubelles.org) on podeu llegir els documents del Reglament de Participació Ciutadana i el Consell de la Vila dins la campanya de debat ciutadà per recollir noves propostes, esmenes i comentaris al projecte formulat i que vas ser provisionalment aprovat al Ple del mes de març

Participació Ciutadana i Comunicació
El reglament de Participació Ciutadana i del Consell de la Vila, a la web Hi ha un termini de 60 dies per a presentar al·lelagcions
Els textos aprovats inicialment del reglament de Participació Ciutadana i del Consell de la Vila es troben a la web de Cubelles per a consultar-los.
En el ple del passat mes de març, es va aprovar inicialment el Reglament de Participació Ciutadana i el del Consell de la Vila, donant-se un període d'exposició pública de 60 dies per a la presentació d'al·legacions.
També es va aprovar escurçar a un any el termini per valorar el funcionament d’aquest nou reglament de Participació Ciutadana.
Per més informació, dirigiu-vos a la regidoria de Participació Ciutadana, enviant un
correu electrònic.
Departament de Comunicació Dimarts, 19-04-2005
Més informació a : www.cubelles.org

20.4.05

STOPENDESA INSTA ELS AJUNTAMENTS DEL GARRAF I EL PENEDÈS
A PRONUNCIAR-SE CONTRA LA CONSTRUCCIÓ DE NOVES CENTRALS
TÈRMIQUES A CUBELLES

Arran de les últimes informacions aparegudes a la premsa, la Plataforma STOPENDESA CUBELLES, impulsada per ICb per oposar-se a la construcció de noves centrals tèrmiques a Cubelles, fa públic el següent comunicat per:

1.- Instar el conjunt d’Ajuntaments del Garraf, Alt i Baix Penedès a aprovar mocions contra la construcció de noves centrals tèrmiques a les nostres comarques recollint l’esperit de la moció aprovada per unanimitat a l’Ajuntament de Cubelles al Ple del mes febrer on es reflectien les principals aspiracions de la Plataforma STOPENDESA.

2.- Sol. licitar a tots els grups polítics de les tres comarques que, a través dels respectius Consells Comarcals, es posicionin contra la construcció de noves centrals tèrmiques i a favor de la redacció d’un Pla Energètic que reculli la racionalització del mercat de generació elèctrica de Catalunya.

3.- Demanar als Ajuntaments i els Consells Comarcals del Garraf, Alt i Baix Penedès que sol. licitin a la Generalitat de Catalunya i el Govern Central la redacció d’un Mapa energètic flexible a la participació de les comarques i municipis afectats per la implantació de noves indústries generadores d’energia a fi efecte de democratitzar un mercat que afecta directament els recursos naturals i la salut del conjunt de la població.

4.- Instar els Ajuntaments i els Consells Comarcals del Garraf, Alt i Baix Penedès a traslladar els seus posicionaments contra la construcció de noves centrals tèrmiques a les nostres comarques al Parlament de Catalunya per posar fi a la presència a Cubelles d’una indústria altament contaminant que, imposada en plena dictadura franquista, no pot rebre ara la benedicció del conjunt de forces ecologistes i progressistes.
Cubelles, 18 abril 2005
Més informació a. www.cubelles.ca
EL TEU SUPORT A STOPENDESA ENVIANT UN EMAIL a: stopendesa@yahoo.es
XIX CONFERÈNCIA CATALANA PER UN FUTUR SENSE NUCLEARS I ENERGÈTICAMENT SOSTENIBLE

VII FÒRUM DE L'ENERGIA SOSTENIBLE
25 abril 2005 a les 9,30h. a la Fàbrica del Sol (Salvat Papasseït 1, Barceloneta)

ESCALFAR AIGUA AMB SOL: ÉXITS i REALITATS
26 abril 2005 a les 18,30h. Auditori Centre de Cultura Contemporània Barcelona

Més informacióa a:
Ecologistes en Acció
http://www.ecologistesenaccio.org
http://agenda.pangea.org/ecologia
LLISTA VERDA DE GREENPEACE SOBRE ELS TRANSGÈNICS

Nota que ens envia un R.L., un dels nostres col.laboradors:

Quina diferència respecte als altres anys!!!!!!!!!!!
Us adjunto la Guía vermella i verda dels aliments trangènics Greenpeace. En ella, podeu trobar quines marques comercials no garanteixen l'ús de components transgènics (en vermell) i quines sí (en verd). De moment aquesta guia, que és la tercera de la seva sèrie, ha aconseguit que moltes marques abandonin l'ús de trangénics per temor a pedre quota de mercat.
A la web de Greenpeace
http://www.greenpeace.org/espana_es/

19.4.05

ECOLOGISTES EN ACCIÓ i l'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE CERCS
consideren que cal prendre mesures per procedir a curt termini
a un tancament o una reconversió en profunditat de la central tèrmica de Cercs


L’anàlisi complet de l’impacte ambiental del funcionament de la central durant l’any 2004 es pot obtenir a:
http://www.ecologistesenaccio.org/temes/energia/termiques/cercs2004.doc

El tancament o la reconversió ha de prendre en consideració el futur de les 40 persones que treballen a l’empresa, i establir un pla per garantir el manteniment de les empreses i treballadors que obtenen ocupació indirecta del funcionament de la central.
Més informació en relació a la campanya STOPENDESA contra noves centrals tèrmiques a: www.cubelles.ca
COMUNICAT D’ICB ARRAN DE LA REUNIÓ URGENT DEL 16 D’ABRIL DE 2005

Davant les últimes informacions aparegudes a la premsa en relació al moment actual que travessa el pacte de Govern de l’Ajuntament de Cubelles, al qual ICb hi és representat amb dos regidors, ICb fa públic el següent comunicat:

1.- El grup local d’ICb es reafirma en la seva confiança i voluntat de seguir impulsant l’acod de govern de 12 de juny de 2003 signat pels grups polítics d’EC-FIC, PSC, ICb i ERC i valora de manera extraordinàriament positiva que els seus dos regidors (Pilar González i Xavier Grau) han complert el 90% dels compromisos que ICb va reflectir en aquest acord conjunt i que han permès avenços més que notables per la població en les àrees específiques d’Ensenyament, Governació i Participació Ciutadana.

Més informació clikant akí

17.4.05

CHEB BALOWSKI ACTUA EL PROPER DIA 23 D'ABRIL A CUBELLES

Organitzat conjuntament per les entitast juvenils El Peix Agulla i el Cubelles, més la col.laboració de l'Ajuntament de Cubelles, el grup Cheb Balowski actuaran el proper dia 23 d'abril a la sala de la Mota en un concert gratuit.
Un dels nostres col.laboradors, J., ens passa informació sobre aquest destacat grup musical:
Cheb Balowski: 'Plou plom' optimiza la rabia para alegrar caras'
El grupo barcelonés de música mestiza Cheb Balowski ha intentado en su tercer disco, 'Plou plom (musiqueta que enamora)' (Llueve plomo -musiquillaque enamora-), 'optimizar la rabia para alegrar las caras', ha dicho a EFE su vocalista, Yacine Belahcene.
Fundado en 1997, Cheb Balowski es un grupo multirracial de diez músicos delRaval barcelonés que debutó con 'Bartzeloona', al que siguió 'Potiner', y ahora 'Plou plom', que mezcla rock, rai, hip-hop, pop, reggae, ska, sonidos mediterráneos y melodías árabes en trece canciones cantadas en catalán,castellano, francés, inglés, árabe y euskera.

Més informació clikar aquí
LA IMPORTÀNCIA DE LA FALLADA TÈCNICA DEL SISTEMA DE REFRIGERACIÓ DE VANDELLÒS-2, AGREUJADA PER L’ACTITUD IRRESPONSABLE DEL TITULAR, OBLIGUEN A QUALIFICAR EL ESDEVENIMENT DE NIVELL 3

Davant les informacions aparegudes avui en diversos mitjans de comunicació sobre que el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha decidit elevar la classificació del esdeveniment de corrosió del sistemad’aigües essencials de la central nuclear Vandellòs-2, les organitzacions Greenpeace i Ecologistes en Acció de Catalunya consideren que l’extraordinària importància del esdeveniment, agreujada perl’actitud clarament irresponsable del titular de la central, han deforçar el CSN a reclassificar el esdeveniment com de Nivell 3 a l’EscalaInternacional de Esdeveniments Nuclears (INES).