24.4.10








SANT JORDI ,CUBELLES 2010








fotos/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles 2010


23.4.10


Ahir Diada de Sant Jordi ,es va sortejar el quadre a les set de la tarda davant les paradetes de llibres Deco i la floristeria Hibiscus a la plaça de La Font .
Va sortir premiada la tira de color groc amb els números corresponents del 421 al 430 inclòs-

Qui sigui el portador o portadora dels tikets anomenats pot passar a recollir el quadre a
Pic & Jazz ,
Jacint Verdaguer nº20,mostrant la tira esmentada amb els números corresponents .
Gracies per col·laborar amb la nostra entitat!

L´ associació Dones La Fita avui Diada de Sant Jordi sortejarà el quadre del pintor Jaume Desola a la plaça de La Font a les set de la tarda. Agraïments a Deco-Gris, Pic & Jazz i floristeria Hibiscus la seva col·laboració en la venta de tikets i la exposició del quadre als seus aparadors ,aixis com a amics i amigues de la nostre entitat.
Gracies a tots i totes



Gracies per col-laborar amb la nostre entitat i les activitats de tot l´ any

Dones La Fita

22.4.10

El Govern anuncia que desenvoluparà equipaments a través de plans parcials

Notícies - Alcaldia
22/04/2010
El Govern municipal desenvoluparà la gestió urbanística mitjançant plans parcials de desenvolupament urbanístic. Així ho van anunciar els portaveus dels tres grups polítics que formen el Govern de Cubelles, l’Alcaldessa Maria Lluïsa Romero (PSC), i els tinents d’alcalde Joan Albet (CiU) i Joan R. Serra (ERC), en una roda de premsa convocada per explicar el procés que ha portat a la paralització de la revisió del POUM.
Per als tres socis municipals, els projectes més importants a desenvolupar, mitjançant aquests plans parcials, són “una nova zona industrial, per regularitzar la situació de les empreses de la zona de les Planes; trobar terrenys a l’entorn de l’escola Charlie Rivel per a l’institut, i, en cas que no puguem fer desaparèixer la central tèrmica, fer les modificacions puntuals que calgui perquè aquesta es desplaci a un altre lloc, lluny dels habitatges”. Així mateix, un altre efecte de la congelació de la revisió de la carta urbanística municipal és el contracte amb els redactors del projecte, amb els que “haurem de negociar perquè mantinguin els diners, que són de tot el municipi, i la feina feta no quedi en un calaix”. Romero va defensar que la tasca de l’equip redactor, així com la de l’empresa que va liderar el procés participatiu, “s’ha fet bé i cal que la puguem recuperar quan la situació sigui més propicia”.

Per a l’Alcaldessa, Cubelles perd una “nova oportunitat”, perquè amb la recent aprovació del Pla Territorial Metropolità (PTM), les al·legacions presentades pel municipi “es podien defensar amb més força amb el POUM aprovat, com per exemple aprofitar el lateral de la C-32 per ubicar la C-31”. I també “perd l’oportunitat de crear llocs de treball, aplicar el Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipal i el Pla d’Equipaments Culturals”, de la mateixa manera que “ara, amb la crisi, era un bon moment per desenvolupar el POUM sense la pressió del sector de la construcció”.

Les negociacions

Segons l’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, el Govern “s’esperava, tot i no desitjar-ho”, que la oposició no hi donés suport, el que demostra que “no tenien voluntat de tirar endavant amb el POUM”. Tot i que l’equip de Govern havia admès les demandes que els havien presentat per escrit, l’Alcaldessa va declarar que contínuament s’afegien noves peticions que inicialment no havien plantejat a les reunions mantingudes, el que “va deixar palès que si el POUM no s’ha tirat endavant és perquè la oposició ha deixat escapar la oportunitat per no tenir visió de poble”.

En el mateix sentit va situar-se el primer tinent d’alcalde, Joan Albet, qui va afirmar que per seguir amb el nou planejament de Cubelles el Govern va acceptar les seves peticions, “tot i no estar-hi plenament d’acord, i la seva opció és aixecar-se i abandonar el Ple”. Una actitud que, segons Albet, “no es mereix el poble de Cubelles”. Joan Rodríguez Serra, segon tinent d’alcalde, va qualificar de “manca de respecte absolut” i “coartar la llibertat de les majories”, l’actitud dels grups de l’oposició en el Ple de dilluns. Rodríguez Serra va considerar que no s’havia respectat “el joc democràtic” ja que, “la oposició va exercir el dret a veto condicionant la posició del Govern que es troba en minoria en aquesta votació”. Una opinió compartida per Albet, que va declarar que “no hi ha voluntat de diàleg, sinó que hi ha un acord de dir no a tot”.

L’aprovació de l’Avanç va proposar-se en el transcurs del Ple municipal ordinari del mes d’abril després d’haver-se deixat sobre la taula en el de febrer. En aquesta segona ocasió tampoc va aprovar-se malgrat que sí es va efectuar la votació. Una votació en la que tan sols hi van participar set dels nou regidors que formen l’equip de Govern, doncs dos regidors de CiU no van intervenir en el punt per recomanació d’un informe de la Secretaria municipal i la oposició va marxar de la sessió per disconformitat amb el Govern. De la mateixa manera, abans d’iniciar el debat del punt, dos regidors d’ICV també van abandonar la taula per recomanació d’un informe.

El tripartit no va acceptar la proposta de deixar el punt sobre la mesa perquè “no podíem seguir amb més reunions que no ens portaven enlloc” i es mostren convençuts que d’haver-ho fet “d’aquí un mes ens trobaríem en la mateixa situació”.
foto/arxiu Diari de Cubelles
M. Trives/Diari de Cubelles
A Cubelles per Sant Jordi tenim com no ! les paradetes al carrer, Radio Cubelles mitja de comunicació emblemàtic i molt estimat a Cubelles, serà a la plaça de La Font ,Casal de Cultura també comptarà amb un espai propi ,les paradetes de llibres i les de les floristeries , de les entitats que s’afegeixen en aquest dia ,tallers diversos i per si ens quedem curts tenim a les set de la tarda al Cinema Mediterrani ,el lliurament de premis de la 14 a edició del Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari ,amb la participació del Grup de Teatre del Casal de Cultura que farà lectura dels poemes guanyadors acompanyats per el taller de Musica Pizzicato.
En fi ,una jornada atrafegada ! Però sobre tot cal destacar l’ambient festiu que genera aquest dia, en que si fa sol com l´ any 2009 en que la temperatura invitava a ser al carrer fins ben entrada la tarda i un bon tou de veïns i veïnes ,de nens i nenes tornaran a passejar pels carrers deixant-se temptar per les ofertes de llibres ,contes i roses per regalar com a mostra d´ amor o d’afecte.
No us ho perdeu!!!!!!!!!!!

21.4.10






A la ville de Barcelone ....

Una llarga història i una vida plena. Se'm fa difícil parlar en passat de Samaranch, amb qui tantes vivències he compartit. La seva trajectòria ha anat de la mà de dues obsessions: l'esport i Barcelona"; així comença Maragall, l'alcalde dels Jocs Olímpics de Barcelona '92, les seves "paraules de comiat" dedicades al desaparegut expresident del Comitè Olímpic Internacional.

*Paraules de Pasqual Maragall publicades en aquesta jornada d’acomiadament .

Font: Maragall qualifica Samaranch com "gran ambaixador" de Barcelona
El govern de Cubelles atura la revisió del pla general perquè no aconsegueix prou vots per aprovar-lo
21/04/10 02:00 - Cubelles -


El procés d'aprovació de l'avanç del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) s'atura indefinidament, segons va assegurar l'alcaldessa, Maria Lluïsa Romero (PSC), en el ple de dilluns. El govern local (PSC, CiU i ERC) no va aconseguir prou vots per tirar endavant la proposta, ja que dos regidors de CiU (Joan Albet i Lluís Pineda) no van poder intervenir en la votació perquè podrien tenir interessos directes o bé familiars en el desenvolupament del pla. Dos regidors d'ICV, Narcís Pineda i Pere Lleó, tampoc no van intervenir en el ple per les mateixes raons. El govern local va votar a favor del document, però no va aconseguir aprovar-lo per la falta d'un acord amb l'oposició.
El govern va dir que havia acceptat tres modificacions demanades pels grups de l'oposició: el compromís de destinar els terrenys de l'actual Tèrmica a «activitats estratègiques, apostant per una àrea de serveis educatius i professionals de recerca», en cas de no poder desmantellar l'equipament energètic i que aquest s'hagi de traslladar a una zona per sobre de l'autopista; la transformació de la C-31 en un eix de comunicació interna per incentivar els usos comercials, i la millora de les comunicacions nord-sud del municipi utilitzant les traces existents i respectant al màxim l'estructura de la propietat, per tal d'afectar el menor nombre de finques. No es va acceptar, però, la petició del sector de Mas Guineu com a zona urbanitzable no delimitada, un sector que l'oposició reivindica que no es desenvolupi inicialment. El govern va proposar que els detalls de desplegament s'incorporessin amb l'aprovació inicial del POUM, un tràmit posterior, però no van aconseguir l'acord amb cap grup de l'oposició.

L'oposició marxa del ple

Després de demanar, sense èxit, que se'ls lliurés «per escrit» la proposta de l'equip de govern sobre el desplegament urbanístic de can Guineu, l'oposició municipal va abandonar el ple de dilluns. Després d'un recés de deu minuts es va reprendre la sessió i es va efectuar la votació amb la presència dels regidors del govern, que no va poder aprovar l'avanç del pla general. Abans del debat del POUM, es va proposar la votació provisional del pla especial urbanístic del port esportiu, que va rebre els vots favorables de l'equip de govern, el PP, ICb i Entesa per Cubelles, i l'abstenció d'ICV. L'aprovació del punt permetrà continuar el tràmit administratiu previ a la concessió administrativa necessària per començar les obres de construcció del futur port esportiu de Cubelles.

Font : http://www.elpunt.cat/cubelles.html
RESPOSTES ,D´ ENDEVINALLA...? i POSICIONAMENTS...


Montilla reclama a Zapatero i Rajoy que renovin el TC
El president suggereix a l'alt tribunal que ha arribat el moment de dir que l'Estatut és constitucional Saura demana al TC un parèntesi fins després de les eleccions mentre que ERC reclama ja una sentència

M. Fernández / L. Bou
El govern va començar ahir a desplegar tota una estratègia de pressió cap el PSOE i el PP perquè renovin el TC després que l'alt tribunal hagi posat el comptador a zero per la impossibilitat d'emetre una sentència sobre l'Estatut. El president de la Generalitat, José Montilla, va trucar al cap del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i al líder del PP, Mariano Rajoy, per reclamar-los que obrin les negociacions per renovar aquest òrgan .
El mandatari català va parlar amb Zapatero després de la declaració institucional que va fer al Palau de la Generalitat. Montilla va trobar bona predisposició en Zapatero. A l'hora de tancar l'edició, el president encara no havia pogut conversar amb Rajoy, a qui va trucar mentre aquest volava cap a Madrid.
Montilla va alertar en el seu discurs que ni Catalunya ni Espanya han de suportar una nova fase de "desgast i descrèdit" d'una de les institucions "més rellevants del sistema polític". En aquest sentit, va emplaçar el tribunal a reflexionar si està en condicions de treballar amb normalitat. "La renovació del TC és avui inexcusable", va sentenciar el president, que va posar en relleu el sentiment de "fatiga i d'incertesa" que provoca en l'opinió pública catalana el debat de la sentència.
Va suggerir al TC que, després de més de 3 anys i mig de ser "incapaç de dictaminar la inconstitucionalitat de l'Estatut, potser ha arribat el moment que digui que és constitucional". Prèviament, va recordar que el text "no ha trencat Espanya" en contra del que deien els que l'han impugnat.
El mandatari va suspendre ahir la seva agenda d'actes a l'espera de les deliberacions del TC. De fet, ja feia dies que preparava l'estratègia a seguir tant amb els socis del tripartit com amb CiU. Montilla i Mas han mantingut diversos contactes els darrers dies per analitzar l'escenari que es podria obrir amb una sentència i la reacció unitària que caldria, així com la situació d'una nova pausa en les deliberacions. Els contactes també es van mantenir a d'altres nivells entre dirigents socialistes i de la federació com Francesc Homs i Oriol Pujol. Aquest últim va estar analitzant dijous la situació amb el portaveu del PSC, Miquel Iceta, que el va informar de la intenció del president de convocar el mateix dia tots els partits en cas que el TC dictaminés.
Montilla va tornar a trucar ahir a Mas i als socis de govern tan bon punt va conèixer la decisió del tribunal. El president es va reunir amb el conseller d'Interior encarregat del desplegament de l'Estatut, Joan Saura, per fer una primera valoració. Saura, en roda de premsa, va demanar al TC que faci un parèntesi fins després de les eleccions i que sigui un tribunal renovat qui faci el dictamen. A més, va instar el govern espanyol a impulsar la reforma de lleis orgàniques per seguir desplegant l'Estatut. El conseller Castells va alertar que la decisió del TC obligarà a aprendre lliçons de cara al futur. El govern estudiarà dimarts més mesures en relació al TC.
A diferència de Saura, el líder d'ERC, Joan Puigcercós, va demanar al tribunal que emeti una sentència ja. Va instar CiU i PSC "a fer un pas endavant" perquè siguin els catalans els que decideixin el futur de Catalunya. ICV va demanar la dimissió en bloc del TC.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 6. Dissabte, 17 d'abril del 2010
Fa tant de temps que remenem el tema del Estatut de Catalunya que a molts de nosaltres ja anem amb la memòria desgavellada de com es va iniciar. Fem un recorregut cronològic des de els seus inicis amb la lectura d´ un article del Diari Avui signat per
Lluís Bou .en que es evident que ha plogut un tou fins avui....



La llarga història de l’estocada a l’Estatut

Tot va començar amb una falsa promesa de Zapatero i acabarà amb un TC desacreditat. “Això és un circ amb tres pistes i no hi ha manera”, comentava Rubalcaba fa 5 anys

Lluís Bou

La sentència de l’Estatut serà l’estocada final. Certificarà una fissura política entre Catalunya i Espanya de molt difícil solució. Haurà fracassat la via d’aconseguir autogovern a través d’un canvi estatutari. Des de la Transició la reforma de l’Estatut era una capsa tancada que el país es guardava a la prestatgeria. El catalanisme la guaitava amb un punt d’esperança com un mètode que s’usaria per acostar el país a la sobirania, superant el peix al cove. Ara s’ha vist que no. No només s’aplicarà la castració –química o física– al text estatutari, sinó que quedarà enderrocada potser per sempre més aquesta via. L’Estat és més fort del que pensava el catalanisme.

seguir llegint a... La llarga història de l’estocada a l’Estatut

Font: http://www.avui.cat/

20.4.10

Enviat per Agrupació Sardanista Anella Oberta de Cubelles
Maria Dolors Poch
Secretària

Us convidem a la propera ballada de sardanes a Cubelles que és:

Diumenge 25 d'Abril a les 12 hores a la Plaça de L'Església, amb la Cobla Maricel.


AGRUPACIÓ SARDANISTA ANELLA OBERTA
Centre social
C/Joan Roig i Piera 3 i 5
08880 CUBELLES
L’Avanç del POUM no rep el suport necessari per ser aprovat

Notícies - Alcaldia
20/04/2010
El procés d’aprovació de l’Avanç del POUM queda aturat indefinidament. L’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero va acabar amb aquesta reflexió un ple maratonià –més de quatre hores-, amb els regidors de govern (PSC, CiU i ERC) aprovant en solitari el document urbanístic, però sense el quòrum necessari (9 membres).

El consens entre Govern i oposició ha estat impossible, malgrat que per al regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel López, “pensàvem que el teníem, vistes les darreres reunions i comissions” amb els grups de l’oposició. Per això, el màxim responsable del procés polític del POUM es mostrava “molt decepcionat, perquè hem admès tres punts dels quatre que ens demanaven, però ara tampoc estaven d’acord amb aquests”. Aquests tres punts es referien al compromís de destinar els terrenys de l’actual Tèrmica a “activitats estratègiques, apostant per una àrea de serveis educatius i professionals de recerca”, en cas de no poder desmantellar l’equipament energètic i que aquest s’hagi de traslladar a una zona per damunt de l’autopista; la transformació de la C-31 en un eix de comunicació interna i incentivant els usos comercials; i la millora de les comunicacions nord-sud del municipi utilitzant les traces existents i respectant al màxim l’estructura de la propietat, per tal d’afectar al menor número de finques.

En el que l’acord era més difícil era en la definició del sector de Mas Guineu com a zona urbanitzable no delimitada, proposta a la que el Govern no va accedir perquè “garantir els drets dels propietaris de tot el municipi equival a descriure les tres zones de la mateixa manera, sigui delimitat o no”. Tot i això, la proposta del Govern anava en la direcció d’aconseguir el consens, al proposar “establir per a cada sector de sòl urbanitzable l’agenda de desplegament, en funció de les necessitats derivades de l’estudi de població o d’activitats econòmiques, segons el destí previst per a cada sòl”. És a dir, traslladar el debat sobre l’agenda de desplegament del POUM al punt on la tramitació estableix que es faci, que és en el moment de l’aprovació inicial del Pla. Però els grups de l’oposició reclamaven que l’acord se’ls lliurés “per escrit, per poder-lo avaluar i començar la propera reunió amb aquesta proposta”. Davant la voluntat del Govern de proposar la seva aprovació perquè “és el que es demanava” i perquè “no es pot estar modificant el document de l’Avanç indefinidament”, l’oposició va abandonar la sessió.

Després d’un recés de deu minuts es va reprendre la sessió i va efectuar-se la votació, que malgrat rebre el suport de set vots (4 del PSC, 2 de CiU i 1 d’ERC) no va poder-se aprovar, ja que necessitava una majoria qualificada de nou regidors a favor. La votació no va rebre cap vot en contra, però sí dues abstencions corresponents a dos regidors de CiU que ja no van intervenir en el debat del punt per recomanació de Secretaria. Per idèntics motius dos regidors d’ICV van abandonar la sessió just abans de començar el debat del punt. Així doncs l’Avanç del POUM quedarà damunt la taula sense nova data, a l’espera que es donin les condicions i la predisposició majoritària dels grups que formen el Consistori a tirar-lo endavant.

Port Esportiu

Abans del debat del POUM, es va proposar la votació provisional del Pla Especial Urbanístic del Port Esportiu, una iniciativa que va rebre ja la predisposició majoritària dels grups mentre es debatia, fet que va reflexar-se en la votació. A banda dels vots favorables de l’equip de Govern (PSC-CiU-ERC), també el PPC, ICb i EC-FIC van donar el seu suport, mentre que ICV va abstenir-se. D’aquesta manera, els 13 vots a favor i les 4 abstencions van servir per aprovar aquest important projecte de desenvolupament que seguirà el tràmit administratiu previ a la concessió administrativa necessària per iniciar les obres de construcció.


El proper dissabte dia 24 d’abril a les 8 de la tarda, al Cinema mediterrani, el grup de Teatre del Casal de Cultura portarà a terme la lectura dramatitzada de “POETES DEL EXILI”, escrita i dirigida per MONTSE LAGO, amb les veus de SALVADOR ESTALELLA, ANGIE RASPALL, DANIEL FONOLL, PILAR MALLOFRÉ RAFAELA FERNÁNDEZ, amb la col·laboració de la nena JULIA PUÉRTOLAS ESTALELLA.

L’acompanyament musical estarà a càrrec D’ÀNGEL amb la guitarra.

Aquest grup de teatre des de fa 10 anys, amb aquesta i moltes altres lectures, mira de mantenir la porta oberta que és va obrir al 1990 amb la represa d’ els Pastorets primer, i el Pessebre Vivent, després, tot mantenint l’esperança de que una nova “fornada” de Cubellens i cubellenques agafi el relleu.

Canvi d’última hora, aliens a nosaltres, la directora Montse Lago intervindrà en la lectura
sortida teatre DE LA SOCIETAT CULTURAL L`ALIANÇA

Ja tenim confirmada la sortida al teatre Goya, serà el dissabte 29 DE MAIG i la sortida a LES 7,30 DE LA TARDA DEL GRECOS. CONCENTRACIÓ A LES 7,15 DE LA TARDA.

TEATRE GOYA "UN DÉU SALVATGE" DE YASMINA REZA

JORDI BOXADERAS, RAMÓN MADAULA, VICENTA NODONGO , ROSER CAMÍ

PREU ENTRADA SOCI 35 € AUTOCAR INCLÓS PREU ENTRADA NO SOCI 38 €

AUTOCAR INCLÓS EL PAGAMENT A LA CAIXA DE CATALUNYA AL COMPTA 02/ 78 98 78

A PARTIR DEL DIA: INSCRIPCIONS SOCIS DEL 26 D`ABRIL AL 14 DE MAIG INSCRIPCIONS NO SOCIS DEL 17 AL 25 DE MAIG





Un video potser no excel-lent per la seva qualitat sonora pro al 2009 a Reus Cor L´ Espiga hi era.





Cor l´Espiga 110 aniversari

Dins els actes de la setmana cultural te lloc el cinquè Festival de Cant Coral Vila de Cubelles .

Hi participen Cor l´ Espiga ,una coral de la Federació de Cors de Clave,la Coral Jove de Sentmenat i la Coral Les Sangs et Or de Tec de la Catalunya Nord.

A l´ església de Santa Maria de Cubelles a les sis de la tarda diumenge

25 d´ abril.