9.1.10

Bon cap de setmana!






Miradas Desola-sol

8.1.10






Cubelles demana a l'ACA una solució per evitar que la xarxa de clavegueram aboqui aigües fecals al Foix


L'Ajuntament de Cubelles ha reclamat al Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) i a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) una solució per als problemes de l'estació de bombament de l'avinguda de l'Onze de Setembre, que aboca aigües fecals al riu Foix quan plou. Per evitar-los, l'Ajuntament va reformar el clavegueram entre aquesta estació de bombament i la carretera, amb l'ajuda del pla E. No obstant això, quan plou la nova canonada es troba amb unes bombes insuficients que no solucionen el problema. Per això, el govern local (PSC, CiU i ERC) demana que s'ampliï l'estació de bombament perquè pugui enviar a la depuradora tot el cabal d'aigua que rep.
L'Ajuntament ha mantingut una reunió amb l'agència i amb el Consell Comarcal en la qual es van presentar els projectes de l'emissari de l'estació de bombament; segons l'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, «fins al febrer o març» l'agència i el consell «no sabran si tenen disponibilitat econòmica suficient per tirar-los endavant». Tot i això, Romero assegura que els projectes cubellencs han passat a ser «màxima prioritat» per l'Agència Catalana de l'Aigua, i que en «condicions normals» es podran executar el 2010.
Després que les pluges de l'octubre provoquessin inundacions i abocaments d'aigües fecals al riu Foix, l'Ajuntament de Cubelles s'ha reunit diverses vegades amb el Consell Comarcal del Baix Penedès, que gestiona l'estació impulsora i la depuradora municipal. La voluntat del govern de Cubelles és que «assumeixin les seves obligacions», atès que el municipi és víctima de «problemes de pas i d'inundabilita

http://www.elpunt.cat/cubelles.html

5.1.10


españa



fotos/P.Carrasco/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles
Una nit plena de desitjos il·lusions i festa per grans i petits.

















M
























foto/M.Trives/arxiu Diari de Cubelles

Cavalcada de SS.MM. els Reis Mags d’Orient

La regidoria de Festes i Tradicions ja ho té tot a punt per donar la benvinguda als tres Reis Mags d’Orient que, com ja és habitual, començaran a recórrer el municipi el dia 5 de gener a les 7 de la tarda. La comitiva reial la formaran els Reis Mags acompanyats de dotze patges infantils i 15 patges adults que es desplaçaran per la vila amb les tres carrosses de Ses Majestats i una quarta carrossa on es transportaran les joguines pels nens i les nenes de Cubelles.

Talls de carrer
Pel que fa als talls de carrers, que lògicament quedaran afectats per aquesta cavalcada, seran els propis del recorregut que, segons la Policia Local començaran a les 18:30h., mitja hora abans del començament. Caldrà prestar atenció també a les senyalitzacions que prohibiran aparcar a la zona que la Policia Local col·locarà 48 hores abans als carrers per on passarà la comitiva.

Alternativa a la pluja
En cas que la pluja no permetés realitzar la cavalcada, aquesta quedaria suspesa i s’emplaçaria a tots els infants que volguessin donar la carta a l’església de Santa Maria, on a partir de les 20h. els tres Reis Mags les recollirien. Les darreres previsions meteorològiques però, apunten a que en cas de produir-se precipitacions la tarda del dia 5 no impedirien la celebració de la Cavalcada de Ses Majestats.

més informació a Cavalcada de SS.MM. els Reis Mags d’Orient

4.1.10

patinar-bcn.org





RODALIESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!

Llegiu aquest article molt puntual i ja es veurá !!!!!


El govern assumeix el repte de Rodalies
LIMITAT El traspàs, que es formalitzarà per reial decret, incorpora totes les competències previstes a l'Estatut INCÒGNITA La Generalitat decidirà sobre els trens i l'Estat sobre les vies
Quim Torrent

Traspàs històric o patata calenta. Segurament les dues coses a l'hora. La Generalitat va rebre ahir de mans de l'Estat la competència dels trens de rodalia de Barcelona. El regal de Reis s'ha fet esperar, però el govern se l'ha agafat amb la il·lusió d'un nen el matí del 6 de gener. El consell de ministres donarà avui llum verda via reial decret a un traspàs que ha costat més de dos anys de negociacions i que ha hagut de superar les reticències primer del PSOE i després de les dues empreses públiques implicades en el servei, Adif i Renfe.
El primer traspàs de gran calibre del nou Estatut permetrà a la Generalitat planificar, regular i gestionar el servei de Rodalies sobre una infraestructura que continuarà sent de titularitat estatal. De fet, els límits del traspàs els marca el mateix Estatut, que supedita el traspàs de les infraestructures ferroviàries a la normativa estatal.
El fet d'haver de passar per sobre unes vies que seguiran depenent del ministeri de Foment -i que acumulen un dèficit d'inversió important- és el que ha creat més problemes. El govern, amb el conseller Nadal al capdavant, exigia un document que garantís un bon manteniment i el compliment de les inversions previstes al pla de Rodalies. Tot plegat s'ha solucionat amb la signatura d'un conveni amb Adif, que s'ha de desenvolupar a partir del mes de gener i que ha de permetre a l'operadora que faci el transport millorar les prestacions del servei.
Si, per culpa de les limitacions de l'Estatut, Foment mantindrà la paella pel mànec amb les infraestructures, amb la gestió del servei serà la Generalitat la que decideixi què, quan i com es fan les coses a partir del 2011. De moment, durant el 2010 el govern ha subrogat el contracte programa entre el ministeri de Foment i Renfe que finalitza aquest mateix any. A partir del gener començaran les converses entre el departament de Política Territorial i Renfe per negociar un nou contracte programa, amb les condicions de servei que marqui la Generalitat. Si Renfe no les pot o no les vol complir, el govern té la potestat de quedar-se amb els actius de la companyia a Rodalies Barcelona i cedir-los a un nou operador perquè realitzi el servei exigit.

Una taula de coordinació
De tota manera l'escenari de ruptura en aquests moments no es preveu per la bona voluntat de totes les parts. Renfe i la Generalitat ja han acordat la creació d'una taula de direcció conjunta amb tres representants per banda per al 2010. Per part de la Generalitat s'hi asseuran el president de Ferrocarrils, Joan Torres; el director general de Transport Terrestre, Manel Villalante, i el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, que tindrà vot de qualitat en cas que no hi hagi acord.
A banda d'aquesta taula, el govern nomenarà un coordinador que serà l'encarregat de tutelar tot el procés de transferència de la competència. Per sota d'aquesta figura, amb un caràcter més tècnic, la taula de coordinació nomenarà un nou director del servei. Molt probablement s'optarà per la continuïtat de Miguel Ángel Remacha, ja que el govern valora la gestió que ha fet des que va ser nomenat el novembre del 2006 en plena crisi per les obres del TGV a Sants.
El vessant econòmic de l'acord preveu que tots els costos d'explotació derivats de la millores previstes, tant en les infraestructures com en el pla de Rodalies, els assumeixi el ministeri de Foment. De tota manera aquestes millores trigaran a arribar. El mateix Nadal va demanar que ningú es creï falses expectatives perquè "els miracles són d'una altra esfera". No serà una tasca fàcil perquè la vetusta xarxa de Rodalies va rebre la Generalitat amb retards de més de mitja hora a la línia del Vallès.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 4. Dimecres, 30 de desembre del 2009
font/www.racocatala.cat


Diari de Cubelles

Els viletans i viletanes ,podran rebre informació de les regidories i axó pot permetre també que les activitats de participació en actes arribi a més gent. Potser caldria que també que també les activitats impulsades per entitats a traves d’aquesta via es comuniques als veïns i veïnes ja que sovint la radio excel·lent mitja ,la web del Ajuntament i la difusió de cartells no es suficient. La tasca cultural aportada per entitats diverses es important,com fets culturals i cal donar-hi un relleu i un recordatori d’última hora per ciutadans i ciutadanes un pel despistats i aquesta proposta del Ajuntament via mòbil pot permetre facilitar la participació que a vegades no es la desitjada a determinats actes que mereixen un suport i un aplaudiment merescut.






cubelles

Nou servei d'informació municipal a través del mòbil
31/12/09 02:00 -

L'Ajuntament de Cubelles està ultimant la posada en marxa d'un nou servei d'informació municipal que permetrà enviar la informació al telèfon mòbil del ciutadà via SMS. En breu, el web municipal www.cubelles.cat albergarà aquesta aplicació de la qual els veïns de Cubelles podran donar-se d'alta per rebre de manera gratuïta les informacions de les diverses regidories que seleccionin. Aquest nou servei –ofert per l'empresa Sinergyne Global Communications– pretén ser una eina més que apropi la informació municipal a la ciutadania d'acord amb les noves tecnologies.
Font: