12.3.05

LA POBREZA INFANTIL AUMENTA EN LOS PAISES RICOS

El 13% de los niños y niñas españoles viven en situación de pobreza, porcentaje que ha aumentado desde los noventa, según un informe de Unicef. En los países más ricos, entre 40 y 50 millones de niños sufren carencias importantes.

Entre 40 y 50 millones de niños y niñas viven en situación de pobreza en los países de la OCDE (Organización de Cooperación y Desarrollo Económico, que representa a los 30 países más ricos), un número significativamente mayor que hace diez años, según el informe Innocenti realizado por Unicef.
Més informació clikant aquí

El Reglamento de la Ley del Menor entra en vigor a pesar de las críticas de varias ONG

El nuevo Reglamento entra en vigor este martes 1 de marzo con una iniciativa destacada: la obligación de que los menores internados en edad de trabajar accedan a un empleo. Las ONG critican la dureza de algunas de las medidas previstas.

Redacción (01/03/2005)
Este martes 1 de marzo entra el vigor el Reglamento de la Ley Penal del Menor, una normativa que, según organizaciones como la Asociación Pro Derechos Humanos de Andalucía (APDHA), significará un paso atrás en los derechos de los menores. El Reglamento, que se aplicará a los jóvenes de entre 14 y 18 años que están en centros de internamiento en régimen cerrado, semiabierto o abierto, desarrolla así una nueva Ley del Menor, que sólo en el año 2003 se aplicó a más de 80.000 adolescentes.
Més informació clikant aquí
STOPENDESA i ICb, A LA PRESENTACIÓ DEL "MANIFEST PER UNA NOVA CULTURA DE L'ENERGIA A CATALUNYA"

Representants i regidors d'ICb i membres de la Plataforma Stopendesa contra la construcció de més centrals tèrmiques a Cubelles han assistit aquest dissabte a la presentació del Manifest per una nova cultura de l'energia a Catalunya en un acte organitzat per Ecologistes en Acció, Greenpeace i Eurosolar.
El Manifest proposa 20 demandes a la Generalitat i fa 10 propostes a la societat per avançar cap a un model energètic sostenible:
"Demanem al Govern de la Generalitat que estableixi urgentment les mesures necessàries per engegar un Pla Energètic basat en l'enfocament des dels serveis que presta l'energia i que posi fi a l'actual malbaratament energètic; els eixos fonamentals del qual siguin l'estalvi, l0eficiència energètica i la generació distribuïda amb energies netes i renovables".
Més informació a Ecologistes en Acció: aquí
Més informació a Greenpeace: aquí
Més informació a Eurosolar: aquí

11.3.05

STOPENDESA PARTICIPA A LES JORNADES SOBRE L'ENERGIA ORGANITZADES PER GREENPEACE I ECOLOGISTES EN ACCIÓ

Diversos membres de la Plataforma Stopendesa d'oposició a la construcció de noves centrals tèrmiques a Cubelles partipen aquest dissabte dia 12 de març, a la TROBADA PER UNA NOVA CULTURA DE L'ENERGIA A CATALUNYA que organitzen conjuntament Greenpeace i Ecologistes en Acció.
Per conèrixer els objectius i el programa de la jornada clikar aquí
MISSATGES A CLOS CONTRA LA CENTRAL TÈRMICA DE BARCELONA
Plataforma Ciutadana contra la Central Tèrmica del Port de Barcelona

Més de 2000 persones envien missatges a Joan Clos (PSC), Jordi Portabella (ERC), Imma Mayol (ICV), Salvador Milà i Josep Ma Rañé, demanant una actitud favorable a la ciutadania en el tema de la Central Tèrmica del Port de Barcelona.La Plataforma Ciutadana d'Oposició a la Central Tèrmica del Port de Barcelona, amb el suport de Greenpeace, ha tancat la campanya d'acció en internet durant la qual un total de 2126 persones han adreçat una carta als cinc màxims representants del govern municipal de Barcelona i de la Generalitat, demanant que els interessos de la ciutadania es posin per davant dels de GAS NATURAL.

9.3.05

EL CREADOR DEL DIARI OhMYNEWS.COM EXPLICA EL MODEL DEL PERIODISTA CIUTADÀ

Un 70% de les notícies d'aquest diari participatiu de referència internacional les elaboren ciutadans que cobren si apareixen a la portada
El fundador i director del diari digital de Corea OhMyNews.com, Oh Yeon Ho, visita per primera vegada Catalunya.
Oh Yeon Ho participarà el dia 9 de març, gràcies al suport de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació., a la jornada "Models de participació en xarxa '05" que organitza l'associació per a la innovació estratègica Vegga (www.vegga.org) i que es celebrarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. El dia 10 de març pronunciarà una conferència organitzada pel Grup de Periodistes Digitals (www.periodistesdigitals.org) al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

OhMyNews.com
(http://ohmynews.com) és el mitjà de comunicació digital més consultat a Corea, per sobre dels webs dels principals diaris i televisions. Va néixer el febrer de 2000 basant-se en la filosofia segons la qual qualsevol ciutadà pot exercir de periodista si té algun esdeveniment o informació per compartir.

Actualment compta amb 33.000 “periodistes ciutadans” que aporten unes 200 notícies diàries, un 70% del total que produeix OhMyNews. La resta les fan trenta-cinc periodistes de plantilla, que també revisen les aportacions ciutadanes i decideixen quines són les més adequades per estar a la portada.

Els periodistes ciutadans cobren si les seves notícies arriben a la portada, però el que té més valor d'OhMyNews és que l'audiència deixa de ser passiva i pot intercanviar idees lliurement en un espai públic que sense Internet difícilment podria existir. A partir de les notícies al portal, OhMyNews publica un setmanari en paper que porta fora de la Xarxa el que Internet ha permès crear. La proposta d'OhMyNews ha esdevingut un model que ha començat a cridar l'atenció dels professionals del periodisme digital als Estats Units i Europa.

Sobre Oh Yeon Ho Nascut el 1964 a Corea del Sud, Oh Yeon Ho va estudiar literatura i periodisme i va començar a excercir la professió a la revista coreana Mahl, treballant com a corresponsal als Estats Units entre 1995 i 1997. Al 2000 va donar el salt a Internet creant el seu propi projecte, OhMyNews, el sisé mitjà més influent de Corea segons el rànquing de Sisa Journal.
L'ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA ORGANITZA UN DEBAT SOBRE LA DONA TREBALLADORA

Us convidem a participar-hi.Tenim l´ocasió d'escoltar Fernando Garcia membre d´aquesta associació que va encapçalar la iniciativa popular d'equiparar les pensions de viduetat amb el Sovi i portar el projecte al Congres de Diputats. Serà a Cubelles AQUEST DIJOUS el dia 10 de març a les 19 h a la sala del cinema Mediterrani amb el tema:
"Que en pensa la societat de la Dona Treballadora?"
www.doneslafita.org
CANAL PARLAMENT EMETRÀ DEMÀ EN DIRECTE EL PLE DE LA MOCIÓ DE CENSURA

Dijous, 10 de març de 2005, a les 10:00 hores. Saló de Sessions

Canal Parlament emetrà demà conjuntament amb Televisió de Catalunya, per mitjà del Canal 33 i del 3/24, el Ple de la moció de censura presentada pel Grup Parlamentari del PPC al president de la Generalitat, Pasqual Maragall. L’emissió començarà a les 10.00 hores i a la tarda es reprendrà a les 16.00 hores.
La sessió es podrà seguir també en directe per mitjà del web institucional www.parlament-cat.net, de Catalunya Informació, de Ràdio Nacional - Ràdio 5 Catalunya i de Barcelona Televisió (BTV).

6.3.05

CELEBRACIÓ DEL DIA DE LA DONA LA FITA

Aquest migdia s'ha celebrat la tradicional lectural del MANIFEST del dia de la dona al voltant del recuperat monument de La Fita de Cubelles (espai que va inaugurar-se "recuperat" l'any passat) i amb una nodrida representació de persones. La celebració del Dia de la Dona en aquest espai de Cubelles és el resultat de la feina feta des de fa molts anys primer per les dones d'Iniciativa per Cubelles i ara més recentment per l'Associació de Dones La Fita que convida a participar organitzacions de tot Cubelles i també de les comarques veïnes.
El manifest llegist avui acavaba així:
"Les feministes exigim ja un canvi de paradigma: cal posat, en el centre de la realitat personal i social, la vida i la llibertat de ser i de fer... volem viure com a dones lliures per ser i per fer... sense por, sense violència!"
Cubelles, 8 de març de 2005