19.11.11


COMPTE! ICV-EUA DÓNA ELS VOTS AL PARTIT POPULAR

Han calgut només quatre mesos per comprovar que, tal i com va anunciar l’Agrupació Local del PSC de Cubelles, el PP s’hagi fet amb el control polític, econòmic i mediàtic de l’Ajuntament de Cubelles traint el mandat de l’electorat cubellenc de fer un gir a l’esquerra. La traïció flagrant d’ICV-EUA a Cubelles a canvi de la cadira de l’alcaldia a qualsevol preu (168.000 euros l’any per garantir l’alcaldia) va confirmar-se amb l’actitud prepotent i antidemocràtica manifestada pel Govern en el darrer Ple.

En una mostra més d’aquest gir a la dreta d’ICV-EUA, la presidència del Ple va negar el debat i la votació de tres mocions molt importants en aquest moment que moltes persones estan patint la crisi i ho estan passat molt malament. Als suposats representants de l’esquerra de debò a Cubelles, ICV-EUA, no els va importar votar contra el suport a tres causes molt importants a proposta dels grups municipals d’EC-FIC i PSC:

n La defensa dels drets dels infants coincidint amb la commemoració que se celebra el proper dia 20 de novembre.

n La declaració de Cubelles com a municipi actiu en prevenció dels desnonaments i la defensa del dret a l’habitatge

n La defensa de les llars d’infants de Cubelles davant les retallades del Govern de la Generalitat.

En una mostra més de la regressió democràtica que viu Cubelles per la submissió d’ICV-EUA a la dreta espanyolista del PP, aquests tres punts van ser retirats del Ple per la decisió unilateral i capritxosa d’aquesta formació. Per què? Des del PSC no ho sabem però volem denunciar aquest desinterès i aquesta pressa per evitar el debat i la discussió serena i constructiva als plens de Cubelles.

És ara que entenem, per exemple el vot en contra d’ICV-EUA al Reglament de Participació Ciutadana en el seu dia. No hi creuen, volen manar de manera autoritària i dictatorial fins al punt que van rebre el rebuig palès dels ciutadans i ciutadanes presents al darrer Ple tal i com va quedar reflectit a través de Ràdio Cubelles.

Des del PSC creiem que era urgent i molt important mostrar el suport de l’Ajuntament a les persones que corren el risc de perdre les seves vivendes per la voracitat de bancs i caixes. Volem que Cubelles sigui un municipi actiu i compromès contra els desnonaments injustos i volem donar el suport a la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques. Per això proposaven, entre d’altres mesures, formar part de la Xarxa d’Habitatges de Lloguer Social i establir un protocol d’ajut i suport a les famílies amenaçades de perdre els seus habitatges.

I ara pensem que potser perquè quatre influents famílies persegueixen un Pla General Urbanístic a mida i per això s’han “distribuït” estratègicament entre diferents formacions polítiques, que ICV-EUA es plega a aquest joc i renúncia a defensar la ciutadania davant l’especulació.

Igualment, des del PSC pensem que és injusta la mesura del Govern de Cubelles d’apujar i encarir fins a límits difícilment suportables les quotes de les llars d’infants sense plantar cara a les retallades de la Generalitat. Vàrem proposar al Ple que la Generalitat mantingui les subvencions a les llars d’infants de Cubelles i ICV-EUA va impedir, fins i tot, que s’expliqués el contingut de la moció potser per evitar que li quedessin les vergonyes a l’aire. Volem que l’Ajuntament es planti, sigui valent i lluiti per aconseguir de la Generalitat els diners que l’ensenyament públic a Cubelles necessita ui no s’apugi el rebut de la llar d’infants a les famílies de Cubelles.

ICV-EUA s’ha mostrat una formació refractària als problemes reals de la gent de Cubelles en matèria de defensa de la infància, de l’habitatge i de l’ensenyament públic. Fora bo que els seus responsables expliquessin a la ciutadania de Cubelles perquè d’aquesta entrega a la política més retrògrada, injusta i conservadora del Partit Popular.

Després d’alguns anys d’avenços en matèria de participació i maduresa política, de defensa de la pluralitat i foment del diàleg i el consens gràcies a l’esforç conjunt de la majoria de forces polítiques de Cubelles ara ens trobem de nou amb la involució democràtica propiciada per la cessió de l’hegemonia política al PP i sense que la ciutadania de Cubelles hagi rebut cap explicació: no han fet l’auditoria externa, no han fet el Pla de Mandat, no ha aprovat el Pla de Viabilitat Econòmica. Només diuen una cosa: farem, farem, farem...

Des del PSC de Cubelles seguirem denunciant aquesta regressió democràtica que avergonyeix, fins i tot, els votants sincers d’ICV-EUA i ens tornen a aïllar de la cohesió comarcal a l’hora de defensar els interessos del nostre municipi.

Alertem de nou de la fosca maniobra d’ICV-EUA de demanar el vot per a polítiques i projectes d’esquerra i lliurar-los a la dreta que representa un Partit Popular que vota en contra de la llengua catalana, recorre l’Estatut, nega els drets a les parelles homosexuals i vol eliminar els ajuts a les persones grans i dependents.

Des del PSC de Cubelles seguirem treballant i insistint en la defensa dels drets dels més febles i denunciant les polítiques que fan trampa amb els desitjos, les il.lusions i els vots de la ciutadania com ha quedat palès a Cubelles on feia ja uns quants anys –curiosament quan el PP i els interessos urbanístics també condicionaren l’Ajuntament- que no es patien tan significats desprecis a la pluralitat i la democràcia.

PSC
Agrupació Local de Cubelles

17 de novembre de 2011

Una campanya massa llarga i amb traca final

El debat suspès a 8tv crispa l'ambient entre CiU i PSC

CiU va omplir ahir el Pavelló d'Itàlia de la Fira de Barcelona per tancar la seva campanya electoral.  Hi va intervenir Xavier Trias, Jordi Pujol, Artur Mas i Josep A. Duran i Lleida. El míting final de CiU CRISTINA CALDERER

La campanya espanyola acaba amb el resultat més cantat que mai. Per contra a Catalunya les expectatives en caiguda lliure del PSC han provocat una situació inèdita i una autèntica guerra de nervis. Hi ha tres partits, PSC, CiU i PP, que arriben molt ajustats al final i qualsevol podria emportar-se el premi. Aquesta situació extrema va viure el seu colofó ahir als estudis de 8TV, on Josep Cuní va anunciar la suspensió d'un debat previst per als cinc caps de llista de Barcelona. El motiu va ser l'absència de la candidata socialista, Carme Chacón, i la negativa de Duran i Lleida a debatre amb el número 2 de la llista del PSC, Daniel Fernández.

L'amenaça d'una autèntica marea blava del PP, el partit que va portar l'Estatut al Tribunal Constitucional, no ha servit perquè les formacions que van protagonitzar la manifestació unitària del 10 de juliol del 2010 fessin pinya o, almenys, esbossessin unes línies vermelles clares en defensa de l'autogovern, la llengua o el finançament. Al contrari, cadascú ha anat a la seva.

FONT: DIARI ARA
http://www.ara.cat/especials/eleccions20n/campanya-massa-llarga-traca-final_0_593940676.html

DISSABTE, 19N. JORNADA DE REFLEXIO
DIUMENGE, 20N. ELECCIONS GENERALS

http://www.rtve.es/noticias/elecciones/generales/

16.11.11


Opinió/
Xavier Grau
Periodista


L’EPISODI DEL VENEDOR, DILLUNS

Des de ben lluny les banderoles anuncien un espai obert, de fira, de diversió i d’oportunitats. És l’última moda en la decoració i anunci de grans espais per a la venda de vehicles. Cotxes i camions, especialment. Ben situats a peu de carretera, aquests espais reuneixen models per a totes les butxaques i aspiren a tenir el cotxe ideal per a cadascú.

Grans, petits, familiars, d’últim model i fins i tot elèctrics. Malgrat la dificultat, encara, de trobar espais on endollar el flamant vehicle respectuós amb l’entorn, aquesta grans macroserveis de l’automoció ofereixen més d’un ganga.

Ben arrenglerats, nets, impecables, els cotxes ocupen un espai ampli i còmode per a circular-hi entremig. Coberts de cartells immensos, sempre en blau i blanc, amb el reclam claríssim: oferta, oferta, oferta. Ara per ara la filera dels cotxes més antics, els de segona mà, sembla que atrauen més l’atenció del personal que visita l’espai.

El venedor, un home alt i ferm, curiosament amb la barba blanca i el cabell tenyit d’obscur, que sembla arrastrar una miqueta les esses al parlar, apareix auxiliat per una assistent de mirada viva i intel·ligent. Per la seva figura un diria que acaba de ser mare fa poc. Però la feina és la feina i aquí està ella, al peó del canó. Els delegats de vendes més veterans no atenen al públic. Ells fan feina al garatge.

Una parella de jubilats observa per la finestra un petit cotxet groc, un utilitari a l’ús. El senyor dubta entre si entrar o no. La senyora el convenç. Ell obre la porta del vehicle, mira instintivament l’espai interior, col·loca una mà sobre el seient i es col·loca al volant amb cara de nen curiós. La senyora se’l mira amb mig somriure als llavis com la mare que mira la canalla donar voltes als caballitus.

- Nena, -diu ell-. El cotxet està bé i ens fan un bon preu.

El matrimoni pregunta tot seguit per les condicions:

- El preu? “A partir de dilluns”, respon el venedor

- El consum? “A partir de dilluns”, contesta el venedor

- La garantia? “Li donaré per escrit”, replica el venedor. “Però no avui, dilluns”.

Al terra hi ha unes peces de formigó. Negres i grogues. Separen les seccions dels vehicles. A la zona dels monovolums n’hi ha tota una fila. Tots de color gris un pèl fosc. Amb els baixos pintats de negre. Tots iguals, tots ben brillants. Semblen gairebé nous. Un xicot, amb pinta de separat i acompanyat per un parell de nens rossíssims, mira sense massa interès.

- S’hi trobarà bé la canalla? –pregunta-

El venedor sembla no insistir-hi massa. De lluny, un diria que el comprador no li fa gaire gràcia. Però la conversa segueix:

- El preu? “A partir de dilluns”, respon el venedor

- El consum? “A partir de dilluns”, contesta el venedor

- La garantia? “Li donaré per escrit”, replica el venedor. “Però no avui, dilluns”.

Al centre del recinte hi ha un estol de vehicles grans i confortables, de marca estrangera i amb el capó obert. Dins, grans rètols a l’americana proclamen sale (llegir seil, que vol dir “en venda” en anglès). Sí, el venedor també parla anglès. I una mica d’alemany i una mica de francès.

Una parella de joves pregunta:

- Hi cabrem bé si augmentem la família?

- Té prou espai el maleter?

I el venedor, -ara tu ja ho saps també benvolgut lector-, impertèrrit-:

- El preu? “ A partir de dilluns”, respon

- El consum? “A partir de dimarts”, contesta.

- La garantia? “Li donaré per escrit”, replica. “Però no avui, dilluns”.

El venedor és un professional. Ofereix un bon catàleg a la clientela, als jubilats del petit cotxet groc, al separat del monovolum, a la parella del turisme verd. Un catàleg amb fotos, moltes fotos i poc text, que la gent llegeix poc. I sobretot, la seva empresa fa molts i molts anuncis a la ràdio i a la tele. La companyia té, diríem, una molt bona estratègia publicitària que en els temps que corren és molt important.

El petit cotxet groc dels jubilats no arrenca bé. S’ofega. Algun problema hi ha amb el filtre d’aire o les bugies. Al venedor li surt l’accent gallec quan es posa nerviós. Des del fons del garatge un mecànic amb veu de tiple escridassa amb un marcat accent castellà, de Castella Lleó:

- Trata de arrancarlo, Mariano, trata de arrancarlo

Al venedor, jo no li compraria un cotxe de segona mà. Porta quatre anys venent motos.

15.11.11

Rebuscat : arxius on es troben perletes



Les “perles” dels millors.
octubre 13, 2011 per sixtemoral


La informació que avui publica el digital Catalunya-Press és paradigmàtica:
“La metamorfosi de Boi Ruiz: en 2008 s’oposava a una retallada inferior a l’1%Es pot explicar com si fos un conte, però el relat que s’exposa en les següents línies no té res de fantasiós, ni d’humorístic. Fa només tres anys, l’actual conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, va fer una ferotge crítica dels pressupostos del Departament perquè atacaven les polítiques socials.Va ser el 27 d’octubre de 2008, quan la que llavors era Consellera de Salut, Marina Geli, va presentar els números al Consell de Direcció del CatSalut. Geli els va informar que, a causa de la incipient crisi econòmica, el pressupost del Departament es reduiria en 35 milions, i quedaria en 9.194. Ni un 1%.
Van intervenir els diferents agents socials fins que va ser el torn del president de la Unió Catalana d’Hospitals (UCH). Boi Ruiz, segons un fragment de l’acta a la que ha tingut accés el Diari de Girona, es va mostrar duríssim, assegurant que no podia acceptar uns pressupostos que “no preserven les despeses en polítiques socials”.
Va acusar l’executiu d’Entesa de marginar els departaments amb més contingut social amb una “retallada lineal del pressupost”. Ruiz va dibuixar les seves línies vermelles, avui oblidades: que no s’incrementin les llistes d’espera, manteniment dels estàndards de qualitat de l’assistència i acompliment dels compromisos retributius.
Pel que fa a inversions, exigia un finançament concret per a cada actuació, i en matèria de personal reclamava mesures concretes per aprofundir en l’empresarització de la gestió dels recursos públics, de tal manera que no es vinculés l’increment de costos a una altra cosa que no sigui la millora de la productivitat, l’estabilitat de les plantilles i el reconeixement dels resultats professionals.


La mateixa persona


La UCH va votar en contra en aquells pressupost i es va abstenir en el següent. Boi Ruiz és el mateix que ara es mostra ferm malgrat la creixent oposició social, les evidències que les retallades afecten a la qualitat assistencial i a la salut dels usuaris i les crítiques d’una oposició i uns sindicats als que menysprea.
També és la mateixa persona que amenaça de deixar al carrer a 1.500 interins de l’ICS i reduir la jornada a 6.000 si els sindicats no accepten una retallada salarial a la que, de moment, s’oposen.”
http://sixtemoral.wordpress.com/

14.11.11




imatge/Albert Soler




Les entitats de Dones a Cubelles,La Fita,La Mar,Por Derecho Propio i Dones amb Iniciativa convoquen a rebutjar la viòlencia de gènere al acta que tindrá lloc el 25 de novembre a les vuit de la tarda a la plaça Balmes (al costat de Lila Casal de les Arts ).


Us esperem a tots i totes.Llegirem el Manifest ENTRE NOSALTRES