14.11.09

foto/arxiu Diari de Cubelles

Diari de Cubelles

CINQUENA AUDIÈNCIA PUBLICA DE LA LEGISLATURA

L'Ajuntament de Cubelles va organitzar divendres 13 de novembre la cinquena Audiència Pública de la legislatura per avançar les que seran les línies principals i els objectius bàsics del que serà el pressupost municipal per l'any 2010. L'objectiu d'aquesta Audiència Pública organitzada pel departament de Participació Ciutadana del Consistori és facilitar que els veïns particulars i els representants d'entitats i associacions coneguin de primera mà el treball de confecció dels pressupostos municipals i puguin conèixer les principals apostes del govern municipal per l'anualitat del 2010. Al mateix temps, l'Audiència Pública permet als assistents interpel·lar els representants del govern i formular propostes i suggerències respecte a la previsió econòmica de l'Ajuntament.
En total, al la vora d'unes vuitanta persones van participar en aquesta Audiència on es va abordar la feina feta des del departament d'Hisenda en aquet exercici 2009 fent un repàs a les principals actuacions realitzades i es van difondre les grans xifres que comporta el funcionament de l'Ajuntament, els serveis municipals i les inversions executades amb recursos propis o a través de subvencions d'altres institucions.
Polítiques socials i contenció de la despesa corrent, bases del pressupost 2010

Notícies - Alcaldia

Apostar per les polítiques socials, fer funcionar l’Ajuntament de manera més econòmica i capitalitzar els esforços per fer front a la crisi i les seves conseqüències seran les línies estratègiques del pressupost 2010 a l’Ajuntament de Cubelles. L’audiència pública celebrava divendres passat al cinema Mediterrani, a la que van assistir-hi una seixantena de persones, va servir per explicar a la ciutadania quins seran els principals projectes pera l’any vinent, així com amb quina intenció s’ha elaborat el nou pressupost.
El regidor d’Hisenda, Xavier Grau, va destacar que “el pressupost de l’Ajuntament de Cubelles per a l’exercici 2010 tindrà un claríssim accent en el caire social”. És per aquest motiu que Grau va voler destacar l’esforç de tots els departaments municipals a l’hora de cercar subvencions per fer front als projectes. Unes subvencions que en l'any 2009 han superat els 620.000 euros i on sobresurten els més de 318.000 euros de subvenció a la regidoria d’Ensenyament. El titular d’Hisenda va explicar que la intenció és “seguir amb la política de contenció de la despesa de funcionament del Consistori, però exceptuant la despesa social (serveis socials, treball, educació, sanitat, joventut i gent gran...)".
En la mateixa línia es va mostrar el primer tinent d’Alcalde, Joan Albet, qui afirmava que "l’Ajuntament ha de capitalitzar els esforços per front a la crisi”. Un lideratge que s’exercirà amb els serveis que a dia d’avui ja s’oferten com el SOLC (Servei d’Ocupació Local de Cubelles) i el viver d’empreses, i “aprofitant el procés de revisió del Pla General per alliberar terreny industrial que generi llocs de treball”. Joan Rodríguez Serra, segon tinent d’Alcalde, afirmava que “cal treballar des del Consistori per ajudar a implantar noves empreses a Cubelles que ofereixin més llocs de treball com són els casos de Mercadona i d’IKEA”, doncs aquest darrer encara no es descarta.
L’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, va voler enviar un missatge optimista, ja que “malgrat la regressió del pressupost, que el situa en nivells del 2008, el Consistori té marge d’endeutament, doncs és molt inferior a ajuntaments propers o de similars característiques”. Romero va voler destacar que “on no es poden tenir mancances és en no poder donar respostes”.
Auditoria i projectes

El titular d’Hisenda va recordar l’auditoria de l’exercici 2008 – el primer amb el traspàs de la gestió i recaptació de tributs a la Diputació de Barcelona- que l’Ajuntament ha encarregat a la pròpia Diputació. Un estudi econòmic i financer que es realitza “perquè hi ha conflictes oberts amb el procés de revisió de la recaptació municipal i calia començar per analitzar el primer any d’aquest equip de Govern”. Així mateix, Grau va avançar que “si les forces polítiques que formen el Consistori ho decideixen, s’ampliarà l’auditoria a altres legislatures anteriors”.
Entre els principals projectes que es van presentar al llarg de l’Audiència pública destaquen la millora de la xarxa de pluvials del sector marítim (1.540.000 euros); les obres de rehabilitació del nucli antic antic (1.864.000 euros en sis fases); les obres a la desembocadura del riu Foix (982.000 euros); l’ampliació del cementiri municipal i construcció de sala de vetlles (902.000 euros); l’estudi de mobilitat i accessibilitat a tot el municipi (45.000 euros); i l’arranjament de l’edifici municipal que ocupava l’antic CAP (283.000 euros).
Finalment, l’equip de Govern va explicar que de cara al Pla E del 2010 l’Ajuntament estudia presentar diversos projectes entre els que hi ha la construcció del gimnàs-pavelló al CEIP Charlie Rivel i l’accés electrònic de la ciutadania als serveis públics -l’anomenat portal ciutadà-.

Font: http://www.cubelles.cat/

13.11.09

El pressupost del 2010 marcat per per l’ajustament de la despesa pública a la caiguda contundent dels ingressos

Font: Ràdio Cubelles

El nou pressupost vindrà marcat per l’ajustament de la despesa pública a la caiguda sobtada i contundent dels ingressos que té la corporació de tots aquells impostos i tributs que tenen relació directe amb l’activitat econòmica de la construcció com és l’ICI, les plusvàlues o les llicències d’obres, que “han caigut d’una manera molt notable”, segons ha explicat el regidor d’Hisenda, Xavier Grau. De fet, al pressupost d’aquest any el govern ja va fer una revisió a la baixa de previsió d’ingressos i tot i que es va ajustar molt” explica Grau “el nivell d’ingressos ha estat molt menor al que s’havia previst”.
El pressupost del 2010 seguirà la mateixa tònica, però amb una previsió no massa optimista, fet que obliga a l’Ajuntament a fer una negociació intensa tant política com tècnica.
En principi l’Ajuntament es planteja fer un esforç de contenció de la despesa corrent per donar prioritat a les inversions. Xavier Grau es mostra segur que tot i que “el ritme que portarà l’Ajuntament serà lleugerament menor seguirà sent important, amb un nivell important de projectes amb finançament assegurat per recursos propis de l’Ajuntament i subvencions.
Pel que fa a les principals inversions i propostes per aquest pressupost del 2010 es treballa amb una previsió d’ingressos d’1 milió 400 mil euros del FEIL 2010, dels quals 280 mil euros es destinarien a la despesa social i educació, i la resta per a futurs projectes com l’administració oberta i la informatització per obrir l’Ajuntament als ciutadans a través de les noves tecnologies, entre d’altres obres noves.
L’Ajuntament té en marxa projectes com el nou tanatori, la millora del clavegueram al sector marítim, el projecte de la desembocadura del riu Foix, i l’entorn del nucli antic.

12.11.09


españa
La secretària i la interventora de Cubelles neguen haver comès cap irregularitat en la recaptació

La secretària i la interventora de l'Ajuntament de Cubelles neguen en dos informes presentats al govern local el mes d'octubre que hagin comès cap irregularitat que hagi afectat la recaptació municipal. Les funcionàries han respost així l'informe jurídic elaborat per Martínez Ramos & de la Cruz advocats, en què es parlava de «greus irregularitats» en la recaptació; en aquest document, que va ser entregat per sis grups municipals de l'Ajuntament a la fiscalia anticorrupció el 30 d'octubre, els advocats no només parlen de suposades responsabilitats de l'exalcalde Josep Marcillas i l'exrecaptador Joaquín Molina, sinó que també parlen d'una possible mala gestió per part de les dues funcionàries. Segons l'informe dels advocats, hi ha «indicis» d'«una presumpta comissió de faltes molt greus o greus» per part de la secretària, la interventora i el tresorer. Els advocats entenen que els funcionaris no haurien controlat correctament les entregues dels documents sobre la recaptació per part del recaptador privat. Tant la secretària, Carme López-Feliu, com la interventora, Rosa Maria Almirall, es defensen de les acusacions negant cap responsabilitat, i critiquen que el bufet d'advocats no es posés en contacte amb elles per demanar-los cap tipus d'informació.
La secretària deixa clar que el traspàs de valors entre el recaptador i l'Ajuntament és una competència del tresorer; d'altra banda, la interventora afirma «haver actuat d'acord amb les prioritats establertes», i deixa clara una «situació de mancança d'estructura organitzativa» en la corporació i d'una falta de personal que ha implicat «una càrrega addicional de treball» a Intervenció durant anys.

Tres informes
Tant la secretària com la interventora de l'Ajuntament de Cubelles van presentar els seus informes el 13 d'octubre, després de conèixer l'existència de l'informe jurídic elaborat a petició del govern municipal sobre els 2,5 milions d'euros que el municipi ha deixat de recaptar els darrers anys. En un comunicat, Entesa per Cubelles –l'únic grup municipal que no s'ha sumat a l'entrega de l'informe jurídic a la fiscalia anticorrupció– ja va parlar de la defensa elaborada per les dues funcionàries, i va assegurar que «desmenteixen» les acusacions dels advocats. Després que el PSC, CiU, ERC, ICV, el PP i ICb entreguessin l'informe jurídic a la fiscalia, els partits estan en espera de si s'obre o no la investigació sobre el cobrament dels impostos a l'Ajuntament de Cubelles.
Font: http://www.elpunt.cat/cubelles.html

11.11.09

Diari de Cubelles

L'Ajuntament de Cubelles organitza la cinquena Audiència Pública de la legislatura amb l'objectiu de tractar la confecció dels Pressupostos de la Corporació per l'any 2010 i avançar els principals objectius d'inversió per la propera anualitat.Les audiències públiques s'han posat en marxa en aquesta legislatura a partir de l'aplicació del Reglament de Participació Ciutadana i es retransmeten també en directe a través de l'emissora municipal Ràdio Cubelles.
L'acte té una previsió d'uns 90 minuts i inclou l'exposició per part del govern dels principals trets dels futurs pressupostos a més d'un torn obert de preguntes per part dels assistents.

Audiència pública sobre el Pressupost 2010
Notícies - Participació Ciutadana
El proper 13 de novembre, a les 19,30 h., i en directe per Ràdio Cubelles, el Govern municipal compareixerà en audiència pública al Cinema Mediterrani per presentar l’esborrany de pressupostos per al proper exercici.
Tal i com s’ha vingut portant a terme durant tota aquesta legislatura, la celebració de l’audiència pública és preceptiva d’acord amb el reglament de participació ciutadana (art. 21.3 RPC). Aquesta sessió comptarà amb les ponències del segon Tinent d’Alcalde, Joan A. Rodríguez Serra; el primer Tinent d’Alcalde, Joan Albet; i l’Alcaldessa de Cubelles, M. Lluïsa Romero.
Font:http://www.cubelles.cat/
Un any més l’ACJD organitza unes Jornades sobre la Memòria Històrica.
En aquesta ocasió sobre les dones republicanes en defensa de la Democràcia, de la Llibertat i de la República.
Ho trobareu tot a la pàgina web: www.memoriahistoricaacatalunya.com/2009memoria

Salutacions cordials,
Antonio MartínDirector de les V Jornades ACJD“Les Dones a la guerra civil i a la dictadura franquista

10.11.09


foto/arxiu Diari de Cubelles

La primera campanya 'gosSOS' es tanca amb tretze animals adoptats


Onze gossos i dos gats. Aquest és el balanç de la jornada d’adopció d’animals de companyia del refugi de Cubelles, que va organitzar la regidoria de Salut del Consistori i la Mancomunitat, amb la fonamental col·laboració dels voluntaris i voluntàries i les veterinàries del centre Totgos.

El responsable polític de la campanya gosSOS va voler agrair especialment “a tots els voluntaris i voluntàries, perquè han fet una tasca intensa, amb il·lusió i seriositat”.

El Francesc, l’Anna o la Carme van ser alguns d’aquests voluntaris i voluntàries que van parlar amb Ràdio Cubelles i que van expressar la seva “satisfacció” pel desenvolupament de la jornada. “És una cosa que feia molta falta”, explica en Francesc, qui agraïa “la col·laboració de l’Ajuntament per donar sortida als gossos” i es mostrava esperançat que “es faci de manera periòdica”, perquè l’objectiu “és que surtin el màxim possible de gossos cap a gent que se’ls estimi”. L’Anna destacava que “la iniciativa és molt bona, especialment ara que hi ha problemes econòmics i amb les ajudes que dóna l’Ajuntament són perfectes per adoptar”.





9.11.09




La nostra estimada Joss ,filla de Cubelles i bona amiga nostra, envia un reportatge fotogràfic i també el recull de la seva exposició a la França el mes de octubre.

Gracies Joss.


L'exposition « Xithaime » ou la fusion de trois cultures, dans le hall de la mairie
jeudi 22.10.2009, 05:02 - La Voix du Nord

.