14.8.09

BONA FESTA MAJOR 2009 !!!


foto/arxiu Diari de Cubelles


Serà un luxe escoltar a LUIS 2 ODÉ acompanyat de
MARÍN PERALTA excel·lent percussionista dimecres 19 d´agost al Pic & Jazz dins el Setè Festival de Jazz de Cubelles.
* Luis 2 Odé- Compositor y dueño de una expresiva voz, Luiz fusiona ritmos folclóricos de Brasil y del mundo, con nuevos conceptos sonoros, dando lugar a un estilo propio e innovador. Su osadía y un amplio abanico de estilos, le hace llegar a múltiples tipos de público.
Font:M. Trives/ Diari de Cubelles

Ahir nit , Nadia Basurto, acompanyada de
Hand her Swinger Quartet va donar el tret de sortida del Setè Festival de Jazz a Cubelles .
Un Pic & Jazz a tope, molta gent es va quedar sense la possibilitat de anar-hi degut a l´ aforament limitat ,i un bon grup amb la veu de la Nadia al front que cada vegada ens sorprèn més la qualitat que va adquirint amb el temps. Lo de ahir va ser un bon aperitiu ,resta encara un dinar i un sopar que promet ja que Jordi Genesies, impulsor dels darrers Festivals segueix en actiu ,engrescat i tenim per endavant en els propers dies noves actuacions que cal no perdés. La limitació del espai es evident ja que no permet moltes alegries i es penós que aquells Festivals de la plaça del Ajuntament en que la plaça era plena de gom a gom provoquin avui nostàlgies a molts.

13.8.09

foto nº28/A.Roig

BALCONS I JARDINS

12.8.09

La Fita organitza una sortida a Madrid

Del 13 al 15 de octubreSortida dia 13 de octubre a la plaça del Mercat amb autocar cap a Tarragona
Sortida AVE A les 10h,36 i arribada a Madrid a les 13,23
Hotel Mayorazgo 4* Mitja pensió esmorcar i sopar amb beguda inclosa
Entrades Museu del Prado
Assegurança Viatge

Tornada el dia 15 a a les 19,30 h i arribada a Tarragona a les 22,11h
Autocar a Cubelles ,Plaça del Mercat

Informació i reserves a QUINS VIATGES

Carrer Piular,5 Cubelles

Telèfon 938957422
Preu sortida variable segons grup,amics,amigues i coneguts conegudes animeu-vos!
informació a Quins Viatges ,aneu-hi !


M. Trives/Diari de Cubelles.
Iu Forn ha deixat moltes petjades per els carrers de Cubelles, de jovenet i un pel més tard el seu pas per Radio Cubelles i encara avui potser estances mes curtes ,fets puntuals que aprofiten els seus amics per fer una xerrada a l’entorn de una taula .Reconegut periodista,ha participat fins fa poc al Club de TV3 , que ja no tindrem aquest hivern per cert! el programa conduit per Albert Hom. Vist que ofereixen aquesta hora de la tarda a d’altres canals ho tenim pelut ,entretant cau una becaina.
Ahir vaig llegir a Iu en el espai de opinió al Diari Avui .
Es genial,divertit i us convidem a fer una lectura,val la pena !Gracies Iu ,per unes risses!

Aquells estius
Iu Forn
En la història recent de la humanitat, si ha existit un ésser relacionat amb l'estiu, aquest ha estat la sogra. En qualsevol de les dues versions: sogra mare d'ell i sogra mare d'ella, la circumstància sempre era la mateixa: el dia que tocava marxar cap a l'apartament de la costa, al costat de les maletes plenes de roba (una roba, la majoria de la qual aniria de la maleta a l'armari i de l'armari a la maleta sense ni haver estat desplegada), al costat de les bosses d'esport plenes de sabates (unes sabates, la majoria de les quals anirien de la bossa d'esports a un racó de l'habitació i d'allà a la bossa sense haver estat usades ni un sol dia), al costat de les bosses de plàstic plenes de llaunes (ui, les botigues del poble són molt cares i ens ho emportem tot de casa) i al costat d'algun amiguet del fill gran (o amigueta de la filla gran), al costat de tot això, allà hi era ella.
I la sogra es convertia en una ombra permanent. Minut a minut, instant a instant, ella sempre era allà. 1) El dia que t'estaves dutxant al terrat, tal com nostre senyor ens ha dut al món, de sobte senties una veueta: "Ui perdona, és que m'he rentat el viso i ara havia pujat a estendre'l. Per cert, no et preocupis que no t'he vist res, eh. A més, si t'hagués vist alguna cosa, què?
És com si fossis fill meu". 2) El dia que fotia un temporal de mil parells de nusos, ella s'entestava a banyar-se i, quan al final havies d'anar a rescatar-la, venia una megaonada i qui acabava rebolcat com una croqueta eres tu..., bé, tan rebolcat que l'últim dia de vacances encara tenies una orella tapada per la sorra que t'hi havia arribat a entrar. 3) El dia que feia gaspatxo i tu, per quedar bé, li deies: "Mmm, boníssim, sogra", i ella contestava: "Ah, doncs ja te'n faré cada dia, no et preocupis". I tu, sí, i tant que et preocupaves (i molt), perquè les dues coses que més odies al món, juntament amb assistir a un concert d'Amaral, són el pebrot i el cogombre, els dos ingredients bàsics de la recepta de gaspatxo de la teva sogra. 4) El dia que anàveu al parc d'animals aquell on els nens s'ho passen sempre tan bé i, de tornada, senties una veueta (casualment la d'ella) dient: "Aquella noia que vigilava no deixava de mirar-me. Sort que al final l'he despistat perquè, si no, no hauria pogut endur-me això"... i "això" era una planta superprotegida de la qual només queden uns pocs exemplars a tot el planeta, un dels quals era al parc d'animals aquell on els nens s'ho passen sempre tan bé i on no podreu tornar-hi mai més de la vida perquè la foto de la família ja penja de les taquilles al costat d'un immens: "Es busquen". O 5) El dia del sopar de tots els veïns de l'apartament, que entre els mojitos que preparava el del 23C i la sangria kamikaze del 46L, tornaves a casa content i, just al moment d'iniciar unes hostilitats conjugals, s'obria la porta de l'habitació i la seva veueta (sempre la seva veueta) afirma amb rotunditat: en Pau acaba de vomitar el sopar... a sobre del viso que m'havia rentat aquesta tarda i que ja estava sec".
La sogra, que després de dinar, al moment de sofà on els ulls se't tanquen mandrosament al ritme de la pel·lícula de romans o de cowboys (també coneguts com a combois) que escopia la tele, t'explicava: a) les seves malalties (i les de les seves amigues) o b) els diferents parentius d'una sèrie de ciutadans totalment desconeguts per a tu fins a aquell moment i que, casualment, tots eren família seva. Tu pesant figues i la veueta (sempre la veueta) t'explicava que... "Sí, home, la Tambona. Esclar que la coneixes. Era tieta àvia de la modista de Folgueroles que es va casar amb el cosí del pare de la tia Antonyica. Sí, que anava a cosir al molí de l'oncle Ton. Ara ja saps de qui et parlo, oi?".
Però els temps han canviat molt i ara, el dia que toca marxar cap a l'apartament de la costa, al costat de les maletes plenes de roba ja no hi ha la sogra. Ara hi ha una peixera amb els peixos propietat de la sogra. Sí, perquè la sogra és en un creuer pel Carib amb el senyor aquell que va conèixer al ball on va després de jugar la partideta de bingo i, abans de marxar, va dir (amb la veueta, sempre amb la veueta): "Us deixo els meus nens. I vigileu, que són molt delicats". I just al moment d'engegar el cotxe, et sona el mòbil, mires la pantalla i és ella: "Estan bé els meus nens o què? Espero que estiguin com jo, sobretot perquè abans d'anar a dormir en Mariano es pren unes píndoles blaves i amb forma de rombe que fan màgia. Apa, adéu. Ah, i quan els canvieu l'aigua, els en poseu de mineral, eh, que si no es maregen".
La sogra
Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 2. Dissabte, 8 d'agost del 2009

11.8.097è Festival de Jazz Vila de Cubelles
13 d’Agost, dijous, Sopar-concert al celler,amb l’actuació de

Nadia and her Swinger Quartet

El aforament es limitat a 30 persones, cal fer reserva.


tel.: 93.895.29.14
c/Jacint Verdaguer,20

10.8.09


Diari de Cubelles


LES MANS DE l´ INÈS

Ha mort Inés Muñoz ,una dona que forma part de una generació arribada a Cubelles en una època en que Cubelles era un poblet petit i que les primeres onades de persones provinents d’altres indrets va suposar un coneixement de un poble que no era el propi i si la llavor i arrel de una nova generació cubellenca .
Inés i les seves mans,mans de dona treballadora i que fins fa ben poc es mantenia argüida i tiesa ,amb una bellesa pròpia de la experiència i del temps,fina ,seca i potser de poques paraules ,la seva anima transmetia la fortalesa de una generació de dones que com ella que un dia van arrelar a Cubelles i van ser puntal de la llar familiar. Un reconeixement Inès i el condol per les seves filles,Paquita i Encarnita Cuenca i a la seva familia.

Associació Dones La Fita
Diari de Cubelles

Adif construeix una tanca de seguretat a les vies de RENFE

Notícies - Altres informacions
10/08/2009
El tram de via de tren que passa pel centre de Cubelles quedarà barrat per unes tanques de seguretat per evitar que es pugui creuar per punts perillosos. Adif ja ha adjudicat l’obra que consistirà en crear una barrera a banda i banda de les vies de 160 metres de llargada i de 30 centímetres de gruix de formigó armat. L’empresa encarregada de l’obra, que costarà 68.500 euros i corre a càrrec de l’administrador d’infraestructures ferroviàries, és Ingenieria y Servicios Ferroviarios SA. A banda de construir el mur de formigó que anirà del punt quilomètric 631/100 fins al 631/260, també haurà de netejar els matolls i la vegetació dels marges de les vies.


Possible vaga de recollida d’escombraries

Notícies - Medi Ambient
10/08/2009
A partir del proper dia 14 d’agost està prevista una vaga de recollida d’escombraries per part dels treballadors de FOMENTO DE CONSTRUCCIONES Y CONTRATAS, S.A., actual concessionària del servei de recollida de brossa al municipi de Cubelles. Els motius de la vaga, aliena als ajuntaments, és fruit de problemes interns de l’empresa, relacionats amb la negociació del conveni dels treballadors adscrits al servei que es presta a la Mancomunitat Penedès Garraf.
foto nº 28/X.Font


BALCONS I JARDINS

Rosas al Atlas(Àfrica)

9.8.09

fotos/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles


MOTO CLUB CUBELLES