12.5.12

PRESENTACIÓ DEL CLUB MARÍTIM CUBELLES

11.5.12


La dirección expedienta a la alcaldable, Mònica Miquel

ICV SE NIEGA AL PACTO CON EL PP EN CUBELLES



La dirección de ICV ha desautorizado el pacto entre la agrupación ecosocialista de Cubelles y el PP para formar gobierno en el municipio barcelonés tras los resultados de las elecciones de este domingo.
La formación ecosocialista ha explicado que abre un expediente disciplinario a la cabeza de lista de ICV-EUiA en el municipio, Mònica Miquel, porque la formación "en ningún caso puede avalar un pacto como ese", ha explicado la portavoz, Laia Ortiz.

En un comunicado, la dirección nacional de la formación ha recordado que el acuerdo alcanzado entre ICV y EUiA en el Consell de Govern de la coalición estipula la "imposibilidad" de cerrar acuerdos con el PP.

ICV-EUiA había sido la fuerza más votada en Cubelles este domingo al sumar el 18,98 por ciento de los votos y alzándose con 4 concejales, seguida por UC-Reagrupament, otros 4 concejales; PSC y PP con 3 cada uno; CiU con 2 y EC-FIC con 1.

La formación ecosocialista de Cubelles pretende formar gobierno junto a UC-Reagrupament y PP, algo a lo que la dirección nacional se opone.

http://www.catalunyapress.cat/es/notices/2011/05/icv_es_nega_al_pacte_amb_el_pp_a_cubelles_48694.php



EL PSC DEIXA SANEJAT L’AJUNTAMENT DE CUBELLES

En l’acte de presentació de la situació econòmica de l’Ajuntament de Cubelles per part del nou govern ICV-PP-RCat es va qualificar el moment de molt delicat i citant, textualment, uns antedecents catastrofistes i alarmistes que res s’assemblen a la informació oficial: la situació econòmica de l’ajuntament de Cubelles és sanejada atenent l’estalvi net positiu i el romanent positiu a 31-12-2010 segons el darrer informe oficial signat per la Interventora Municipal sra. Rosa Maria Almirall i Domènech.
Des del PSC volem denunciar la maniobra d’ocultació malintencionada per part del sr. Luis Alaman (PP) i de la sra. Mònica Miquel (ICV) que com alcaldessa és responsable màxima d’aquesta estratègia embrutidora que en res beneficia Cubelles.
L’actual regidor d’Hisenda, sr. Alaman, va ocultar en la seva intervenció i també en la documentació lliurada aspectes claus. Ni es va referir al balanç de situació ni al compte de resultats de l’exercici 2010 tot i ser aquests documents part integrant de l’expedient del Compte general del 2010. Al mateix temps, el silenci clamorós de l’alcaldessa va permetre amagar als ciutadans i ciutadanes de Cubelles un autèntic i objectiu anàlisi de la situació econòmica, patrimonial i financera de l’Ajuntament de Cubelles.
És per això, que des del PSC exposem que de l’anàlisi d’aquests documents oficials es desprèn que l’Ajuntament de Cubelles té els recursos necessaris per fer front a les inversions i projectes aprovats i a la millora dels serveis per la ciutadania:
n       Balanç equilibrat amb un bon fons de maniobra positiu per un total de 5.994.364,35 (gairebé sis milions d’euros)
n       Excel.lent ràtio d’autonomia financera del 81’2%
n       Baix índex d’endeutament a llarg termini: només un 10,12% sobre el total dels actius
n       Baix índex d’endeutament a llarg termini en relació als ingressos pressupostats pel 2011: només un 46%
n       Diferència positiva en els venciments mitjans de pagament en relació als venciments de cobrament que aporta una millora en la gestió de la tresoreria municipal (cobraments amb venciment mitjà a 35 dies contra pagaments a 62 dies)
n       Bona generació de cash flow durant el 2010 per un total de 941.641,79 euros: increment de la tresoreria de 1.041.915,13 euros (s’ha passat dels 7.055.134,03 euros el 31 de desembre de 2009 a 8.097.049,16 euros a 31 de desembre de 2010)
n       La xifra corresponent a l’amortització de càrrega financera prevista pel 2012 puja a 973.542,62 euros, representant una quota sobre el total d’ingressos del 7,19%

És per tot això que denunciem públicament la voluntat intoxicadora per part del nou govern municipal a qui demanem que, especialment en un  moment global molt delicat, no contribueixi a denigrar i menystenir la necessària dignitat institucional que els governs han de defensar per l’Ajuntament a qui representen.
Des del PSC no entrarem en insults, desqualificacions, provocacions i agressions com les que estem patint en aquests primers mesos de legislatura. Però tampoc callarem en la defensa de la dignitat del nostre Ajuntament i per això afirmem que:
--El fons de maniobra de l’Ajuntament de Cubelles indica que entre els imports pendents de cobrament a cuert termini (31-12-10) i els imports pendents de pagament a curt termini a la mateixa data la diferència és positiva per les arques municipals en 5.994.364,35 euros.
-- L’Autonomia financera que medeix el percentatge de fons propis en relació al tota d’actius és a l’Ajuntament de Cubelles del 81,2%.
-- L’Ajuntament de Cubelles manté una excel.lent capacitat de retorn de l’endeutament a llarg termini xifrat en només un 7,19% dels ingressos.
Per tot això, el PSC reclama claredat i respecta a la veritat per part del sr. Alaman i la sra. Miquel i insistim en la necessitat que assumeixin els seus compromisos per acabar amb aquesta gravíssima maniobra d’intoxicació. Així, des del PSC reclamem que s’aclareixi la situació públicament i que el nou Govern presenti el que es va comprometre a fer:
n       L’Auditoria externa independent que va anunciar la sra. Mònica Miquel
n       El Pla de Viabilitat elaborat per la Diputació de Barcelona que tots els partits membres del Consistori es van comprometre a treballar per planificar el futur econòmic de Cubelles.
n       Pla de Mandat anunciat per abans de finalitzar el 2011

Sense aquests documents oficials i rigorosos, la credibilitat del Govern de Cubelles en matèria econòmica segons expliquen el sra. Alaman i la sra. Miquel queda seriosament qüestionat perquè la veritat oficial i acreditada pels documents oficials és que el PSC –que ha compartit responsabilitat de govern amb CiU i ERC- ha deixat a Cubelles un Ajuntament sanejat.

Grup Municipal
PSC Cubelles



ELS COMPTES CLARS DEL PSC

Els comptes de l’Ajuntament de Cubelles i el sanejament de la Hisenda municipal deixat pel darrer govern del PSC han estat confirmats finalment per part del Govern municipal tot i que ha calgut una certa insistència als Plens. Si a l’inici de la legislatura el Govern de Cubelles intentava fer veure que l’estat econòmic no era bo, pocs mesos després han hagut de rectificar, retirar les acusacions falses i mirar-se bé els números per reconèixer el bon estat econòmic que ha deixat el PSC a l’Ajuntament de Cubelles. Des d’aquests línies volem reconèixer també la rectificació feta pel propi regidor d’Hisenda actual, Luís Alaman (PP), al darrer Ple, arran del Reial decret Llei 4/2012 relatiu al Pla de Pagament de Factures Pendents Proveïdors. Retirant les seves incorrectes apreciacions mantingudes fins ara, el regidor va admetre finalment que les finances municipals “no estan a la UVI”.
Tal i com ha defensat el PSC i reconegut oficialment el Servei Econòmic Municipal i d’Intervenció, l’Ajuntament disposa d’una folgada liquiditat per fer front a les noves inversions que es decideixin, així com per fer front al pagament de factures en relació a l’esmentat RDL 4/2012 (uns 200.000 euros segons dades del propi Govern) sense haver de recórrer a l’ajut de l’Estat tal i com passa malauradament a una gran majoria d’Ajuntament d’arreu del país.
Felicitem des d’aquí el regidor d’Hisenda actual per haver rectificar les seves tesis respecte ales finances municipals i l’encoratgem a convocar urgentment la Comissió Informativa de Serveis Econòmics per treballar el pressupost 2012 i el nou programa d’inversions a Cubelles pels propers quatre anys. En els darrers quatre anys amb un govern impulsat per PSC, CiU i ERC es van realitzar importants inversions per portar aigua potable a Mas Trader, pel nou clavegueram del sector marítim, per urbanitzar l’entorn i l’interior del Poliesportiu i de l’IES Cubelles, per la construcció de la nova Sala Sociocultural, pel nou pont sobre el riu Foix, a més de la millorar de l’entorn natural del propi riu i el Passeig Fluvial i el canvi d’enllumenat al sector Bardají... i es van deixar projectes enllestits com la remodelació de les voreres i vials del Nucli Antic, l’ampliació del nou cementiri o la construcció de la biblioteca que Cubelles necessita, el Pla Estratègic de Participació Ciutadana, el projecte de Remodelació del Safareig Municipal.
Des del PSC estem satisfets de tota aquesta feina feta i de la bona situació econòmica deixada a l’Ajuntament. És des d’aquesta solidesa de la feina realitzada en l’àrea d’Hisenda que encoratgem el Govern a seguir amb aquest treball intens iniciat fa vuit anys i a fer-ho com ho hem fet sempre de manera consensuada convocant la Comissió Informativa de Serveis Econòmics tal i com el Govern es va comprometre a fer. Ara és el moment de fer-ho ja que els comptes estan clars.

PSC
Agrupació Local de Cubelles
4 de maig de 2012

M. Trives/Diari de Cubelles


Josep Mª Ollé ,la veu del programa de Radio Cubelles Tornem als seixanta ens diu adéu. Un adéu definitiu i poc desitjat per molts i moltes de les seves amistats que a dia d’avui recorden el seu somriure la seva proximitat tant planera. Has deixat bons records ,moltes bones estones amb els teus propers i un pel orfe Radio Cubelles. Jo tinc un C.D gravat de bona música que vas obsequiar-me fa un cert temps i sàpigues que l’utilitzo sovint davant l’ordenador. Ara tindré molta cura d´ell.  

9.5.12


Una vegada més Josep Lluis Villanueva,periodista recull el premi Eugeni Molero de periodisme radiofònic .Anteriorment havia rebut ja un I Premi Eugeni Molero. Ara amb  “Veïns”, espai radiofònic dins la programació de Radio Cubelles emès a les 12, aconsegueix de nou aquest premi ,entrevistant a una trentena de persones apropant-nos a records personals de la historia de cadascú i el seu perfil humà.
Felicitats Josep Lluís !