29.12.07







Fotos/arxiu Diari de Cubelles
Foto de grup /Antonio Martinéz Galiot
M.Trives/ Diari de Cubelles
No sempre anem a veure una exposició de pintures i ens agrada el contingut .Avui tenim al Centre Social una mostra de olis d´en Jordi Rodríguez i Serra. Potser cal dir, que sense ser especialment reconegut si podem dir que la seva obra ingènua ,neta i amb colors llampants ens atrapa a tots.
Dins la seva expressió plàstica que ens fa arribar ,podem entreveure autors reconeguts que ell mateix tradueix i emet continguts dins la seva obra i que amb la seva aportació potser no acadèmica però si amb força i colorit a molts de nosaltres ens ha sorprès gratament.
Endevant Jordi !!!!



28.12.07


Maria Trives/ Diari de Cubelles

Potser tothom caminem amb molta pressa i deixem de banda tradicions que ens feien riure . Crec que el sentit del humor que desprenien ¨les llufes¨ era innocent i divertides les actituds de les persones que les portaven darrera i que acabaven rient ells mateixos ,encara que en un primer moment, sorpresos ,feien el paper d´ enfadats. Eren sovint nens i nenes qui s´afanyaven en retallar i donar formes més o menys precises per penjar sobtadament darrera la mare o la veïna i tot corrent amagar-se darrera el primer arbre o portal.
Potser jo mateixa avui a Cubelles ,caminava amb presa i no he vist a nens i nenes amagats darrera un arbre.



FOGONS DE FESTA

Els deliris culinaris de la 'belle époque'
1.• Els restaurants de París van ser escenari de tota mena d'excessos

Per Miguel Sen

Entre la gran festa de Nadal i el deliri de Cap d'Any es produeix una pau gastronòmica pertorbada per algunes bromes a nivell de restaurant que ens porten a l'esperit de la belle époque. El més curiós és que tenen poc a veure amb la festa dels innocents, una mala jugada d'Herodes cap al món infantil que, gràcies a Déu, no ha generat receptari.
A principis del segle XX, quan París era una festa, els restaurants vivien durant aquesta setmana el millor de la temporada. Eren anys en què ser financer no suposava descrèdit. Lluint barret de copa, especulaven i gastaven amb total generositat. Havien de tenir taula fixa en diversos restaurants als quals estaven convidats els grans de la pintura i la literatura i les belleses que triomfaven al teatre, o una mica més enllà. Fins al dia primer de l'any, la festa era tal que els cavallers amb diners passaven d'un restaurant a un altre per compartir uns plats que tenien guarnició amb nom propi, a la financera: pasta fullada farcida de bolets, crestes de gall i fuagràs.
Casimir Moisson, propietari de la cèlebre Maison Dorée, intentava controlar els inevitables excessos que es produïen al voltant del dia 28. Un d'ells el va portar a terme el dandi Xavier Aubryet. Cansat de tant de banquet estava més impertinent que mai, i es va excedir per enèsima vegada amb el cambrer. Aquest li va donar dues bufetades, es va inclinar reverencialment i li va dir: "Abans de ser acomiadat, vull advertir al senyor que des de fa sis mesos escupo cada dia al seu plat". Un incident resultat de la tensió que es viu als grans restaurants quan s'aproxima el sopar de Nadal, un reveillon que per al servei comença uns dies abans i s'acaba el primer dia de l'any, a les sis de la matinada, amb una tassa de caldo o una de xocolata.
A la mateixa Maison Dorée, un client banyut va començar a picar amb el bastó el gran seductor i futur rei d'Anglaterra Eduard VII. El propietari va intentar aturar-lo: "És el príncep de Gal·les", va cridar. I el marit ofès va respondre: "Ho sé perfectament. Per això li pego".
La innocentada més seriosa i més gran correspon a un banquer espanyol, José de Salamanca, constructor de l'elegant barri madrileny que porta el seu nom. A Salamanca li agradava gastar els diners que tenia en els millors vins. Un dia, suposem un 28 de desembre, sopava a la Maison Dorée amb un banquer francès i amb Nestor Roqueplan. S'estaven refrescant amb un Johannisberg quan van decidir que una manera de passar a la història seria, acabat el sopar, incendiar el restaurant. Van demanar la factura del que costaria el disbarat, i al saber l'import, van dir que entrava dintre dels seus preus. Per fortuna, al maître se li va acudir que, abans de l'incendi, s'havien de salvar les 30.000 ampolles del celler. Perdre-les seria un crim contra la humanitat, va dir. Cambrers i banquers van iniciar el trasllat del vi des de la cava subterrània a la superfície. La tasca va ser tan llarga que van recuperar forces amb un Chateau Lafitte i se'n van anar a dormir. L'endemà, amb la ressaca, els cavallers van oblidar el seu pla i només van tenir forces per menjar turnedó amb salsa financera.


www.elperiodico.cat

27.12.07

M.Trives/Diari de Cubelles


Dins els actes de les festes de Nadal a Cubelles ,va tenir lloc la Tómbola solidaria ¨Una joguina,un somriure¨ un clàssic de fa anys a la nostre vila. A pesar de la pluja que va acompanyar i el mal temps ,molts ciutadans sota els paraigües, es van apropar a comprar butlletes i també a fer un tast . La regidoria de Serveis a les persones va treballar un munt i també persones voluntàries en col·laborar en aquesta tasca van fer possible un bon resultat .

Fotos/ Luz Casino/Associació por Derecho Propio







Els caps de llista dels tres partits de govern fan balanç dels sis primers mesos de mandat
Maria Lluïsa Romero, Joan Albet i Joan Rodríguez Serra van oferir una roda de premsa on van repasar les actuacions de les diferents regidories

Els caps de llista de l’equip de Govern, Maria Lluïsa Romero (PSC), Joan Albet (CiU) i Joan Rodríguez Serra (ERC), van oferir dilluns passat una roda de premsa als mitjans per fer balanç dels sis primers mesos del nou govern municipal. L’Alcaldessa i els dos primers tinents d’Alcalde van passar revista a les actuacions que s’havien realitzat en cadascuna de les àrees que depenen del seu grup polític.

Entre els afers de l’acció de govern que més destacava Maria Lluïsa Romero hi ha “el traspàs a la Diputació de la recaptació de tributs”, “la celebració de les dues primeres audiències públiques al municipi” i “la fase de concurs en què es troba actualment el projecte del Pont sobre el Foix”, aprovat en el ple del passat 19 de novembre. A banda d’aquests temes, també va fer referència “al projecte de creació dels nous estudis de Ràdio Cubelles”, com un dels projectes de futur immediat.

Joan Albet va destacar “la tasca de reorganització que s’ha dut a terme en l’Àrea d’Obres i Serveis per fer front a les mancances internes que presentava la Brigada Municipal”, i la prioritat de la peatonalització del municipi. En matèria d’Ensenyament, Albet avançava que “les obres del CEIP Mar i Cel s’iniciaran el 2008”, que “s’està planificant la creació d’un nou Institut a la zona del CEIP Charlie Rivel per crear nuclis d’ensenyament al municipi” i “la reobertura de l'antiga Llar d’Infants L'Estel, a l'entorn del CEIP Charlie Rivel” que donarà cabuda a 53 infants més entre 0 i 3 anys.

En referència a l’àrea de Promoció Econòmica, Albet aposta per una “redefinició de la Festa de la Verema i potenciar les Jornades Gastronòmiques” que tancaven portes el passat novembre. A mode de conclusió, el cap de llista convergent demanava “un vot de confiança” i remarcava que “s’estan duent a terme canvis significatius al municipi”.

El segon tinent d’Alcalde, Joan Rodríguez Serra (ERC), en matèria de Seguretat Ciutadana anunciava “el nomenament d’un nou cap i l’ampliació de la plantilla de la Policia Local fins als 30 efectius”. El regidor de Salut posava de manifest la voluntat d'engegar “campanyes de prevenció i sensibilització en matèria de Salut, animals de companyia i població immigrant”. A mode de conclusió, Joan Rodríguez Serra destacava “el treball en xarxa que duen a terme les diferents regidories per poder solucionar els problemes que sorgeixen”.

Finalment l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, feia èmfasi en “la cohesió dels tres socis de govern” i afirmava que “hi ha plena confiança mútua”. Abans de cloure l’acte, Romero també va aprofitar per avançar nous projectes com “la connexió a una xarxa de subministrament d’aigua”, “la planificació d’habitatge de Protecció Oficial al municipi” i “la voluntat d’inaugurar en aquesta legislatura la nova biblioteca municipal”.
Per acabar, Romero i els seus companys van desitjar unes "Bones Festes i un Feliç any 2008" a tots els cubellencs i cubellenques.
Ràdio Cubelles Dimecres, 19-12-2007
Serveis a les persones

El Consistori visita el Casal d'Avis Cimblanc per felicitar el Nadal
La trobada va servir per sorprendre als usuaris amb la instal·lació d'un billar frances i una nova televisió

Els regidors i regidores de l'Ajuntament de Cubelles van felicitar el Nadal als usuaris del Casal d'Avis Cimblanc, el passat 19 de desembre. La celebració va acabar amb torrons i cava per celebrar el Nadal i l'any 2008.

L'acte va estar presidit per l'Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, que va estar acompanyada per bona part dels regidors i regidores municipals i per la directora de l'oficina cubellenca de La Caixa, Carme Nin. Aquesta entitat financera ha col·laborat econòmicament, a través de la seva Obra Social, en l'adquisició de nou mobiliari a l'Espai de la Gent Gran. Entre aquestes millores destaca l'adquisició d'una taula de billar de caramboles -una llarga reivindicació del col·lectiu d'usuaris del casal- i una nova televisió amb DVD.

La regidora de Serveis a les Persones, Prudència Carrasco, va explicar que "la taula de billar era una demanda expressa de la gent gran que havien reivindicat durant molt de temps". Per altra banda, la regidora va explicar que aquest és el primer pas de les millores de l'espai, ja que "esta prevista l'arribada de més mobiliari, com uns sofàs i uns armaris amb l'objectiu de dinamitzar l'espai per la gent gran". Des del punt de vista de l'Obra Social de La Caixa, representada per la directora de l'oficina de Cubelles, Carme Nin, es va mostrar "orgullosa de poder participar en l'adquisició de mobiliari per el Casal d'Avis".

Aquesta ha estat la primera vegada que el consistori visitava el Casal per desitjar bones festes a tots els seus usuari. De fet, Maria Lluisa Romero explicava que "tenim la intenció de repetir aquest gest d'ara en endavant.

Ràdio Cubelles/Departament de Comunicació

24.12.07


contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis

23.12.07

NOVES IDEES

BON NADAL LET IT SNOW!!!




Per comprovar la versió clàssica de Frank Sinatra: