28.5.11



L'acampada refiva arran de l'operació policial que ha deixat 121 ferits. Els participants decideixen continuar després d'una cassolada multitudinària, però preparen un "pla de seguretat" per si els Mossos tornen. Aquest dissabte a la nit poden coincidir amb una altra multitud, si el Barça guanya a Wembley .

Els manifestants ho fan en protesta pel desallotjament d'aquest matí i criden consignes demanant la dimissió del conseller Puig












27.5.11

El PSC diu que el nou pacte era previ a les eleccions

La candidata dels socialistes, Maria Lluïsa Romero, assegura que l'acord entre ICV, UC i el PP “és un pas enrere per a Cubelles”


El PSC demana el nou POUM i un pla econòmic al futur govern

Cubelles
'
Míriam de Lamo

El pacte a Cubelles entre ICV-EUiA, UC-Reagrupament i el PP ja estava acordat pels tres partits abans de les eleccions municipals, segons la cap de llista del PSC, Maria Lluïsa Romero. La candidata socialista assegura que l'acord de govern “és un pas enrere” per al municipi, i creu que Rosa Fonoll, cap de llista d'UC-Reagrupament, “hauria d'haver demanat compartir l'alcaldia” amb l'alcaldable d'ICV, Mònica Miquel, tenint en compte que les dues forces polítiques han obtingut el mateix nombre de regidors: quatre.
Maria Lluïsa Romero assegura que, com fa quatre anys, quan ICV-EUiA també va ser la força més votada, el PSC ha estat “esperant” que el partit guanyador s'hi posés en contacte per parlar de possibles acords. “No ens han trucat”, afirma la candidata socialista.
Ara, la voluntat del PSC és “no fer una oposició negativa”.Serem respectuosos. Volem que el poble tiri endavant”, assegura. El que sí que desaprova la representant del PSC és que els tres partits que integraran el nou govern “diguin que l'acord es fa pel bé del poble”.


Peticions al nou govern
L'aprovació del pla general i d'un pla econòmic 2011-2013 són les primeres demandes que el PSC de Cubelles fa al futur govern. Pel partit, les dues propostes són imprescindibles per atendre “les necessitats urgents del municipi en matèria d'equipaments escolars, socials i culturals i també per preveure la necessària capacitat d'inversió municipal fins al 2013”. La construcció del nou institut Les Vinyes i de la tercera llar d'infants, a més de la construcció d'un nou centre cívic a Mas Trader i la previsió de nous equipaments culturals han de ser una prioritat en aquest mandat, segons el PSC.


Valoració positiva
L'agrupació local del PSC assegura que els 889 vots obtinguts diumenge passat, 9 vots menys que la segona força (UC), tot i que això suposi una representació de tres regidors, significa que “la població ha valorat positivament la tasca realitzada aquests quatre anys si bé no ha estat suficient per resistir l'onada desfavorable del context general”. Els socialistes lamenten la pèrdua de 71 vots en total respecte del 2007, “com també n'ha perdut lCV-EUiA, que aspirava a l'obtenció de la majoria absoluta en aquests comicis i que ha quedat molt lluny d'aquesta fita, ja que ha perdut fins i tot el mateix 3% de percentatge de vot”. El partit diu que en el pròxim mandat “continuarà defensant la necessitat de mantenir l'aposta ferma per les polítiques progressistes, socials i d'esquerres que plantin cara a les retallades anunciades per les forces conservadores amb impuls electoral com representa el PP”.

Font : http://www.avui.cat/cubelles/nacional.html
Diari de Cubelles/Les retallades socials, l'atur i el malestar general no es resolen a cops de porra.
mes informacions a http://acampadabcn.wordpress. com/
PD: Han desallotjat les acampades de Tarragona i Lleida i ho estan intentant a Badalona.
Empresaris i el PP demanen el desallotjament de la Puerta del Sol
Després de la intervenció de les forces de seguretat a Barcelona i Lleida la patronal madrilenya i el govern regional de Madrid han exigit al govern espanyol que desallotgi la Puerta del Sol
Font : Diari Ara



Barcelona aquest mati a les primeres hores...










foto/arxiu/Diaride Cubelles

A les 7 h del matí els efectius dels Mossos bloquejaven completament tant les entrades com les sortides de la popular plaça, en un fort desplegament que compta també amb l'assistència d'helicòpters. Pel que fa als acampats, a aquesta hora es comencen a llevar i es concentren al centre de la plaça. Dijous, el conseller d'Interior, Felip Puig, va suggerir als acampats que abandonessin la plaça per evitar confrontacions amb els aficionats culers si finalment el Barça guanya la Lliga de Campions dissabte. En assemblea, els acampats han decidit aquest dijous que no es movien.







Els Mossos asseguren que l'acció a plaça Catalunya és per donar suport a les brigades de neteja. Des de l'Oficina del Portaveu han explicat a l'ACN que es tracta de col·laborar en una acció de sanitat pública, i afegeixen que, valorant que dissabte hi hagi celebració culer, s'aprofitarà per retirar possibles objectes perillosos, com ara pals, bombones portàtils de gas o elements similars. Des dels Mossos s'ha insistit en què l'acció no té l'objectiu de retirar els acampats, sinó que es negociarà amb ells perquè aixequin el campament durant l'estona que es fa la neteja.

El Govern insisteix que no és un desallotjament sinó una acció de neteja


Font : http://www.ara.cat/

26.5.11

El pueblo peruano a las puertas de la segunda vuelta en las elecciones presidenciales…
Desde el recorrido por su realidad política reciente intentaremos entender su situación actual…
Para ello contaremos con el valioso aporte de Jeanette Mauricio, mujer y periodista peruana…
Y Gloria Clavero nos acercará más al folklore vivo de aquellas tierras…

seguir la noticia en:
http://mezclate-conmigo.blogspot.com/
http://www.porderechopropio.blogspot.com/


ICV expedienta Mònica Miquel pel pacte amb el Partit Popular

La direcció d'Iniciativa desautoritza l'acord de govern anunciat dimarts

Miquel diu que tirarà endavant el pacte i demana a ICV que respecti “les dinàmiques locals
ICV i el PP, “braç a braç


Miquel sosté que l'acord entre ICV i EUiA del Consell de Govern per prohibir acords amb el PP es va anunciar dilluns a la tarda, quan el pacte de Cubelles ja estava tancat. “Demanem a la direcció que respecti les dinàmiques locals. ICV i el PP hem estat treballant a l'oposició braç a braç en temes molt importants”, sosté la candidata, que afegeix que “el pacte a Cubelles no té res a veure amb un acord del consell nacional”. L'alcaldable també destaca que l'acord de govern, que inclou Unitat Cubellenca-Reagrupament, “té un suport local impressionant”. Segons aquest acord, Miquel serà la futura alcaldessa de Cubelles.
Miquel diu que ha conegut les traves de la direcció d'ICV al pacte per mitjà del vicepresident d'organització del partit, Lluís Moreno. Segons la cap de llista, Moreno li va assegurar que expedientaria els quatre regidors i els membres d'EUiA de la candidatura, si bé segons el comunicat emès per Iniciativa, l'expedient és només per a Miquel. Per l'alcaldable, en el cas que ICV optés per l'expulsió, el partit també hauria de fer fora “tota la comissió política local, i els adherits i adherides del municipi”, tenint en compte que “tots han signat l'acord”.




25.5.11



La direcció expedienta l'alcaldable, Mònica Miquel
ICV es nega al pacte amb el PP a Cubelles


La direcció d'ICV ha desautoritzat el pacte entre l'agrupació ecosocialista de Cubelles i el PP per formar govern al municipi barceloní després dels resultats de les eleccions d'aquest diumenge.

La formació ecosocialista ha explicat que obre un expedient disciplinari al cap de llista d'ICV-EUiA al municipi, Mònica Miquel, perquè la formació "en cap cas pot avalar un pacte com aquest", ha explicat la portaveu, Laia Ortiz.

En un comunicat, la direcció nacional de la formació ha recordat que l'acord assolit entre ICV i EUiA al Consell de Govern de la coalició estipula la "impossibilitat" de tancar acords amb el PP.

ICV-EUiA havia estat la força més votada a Cubelles aquest diumenge en sumar el 18,98 per cent dels vots i alçant-se amb 4 regidors, seguida per UC-Reagrupament, altres 4 regidors, PSC i PP amb 3 cadascun; CiU amb 2 i EC-FIC amb 1.

La formació ecosocialista de Cubelles pretén formar govern al costat de UC-Reagrupament i PP, cosa a la qual la direcció nacional s'hi oposa.





?......





¨ICV-EUiA ha sido la lista más votada en 23 municipios, entre ellos El Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Montornès del Vallès, Santa Perpètua de la Mogoda, Begues y Cubelles.


Y es que los ecosocialistas han pagado menos el desgaste de la izquierda catalana e incluso han ganado 11.000 votos respecto a las autonómicas de noviembre.
En el resto del cinturón de Barcelona, los ecosocialistas quieren enterrar el hacha de guerra con el PSC y alumbrar acuerdos progresistas, en contra de las habituales zancadillas entre ambos en los núcleos más disputados. La norma es tan clara que hasta tiene una excepción que la confirma. Iniciativa apostará por tripartitos o bipartitos con el PSC, ERC u otras marcas de izquierda, y limitará sus pactos con CiU a casos de urgencia, por ejemplo, si sirven para desalojar al PPC


Font
http://www.elperiodico.com/es/noticias/elecciones-22m/20110524/icv-solo-ofrece-pactar-con-ciu-para-cerrar-paso-ppc/1017322.shtml
Un pacte entre ICV, UC i el PP dóna l'alcaldia a Miquel
Els tres partits sumen 11 regidors de 17, i diuen que configuren “un govern fort” per als propers quatre anys.

Rosa Fonoll, d'UC, serà primera tinenta d'alcalde, i Juani Navarrete, del PP, la segona.


ICV-EUiA, Unitat Cubellenca-Reagrupament i el PP han tancat un pacte de govern que entrega l'alcaldia durant els propers quatre anys a Mònica Miquel.

Mònica Miquel va reconèixer que aquesta vegada s'ha afanyat a concretar un acord de govern, després que el 2007 no aconseguís fructificar cap pacte tot i haver estat la força política més votada. El nou equip de govern suma 11 regidors de 17: quatre d'ICV-EUiA, quatre més d'Unitat Cubellenca-Reagrupament

Els tres partits presentaran el seu pla de mandat la setmana vinent.




NOTA DE PREMSA
24 DE MAIG DE 2011


EL PSC DE CUBELLES CONSIDERA PRIORITARI EL PLA GENERAL, L’APROVACIÓ DEL PLA ECONÒMIC 2011-2013 I EL REFORÇ DEL TEIXIT ASSOCIATIU DEL MUNICIPI


El PSC de Cubelles considera que el nou govern que es constitueixi oficialment a partir del proper 11 de juny ha d’iniciar els treballs d’aprovació del Pla General Urbanístic i l’aprovació del Pla Econòmic 2011-2013 a fi efecte de fer front a les necessitats urgents del municipi en matèria d’equipaments escolars, socials i culturals així com per preveure la necessària capacitat d’inversió municipal fins al 2013.

La construcció del nous Institut Les Vinyes i de la tercera llar d’infants així com la previsió per la construcció d’un nou centre cívic a Mas Trader i la previsió de nous equipaments culturals han de ser una prioritat en aquesta legislatura tal i com es desprèn del programa que proposa el PSC.
En parel.lel, el PSC de Cubelles valora com a urgent l’aprovació del Pla Econòmic 2011-2013 que ha de guiar la política econòmica municipal tal i com ha estat treballat en diverses reunions pel conjunt de forces polítiques del municipi.
I seguint la línia d’apertura a la participació ciutadana de les dues últimes legislatures, el PSC estableix com a necessària prioritat del desenvolupament de les polítiques previstes per l’enfortiment i dinamització del teixit associatiu de Cubelles.

El PSC cubellenc considera que donats els antecedents de debat i diàleg seguits per tots els grups polítics municipals en la legislatura que ara culmina, és fonamental desbloquejar aquestes qüestions per donar resposta a les necessitats urgents del municipi.

L’agrupació local del PSC considera que els resultats electorals obtinguts amb 889 vots (17,1%) a només 9 vots de la segona força tot i que això suposi una representació de 3 regidors permeten afirmar que la població ha valorat positivament la tasca realitzada aquests quatre anys si bé no ha estat suficient per resistir l’onada desfavorable del context general.

El PSC lamenta la devallada del 3% dels vots perduts per les dues principals formacions d’esquerres respecte a l’any 2007 (71 vots en total) igual com ha perdut lCV-EUA que aspirava a l’obtenció de la majoria absoluta en aquests comicis i ha quedat molt lluny d’aquesta aspiració perdent fins i tot el mateix 3% de percentatge de vot.
Tot i això, el PSC segueix defensant la necessitat de mantenir l’aposta ferma per les polítiques progressistes, socials i d’esquerres que plantin cara al les retallades anunciades per les forces conservadores amb impuls electoral com representa el PP.

PER MÉS INFO: XAVIER GRAU (SECRETARI D’ORGANITZACIÓ), LLUISA ROMERO (PRIMERA SECRETÀRIA)


24.5.11

ICV-EUA, Unitat Cubellenca-Reagrupament i PPC anunciaran avui el seu pacte de govern

Serà aquest vespre a les 8 a través d'una roda de premsa convocada al Centre Social, i que es podrà escoltar en directe a través de Ràdio Cubelles (107.5 FM)

Font : http://www.radiocubelles.net/

23.5.11

Ja tenim resultats!
2011 ICV-EUIA-E 988 vots 4 regidors
2007 /1007 vots 4 regidors

UC-Rcat 898 vots 4 regidors

2011 PSC-PM 889 vots 3 regidors
2007 /960 vots 4 regidors

2011 PP 858 vots 3 regidors
2007 /425 vots 2 regidors

CiU 554 vots 2 regidors
2007/ 890 vots 4 regidors

2011
EC-FIC 288 vots 1 regidor
2007 1 regidor




Ara cal esperar . Segurament a les seus dels partits ,valoracions i expectatives per negociar pactes que amb els resultats en ma , prometen dificultats segures i expectatives incertes. El panorama polític molt embolicat i difícil de resoldre.


ICV-EUIA-E a tort i dret es mostrava guanyadora i de fet ho es. Pro ha baixat en relació al 2007 i Mònica Miquel de nou amb una alcaldia un pel qüestionada i a esperar els pactes ,els que siguin.


Psc ha perdut un regidor de quatre passa a tres ,pro nomes calien nou vots per aconseguir el quart regidor. Davant la davallada del PSC general ,Cubelles mante una dignitat i es troba poc castigada.


PP ,segurament amb moltes expectatives i acompanyat d´una campanya com mai impulsada, ha aconseguit tres regidors i no avançar a PSC en vots de moment al 2011.


Podem dir que la guanyadora a Cubelles pels bons resultats es Rosa Fonoll , potser inesperat i que obliga a reflexionar a CIU aquesta vegada amb un resultat de dos regidors nomes.


Entesa resta amb un regidor i ERC desapareix. .


Cal esperar i desitjar pactes que permetin no anar enrere . Cal esperar dia a dia comunicats,anades i trobades...
Amb 988 vots i manté els quatre regidors al Consistori com en els resultats del 2007.

ICV guanya per segona vegada les eleccions.

La segona força ha estat UC-RCat, una coalició formada per Unitat Cubellenca i Reagrupament encapçalada per Rosa Fonoll que va ser creada després de l’escissió a CiU.

Unitat Cubellenca s’estrenarà al Ple de l’Ajuntament amb una representació de quatre regidors gràcies als 898 vots obtinguts.

El PSC serà la tercera força, els 889 vots del Partit Socialista fan que perdin un regidor al Consistori, de manera que en la legislatura 2011-2015 en tindran tres.

El PPC puja respecte els anteriors comicis i els 858 vots obtinguts fan que passi de dos a tres regidors.

La formació que més baixa és CiU, que passa de quatre a dos regidors resultants dels 554 vots. La coalició nacionalista passa de ser la tercera força a la cinquena.

La darrera formació amb representació serà Entesa per Cubelles (EC-FIC), que gràcies als 288 vots mantindran la regidora que fins ara tenien.

ERC perd el regidor que fins ara tenia al Consistori ja que els 221 vots obtinguts tan sols suposen el 4,2% dels sufragis del municipi quan el mínim per obtenir representació és un 5%.

La resta de formacions que han concorregut a les eleccions i que no han obtingut representació són Ciutadans (C’s), que s’ha estrenat amb 110 vots, Solidaritat catalana per la Independència (SI) n’ha obtingut 79 i Plataforma per Catalunya (PxC), 61.