20.12.08



Novament el Nadal arriba carregat d’actes a Cubelles. Des del dia 19 de desembre i fins passat Reis s’han programat activitats diverses i variades adreçades a tot tipus de públic infantil, jove i adult.
Consulteu el programa d’activitats fent clic aquí.
Font:
Enguany la Fira de la Cooperació i el Comerç Just, que es farà el 20 de desembre, inclou activitats variades durant tota la setmana

Després de tota aquesta setmana d’activitats el dissabte Carme Capdevila, Consellera d’Acció Social i Ciutadania, inaugurarà la 5a Fira de la Solidaritat i el Comerç Just de Cubelles que acollirà associacions especialitzades en el sector de la cooperació internacional i la solidaritat. La Fira es desenvoluparà com en d’altres anys al nucli antic, un entorn acollidor i agradable i d’ús exclusiu per a vianants, i l’horari serà de 10 del mati a 8 del vespre. Està previst que durant el dia es facin actuacions musicals i activitats diverses proposades per les entitats que participen a la Fira. Remarcar que a la Plaça de la Vila a partir de les onze del matí hi haurà una xocolatada popular, balls tradicionals del Paraguai, un taller de tatuatge de henna i a les 12:30 un concert a càrrec dels alumnes del Taller de Música Pizzicato. A la Plaça de la Font durant el matí es podrà gaudir de l’ Exposició i mostra de pintures a càrrec del Grup de pintors aficionats de Vilanova i la Geltrú i a la plaça del Centre Social a les 11:30 hores el Taller Jocs d’Arreu del Món. Un Món de Jocs, per a nens, joves i públic familiar.

Per consultar el programa complet de les activitats de la Setmana de la Cooperació de Cubelles feu clic aquí.

Font : http://www.cubelles.cat/

19.12.08



Por Derecho Propio felicita el Nadal !!!



Les nostres amigues envien una foto molt bonica!


Gracies !

Foto/ Diari de Cubelles

A les famílies la gresca que s’estableix a l’hora de muntar el pessebre,treure figuretes guardades en capses i embolicades en papers de diaris per evitar la sorpresa d’última hora d’un nen Jesús sense peu o sense brac i un camell amb les potes trencades o bé comprar algun que altre element per guarnir i que volem aportar de nou suposa una tasca irrenunciable tots els anys.
Tenim el pessebre minimalista en que només les tres imatges irrenunciables son evidents i també aquets fantàstics pessebres en que la creativitat d’una participació col·lectiva o personal fa obrir la porta de Nadal amb tota la seva magnificència. A Cubelles tots els anys a l’església de Sta. Maria ,un pessebre fet amb molta cura per veïns de Cubelles (no direm qui son per discreció ) causa admiració per la seva bellesa. Gracies !
Aneu-hi, no us decebrà !
* clikeu l´imatge .




L’associació de dones La Fita ha tancat l’any 2008 amb la presentació a Cubelles de Femdart. Ara cal esperar el proper 2009 en que l’associació ja té programats nous actes i també noves propostes.









Nati Soler,Mercè Insener,Francesca Calaf ,Sylvia Estruch ,Camil-la Peréz,Satoco Somekawa,Montse Martínez ,Maite Prades ,Ester Alsina, Ester Villa i Maka Fidyka com col-lectiu de dones creadores van presentar el seu projecte FEMDART a Cubelles.
Es pot visitar la exposició tots els dies al Pic & Jazz ,excepte el dilluns i diumenge a la tarda.

Adreça Pic&Jazz
Jacint Verdaguer,20 ,Cubelles


















17.12.08


L’Ajuntament de Cubelles i el Síndic de Greuges impulsen la defensa dels drets en l’àmbit local

Les dues institucions acorden també donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic que afectin a competències municipals. Amb aquesta finalitat el Síndic podrà desplaçar-se al municipi per comprovar sobre el terreny l’abast d’una queixa. També podrà traslladar a Cubelles els assessors que consideri adients perquè s’entrevistin amb les persones o les entitats que ho sol·licitin i l’Ajuntament haurà de facilitar-los un espai que, en principi, estaria a situat a l’Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC), al carrer Joan Roig i Piera, 3-5.


A petició del Síndic, l’alcalde haurà de posar a la seva disposició els responsables polítics i funcionaris pertinents perquè l’informin de les circumstàncies i els antecedents que fan referència a la queixa.
El conveni inclou també els diversos procediments que el ciutadà i les entitats poden utilitzar per presentar una queixa al Síndic: de manera presencial o per correu ordinari a la seu del Síndic; per telèfon, trucant al 900 124 124; per correu electrònic a l’adreça

sindic@sindic.cat; per fax al 933 013 187; pel web www.sindic.cat; lliurant-la als assessors del Síndic durant alguna de les seves visites al municipi o per mitjà de la bústia que s’instal·larà a l’Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC), al carrer Joan Roig i Piera, 3-5. Els veïns o entitats que ho sol·licitin prèviament podran entrevistar-se amb els assessors del Síndic que visitin el municipi en un dels despatxos del CSIDE.

Font : http://www.cubelles.cat/

16.12.08

El Ple aprova tots els punts proposats a l’ordre del dia



Notícies - Alcaldia
16/12/2008
El Ple Municipal ordinari corresponent al mes de desembre va aprovar el pressupost pel 2009 gràcies a la majoria representada per l’equip de Govern. El nou pressupost ascendeix als 19.477.685 i presenta un esforç inversor representat en un augment de prop del 70%, passant dels 2.912.557€ del 2008 als 5.080.000 € del 2009. En aquest sentit s’han prioritzat les actuacions contemplades en el Pla de Mandat 2007-2011 com les obres en la xarxa de pluvials del sector marítim (1.640.000 €), les obres del pla de reurbanització del municipi (550.000 €), el Pla Especial de la desembocadura del riu Foix (305.000 €) o les inversions en l’enllumenat públic (200.000 €). El regidor d’Hisenda va avançar que la intenció del Govern és convocar el proper gener una Comissió Especial de Comptes per tal de tancar els exercicis del 2006 i 2007 i la voluntat de tancar l’exercici del 2008 abans del 30 de març, tal i com marca la legislació vigent. Les altres propostes són la creació d’una Comissió Econòmica Específica de seguiment permanent amb participació de totes les formacions polítiques i la creació d’una Oficina de Control i Gestió Pressupostària per mantenir el diàleg permanent amb els responsables polítics municipals.
Seguidament al pressupost 2009 el Ple de dilluns també va aprovar la plantilla de personal municipal per l’any 2009 i la modificació de llocs de treball, la designació de Joan Albet com a representant de la SES Cubelles en el Consell Escolar, l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals per l’exercici 2009 i la modificació puntual del PGOM a la parcel·la que ha d’acollir el projecte d’habitatge dotacional a la zona de la Mota de Sant Pere – Clot del Bassó. A més, es va aprovar que l’Ajuntament deixi de ser membre de l’ADF Puig de l’Àliga i es constitueixi una ADF pròpia amb el Grup de Riscos Cubelles.

Font:

http://www.cubelles.cat/
Cubelles - Cooperació
Font: Ràdio Cubelles

La regidoria de Cooperació ha donat a conèixer el Programa d'activitats de la 5a Fira de Comerç Just i Solidaritat que es celebrarà del 15 al 20 de desembre

més informació a ...

Tot a punt per la 5a Fira de Comerç Just i Solidaritat

Font :
http://www.radiocubelles.net/
foto/ Montse Torrado

Diari de Cubelles

Cadascú te les seves preferències a l’hora d’escoltar música.
A Cubelles tenim un petit espai on de la ma de Jordi Genesies ofereix periòdicament la possibilitat d’apropar-nos al Pic & Jazz i escoltar música de qualitat en viu.
Dimecres dia 10 va tenir lloc una actuació memorable. Una formació sota el nom de The Ridilicum Byte and Stars Girls va amenitzar la vetllada en la que aplaudiments repetits van fer allargar la sessió on excel·lents músics acompanyats de bones veus donaren lloc a que tots els assistents coregessin temes conjuntament.
Ara toca esperar el proper any 2009 ,que ja tenim en portes per tornar de nou a començar aquestes petites vetllades organitzades per Pic & Jazz.

15.12.08


La sala d’exposicions del Centre Social acollirà una nova sessió plenària que durà a aprovació, entre d’altres, el pressupost 2009, la liquidació del pressupost 2007 i l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals del 2009
Dilluns dia 15 de desembre l’Ajuntament de Cubelles celebrarà la sessió plenària corresponent al mes de desembre. Tal i com ja va avançar el regidor d’Hisenda, Xavier Grau, el pressupost de la Corporació per a l’any 2009 es durà a aprovació abans no acabi l’any i serà el punt principal d’aquest Ple. En aquest plenari també es proposarà la liquidació del pressupost 2007, la plantilla de personal de l’Ajuntament per l’any 2009 i l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals per l’any 2009.
Es pot escoltar per ....