9.4.05

LA MANIFESTACIÓ DIGITAL CONTRA LA CENTRAL TÈRMICA
SEGUEIX AVANÇANT

La protesta digital organitzada per Stopendesa segueix creixent i ha arribat ja als 75 manifestants permanents. Amb la intenció de fer crèixer aquesta innovadora forma d'oposar-nos a la construcció de noves centrals tèrmiques, hem iniciat una segona fase de difusió del link on apuntar-se a la "mani" digital.

http://www.manifestacionvirtual.com/info.asp?cod=5164

Participa a la manifestació digital
NO A LES QUETRE CENTRALS TÈRMIQUES D'ENDESA A CUBELLES!
Mai protestar ha estat tan fàcil!! Amb 5000 manifestants encapcelarem les protestes nacionals ¿Serem capaços? http://www.manifestacionvirtual.com/info.asp?cod=5164
PASSA-HO A AMICS, PARENTS I CONEGUTS!http://forumicb.blogspot.com/stopendesa@yahoo.eswww.cubelles.ca

Per apuntar-se a la mani digital només cal anar amb compte a l'hora de posar el "nick". Com que n'hi ha tants se n'ha de buscar un de nou que no estigui registrat. El consell es inventar-se'n un de més de sis lletres (tipus: holaquetalvas, micasafria, etc...)
A l'anotar el correu es pot posar el mateix nick més @yahoo.es
(encara que no estigui activat els accepta).

8.4.05

TOTA LA INFORMACIÓ SOBRE LA TÈRMICA, A LA WEB D'ICb

Gràcies a la feina desinteressada de diversos col.laboradors, hem aconseguit crear un ampli arxiu sobre l'actualitat relacionada amb el treball de la Plataforma STOPENDESA en contra de la construcció de noves centrals tèrmiques a Cubelles. Aquest és el més ampli arxiu sobre el tema obert a tota la ciutadania.
Es pot consultar a traves de la web d'ICb a www.cubelles.ca
o directament clikant aquí
Més informació a: stopendesa@yahoo.es

6.4.05

EL PACTE DE GOVERN 2003-2007, DISPONIBLE A LA WEB D'ICb

Una còpia del text del Pacte de Govern per aquesta legislatura signat entre EC-FIC, PSC, ERC i ICb està ja disponible a traves de la pàgina web d'ICb a:
http://www.cubelles.ca/diari_de_cubelles/diari_de_cubelles.html
El document, signat pels vuit membres del Govern actual el 12 de juny de 2003, recull l'acord entre EC-FIC, PSC, ERC i ICb a partir del compromís estable per aquesta legislatura.
Més informació a: www.cubelles.ca

5.4.05

ICb SOL.LICITA MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA TÈRMICA AL DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT

Representants d'ICb han sol.licitat que la Generalitat de Catalunya aporti més informació al conjunt de la ciutadania sobre el projecte d'Endesa de contruir noves centrals tèrmiques a Cubelles. Aquesta petició ha estat realitzada en el decurs d'una entrevista oficial amb Maria Comellas, directora general de Qualitat Ambiental del departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. El departament de Medi Ambient no descarta rganitzar algun tipus d'acte informatiu a traves de tècnics qualificats de l'ICAEN (Institut Català de l'Energia).
ICb va plantejar a Maria Comellas els greus problemes que comporta l'existència de l'actual central tèrmica i la necessitat que la Generalitat no autoritzi les noves construccions que Endesa preveu fer a Cubelles.
ICb va informar directament el departament de Medi Ambient de la necessitat d'analitzar a fons la situació de la producció elèctrica a Catalunya a l'hora de definir el Pla Energètic català que prepara el Govern.
El compromís d'ICb segueix sent el de fomentar la màxima informació sobre el projecte d'Endesa i aconseguir la unanimitat dels partits polítics i entitats a l'hora de manifestar el rebuig conjunt a la construcció de noves centrals tèrmiques a Cubelles.
ICb va informar igualment Maria Comellas de l'existència de la plataforma Stopendesa d'oposició a la construcció de noves centrals tèrmiques.
Més informació a: www.cubelles.ca

3.4.05

OPINIÓ/ PER PENSAR-HI UNA MICA
EN DEFENSA DE LA POLÍTICA

Rosa Regàs. El Periódico, 29 de març de 2005
"En aquest últim any s'ha posat de moda desprestigiar la classe política. No solament els ciutadans i els mitjans carreguen a totes hores en contra d'ella, sinó també els gurus de l'opinió d'aquest món nostre tan mediatitzat, tant si són d'extrema dreta, de dreta o d'esquerra, o els que es fan dir a si mateixos independents i progressistes".

Per seguir llegint, clikar aquí
STOPENDESA: CIBERACTIVISME DES DE LES PÀGINES D'ECOLOGISTES DE CATALUNYA

FES-TE VOLUNTARI D'STOPENDESA!!!! PER UN 2005 SENSE TÈRMIQUES A CUBELLES!!

MÉS INFORMACIÓ A:
http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=272&POSTNUKESID=9927c02b3c1933fd449127fc263a632e
19ª TROBADA ECOLOGISTA I DE PLATAFORMES EN DEFENSA DEL TERRITORI DELS PAÏSOS CATALANS

Hem penjat les butlletes d'inscripció:
http://www.gepec.org/
EL DIARI DE CUBELLES, ADMÈS A LA RED DE LA AGENDA 21

Bienvenido a ReA21, la Red de la Agenda 21. Esperamos serle de utilidad y quedamos a su disposición. Muchas gracias por confiar en nosotros.

ALGUNOS OBJETIVOS:
La Conferencia Aalborg+10 aprobó, el 11 de junio de 2004, un importante documento sobre la Agenda 21 Local ("Construyendo el Futuro") que hemos resumido en 21 Objetivos, una guía rápida para comprender el ambicioso y necesario reto que la Agenda representa. Estos son:
1. Impulsar la democracia participativa en los procesos de toma de decisiones locales.
2. Cooperar eficazmente con los municipios vecinos y el resto de las administraciones públicas.
3. Garantizar que la sostenibilidad sea un eje vertebrador de las decisiones urbanas y la asignación de recursos.

Más información en: www.a21local.net www.ciudad21.net
OPINIÓ/ PER PENSAR-HI UNA MICA
MEDIOS DE COMUNICACIÓN, ARMAS DE "DISTRACCIÓN" MASIVA

Por Heródoto el Rojo (marzo 2005),
Revista Agora de Alejandria

La libertad de expresión es un derecho garantizado en la gran mayoría de las constituciones de los países que nos autodenominamos como... democráticos.Sin embargo esta libertad o derecho, ganada por cierto a través de muchas revoluciones y sufrimientos, no es tan real como nos quieren hacer ver. Es cierto que todo el mundo puede decir y publicar"casi" lo que se quiera, otro tema es que esa información sea accesible a los demás en igualdad de oportunidades, es aquí en donde los medios de comunicación no cumplen con su propósito, que no es otra cosa que informar de la realidad de nuestro entorno.
Seguir llegint l'article: clikar aquí