5.5.05

60 ANYS DE L'ALLIBERTAMENT DELS CAMPS D'EXTERMINI DELS NAZIS

Aquest dijous 5 de maig es compleixen 60 anys de l’alliberament dels camps d’extermini nazis. És un dia especialment indicat per recordar la barbàrie del feixisme i els seus milions de víctimes.
Us presentem unes quantes webs sobre el tema.
Exposició itinerant sobre Mauthausen
<http://acte.pangea.org/exili/>
Mauthausen
<http://www.step.es/personales/jms/holo/mau.htm>
Arxiu fotogràfic del Museu d’Història de Catalunya
<http://www.es.mhcat.net/serveis/recerca/centre_de_documentacio/
arxiu_fotogr_fic/mauthausen_cr_nica_gr_fica_d_un_camp_de_concentraci
>
Camp d’extermini de Mauthausen
<http://www.ceibm.org/alexca0000.html>
Testimonis de deportats espanyols
<http://descargas.cervantesvirtual.com/servlet/SirveObras/01482529989032708550035/011826_4.pdf>
Web de Joaquim Amat-Piniella, escriptor manresà que va estar a Mauthausen
<http://www.guiamanresa.com/amat/>
Entrevista a Joan Escué, que fou president de l’Amical de Mauthausen i que va ser deportat al camp d’extermini de Dachau
<http://www.cornudellaweb.com/reportatges/entrevistes/joan_escue.htm#1>
Holocaust, selecció d’enllaços
<http://www.historiasiglo20.org/enlaces/holocausto.htm>
Enciclopèdia sobre l'holocaust, amb diversos articles
<http://www.ushmm.org/wlc/article.php?lang=sp&ModuleId=10005751>
El holocausto
<http://clio.rediris.es/fichas/Holocausto/indice_holocausto.htm>
ICb CREA UNA COMISSIÓ ESPECÍFICA PER LA CAMPANYA DE MILLORA DEL SERVEI DE CORREUS

ICb ha posat en marxa una comissió específica per encarregar-se del desenvolupament de la campanya cívica "VOLEM QUE LES CARTES ENS ARRIBIN A TEMPS" i que es responsabilitzarà de coordinar les diferents accions d'aquest nova campanya de millora del servei de Correus al municipi de Cubelles.ICb, que juntament amb Amics de Cubelles, ha posat en marxa aquest proposta espera presentar dilluns vinents els trets principals de les accions a desenvoluopar.
Totes les persones interessades en rebre informació, participar o col.laborar en la campanya per millorar del servei de Correus poden escriure un mail a diaridecubelles@hotmail.com
Més informació a www.cubelles.ca
LA NOVA EUROPA DE LA PRECARIETAT LABORAL

Un contacte ens passa la següent informació:
Hola:
En los últimos días se estaba hablando de precariedad. Si creía haberlo visto todo, desde Alemania llega un portal de lo más escalofriante: Subastan empleos. Los empresarios publican el sueldo máximo que están dispuestos a pagar y los interesados pujan. El que menos dinero pide, consigue el trabajo:
http://news.bbc.co.uk/hi/spanish/business/newsid_4514000/4514539.stm
Me quedo con la frase final del periodista: el creador del web sí que ha encontrado su trabajo y por un sueldo seguro que bastante más alto del que reciben sus clientes.
E.A

4.5.05

DIA INTERNACIONAL DE LA LLIBERTAT DE PREMSA

Con motivo del Día de la Libertad de Prensa, que se celebra hoy 3 de mayo, organizaciones no gubernamentales y de profesionales advierten del aumento de periodistas muertos y encarcelados en 2004 que indican el alto grado de retroceso en aspectos como la libertad de expresión y la independencia. En total, el año pasado fueron asesinaron 78 profesionales de la comunicación, la cifra más alta desde hace casi 20 años. Desde Canal Solidario-OneWorld os invitamos a conocer nuestra guía actualizada sobre Libertad de Expresión.
COMENÇA LA CAMPANYA PER LA MILLORA DEL SERVEI DE CORREUS

Dilluns vinent, dia 9 de maig de 2005, `s'iniciarà públicament la campanya per la millora del servei de Correus en la qual participen, inicialment, ICb i l'entitat Amics de Cubelles i que consistirà en la distribució de material gràfic informatiu, la recollida de signatures, la presentació de diverses iniciatives municipals i la petició d'intervenció del Síndic de Greuges de Catalunya si la situació del repartimetn postal a Cubelles no millora de manera urgent.
La campanya comença amb una crida als veïns i veïnes a presentar reclamacions oficials que siguin registrades a:
- L'Oficina de Correus de Cubelles a la Plaça de la Font
- El telèfon de "Reclamacions y Quejas de Correos": 902 197 197
- A l'adreça web de "Atención al Cliente de Correos": www.correos.es
- Via instància oficial a l'Ajuntament de Cubelles
MANIFEST CENTRAL DE LA CAMPANYA:

VOLEM QUE LES CARTES ENS ARRIBIN A TEMPS!!!
CAMPANYA PER LA MILLORA DEL SERVEI DE CORREUS A CUBELLES


NOSALTRES, ELS SOTASIGNANTS, VEÏNS I VEÏNES AFECTATS PEL LAMENTABLE FUNCIONAMENT DEL SERVEI DE CORREUS A CUBELLES DENUNCIEM PÚBLICAMENT LA PÈSSIMA MARXA DEL SERVEI A CUBELLES PER LA MANCA DE DOTACIÓ I DE RECURSOS TÈCNICS I HUMANS QUE AFECTA L’OFICINA DEL MUNICIPI I QUE, MALGRAT LA DEDICACIÓ DE LA PLATILLA ACTUAL DE TREBALLADORS I TREBALLADORES, AFECTA GREUMENT ELS INTERESSOS DE TOT EL POBLE.

NOSALTRES, ELS SOTASIGNANTS, DENUNCIEM PÚBLICAMENT L’ENTREGA DE CARTES OFICIALS FORA DE TERMINI, L’ENTREGA DE CARTES CERTIFICADES EN TERMINIS EXCEDITS I L’ENTREGA DE PUBLICACIONS AMB RETARDS INJUSTIFICATS.

NOSALTRES, ELS SOTASIGNANTS, CONSIDEREM INDIGNE QUE EL SERVEI DE CORREUS NO ESTIGUI A L’ALÇADA DE LES NECESSITATS DEL MUNICIPI DE CUBELLES, QUE HA AUGMENTAT NOTABLEMENT EL SEU VOLUM D’HABITANTS I DE TRÀFIC POSTAL SENSE QUE S’HAGI VIST UNA EFECTIVA ADEQÜACIÓ DEL SERVEI PER PART DELS SEUS RESPONSABLES.

NOSALTRES, ELS SOTASIGNANTS, CANSATS DE RECLAMAR PELS CONDUCTES OFICIALS DE CORREUS SENSE PERCEBRE LES MILLORES INICIEM AQUESTA CAMPANYA DE DENÚNCIA PÚBLICA QUE PRETENEM FER ARRIBAR A:

AJUNTAMENT DE CUBELLES
DITUACIÓ DE BARCELONA
GENERALITAT DE CATALUNYA


I MOLT ESPECIALMENT AL SÍNDIC DE GREUGES DE CATALUNYA.

PER AQUESTA RAÓ SIGNEM EL NOSTRE ACORD AMB AQUEST DOCUMENT PER ACOBNSEGUIR:

LA MILLORA URGENT DEL SERVEI DEL CORREUS A CUBELLES PER REBRE LES NOSTRES COMUNICACIONS POSTALS DINS DELS TERMINIS ADEQUATS A AQUESTES ALÇADES DEL SEGLE XXI.

LA MILLORA DELS RECURSOS TÈCNICS, HUMANS I MATERIALS QUE SIGUIN NECESSARIS PER MODERNITZAR ADEQUADAMENTS EL SERVEI DE CORREUS A CUBELLES I PROTEGIR DE MANERA ADIENT ELS EFECTES POSTALS DELS CONJUNT DELS VEÏNS I VEÏNES


Cubelles, maig de 2005
EXPERTOS EN CAMBIO CLIMÁTICO DEBATEN EN OVIEDO LAS POSIBILIDADES DE CAPTURA Y ALMACENAMIENTO DE CO2

Los miembros del IPCC (Grupo Intergubernamental de Expertos sobre Cambio Climático), auspiciado por Naciones Unidas, se han reunido en Oviedo para analizar el borrador del informe sobre las posibilidades de utilizar la captura y almacenamiento de CO2 como forma de reducir el cambio climático. El IPCC, cuyos informes fueron determinantes para la adopción de los acuerdos de Kyoto, está compuesto por miembros de todos los países de la ONU. www.fundacionentorno.org

3.5.05

STOPENDESA INFORMA

SIGNATURES PEL TANCAMENT DE VANDELLÓS II

Amics i amigues:
Us encoratgem a recollir, com a mínim, 3000 signatures en un mes per aconseguir que el Pla de l'Energia inclogui el tancament de Vandellòs II i el de la resta de centrals nuclears abans del 2015.
La data està pels voltants de la caducitat dels permisos provisionals d'explotació i representarà que les centrals nuclears dels països catalans hauran superat amb escreix els 30 anys de funcionament.
Si voleu, per facilitar les coses, només cal que em feu arribar el vostre nom i DNI a aquesta adreça de correu electrònic i l'inclourem a la llista. També podeu centralitzar la recollida en les vostres seus i fer-nos arribar les que recolliu abans del 31 de maig. El periode de temps és curt, però l'aprovació del Pla és imminent i l'objectiu- les 3000 adhesions- és assolible.
Eli Forés
PS Aquesta proposta fou aprovada aquest dissabte dia 1 de maig per l'assemblea d'Ecologistes en Acció de Catalunya i la fem extensiva.
ENVIEU LA VOSTRA ADHESIÓ A: ecologistesenaccio.cat@pangea.org

2.5.05

OPINIÓ/ PER PENSAR-HI UNA MICA

¿Què hi ha al darrera de l'enorme pressió per construir noves centrals tèrmiques a Catalunya (podrien ser quatre unitats més a Cubelles) i què pretenen les grans companyies elèctriques?:
1.- Crèixer construint noves infrastructures enèrgetiques.
2.- Ampliar el seu mercat arreu del pais.

LES CURSES DE GAS NATURAL I REPSOL YPF
Article de Joaquim Perramon al Diari Avui
".../...En la junta esmentada, Gabarró i Villaseca es van referir als objectius del pla estratègic 2004-2008, en què s'estableix una inversió total, com s'ha dit, de 8.800 milions d'euros. Un 27% es dedicarà a generació d'electricitat en centrals de cicle combinat.../...".
Llegir l'article sencer:
http://db.avui.com/avui/diari/docs/edicio.php?pagina=http://www.avui.com/avui/diari/05/mai/02/340102.htm
MANIFEST DEL PERTÚS CONTRA LA LÍNIA DE MOLT ALTA TENSIÓ (MAT)

Des del GEPEC ens informen:
Aquest matí ens hem reunit al Portús els moviments socials que ens oposem a la MAT (de Catalunya Nord i Catalunya Sud) i diferents alcaldes i regidors d'aquest territori per demostrar la oposició a la Línia de Molt Alta Tensió.
Us adjuntem el manifest llegit durant l'acte i el llistat d'alcaldes presents.

MANIFEST DEL PORTÚS
Ens hem reunit aquí, ciutadans i ciutadanes d'ambdues vessants de l'Albera, catalans del nord i del sud, ciutadans d'Europa, de les ribes de la Mediterrània, gent del poble i elegits de tot l'arc parlamentari, ens retrobem tots junts al Portús, perquè ara i aquí, d'ençà que la geografia ha modelat aquest país és la porta d'unió entre les dues vessants del Pirineu.
Llegir el comunicat sencer i més informació a: www.gepec.org
Els interessats en aquest tema, contacteu amb stopendesa@yahoo.es
STOPENDESA INFORMA

ELS ECOLOGISTES SOL.LICITEN LA REVISIÓ AUTORITZACIÓ CENTRAL TÈRMICA DE VANDELLÒS

La Plataforma por la Defensa del Territorio de Vandellós y L'Hospitalet del'Infant y La Cala Fórum (L'Ametlla de Mar) han reclamado al Ministerio deIndustria que revise la autorización que dio a Gas Natural SDG para instalar una central térmica de ciclo combinado en el municipio.
También reclamarán al departamento de Medio Ambiente y Vivienda de laGeneralitat la revisión del expediente ambiental argumentando que el estudiode impacto ambiental realizado por el grupo de Análisis y Gestión Ambientalde la Universitat Rovira i Virgili (URV) presentaba 'numerosas deficienciase inexactitudes'.
Més informació a:
Informació facilitada per J., un dels nostres voluntaris col.laboradors