16.2.08

DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de l'Ajuntament de Cubelles

POLÍTICA, MÍTINGS I ROCK AND ROLL
Quan Felipe González rebenta l'auditori de La Farga a l'Hospitalet amb deu minuts d'oratòria sevillana que arrasen com un bombardeig el ranci discurs de la dreta política i mediàtica de l'Estat. Quan la primera i única trobada de González i Zapatero a Catalunta es produeix entre immenses pantalles de plasma d'última generació i quan Carme Chacón puja a un escenari al so del uiwillroquiu de Queen és que certament estem en un temps polític que pot confondre la ciutadania. I ens toca aconseguir que no sigui així. Raimon Obiols presentava divendres a BCN el llibre "Una idea de Catalunya" amb aportacions de diversos autors al debat del catalanisme. Parlava Obiols de l'economia de mercat, de la societat de mercat i de la política de mercat. Un míting polític avui amb escenaris de disseny i serpentines tutticolori en abundància és també un espectacle de mercat. I què el diferencia d'un espectacle de quincalleria? Únicament la presència, la convicció, la paciència i les idees compartides pels milers de persones que assisteixen diàriament -i més en temps de campanya!- a cadascuna d'aquestes grans misses laïques que són avui els míting polítics multimediàtics, multidisciplinaris, multiètics i multi de tot!. Deu mil, dues mil, tres o quatre persones escoltant el missatge transformador d'algú que encara parla amb enginy, il.lusió i alegria de la cosa política i que aporten confiança, solidesa i complicitat a un projecte polític a mi encara em commouen tot i que en la rutina post-progre toqui fer-se'n el desmenjat. I té raó Obiols quan destaca la contradicció de l'actual moment polític quan més distància se sent entre els polítics i la ciutadania però quan més persones s'interessen per fer política. Serà l'oratòria, seran els vídeos, serà el rock and roll? O serà que rera l'oratòria hi ha convicció, rera els vídeos hi ha propostes i com en el rock en roll la política parla també -per dir-ho en les excel.lents paraules de Raimon Obiols- "de lluita pel progrés global de la nostra pàtria comú, la pàtria humana"* i serà -com li he llegit al magnífic Joan de Sagarra- que "a mi sempre m'ha interessat la política i sempre m'ha agradat l'espectacle". .-44

*Del llibre "Patria Humana" de R. Obiols (De. Flor del Viento, Barcelona 1999)
citat a El color del progrés
http://www.noucicle.org/NCarticles/575.html

Més informació a:
Nou Cicle. El color del progrés. Magazine on line.
Política y espectáculo. Joan de Sagarra. La Vanguardia 3/12/06

A la fotografia: Corbacho, Montilla, González, Chachón y Zapatero a l'escenari de La Farga de l'Hospitalet (16-2-2008) davant l'objectiu d'un càmara de televisió.

Al vídeo: Felipe González i el debat (1993) amb Aznar al programa de Manuel Fuentes.






14.2.08


M.Trives/ Diari de Cubelles


La reordenació del transit del nucli antic i l´ eixample per obres de manteniment fa pensar que el govern de Cubelles ha començat a enfilar l´ agulla per portar a terme mesures per aplicar un canvi desitjat per tots els ciutadans ja fa temps i que fins poc només es limitava a posar pegots per fer callar al personal .Suposem que iniciar tot aquest procés no es tasca fàcil i potser caldrà esperar a que tot aquest procés no s´ aturi només en aquests espais designats en aquesta primera actuació . Tot Cubelles demana canvis visibles i potser aquests inicis de treballs pot fer engrescar a ciutadans a pensar que finalment veurem en un temps més o menys llarg els carrers i l´ entorn que tots volem. Desitgem tots que aquesta falta de voluntat i que particularment aquets últims anys ha sigut reiterada només quedi en un mal record i serveixi de lliçó per no caure de nou en aquest parany.



Au !! a carregar piles i a per carrers i espais dignes i força i voluntat que no faltin !

13.2.08




Obres i Serveis Viaris

Entre els dies 18 i 21 de febrer quedarà tallat al trànsit el carrer Àngel Guimerà, Jacint Verdaguer i Sant Antoni, fins a la plaça Jaume Marsé, i es veurà afectada la circulació i l’estacionament dels carrers Gallifa i Rocacrespa, entre carrer Nou i La Creu, per obres de manteniment i millora de la via pública.

Al carrer Sant Antoni, entre Jacint Verdaguer i la plaça Jaume Marsé, la regidoria d’Obres i Serveis Viaris realitzarà una prova pilot de pavimentació amb formigó imprès entre el 18 i el 21 de febrer. L’objectiu d’aquesta actuació és provar la resistència d’aquest tipus de pavimentat de cara a la possibilitat de realitzar una actuació que afectaria a bona part del sector dels carrers Àngel Guimerà, plaça Marsé i passeig Vilanova.

La Policia Local de Cubelles ha informat que els carrers Àngel Guimerà i Jacint Verdaguer quedaran tancats al trànsit en aquest període. D’aquesta manera, els vehicles que vinguin del passeig Narcís Bardají hauran de desviar-se pel carrer Joan Roig i Piera, mentre que els que ho facin pel carrer Nou hauran de dirigir-se al carrer del Mig i sortir pel mateix carrer Joan Roig i Piera.
Aquestes mesures començaran a aplicar-se a les 8 del matí del proper dilluns, per la qual cosa els vehicles que es dirigeixin a l’escola Charlie Rivel, a través del Pg. Vilanova hauran de fer-ho per la rotonda de l’Av. del Terme (entrada de Cubelles des de Vilanova), el carrer Sant Antoni, carrer de la Creu i carrer Piular (zona Vilanova), o bé a través del carrer Joan XXIII, Raval del Torrent, Nou i Josep Mestres (zona Cunit).

Asfaltat dels carrers Gallifa i Rocacrespa

Per altra banda, la Policia Local també informa que entre els dies 18 i 21 de febrer estarà prohibit l’estacionament als carrers Gallifa i Rocacrespa, entre el carrer de la Creu i Nou per les obres d’asfaltat d’aquests dos vials. En aquest període, a més, es produiran talls alternatius als carrers Gallifa i Rocacrespa, com a conseqüència d’aquestes obres de renovació del paviment.
La Policia Local recomana fer ús de vies alternatives per creuar el passeig de Vilanova, com pot ser els carrers Sebastià Puig, Eduard Toldrà i l’avinguda del Terme, atès que els carrers Àngel Guimerà i Sant Antoni estaran també tallats al trànsit per unes altres obres de manteniment de la via pública.




més informació a







contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis

12.2.08


Èxit a la 7a Xatonada Popular de diumenge
Josep Fonoll i Alba Muñoz investits Mestres Xatonaires 2008
La 7a Xatonada Popular exhaureix quasi la totalitat de les 1200 racions que es van repartir diumenge durant la celebració de la festa que es va celebrar com a novetat enguany a la plaça de la Vila.
La jornada va començar a les 11 del matí amb la setena edició del concurs de Mestres Xatonaires en la què hi van haver 17 inscrits; i la Cinquena en categoria Infantil amb 7 inscrits, i que s’organitzava en col•laboració amb l’Associació d’Hosteleria i Comerç de Cubelles.
més informació a http://www.cubelles.com/
09 febrer, 2008

El PAPER DE LES DONES ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Divendres passat vaig assistir a un dinar organitzat per dones en xarxa . Era una proposta per a intercanviar impressions sobre “El paper de les dones als mitjans de comunicació” . Per fer-ho vam comptar amb dues companyes interessants que ens van fer compartir la seva experiència i les seves consideracions. Maricel Chavarria, periodista de La Vanguardia especialitzada en temes de gènere, i la Montserrat Puig, actualment a Catalunya Musica i presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC). Podeu trobar informació sobre aquest dinar a DONES EN XARXA.CAT . També escoltar les paraules de la meva companya Pia Bosch al seu blog .
Volia compartir en el meu blog una felicitació per la constància i el treball que fa DONES EN XARXA . Un agraïment a l’Amparo Bernad i Gemma Lienas per ser els motors d’aquestes trobades. Per facilitar-nos aquests instruments pel diàleg i el debat. Aquest és l’objectiu de DONES EN XARXA, compartir idees i experiències . Fer corre el pensament feminista . Fer-ho, també , per mitjà de les noves tecnologies .
Vull fer una reflexió que va sorgir al dinar i que voldria compartir . Es necessari buscar la complicitat dels homes al costat del nostre discurs per la igualtat . Son homes que, en paraules de Maricel Chavarri, tenen “lucidesa de gènere” . Estan, de veritat al nostre costat . S’han posat unes ulleres que els hi permet veure que som iguals . Aquests homes han d’esser "utilitzats" . Es ben cert que hem avançat molt . Però dir això , a vegades , és com una trampa . I depen de qui digui i com, que cal continuar transformant la nostra societat i fer-la més justa i igualitària , genera una complicitat que suma.
Per altra banda , algu deia que és necessari que hi hagi dones fent periodisme i als mitjans de comunicació .Es cert que això ha de produir la visiualització i fer evident el seu pensament des de la mirada de les dones . És important . Però es important , també , que hi hagi dones concienciades fent periodisme i tenint llocs de responsabilitat als mitjans de comunicació. Era Montserrat Roig que deia que els i les periodistes han de començar per llegir amb els peus el món que els envolta. Segurament , fer aquest exercici des de la perspectiva de dona deu voler dir "comunicar en femení" , tal com queda expressat en el WEB de l'Associació de dones periodistes. Cal tenir en compte que els mitjans de comunicació tenen un paper importantissim en la nostra vida quotidiana . En la vida dels i les joves que viuen enganxats en el món de la imatge. És un instrument d'aprenentage, d'identificació, d'enmirallar-se.... que poden promoure , de fet promouen , estereotips no igualitaris i lluny del que hem lluitat tants i tants anys . D'aquí la importancia del comunicar en femení!!!!

http://milaarcarons.blogspot.com/

10.2.08


DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de l'Ajuntament de Cubelles

"ANY INTERNACIONAL DEL BON RULLITU"
Flasss!! D'una tacada i sense ofendre més bisbes Mariano Rayoy ha enviat a pastar fang la llista de cinc mil artistes i intel.lectuals que han muntat un vídeo de suport a José Luis Rodríguez Zapatero. I és que no ho veu clar del tot. No és "l'economia", sino "'alegria, estúpid" el que històricament està en joc en aquest país. Ho va escriure Machado i ho va cantar Serrat, punt i final al "cerrado y sacristía"". A Madrid i ara també a Cubelles a cada Ple municipal el PP més radical i prepotent espanta i agredeix quan abona el conflicte, quan mou el fantasma de la por, quan insulta i quan vol calumniar gratis, quan no es mira ni el mapa del poble per conèixer a qui diu representar, quan posa el dit a l'ull de l'altre per saltar-li el llagrimal, quan mal pensa i mal fa, quan demana comprensió per la seva intransigència, quan diu que sí i que no i tot el contrari, quan busca el serrell de la norma per pervertir-la, quan demana tolerància per la seva intransigència, quan fa rebaixes morals i quan fa ofertes de salvació. I sabent-ho he decidit no enfadar-m'hi més: que li dono la raó l'Ana Belén i a la Judit Mascó. Que està clar! Que el PP d'avui és més dretes que Superman i per això no li agrada un vídeo musical que arrenca amb Sabina i Bosé... Com deiem, Benedetti no és Pemán i la dreta més incombustible segueix encomanant-se a Santa Úrsula en polonès i Mariano Rayoy ressucita el “poeta alférez, que siente, canta y vive la nueva Epopeya Nacional”. I posats a epopeies, cal declarar immediatament "l'any internacional del bon rullitu" no fos cas que el sector més radical del PP contraataqui amb el vídeo "Muera la inteligencia" musicat per Millán Astray. .-43

El vídeo que ha disgutat Rajoy:



El darrer testimoni d'Unamuno i l'enfrontament amb Millán Astray: