23.6.07

(Foto arxiu Diari de Cubelles)
Alcaldia

El nou equip de govern municipal ha convocat per dimarts una roda de premsa per presentar l’acord de govern de la legislatura (2007-2011)


Els tres socis de govern que formen el tripartit PSC, CiU i ERC donaran a conèixer els detalls d’aquest acord.

El nou equip de govern municipal ha convocat per dimarts una roda de premsa per presentar l’acord de govern de la legislatura (2007-2011). Els tres socis de govern que formen el tripartit PSC, CiU i ERC donaran a conèixer els detalls d’aquest acord.

L’alcaldessa, Maria Lluïsa Romero ha explicat que “el tripartit manté reunions constants per deixar tancat el cartipàs municipal per a la seva aprovació en sessió plenària”.
També ha assenyalat que "una de les característiques d'aquest nou cartipàs és la divisió d'àrees amb una intercalació de més d'un regidor en determinades regidories per aconseguir una participació directe en cadascuna d'elles"
Joan Albet de CiU, que es farà càrrec de la primera tinença d’alcaldia ha explicat que “s’ha fet un pla de mandat inicial que ens permetrà començar a treballar en les mancances de curt termini”. I ha dit que “paral•lelament el tripartit es troba confeccionant un pla de mandat quadriennal que recollirà els compromisos de pacte per aquests quatre anys de govern” D’altra banda, Joan Albet ha explicat que “els diferents regidors ja han començat a prendre possessió de les seves carteres per conèixer quin és el seu funcionament i gestió”.

Joan Rodríguez Serra d’ERC, que serà el segon tinent d’alcalde, ha explicat que “està acabant de definir diversos aspectes del cartipàs, així com de la distribució de competències que donarem a conèixer en roda de premsa. Pel que fa al Pla de Mandat, destaca que “el compromís és de treballar, temporitzar i aplicar aquest pla amb rigorositat, i sempre seguint una planificació”.
El Circ Raluy s'instal•larà a Cubelles els dies 29, 30 de juny i 1 de juliol

Novament el circ visita la nostra població després de l'èxit de públic durant la seva estada l'any passat

Després de la bona acceptació que va tenir el Circ Raluy l'any passat durant la seva primera estada a Cubelles, l'espectacle torna els dies 29, 30 de juny i l'1 de juliol. El Raluy és un circ per sentir, amb equilibristes, trapezistes volants com a número estrella juntament amb els pallassos, monociclistes, salts mortals, etcètera. Tots ells creen un ambient d’il•lusió, sorpresa, bellesa i fantasia dins d'una carpa, que aplega al seu entorn un museu de caravanes que daten del segle XIX. La cafeteria és una ‘roulotte’ del 1927 i hi ha exposades fotografies del circ.
El circ Raluy és un museu ambulant que viatja amb la història del circ a les espatlles. Actualment, més de setanta-cinc persones de diverses nacionalitats hi viatgen i hi viuen, convertint-lo d’aquesta manera en una autèntica torre de Babel. És un circ familiar amb quatre generacions d’història.

Per a més informació cal trucar a l’Oficina de Turisme de Cubelles, situada a la Plaça del Castell, 1 (Tel. 93 895 25 00).

Ràdio Cubelles. Dimecres, 20-06-2007

22.6.07

22/6/2007 18:20 h
EL TREN SINISTRAT ANAVA BUIT

Les línies C-2 i C-10 de Rodalies, tallades fins dilluns al descarrilar un comboi d'Euromed
• Les primeres hipòtesis apunten a l'excés de velocitat en un tram de 30 km/hora

EFE
BARCELONA
Les línies C-2 i C-10 de Rodalies quedaran tallades al trànsit ferroviari durant tot el cap de setmana i fins dilluns al matí, a causa del descarrilament aquest matí d'un comboi d'Euromed sense passatge a l'estació del Prat de Llobregat (Baix Llobregat). Així ho ha confirmat a Barcelona el president de Renfe, José Salgueiro, que ha expressat que el servei està garantit.
En una roda de premsa convocada d'urgència a Barcelona, Salgueiro ha avançat que, a falta de la confirmació definitiva, les primeres investigacions apunten que el descarrilament del tren s'ha produït per un excés de velocitat, ja que el maquinista superava els 30 quilòmetres per hora permesos a la zona, a pocs metres de l'estació del Prat de Llobregat.

Salgueiro, que ha demanat "disculpes" als usuaris de Renfe a Catalunya, ha afirmat que el "fet accidental" ocorregut aquest matí afectarà durant tot el dia d'avui 80.000 usuaris, ja que un total de 250 trens patiran endarreriments i canvis de recorregut, en un cap de setmana especialment complicat al coincidir la primera operació sortida d'estiu i la revetlla de Sant Joan.

mes informació a http://www.elperiodico.cat/

21.6.07

Dia Internacional de la Música

Maria Trives

Se celebren diferents concerts i recitals a tot arreu

La festa de la música es va crear a França a 1982 en el moment en que que Jack Lang ocupaba el carrec de ministe al Govern.Com sempre França capdeventera !Desde llavors es celebra a tot arreu .

Coincideix amb l´arribada del estiu i a molts països en altres époques de la Historia, les tradicions giraben en torn a rituals acompanyats de música i pregs per aconseguir desitjos amb l´arribada del canvi de solstici.

Avui 21 de juny podeu trobar a carrers i plaças música en viu ,grups músicals combos i música de cambra a poblacions i a ciutats properes .

Al Garraf i concretament a Vilanova tenim un ampli ventall de posibilitats per escoltar música al carrer i a diferents espais concrets, com a la plaça de les Cols,Lladoners,Rambla ,Castell de la Geltrú i més ...

20.6.07

ROSA MONTERO

Mujeres

ROSA MONTERO 12/06/2007

El mundo occidental está preocupadísimo, y con razón, con el programa nuclear de los iraníes. Pero en ese país está sucediendo también otra cosa de la que se habla mucho menos, aunque sea tan peligrosa como una bomba de neutrones. Verán, desde la revolución de Jomeini las mujeres iraníes tienen que taparse el cabello con un pañuelo y vestir ropas amplias y largas que oculten completamente el cuerpo. Aun así, cada primavera se lanza una campaña contra la vestimenta indecorosa, y la de este año, con el impresentable Ahmadineyad al frente del Gobierno, ha sido feroz. Desde el 21 de abril, cuando comenzó, han detenido una media de 150 mujeres al día por enseñar un mechón de pelo o llevar un poco de maquillaje. Caramba, como decía mi abuela, es que a todos los tontos les da por lo mismo. O sea: a todos los fanáticos, los tiranos y los retrógrados impotentes (perdón, quise decir imponentes) les da por machacar a las mujeres como primera medida.
·
Como es obvio, no se trata tan sólo de Irán. La semana pasada asesinaron a tiros a Zakia Zaki, de 35 años, directora de una radio de Afganistán. Una verdadera heroína civil que luchaba por los derechos humanos (que casualmente incluyen también los de las mujeres). Y los fundamentalistas palestinos han amenazado con decapitar a las periodistas de la televisión pública de Gaza por maquillarse, vestir al estilo occidental y no llevar velo. En fin, para qué seguir: en todo el mundo islámico las mujeres están en la primera línea de la regresión y la represión. Son las primeras víctimas.

No es un tema baladí, y, sobre todo, no es un asunto sólo de chicas. Como bien dice la escritora marroquí Fátima Mernissi y muchas otras espléndidas intelectuales musulmanas, la situación de la mujer es el termómetro más fiable para pulsar la temperatura democrática de un pueblo y su grado de libertad real. Para tiranizar una sociedad y quebrar su sistema de derechos, se empieza tiranizando a las mujeres. Que lo tengan muy claro los varones: no se puede dar ni un paso atrás en la defensa de la igualdad sexual o, como dicen los célebres versos de Niemöller, cuando vengan a buscarles a ellos una noche ya no quedará nadie para protestar.
http://www.elpais.com/

L'alcaldessa es reuneix amb els treballadors i treballadores de l’Ajuntament

La reunió va servir per presentar els integrants de l’equip de govern així com quines regidories encapçalaran

La nova alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, acompanyada dels seus socis de govern, va reunir-se ahir al migdia amb els treballadors i treballadores de l'Ajuntament per presentar els regidors i regidores que integren el nou equip de govern.
Romero va explicar quines són les línies que seguirà el nou Ajuntament, els arguments que han portat al Partit Socialista per Catalunya(PSC)a pactar amb Convergència i Unió(CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya(ERC), així com quins són els objectius que s'ha marcat el nou equip de govern.

L’alcaldessa va demanar als treballadors i treballadores el seu esforç i compromís per tirar endavant el municipi donat que són el motor de Cubelles.

Pel que fa a les tasques dels regidors i regidores que integren el nou equip de govern, l'alcaldessa va anar presentant un per un els seus companys i va anar explicant els càrrecs que portarien cadascun d'ells durant aquests quatre anys de mandat, quedant el repartiment de la següent manera:

El Partit Socialista per Catalunya (PSC)

La número 4 del partit, Prudència Carrasco, una de les noves cares d’aquesta legislatura, s’encarregarà de Serveis Socials i de Cultura aprofitant la seva experiència durant la seva estada com a regidora a l’Ajuntament de Castelldefels.

Miguel Angel López, el número 3 del PSC, estarà al capdavant d'Urbanisme després que s'hagin valorat els seus coneixements i experiència laboral en la matèria.

Xavier Grau, el número 2 del partit, s’encarregarà de dues de les regidories que ha dirigit en l’última legislatura. És el cas de Comunicació introduïnt l'àrea de Noves Tecnologies, i repetirà com a regidor de Participació Ciutadana. També s'encarregarà de fer el seguiment de les contractacions que faci l’Ajuntament.

Maria Lluïsa Romero, a banda de l’alcaldia, també s’encarregarà de les carteres d'Hisenda i Recursos Humans, i tindrà dedicació exclusiva a l’Ajuntament.

Convergència i Unió (CiU)

Joan Besós, el númeron 4, és també una de les cares noves d'aquest nou Ajuntament, i s'encarregarà de la regidoria de Dinamització Econòmica, Comerç i Turisme.

Lluís Pineda, el número 3 de CiU, retorna al consistori després d'haver estat el primer alcalde de la democràcia i d'haver portat la regidoria d'Esport en una legislatura anterior, es farà càrrec durant aquests pròxims quatre anys de la regidoria d’Esports, valorant la seu coneixement i experiència en l'àmbit sense deixar d'estar vinculat en l’esport local.

Noemí Cuadra, la número 2 de CiU, dirigirà les regidories d'Infància i Joventut, aprofitant que es tracta de la regidora més jove del consistori; i també s`encarregarà de la Regidoria de Festes i Tradicions, una regidoria de nova creació i que forma part de la divisió de l’antiga regidoria de Cultura.

Joan Albet, a banda de ser el 1er Tinent d'Alcalde, portarà les regidories de Medi Ambient, i Obres i Serveis, tenint en compte la seva formació i experiència. A més, estarà al capdanat d'una regidoria de nova creació, la de Barris que tractarà de donar la màxima assistència als barris del municipi. A banda d’aquestes carteres, Joan Albet compartirà també la regidoria d’Ensenyament amb la seva companya de llista Noemí Cuadra. Albet també tindrà dedicació exclusiva a partir del mes de setembre.

Esquerra Republicana (ERC)
El tercer soci de govern, Joan Rodríguez i Serra d’ERC s’encarregarà de Sanitat, cartera que ja va dirigir en l’anterior legislatura,i també es farà càrrec de Cooperació, i de Seguretat Ciutadana que substitueix l’anterior regidoria de Governació.

Després de la presentació del nou cartipàs, Romero tancava la reunió amb els balladors i treballadores municipals, encoratjant-los a seguir treballant en les seves tasques, i es posava a disposició dels treballadors i treballadores.

Està previst que el nou govern municipal convoqui un roda de prensa en els propers dies per portar a terme la presentació oficial del nou cartipàs municipal.

Ràdio Cubelles Dimarts, 19-06-2007
http://www.cubelles.net/

contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis

19.6.07

Las emisiones de gases contaminantes crecen un 47% en Catalunya en los últimos 15 años
18/06/2007
Barcelona. (EUROPA PRESS).- Las emisiones de gases contaminantes de efecto invernadero han crecido un 47% en Catalunya en los últimos 15 años, lo que significa un 10% por encima del incremento establecido en el Protocolo de Kyoto, que insta a reducir el crecimiento de las emisiones un 37% respecto al año base, en 1990.Seguir leyendo noticia

A FONDO

El clima

Así lo constata un estudio sobre datos de 2005 que por primera vez analiza el crecimiento de emisiones de gases contaminantes, con índices de dióxido de carbono equivalentes, y los compara con el año base de los compromisos del Protocolo de Kyoto.

El conseller de Medio Ambiente y Vivienda de la Generalitat, Francesc Baltasar, presentó el informe en la primera reunión de la Comisión Interdepartamental del Cambio Climático, que analizó por sectores la situación de Catalunya.Según recalcó Baltasar, el informe demuestra que "no vamos bien" y "nos queda mucho para cumplir los objetivos de Kyoto en 2012". En este sentido, "estamos preocupados", añadió.

El estudio revela que la combustión en la producción y transformación de energía ha crecido un 135% desde 1990 y hasta 2005, y las plantas de combustión industrial y no industrial lo han hecho un 68% y un 75%, respectivamente.

Por su parte, el uso de disolventes y otros productos ha aumentado un 441%, en el mismo periodo, si bien es cierto que "se ha modificado la composición" de los mismos para que al menos "no lesionen" la capa de ozono, explicó el titular de Medio Ambiente.

Asimismo, indicó que el incremento de residuos por agricultura ha aumentado un 13% en estos años, la extracción y distribución de combustibles fósiles de energía geotérmica un 57% y el transporte por carretera un 44%.

En este sentido, el conseller indicó que pese a que el incremento de emisiones por transporte "no es muy elevado", es preocupante porque supone el 22,93% del conjunto y se encuentra en el primer lugar del ranking de fuente de emisiones contaminantes, seguido de las plantas de combustión industrial y la combustión en la producción y transformación de energía.

En total, las emisiones contaminantes han crecido un 47% en Catalunya y en el conjunto de España lo han hecho en un 52%, expuso Baltasar, quien señaló que Catalunya ha rebasado los límites del compromiso de Kyoto con la emisión de dos toneladas de dióxido de carbono equivalente en este periodo.

Según los últimos datos de 2005, las emisiones de los sectores industriales, que están obligados a declarar sus emisiones y verificarlas anualmente, significan el 34% del conjunto de emisiones y han sido de 20,06 toneladas de dióxido de carbono (CO2) equivalentes.

Por su parte, las emisiones conocidas como difusas, que son las que generan el resto de fuentes como la agricultura, el transporte, la distribución de combustibles y los residuos, entre otros, suponen el 66% de las emisiones y han sido de 39,58 toneladas de CO2 equivalente.

Por tanto, en 2005 la estimación de las emisiones totales realizadas en Catalunya, desde el año base, es de 59.645.237 toneladas de dióxido de carbono equivalente.Para adecuar al máximo las emisiones en Catalunya con el Protocolo de Kyoto, la Conselleria de Medio Ambiente, a través de la Oficina Catalana del Cambio Climático, elaborará un Plan de Acción para la adaptación y mitigación del cambio climático en Catalunya 2008-2012.

Este documento, herramienta clave para la redacción de la Estrategia catalana de lucha contra el cambio climático, nacerá de la I Convención Catalana del Cambio Climático, que tendrá lugar en otoño en Barcelona.

Reducir un 5,33% las toneladas anuales de CO2

En adelante, el objetivo es reducir la emisión de gases difusos en 5,33 toneladas anuales de dióxido de carbono equivalente, que es la medida utilizada para unificar criterios. El aumento de las emisiones de sectores difusos es muy difícil de controlar, pero para ello el Govern intervendrá en sectores como el de la movilidad, los residuos, la agricultura, el sector residencial y el comercial.

El Plan de Acción para la adaptación y mitigación del cambio climático en Catalunya 2008-2012 deberá centrarse en los sectores difusos, así como también deberá incluir acciones destinadas de mejorar el mix energético para reducir la dependencia de combustibles fósiles.

http://www.lavanguardia.es/

18.6.07

ELS DIES VENÇUTS // JOAN BARRIL

Aplaudiments i xiulets

JOAN BARRIL
Pel que sembla, ahir va ser un dia important per als toros. Només a Barcelona se'n van matar sis. I va haver-hi 19.000 persones que van pagar fortunes per veure aquelles morts. Els meus amics que diuen dedicar-se a aquesta suposada festa m'asseguren que la mort del toro és el menys important i que, en qualsevol cas, s'ha de tenir en compte que l'animal ha viscut com un rei abans d'arribar a la plaça, cosa que portada a l'extrem humà faria tremolar de terror Bill Gates, la reina d'Anglaterra, l'artista porno Rocco Sifredi i tants personatges que pel seu esforç o el seu destí estan per sobre de les necessitats de la majoria.
Els toros són una barbaritat que m'avergonyeix. Anar pel món portant l'estigma nacional d'aquesta gresca litúrgica em suposa un esforç del qual m'agradaria prescindir. Potser es pensaran ara que el que m'entristeix és la sort del toro. I no és així, perquè estic escrivint aquestes línies amb el record recent d'un bistec magnífic. Hi ha conciutadans que estan contra la festa dels toros per uns suposats drets dels animals. Jo no crec que els animals tinguin drets. Sí que crec, en canvi, en els drets humans, entre ells el dret d'homes i dones a no formar part d'una espècie que converteix la mort en un espectacle de pagament. El que em fa pena de debò és, en definitiva, aquesta degradació de la mort com a acte públic. Una degradació que intenta enaltir-se amb paraules molt més serioses tals com cultura. La imatge romàntica del jove que, a la llum de la lluna, entra a la devesa amb el seu estoc i la seva muleta per temptar l'animal i ser mereixedor de l'admiració de la seva estimada o dels versos d'un poeta no té res a veure amb els caríssims aplaudiments amb què s'acomiada l'arrossegament de l'animal torturat i els trofeus del torero supervivent. La suposada festa dels toros no em fa millor, més aviat m'envileix. I em produeix la perplexitat de coincidir amb alguns dels meus amics en tot menys en aquest enfrontament sagnant.
Ahir vaig sentir per la ràdio persones que pensaven més o menys el mateix que jo. Deien que no els agradaven els toros, que a Catalunya no hi ha afició, que de toros ni els d'Osborne. I acabaven demanant que es prohibissin els toros.
I això sí que no. Les coses no són tan simples. Si es vol combatre els toros s'ha de recórrer a arguments i a raons. Però estem enfangats en el temps de les prohibicions fàcils. El que no ens agrada, que vingui l'Administració i que ho prohibeixi. No és aquesta la millor manera d'anar avançant cap a una societat tranquil.la. La prohibició tampoc ens ennobleix. Hi ha alguna cosa més lenta i més profunda que va canviant els rituals socials. Fa menys de 100 anys, Barcelona comptava amb tres places de toros en funcionament. Avui en queda únicament una que ahir va omplir unes grades que no s'havien omplert des de fa 22 anys. Algun retrocés afecta el món del toro. I sense necessitat de prohibicions i de, mai millor dit, brindis al sol com el de considerar Barcelona una ciutat antitaurina. A mi no m'agrada que la meva ciutat sigui antirès. Ni que s'intenti arribar amb la llei allà on no s'ha arribat amb l'educació i la persuasió.
www.elperiodico.cat
CONTRA ELS TRANSGÈNICS
Són el que sembren

Teresa Pàmies / Escriptora

La concentració davant dels jutjats de Lleida l'11 de juny, i la del dia abans, davant del rectorat de la universitat lleidatana, culminà en una sèrie d'accions solidàries amb la consigna escrita a la pancarta: "Som lo que sembrem. Absolució Pàmies". Així es resumien els motius d'una revolta que començà fa quatre anys amb la denúncia de la introducció tolerada de llavors i procediments transgènics d'efectes contaminants constatats en el panís de queixal i el pinso ecològic català. La denúncia d'aital "descontrol transgènic" ha estat i és impulsada per militants de l'Assemblea Pagesa de Catalunya, entre els quals l'horticultor balaguerí Josep Pàmies, acusat de lesionar un guàrdia civil l'any 2003, quan una comissió de pagesos intentà lliurar un manifest al subdelegat del govern de Lleida, personatge absent aquell dia, per la qual cosa la policia no deixà passar els emissaris, que no s'hi resignaren i entraren sense violència. La presumpta agressió atribuïda a Pàmies, per la qual li demanarien 4 anys de presó i 50.000 euros d'indemnització, no ha estat demostrada ni en les diligències de la fiscalia ni amb els testimonis convocats al judici. I, malgrat tot, Pàmies no ha estat absolt. 2.500 signatures d'organitzacions com Greenpeace i de ciutadans d'arreu d'Espanya -emocionant el missatge que Josep Pàmies va rebre del País Basc el dia del judici- no s'han tingut en compte. El cas ha quedat vist per a sentència. El seu padrí Mariano, que també era el meu -primer hortolà de la nissaga-, estaria orgullós del seu nét plantant cara als poderosos, tot treballant la terra i protegint-la de tota contaminació i depredació imposades per la globalització, no sols a l'agricultura.
·
Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 28. Dilluns, 18 de juny

17.6.07

Els vots del PSC, CiU i ERC van donar el suport a la cap de llista dels socialistes.

Nou Govern de Cubelles a la porta del Ajuntament


La nova Alcaldessa de Cubelles i els seus companys del PSC

( Fotos arxiu Diari de Cubelles)

PSC/comunicació


Discurs de pressa de possessió de Mª Lluïsa Romero Tomás


Senyors regidors i regidores, senyora Secretaria, Cubellencs i cubellencas, Bon dia a tothom.
Vull agrair a tots els electors de Cubelles la participació a les eleccions, ja que amb el seu vot, contribueixen avui, mitjansans els seus representats, a la constitució d´aquet Consistori.
Tot i recordant la recent commemoració dels trenta anys de consecució de la nostra jove democràcia, que tants esforços i sacrificis van requerir.
El meu agraïment als grups politics que m´han donat la seva confiança per accedir a aquet càrrec d´enorme responsabilitat i tanmateix motivador com es l´alcaldia de Cubelles. A ells em dirigeixo per dir-les que sens dubte, aportaré la dedicació i l´esforç, per fer-me mereixedora d´aquet suport, que amb el seu vot em manifesten.
Des de la legitimitat que dona, haver pogut configurar al voltant del programa, una majoria que suposa més del cinquanta per cent dels votants, vull manifestar, la meva disposició i compromís per iniciar una legislatura col•laboradora i dialogant amb tots els Grups representats avui a aquet Consistori.
A partir d´aquet moment, declaro ser l´alcaldessa de tots els ciutadans i ciutadanes de Cubelles, no tan sols dels que m´han donat suport.
Podeu tenir la seguretat que en las meves decisions, primarán els interessos generals del municipi, per damunt de les actituds sectàries i partidistes. Aquells que es decantin per aquesta última opció, no em trobaran com alcaldessa.
Adquireixo el compromís, per als propers quatre anys, de dotar a Cubelles d´una nova forma de govern, de la que tots puguem sentir-nos orgullosos. En aquet objectiu, espero poder contar amb tots aquells que vulguin participar, amb la seguretat que trobaran amb la meva persona, una actitud dialogant, i tanmateix ferma, en la consecució dels objectius que representa la acció i el programa de govern, que els grups que li donant suport, s´han compromès a dur-ho a terme.
Un programa de govern que crec ambiciós i pragmàtic. En aquesta línea, en comprometo a elaborar un Pla de Mandat i donar-lo a conèixer a tot el municipi, abans de final d´any.
Vull fer constar la meva voluntat de fer de l´ajuntament, una institució àgil, moderna i eficaç, del que espero que els nostres ciutadans i ciutadanes, es mostrin en breu orgullosos i satisfets, i en aquet sentit, no dubtaré en demanar la col•laboració del personal que integra la plantilla municipal.
Durant anys em escoltat la frase “Cubelles tot un mom”, crec arribat el moment que canviem el concepte exclusivista i d´aïllament que comporta. Una de les prioritats com alcaldessa, serà obrir Cubelles al seu entorn, perquè passi a ocupar el pes específic que li correspon a la Comarca i Catalunya.
Finalmente, quiero manifestar mi cariño por nuestra ciudad, una ciudad en la que me siento querida, y que precisamente por ser el lugar donde escogí, libremente, vivir i trabajar, la he hecho mía. Espero agradecerle con mí esfuerzo y dedicación, todo el cariño que de ella he recibido.
Gracias a todos por vuestro apoyo y participación.

Mª Lluïsa Romero Tomás




Alcaldia

Maria Lluïsa Romero, nova Alcaldessa de Cubelles

Els vots del PSC, CiU i ERC van donar el suport a la cap de llista dels socialistes

Maria Lluïsa Romero, cap de llista del PSC, ha estat investida alcaldessa de Cubelles en la sessió constitutiva celebrada aquest migdia. Els vots dels seus companys del grup socialista, els de CiU i el d’ERC han sumat els nou vots necessaris per proclamar a Romero alcaldessa de la vila per als propers quatre anys. Mònica Miquel (ICV) ha rebut els quatre vots dels seus companys; Joana Navarrete (PPC) el d’ella i el també regidor popular Lluís Alamán; i ICb i EC-FIC es van abstenir.

Tot i alguns xiulets i aplaudiments als líders d’ICV i PSC, la sessió ha estat molt tranquil·la. La
major part del públic assistent va haver de seguir l’acte a través de la megafonia instal·lada a la plaça de la Vila, degut a les reduïdes dimensions de la sala de plens.

Maria Lluïsa Romero, en el seu discurs d’investidura, va agrair el suport rebut en la votació i va assegurar que "aportaré dedicació i esforç per fer-me mereixedora d’aquesta confiança". A la vegada la nova Alcaldessa es mostrava orgullosa d'haver aconseguit "tancar un pacte amb les forces que representen un 50% dels vots". La líder socialista va adquirir el compromís de dotar a Cubelles d’una nova forma de govern en aquests proper 4 anys, a la vegada que va anunciar sentir-se "Alcaldessa de tots els ciutadans i ciutadanes de Cubelles, no tan sols dels que ens han donat el seu suport".

Pel que fa el programa de govern, Romero va explicar que es tracta d’un programa ambiciós i pragmàtic i va anunciar que elaborarà i presentarà a tota la ciutadania un pla de govern abans d’acabar l’any.


Departament de Comunicació/Ràdio Cubelles Dissabte, 16-06-2007
Tripartits, però menys

SOCIALISTES El PSC encapçalarà els deu municipis més poblats de Catalunya tot i quedar-se en minoria a Barcelona i a Sabadell LLIBERTAT DE PACTE S'afermen al territori combinacions CiU-ERC, PSC-CiU i PSC-CiU-ERC

Albert Balanzà

Les eleccions municipals del 27 de maig de 2007 passaran a la història per l'extensió de la taca de governs del PSC a Catalunya, sobretot amb la incorporació de Tarragona als ajuntaments de poblacions de més de cent mil habitants que ja governaven els socialistes. Les quatre capitals catalanes i els sis municipis més poblats (Reus, Terrassa, Sabadell, l'Hospitalet, Badalona i Santa Coloma de Gramenet) estan en mans del PSC.

El tripartit d'esquerres, en aquesta divisió de consistoris i també a la resta de Catalunya, continua sent la fórmula més repetida, però en la sucosa negociació dels pactes de govern s'han afermat al territori -amb més força que l'anècdota- tota mena d'altres combinacions (PSC-CiU, CiU-ERC, PSC-CiU-ERC, PSC-PP, CiU-PP...). Per una vegada, les agrupacions locals han gaudit de l'alt grau de llibertat que reivindiquen per acabar tancant acords al marge dels interessos nacionals de les cúpules i s'ha imposat la sociovergència CiU-PSC a Banyoles o Falset, el pacte nacional CiU-ERC a la Bisbal d'Empordà o la Seu d'Urgell i el pacte de concentració PSC-CiU-ERC a Badalona o Santa Coloma de Farners.

Majoria absoluta, encara

En l'era política dels pactes, els grans triomfadors són els alcaldes que aconsegueixen o encara aguanten la seva majoria absoluta, com el socialista Àngel Ros a Lleida, el convergent Lluís Recoder a Sant Cugat del Vallès o el republicà Joan Planella. Els grans perdedors, o almenys els que previsiblement poden tenir més problemes al llarg d'aquests quatre anys, són els alcaldes que s'han arriscat a governar en minoria, començant per Jordi Hereu a Barcelona i Manuel Bustos a Sabadell. També caldrà veure si, durant els quatre anys de mandat, aquests alcaldes no aconseguiran sumar cap dels partits que ara li fan oposició.

Però en les eleccions municipals de l'abstenció, més enllà del protagonisme de les candidatures independents, també ha arribat l'hora dels altres, aquelles formacions que no formen part de l'habitual pentapartit català i que també han entrat en el ball de pactes. O bé perquè tots els partits han establert un cordó sanitari contra ells, com en el cas de la racista Plataforma per Catalunya a Vic i a Cervera. O bé perquè s'han mullat per primer cop en el nomenament d'alcaldes com a resultat del seu paper clau, com en el cas de la CUP a Sant Celoni.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 5. Diumenge, 17 de juny del 2007
www.avui.cat