31.3.12




foto/arxiu Diari de Cubelles




M. Trives/Diari de Cubelles




La Setmana Santa sigui a la ciutat o a les rodalies permet si el temps acompanya fer passejades sense presa o petits desplaçaments en tren o en cotxe a poblets propers. Aquets temps de crisis no permeten fer massa despesa i la majoria opta per viatges de poc recorregut .


A Cubelles de moment el sol es brillant i l’atmosfera neta,fet que si no s´ espatlla els propers dies ,anuncien pluges i un temps emboirat ...les platges rebran la visita de famílies ,les primeres disposades a gaudir de un petit bany per molt freda que l’aigua sorprengui als mes agosarats i amb la tovallola a punt .
Deixar rellotges a la tauleta de nit,el despertador mut i la voluntat de passar-ho lo millor possible . Bones vacances ! Ah encara podeu fer una bona calçotada al carbó a la horta o al forn si el temps no acompanya! Son bons igualment



30.3.12

Diari de Cubelles

Les veus de tres dones , Noemí Quadra (CIU),Ana Mª Martinez(ENTESA-FIC) i Lluïsa Romero (PSC) es van escoltar clares i contundents en el últim ple de març. Disposaven de suficients raons per mostrar la seva disconformitat amb la moció presentada i poc encertada en aquest cas amb la voluntat per part del Govern de Cubelles de rebre suport en el mateix ple.



La moció respecte a les bones formes i demès era abocar un misto a la palla en una foguera de Sant Joan plena de material inflamable .La resta dels fets no tenien que haver tingut lloc ,vergonyós...Ni espenta,ni lesions accidentals o no ,justifiquen aquest ¨m´ha insultat¨ !
Els comunicats dels respectius grups mostren la seva disconformitat amb determinades maneres que no corresponen .Llegiu ...
. .

29.3.12

COMUNICAT ENTESA per CUBELLES-FIC


Després dels greus incidents del passat Ple Municipal del 20 de Març, en nom d'Entesa per Cubelles-FIC, volem manifestar el nostre rebuig a qualsevol tipus de violència, principalment perquè no son formes, i menys en un lloc creat i destinat a emprar la paraula com a munició i l'oratòria com armament. Els parlaments moderns (els plens municipals ho són en petita escala) es diuen així perquè l'origen de la paraula ja ve de parlar, mot que s'ha conservat del llatí, on s'usaven les places públiques anomenades fòrum, al igual que els grecs tenien l'àgora, per debatre i dir la seva.
Per molt agre que pugui ser un debat, no s'ha de caure en cap mena d'insult, amenaces, desqualificació personal, ni molt menys agressions. El grup municipal d’Entesa per Cubelles en tota la seva trajectòra històrica com a grup estrictament municipal sempre ha donat i segueix donant mostres del seu tarannà conciliador i en tot moment dialogant, amb la nostra Regidora Anna Martínez al cap d’avant, el Secretariat d’Entesa i tota la nostra gent aixi ho volem manifestar i deixar constància.
Entesa per Cubelles, al igual que la resta de formacions tenim el dret de defensar les nostres idees i posicionaments amb la vehemència que calgui en cada moment. De vegades, com aquest darrer Ple, han existit tensions, però mai s'havia viscut un episodi de violència física a la sala, i menys per part d'un Regidor.
Aquest Regidor no ha fet cap gest de conciliació o penediment amb cap de les persones agredides, conducta que encara agreuja més el seu comportament, ja que el ratifica. Entenem que hores d'ara la decisió més digne, per part seva es la de marxar del govern, i per part de l'Alcaldessa cessar-lo, amb tot el recolzament que correspon de la resta dels membres dels diversos grups que formen Govern (PP-Unitat Cubellenca/Rcat), perquè aquest regidor no només és el portaveu del seu partit (ICV), sinó que a més a més podria ser Alcalde per substitució.
Tindria Cubelles un representant digne? Tornarà a votar a favor de qualsevol decisió que rebutgi la violència?
Des d'Entesa per Cubelles entenem que amb el seu comportament, les seves agressions, i el que és pitjor, el seu silenci posterior ha aconseguit llençar o deixar-se al saló de plens el respecte que se li té a qualsevol persona. Aquesta Conducta, i la dels qui li donen cobertura, és impròpia de càrrecs públic.
Entesa per Cubelles, reclama la finalització d’aquest Ple ordinari en una altra convocatòria, ja que es va aixecar la sessió de forma totalment improcedent, sense respecte a la resta de Regidors per poder exercir el nostre dret a precs i preguntes, ni de poder presentar una moció extraordinària que portàvem al Ple consensuada amb els grups de la oposició.
Finalment agrair a tots els que d'una manera o d'una altra ens han donat el seu suport, especialment les mostres d’afecte cap a l'Anna i la seva família.
Només afegir que ningú no busqui excuses, que no es converteixi l'agressor en víctima ni les víctimes en responsables. Les imatges parlen per si soles.


Secretariat d’Entesa per Cubelles-FIC

COMUNICAT DEL GRUP MUNICIPAL DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ

El grup municipal de Convergència i Unió vol lamentar públicament com va acabar el darrer Ple municipal ordinari amb data 20 de març.


Primerament volem denunciar el fet que l’Equip de govern amb l’alcaldessa al capdavant, abandones la sala de Plens abans d’acabar de tractar tots els punts de l’ordre del dia. Després de tres hores i mitja de Ple, i de la votació d’una moció presentada per l’equip de govern demanant respecte, encara no entenem a qui.

L’alcaldessa va aixecar la sessió, sense donar la oportunitat al nostre grup municipal de presentar una moció extraordinària que portàvem al Ple consensuada amb els grups de la oposició, i la qual havia motivat que assistissin al Ple una trentena d’avis del nostre municipi, ni poder expressar els nostres precs i preguntes, que com ja venim reclamant des de fa un temps és un apartat que amb aquest nou equip de govern només podem gaudir-ne cada dos mesos. Donada la importància d’aquests dos fets, el nostre grup municipal reclama la finalització d’aquest Ple ordinari en una altra convocatòria, ja que creiem que no han estat respectats els nostres drets com a regidors municipals. I creiem que s’ha comes una falta de respecte també cap als ciutadans del municipi.
D’altra banda, volem condemnar els incidents ocorreguts una vegada acabat el Ple , i denunciar públicament que no admetem cap tipus d’agressió verbal ni física de cap regidor cap a cap persona del públic assistent ni company de consistori. Sigui quin sigui el motiu que va motivar a aquesta reacció, en cap cas podem defensar ni compartir una actitud com la viscuda per part d’un regidor.

Per aquest motiu demanaríem el cessament dels càrrecs del regidor , i afirmem que trobem a faltar una disculpa pública per part del regidor, de l’alcaldessa o de l’equip de govern, que s’ha mantingut en silenci i no s’ha posicionat durant una setmana. Ens agradaria pensar que cap dels tres grups que formen part del govern defensa o justifica l’actitud del regidor , ja que sota el nostre punt de vista en cap cas pot ser justifificada.

Desitgem doncs que això no torni a succeir, i canviï el tarannà dels Plens municipals, pel be del nostre municipi i dels seus ciutadans, als quals no hem d’oblidar, ja que són els que ens han votat, i per tant la nostra raó de ser.

28.3.12




Manifest de CCOO i UGT de Catalunya
Manifest Plataforma Prou Retallades
FMAC LLIURES: La reforma ens assegura els drets?
Convocatòria Plataforma Prou Retallades
El 29-M, les dones farem vaga per Macu Gimeno
CC.OO: Comunicado de la Secretaría General de Igualdad





La Independent
El 29M y las mujeres



Escrito por Redacció La Independent










Durante esta semana La Independent editará los manifiestos, convocatorias y opiniones desde la visión de género que nos lleguen sobre esta jornada de huelga general.

27.3.12







NOTA DE PREMSA
26 DE MARÇ DE 2012

COMUNICAT DEL PSC DE CUBELLES RESPECTE ALS INCIDENTS


DEL DARRER PLE MUNICIPAL DEL MES DE MARÇ

L’Agrupació Local del PSC de Cubelles fa públic el següent comunicat lamentant la situació viscuda al darrer Ple Municipal de Cubelles i a la vegada que demanem, com a representants també de l’Ajuntament de Cubelles, disculpes al conjunt de la població, exposem que:

1.- Condemnem tota mena de violència vingui d’on vingui i tingui l’excusa que tingui i denunciem el frau polític i ètic que suposa l’ús de la força que s’agreuja quan qui l’utilitza és un servidor públic contra la ciutadania.

2.- Denunciem la responsabilitat de la sra. Alcaldessa Mónica Miquel en el clima creat en aquest darrer Ple amb les seves amenaces constants a regidors i regidores i denunciem un cop més l’estratègia de crispació seguida per la responsable d’ICV de manera contumaç.

3.- Sol.licitem el cessament del portaveu d’ICV al Ple i regidor d’Esports, sr. Narcís Pineda com a responsable de l’agressió a un veí assistent al Ple.

4.- Sol.licitem la represa del Ple del mes de març suspès de manera irregular i unilateral per la sra. Alcaldessa sense haver procedit al seguiment de l’ordre del dia ni al respecte a un punt tan important com el de Precs i Preguntes al qual tenen dret tots els regidors i regidores.

5.- Lamentem que el Govern de Cubelles hagi mantingut un calculat silencia oportunista respecte als fets ocorreguts ara fa un setmana així com lamentem que hagi formalitzat gairebé també després de set dies la convocatòria oficial d’una Junta de Portaveus en el que considerem una estratègia més d’estendre una cortina de fum sobre els greus fets denunciats al Ple.

6.- Lamentem que sigui ara quan des del Govern es fan apel.lacions al diàleg quan en el Ple anterior el nostre grup municipal del PSC va advertir del segrest del diàleg democràtic tant pels regidors i regidores com per la població amb la reducció, per imperatiu legal, de les sessions públiques a només 6 dies l’any i l’anul.lació de les Juntes de Portaveus i Comissions Informatives.

7.- Finalment, sol.licitem que el Govern reconsideri la seva posició contrària al debat, el diàleg i la participació i reprengui un calendari negociat amb tots els partits que afavoreixi la realització mensual del Plens, sessions informatives i sessions de portaveus com sempre s’ha mantingut a l’Ajuntament de Cubelles tal i com va ser sol.licitat per tots els grups de l’oposició en un Ple Extraordinari convocat a instància del PSC, CiU i EC-FIC.

COMISSIÓ EXECUTIVA

AGRUPACIÓ LOCAL

PSC CUBELLES