26.2.11

arxiu La Fita 2010
Aquest any de nou ,el sopar de sòcies i amigues !

Associació Dones La Fita – Desè aniversari

divendres 11 de març a les nou de la nit,
Restaurant La Font de Cubelles
Cal reserves amb antelació al mateix Restaurant

Preu sopar i musica en viu 24 euros

Aquest any no pots faltar !

25.2.11

imatge/lafura.cat




Ball de Mantons, aquest dissabte



El ball de Mantons, que serà amenitzat per l’orquestra Maravella, es farà aquest dissabte, a partir de les onze de la nit en una carpa que ha quedat instal·lada a la plaça del Mercat. Es tracta d’un acte d’entrada gratuïta i que tindrà servei de bar
Aquest dissabte arrenca al Carnaval de Cubelles amb el Ball de Mantons que es farà en una carpa que ha quedat instal•lada aquesta setmana a la plaça del Mercat, a partir de les onze de la nit. El ball de Mantons serà amenitzat per l’orquestra Maravella. Es tracta d’un acte d’entrada gratuïta i que tindrà servei de bar.




24.2.11


El Carnaval de Cubelles d’aquest any s’ha quedat sense merengada. L’acte més dolç i empastifat del Carnaval que se celebra tradicionalment el dijous gras, aquest any ha estat eliminat del programa d’actes de Cubelles. Segons la regidoria, "la merengada no tenia prou popularitat ni afluència com per mantenir-lo". A això, s'hi han sumat "les retallades pressupostàries que es duran a terme els propers anys". Aquests són els principals arguments del govern perquè la merengada desaparegui del programa d’actes. Ara bé, podria ser que la població mantingués pel seu compte aquesta tradició i que de cop i volta els nens i nenes del municipi s’empastifin per Cubelles el dijous gras surti o no surti en el programa d’actes oficial.
A banda de la no celebració de la merengada, la resta del programa de Carnaval és el mateix d’altres anys. Aquest dissabte es farà el Ball de Mantons a la plaça del mercat amb l'orquestra Maravella. El dissabte següent, 5 de març, hi haurà el típic cercavila de Carnestoltes que acabarà amb el Ball de Carnaval amb una orquestra Centauro, a la plaça del Mercat i el terrible sermó del Carnestoltes, que aquest any anirà a càrrec de la Penya Els Macarrons. Diumenge serà el torn de les comparses, que sortiran a les onze del matí i acabaran fent la batalla a la plaça de la vila, a la una del migdia. Dilluns seran els més petits els qui es disfressaran en el Cercavila Infantil i tot acabarà, com sempre, amb l’enterrament de Sa Majestat Carnestoltres, que es farà dimecres de cendra, dia 9 de març, a les set de la tarda, a la plaça del Mercat.
Consulta el programa d'actes del Carnaval fent un clic aquí

Les obres de l’adequació paisatgística del riu Foix, entre la carretera i el pont del carrer Lleida, estan a punt de finalitzar. Aquests dies s’estan acabant les plantacions previstes al projecte i la hidrosembra dels marges del riu, així com la col·locació del mobiliari urbà i l’enllumenat del camí mitjançant unes balises antivandàliques.
El projecte que s’ha acabat executant incorpora les prescripcions de l’ACA i Medi Ambient en el moment d’iniciar-se les obres. Entre d’altres, aquestes se centraven en l’eliminació de la proposta de crear un cabal d’aigua estable i de la construcció de miradors situats als marges del riu, per no alterar el perfil topogràfic del terreny. També es va demanar canviar les estructures de gabions, uns murs de pedra sense morter previstos al projecte, per una de geocel·les de polietilè d’alta densitat que reté el reomplert de les cel·les; l’enderroc de la passera de formigó per a vianants; la modificació del sistema de reg; i el canvi puntual d’alguna de les espècies previstes en les plantacions.

mes a http://www.cubelles.cat/

23.2.11

La merengada

Maria Trives/Diari de Cubelles

Divertir-se empastifant a tort i dret ,ja no serà possible aquest any a Cubelles. Els motius al·ludits pretenen justificar el perquè de la seva omissió aquest any del programa .de Carnaval. Independent de si es o no es el que toca i si els participants i la seva assistència escassa o poc participativa ,el cert es que la merengada serà un dels actes mes que a Cubelles poc a poc haurem perdut en el temps aquets últims anys.
La Festa de la Rosa arrelada a Cubelles i que calia renovar en el seu moment el seu format un pel esvaït pel pas del temps ,es va perdre justament al seu 25 aniversari i mai mes ha ressorgit, un Festival de Jazz que disposava de la projecció necessària i amb un notable èxit de públic també fallit i desaparegut ,la festa de la bicicleta perdent la vistositat encara mantén un cert equilibri i les rodes giren de moment...i ara la merengada... ,han preguntat als nens i nenes què en pensen ?





22.2.11



Ràdio Cubelles prepara els actes dels 30 anys de l'emissora
La programació començarà el mateix 22 de març, data oficial del naixement de les primeres emissions de Ràdio Cubelles amb una programació estable, segons va desvetllar el llibre Ràdio Cubelles. 25 anys de l’emissora municipal degana del Garraf”, publicat l'any passat.
Ràdio Cubelles celebrarà el proper 22 de març, se celebrarà oficialment el 30è aniversari de l’inici de les emissions de Ràdio Cubelles tal i com recull la recent publicació del llibre “Ràdio Cubelles. 25 anys de l’emissora municipal degana del Garraf”. Tot i que en els darrers anys s’havia celebrat al voltant de la data del 23-F, enguany l’equip de treballadors de l’emissora ha cregut convenient de canviar la data aprofitant que el llibre publicat ens ha fet la descoberta d’aquesta nova data més oficial.
Per celebrar aquests 30 anys de vida de RÀDIO CUBELLES es troba programant tot un seguit d’actes per commemorar aquesta festivitat. Una de les activitats programades és una marató radiofònica que batejaríem amb el nom “30 hores/30 anys”, i que hem previst realitzar el dia 2 d’abril.

La 10ª Xatonada reparteix més de 600 racions

Notícies - Turisme
21/02/2011
La desena edició de la Xatonada de Cubelles, que va tenir lloc el passat diumenge 20 de febrer, va repartir més de 600 racions al llarg de tota la jornada.

Els concursos de Mestres Xatonaires van ser un dels actes principals de la festa, que va comptar amb l’animació del grup Gobern de Catalunya per amenitzar la jornada. Al 10è concurs de Mestres Xatonaires hi van participar un total de 18 persones i els guanyadors, tots locals, van ser:
1r MESTRE XATONAIRE – Josep Fonoll
2n MESTRE XATONAIRE - Alba Martínez
3r MESTRE XATONAIRE – David Roldán

Pel que fa al 8è concurs infantil de Mestres Xatonaires, es va aconseguir reunir un total de 26 participants i en aquest cas els guanyadors van ser:
1r MESTRE XATONAIRE INFANTIL – Ariadna Torres
2n MESTRE XATONAIRE INFANTIL – Yeray Bellido
3r MESTRE XATONAIRE INFANTIL – Bernat Fonoll

21.2.11





En motiu del desè aniversari de l’entitat de Dones La Fita de Cubelles ,us convidem a l’inauguració de la exposició
¨Passeig en lila¨
i l’atorgament de la novena agulla de plata de La Fita.
Us esperem !Centre Social ,dissabte 12 de març a les set de la tarda...
Carrer Joan Roig i Pere i ,3-5.
Cubelles 08880
Associacio Dones La Fita de Cubelles