2.1.09




Cavalcada de SS.MM. els Reis Mags d’Orient

Notícies - Festes i tradicions


La regidoria de Festes i Tradicions ja ho té tot a punt per donar la benvinguda als tres Reis Mags d’Orient que, com ja és habitual, començaran a recórrer el municipi el dia 5 de gener a les 7 de la tarda. La comitiva reial la formaran els Reis Mags acompanyats de dotze patges que es desplaçaran per la vila amb les tres carrosses de Ses Majestats i una quarta carrossa on es transportaran les joguines pels nens i les nenes de Cubelles.
Durant la desfilada comptaran amb el suport de la Brigada municipal, el Grup de Riscos Cubelles i la Policia Local. I, com a novetat, enguany participaran a la cavalcada uns nous personatges disfressat de sobre que recolliran les últimes cartes als Reis al llarg d’un recorregut que es manté i en el que es repartiran més de 400 quilos de caramels.
més informació a

El patge reial, el 3 i el 5 de gener al Centre Social

Notícies - Festes i tradicions
És una activitat de l’Associació d’Hostaleria i Comerç en col·laboració amb la cavalcada reial
Els dies 3 i 5 de gener, els infants de Cubelles poden portar les seves cartes a Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar al seu emissari a la vila. De 10:30 a 12:30 i de 17:30 a 19:30 h. (de 16:30 fins a una hora abans d’iniciar-se la cavalcada reial el dia 5) el patge reial recollirà les cartes que els nens i nenes vulguin adreçar a SS. MM. Els Reis Mags d’Orient, que un any més arribaran dilluns 5 de gener a la vila de Cubelles carregats d’il·lusió.
Aquesta és una de les activitats conjuntes que la regidoria de Festes i Tradicions i l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles han realitzat de cara a la cavalcada de Reis del 2009. Els comerciants també il·luminaran el recorregut de Ses Majestats amb uns fanalets i la regidoria ha instal·lat una sonorització nadalenca des del pont de la Constitució fins a la tarda de la cavalcada de Reis.
Font:
Elvira Lindo, a la seva columna del diari El País va publicar un excel·lent article .
Recomanat fer-hi una atenta lectura si no heu tingut el diari a les mans.
ELVIRA LINDO
Noche y día
ELVIRA LINDO 31/12/2008

Termina el año y el periódico se llena de recuentos. Los mejores libros, discos, películas, los personajes más populares del año. La unanimidad sobre el éxito es falsa, siempre hay gente como usted o como yo que, a menudo, no compartimos el entusiasmo por lo que parece gustarle a todo el mundo. Pero hay que aceptarlo como una tradición con la que los medios cierran el año. Lamentablemente, la lista se vuelve mucho más objetiva cuando se da cuenta de la desgracia. Sabemos el número de parados, el de muertos por accidentes de tráfico, el balance aproximado de víctimas de la ofensiva israelí sobre Gaza, el de los inocentes que se lleva por delante ese implacable cóctel que forman el sida y la pobreza, los millones de personas que mueren a causa del hambre estacional o ese terrible número, 73, el de las mujeres que en nuestro país perdieron la vida violentamente a mano de sus parejas en sólo un año, dejándonos sin motivos para creer en una solución inmediata. El ranking de los triunfadores que airean las listas anuales es arbitrario (a no ser que hablemos de los agraciados por la lotería), depende de algo tan caprichoso como el gusto. El ranking de los desgraciados, sin embargo, es contundente, está lleno de víctimas que no podrán contarlo o de criaturas que no tienen voz.
Pero en este día, a pesar de que el martillazo de la desgracia no se detiene nunca, cada uno de nosotros tiene derecho a replegarse. Esta columna no expresa opinión ninguna. Al contrario, desprende silencio. Contiene, eso sí, unos cuantos aromas heredados de la infancia, la casa oliendo a guiso de cordero mezclado con el perfume de las mujeres. Contiene también el recuerdo de otras Nocheviejas con algunas presencias que nos robó el tiempo. Y la luz irreal de un día de Año Nuevo en el que el corazón quiere estar, por unas horas, cerrado al ruido del mundo.

31.12.08

MANIFESTEM, PLEGATS, ELS NOSTRES MILLORS DESITJOS PEL 2009

DIARI DE CUBELLES US DESITJA BONES FESTES!!

El Correu per la Pau
ratlla blava

imatgeAturem la massacre a Gaza

La Fundació per la Pau mostra la seva indignació per la matança de Gaza i crida a aturar una escalada bèl.lica que, en cap cas, incrementarà la seguretat i la pau a la zona.

Llegeix el comunicat i demana al govern català, al govern espanyol i a la Unió Europea la seva intervenció per aturar la violència.

Llegir el comunicat | Enviar la carta

http://www.fundacioperlapau.org/

30.12.08


I la tira d´humor de Jaume Desola... pel proper any 2009...
foto/M. Trives/Diari de Cubelles


Bon any 2009 !!!!

Diari de Cubelles

29.12.08

Aprovat el pressupost municipal del 2009
Font: Ràdio Cubelles

El Consistori presenta uns pressupostos de 19.477.685 € amb un increment de gairebé el 70% en les inversions

El Ple Municipal ordinari corresponent al mes de desembre va aprovar el pressupost pel 2009 gràcies a la majoria representada per l’equip de Govern. El nou pressupost ascendeix als 19.477.685 € i presenta un esforç inversor representat en un augment de prop del 70%, passant dels 2.912.557€ del 2008 als 5.080.000 € del 2009. En aquest sentit s’han prioritzat les actuacions contemplades en el Pla de Mandat 2007-2011 com les obres en la xarxa de pluvials del sector marítim (1.640.000 €), les obres del pla de reurbanització del municipi (550.000 €), el Pla Especial de la desembocadura del riu Foix (305.000 €) o les inversions en l’enllumenat públic (200.000 €).
més informació a

28.12.08

28 de desembre

La diada dels Sants Innocents és una festa hereva tant del costumari cristià basat en la llegenda dels infants degollats per Herodes, com de les antigues festes paganes medievals. Tal com la vivim avui, amb bromes i enganyifes, la celebració està lligada a les Saturnals Romanes, unes festes paganes de gresca generalitzada que tenien lloc just abans que acabés l'any. "De Nadal a Carnestoltes, set setmanes desimboltes", enuncia la dita que remet a aquesta tradició. Aquest període, conegut com a "llibertats de desembre" o "festes de folls", començava el 6 de desembre per Sant Nicolau i culminava amb el Carnestoltes. La burla i la gresca eren les protagonistes d'aquests dies d'impàs que seguien la fi de la sembra. Com que no tenien feina al camp, els joves vencien l'avorriment, tot divertint-se i fent bromes.

L'origen bíblic de la diada

No s'ha d'oblidar, però, que la festa dels Sants Innocents commemora la matança d'infants que va capitanejar el rei Herodes quan va saber que Jesús havia nascut, segons explica la Bíblia. La possibilitat que hagués vingut al món el nou Rei dels Jueus, atemorí Herodes, que ordenà matar tots els infants de menys de dos anys del poble de Betlem i de la rodalia. Alguns historiadors calculen que van poder morir fins a 14.000 víctimes innocents degollades, i per recordar aquesta tragèdia avui se celebra la festivitat dels Sants Innocents, fixada el dia 28 de desembre per la seva proximitat amb la data del naixement de Crist.