5.2.05

LA PREGUNTA DE LA SETMANA

¿Creus que el Govern tripartit de la Generalitat (PSC-ERC i ICV-EUA) donarà suport a la construcció de quatre noves centrals tèrmiques a Cubelles?

Podeu respondre a l'apartat de "comments"
OFERTES DE TREBALL AL CONSELL COMARCAL DEL GARRAF

Concurs lliure per a la selecció d’un/a treballador/a social per l’Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència EAIA.
Per més informació clica aquí. Pendent de publicació al DOGC de l'inici del termini per presentar les sol·licituds.

Concurs oposició lliure per a la selecció d’un/a Mediador Intercultural del Pla d’Immigració del Garraf.
Per més informació clica aquí. Pendent de resolució de les llistes d’admesos i exclosos.

Concurs oposició lliure per a la selecció d’un/a Coordinador/a del Pla d’Immigració del Garraf.
Per més informació clica aquí. Pendent de resolució de les llistes d’admesos i exclosos.
Més informació a: http://www.ccgarraf.es/web/default.asp?idArt=400
<
NEIX "CATAPINGS", DIRECTORI DE WEBLOGS EN CATALÀ

Podeu trobar destacats membres de la comunitat de weblogs en català a CATAPINGS.COM: una iniciativa sense ànim de lucre molt interessant.
Des del DIARI DE CUBELLES esperem formar part ben aviat d'aquesta nova comunitat.
Com a mostra de la varietat que hi podeu trobar, us recomanem la visita a:
Quimi Portet > Diari d'un Astre (intercomarcal) http://www.quimiportet.com/blog/

4.2.05

CARNAVAL INFANTIL
Dissabte dia 5 de febrer, a les 4 de la tarda comença el cercavila des de la plaça dels Pobles d'Espanya.

DISCURS DE S.M. CARNESTOLTES
A les 10 del vespre, aproximadament, a la plaça del Mercat!!!!!!!


BALL DE CARNAVAL

A 2/4 d'1 de la matinada, a la sala multiusos, amb Los Tremendos!!

CONSERVACIÓ DELS PRATS DE LA PINEDA DE VILA-SECA

Ja fa temps el GEPEC -Ecologistes de Catalunya han presentat a la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona una extensa Proposta de Parc Eco-històric dels Prats de la Pineda i Cal·lípolis, elaborada per diversos tècnics naturalistes, biòlegs i geògrafs independents ...i que encara és sobre la taula.

Més informació a:
http://app.quediario.com/blog/Controlador

3.2.05

AVUI AL BLOG D'STOPENDESA
http://www.quediario.com/blogs/2543/

-DERECHOS DE LAS MUJERES, LA DEFENSA DE AI
-MANIFESTACIÓ DIGITAL CONTRA LA CENTRAL TÈRMICA DE CUBELLES
-NEIX "EL POLS DE LA VILA"
-TV3 INFORMA SOBRE EL DESGAVELL URBANÍSTIC A QUEROL
4a. XATONADA POPULAR

Diumenge dia 13 de febrer, a partir de les 11 del matí, a la sala multiusos "La Mota"

L'AJUNTAMENT EDITA "EL POLS DE LA VILA"

Participació Ciutadana i Comunicació
"Els Pols de la Vila. Preguntes i respostes per el futur de Cubelles", nova publicació de l'Ajuntament de Cubelles
La revista es preveu que surti dues vegades al llarg de la legislatura i recull les preguntes de diferents ciutadans del municipi.
L'Ajuntament de Cubelles va presentar la setmana passada la revista "El Pols de la Vila. Preguntes i respostes per al futur de Cubelles", una publicació que pretén fomentar la participació ciutadana en la gestió municipal, avaluant el primer any i mig del govern municipal. La publicació s'articula a l'entorn de les preguntes formulades per un grup de cubellencs i cubellenques, escollits aleatòriament, que han preguntat directament al govern cubellenc diferents inquietuds sobre el municipi.
Més informació a www.cubelles.org

Des d'ICb es valora positivament l'aparició d'aquesta nova publicació que incideix en l'aposta del grup per reforçar els canals de comunicació, informació i participació ciutdana en els afers municipals.
Aquesta aposta d'ICb per la informació i la participació es reforça, segons el regidor de Participació Ciutadana i Comunicació, Xavier Grau, amb la creació de la revista informativa "L'Ajuntament Informa" (amb el detalls dels temes tractats als Plens municipals i les Juntes de Govern Local) i la recerca de suport i impuls de Ràdio Cubelles i l'espai web municipal (www.cubelles.org) així com la renovació de l'ajut a Tele Cubelles.
TV3 INFORMA SOBRE EL DESGAVELL URBANÍSTIC A QUEROL

Fa uns dies us informavem del despropòsit urbanístic que es vol realitzar a Querol i que una lectora del nostre DIARI DE CUBELLES ens comunicava demanant suport.
Prem damunt l'enllaç per veure vídeo de TV3 a Telenotícies Migdia sobre el desastre urbanístic que es vol fer a QUEROL (Alt Camp)www.gepec.org/ftp/querol.wmv
UNA LECTORA ENS SOL.LICITA AJUTSALVEM QUEROL!!
Mireu on és volen construir més de mil cases a Querol (Alt Camp)!!CLIKA aqui per llegir el Manifest de Querol i baixar l'imprès de recollida de signatures en suport de la campanya SALVEM QUEROL !!!
LA VANGUARDIA, 21-12-0
Los ecologistas denuncian la construcción de 1.056 viviendas en un pueblo de 40 casas

2.2.05

EL PARTITS POLÍTICS ES PRONUNCIEN SOBRE LA TÈRMICA
RESPOSTES DEL PARTIT POPULAR DE CATALUNYA

Santi Rodríguez, diputat del Partit Popular de Catalunya (PPC), ha estat el primer en respondre el qüestionari del DIARI DE CUBELLES sobre el desmantellament definitiu de la central tèrmica de Cubelles.

1.- És cert que el PPC ha presentat una proposició al Parlament de Catalunya demanant el desmantellament de la Central Tèrmica de Cubelles?
El PPC hem presentat al Parlament de Catalunya una Proposició No de Llei, en la que es demana que en la redacció del nou Pla de l’Energia 2015, que està preparant l’actual Govern de la Generalitat, es tingui en consideració que les circumstàncies actuals entorn la Tèrmica de Cubelles han variat molt respecte de quan es va decidir ubicar-hi aquesta instal·lació, i que en el dia d’avui no és la ubicació més recomenable per a una instal·lació d’aquestes característiques.
En cap cas pretenem adoptar una posicionament al respecte, que ignori les necessitats energètiques de Catalunya, per aquest motiu cal una visió global de les necessitats energètiques de Catalunya, i planificar-les com ja feia el pla de l’energia 2010, que considerava la continuïtat d’una instal·lació energètica (cicle combinat) a Cubelles.
Per això, el que el Govern hagi manifestat que cal replantejar-se la idoneïtat d’algunes instal·lacions energètiques, mitjançant un nou pla de l’energia, obre les portes a plantejar alternatives respecte de la Central Tèrmica de Cubelles. Les alternatives però, cal analitzar-les des de la globalitat del Pla de l’Energia.
2.- Proposarà el PPC al Parlament la desaparició de la zona energètica queacull actualment una Central Tèrmica a Cubelles?
Ho estem fent amb aquesta proposició no de llei, les actuals circumstàncies del entorn d’aquesta instal·lació, en recomana la seva desaparició.
3.- Proposarà el PPC que el proper Pla Energètic de Catalunya contempli el destamntellament total (i sense substitució per noves centrals) de la Central Tèrmica de Cubelles?
Òbviament, quan demanem que es consideri la no idoneïtat de l’emplaçament per a una central tèrmica és extensiu a altres tecnologies
4.- Està d'acord el PPC amb la desaparició de la zona energètica de Cubelles, imposada en les darreries del franquisme i que la democràcia no ha restituït?
Sí, però cal considerar l’interés general, es a dir, cal garantir el subministrament elèctric de Catalunya en els propers anys, per la qual cosa caldran instal·lacions que substitueixin l’energia que es preveia que aportaria la nova central de cicle combinat, ja sigui mitjançant centrals d’aquestes mateixes característiques en altres indrets amb menor impacte ambiental i paissatgístic, ja sigui mitjançant energies renovables. És al Govern de la Generalitat a qui li correspon proposar les alternatives adequades.


EL PARTITS POLÍTICS ES PRONUNCIEN SOBRE LA TÈRMICA
EL DIARI DE CUBELLES PREGUNTA SOBRE EL TANCAMENT DE LA TÈRMICA A TOTS ELS GRUPS PARLAMENTARIS

El DIARI DE CUBELLES ha enviat un breu qüestionari de cinc preguntes a tots els grups amb representació parlamentària (PSC, CiU, ERC, ICV-EUA i PPC) per conèixer el seu posicionament a la proposta de desmantellament total de la central tèrmica de Cubelles de manera definitiva.
Oferirem la resta d'entrevistes a mida que els partits parlamentaris ens facin arribar les seves propostes.
Les preguntes, per a tots els partits iguals, són:
1.- És cert que el PPC ha presentat una proposició al Parlament de Catalunyademanant el desmantellament de la Central Tèrmica de Cubelles?
2.- Proposarà el PPC al Parlament la desaparició de la zona energètica queacull actualment una Central Tèrmica a Cubelles?
3.- Proposarà el PPC que el proper Pla Energètic de Catalunya contempli el destamntellament total (i sense substitució per noves centrals) de la Central Tèrmica de Cubelles?

4.- Està d'acord el PPC amb la desaparició de la zona energètica de Cubelles, imposada en les darreries del franquisme i que la democràcia no ha restituït?

1.2.05

AVUI AL BLOG D'STOPENDESA
http://www.quediario.com/blogs/2543/

- EL GEPEC RECLAMA ENERGIA EÒLICA RESPECTUOSA AMB L'ENTORN NATURAL
- GREUS PROBLEMES DE CONTAMINACIÓ DE L'AIRE DE BARCELONA
- EL DIARI DE CUBELLES SUPERA LES 500 VISITES I LA PÀGINA WEB D'ICb S'ACOSTA A LES 5.000 ENTRADES 01/
LA QUALITAT DE L'AIRE AL GARRAF, SEGONS ECOLOGISTES EN ACCIÓ

S'ha fet un seguiment de 30 estacions automàtiques, de les que 2 corresponen al Garraf (Vilanova i la Geltrú i Cubelles).
- Zona del Llobregat - Garraf
El total d'estacions que ha estat objecte de seguiment ha estat de 8. Cal remarcar el cas problemàtic de les estacions de Cubelles i Gavà (C/Girona -C/Progrés) que no funcionen des de mitjans de l'estiu. Malgrat que ens consta que en el cas de Cubelles s'està fent el seguiment amb unitats mòbils, la web del DMAH no ofereix informació del canvi de seguiment, de les dades obtingudes ni de a qui cal adreçar-se per demanar-la.
Hospitalet de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Martorell es consoliden com a llocs a on calen aplicar mesures urgents per millorar la qualitat de l'aire, i resulta curiós el cas de El Prat de Llobregat que, havent donat un bon nivell de funcionament de les estacions durant l'estiu, així com un nivell de contaminació molt baix, inverteixi aquesta situació a la tardor, amb nivells de superacions d'òxids de nitrogen considerables.
Llegir l'informe complent clikant aquí:
http://www.ecologistesenaccio.org/temes/aire/seguiment/qualitatairebcn.htm
INFORMACIÓ SOBRE LA QUALITAT DE L'AIRE A BARCELONA:
http://www.quediario.com/blogs/2543/
EL DIARI DE CUBELLES SUPERA LES 500 VISITES I LA PÀGINA WEB D'ICb S'ACOSTA A LES 5.000 ENTRADES

El nou espai de comunicació d'ICb, el DIARI DE CUBELLES, ha superat aquesta setmana les 500 visites des de la seva primera aparició a la xarxa (5 de novembre de 2004). mentre que la pàgina web d'ICb (www.cubelles.ca) se situa actualment en 4.769 visites des de la seva posada en marxa el 8 de març de l'any 2003. En només tres mesos, el DIARI DE CUBELLES impulsat pel Voluntariat Electoral i de Suport a ICb ha canalitzat les principals informacions sobre l'activitat política local i ha donat peu a la posada en marxa de la campanya STOPENDESA contra la construcció de quatre noves centrals tèrmiques a Cubelles i a favor de les energies renovables.
Llegir el primer "post" del DIARI DE CUBELLES: http://forumicb.blogspot.com/2004_10_31_forumicb_archive.html
Visitar el nou blog d'STOPENDESA:
http://www.quediario.com/blogs/2543/
Només en la darrera setmana, la pàgina web d'ICb ha rebut un total de 114 visites (amb un promig diari de 16 entrades) mentre que el DIARI DE CUBELLES ha registrat un total de 101 entrades (amb un promig de 14 entrades per dia).





31.1.05

AVUI AL BLOG D'STOPENDESA
http://www.quediario.com/blogs/2543/

-CUBELLES SUPERA EL CENS DE 9.000 HABITANTS
-ZAMORA: NUEVA PLATAFORMA ANTITÉRMICA
-RADIO PACA: LA NOVA RÀDIO FEMENISTA A BARCELONA
-EL CONSELLER MILÀ PARLA SOBRE EL REG SEGARRA-GARRIGUES


ADJUDICATS 17.799,21€ PER REPARAR LA VORERA DE LA NOVA ESCOLA VORA DEL MAR

La Comissió de Govern celebrada l'11/01/2005 va aprovar destinar 17.799,21€ per realitzar les obres necessàries de manteniment de la vorera del carrer Josep Andreu "Charlie Rivel" cantonada carrer Verge del Pilar i millorar d'aquesta manera la zona que delimita el nou espai de l'escola de primària Vora del Mar

30.1.05

"STOPENDESA" ESTRENA BLOG INDEPENDENT A TRAVÉS DEL DIARI "QUÉ!"

La campanya STOPENDESA CUBELLES ha posat en marxa el seu nou espai digital, un blog registrat gràcies als nous sistemes de comunicació del diari QUÈ!, del Grup Recoletos, que s'edita arreu d'Espanya. Aquesta nova fórmula permetrà a STOPENDESA està directament a l'abast dels milers de lectors del diari.
Stopendesa, que promou l'ecologia i utiliza les noves tecnologies com a principal eina de difusió, confia en el vostre suport per poder mantenir obert aquest pols dins l'espai de comunicació nacional.
Visiteu STOPENDESA CUBELLES i anoteu els vostres comentaris a:
http://www.quediario.com/blogs/2543/

LA CAMPANYA "STOPENDESA" SALTA A L'ABAST NACIONAL

La campanya Stopendesa impulsada pel DIARI DE CUBELLES contra la construcció de quatre noves cenrals térmiques a Cubelles ha estat inclosa a les pàgines de Ciberactivisme del GEPEC (Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes del Camp). Des de les pàgines del GEPEC, Stopendesa fa una crida a la implicació de nous voluntaris i proposa adherir-se a la manifestació digital organitzada.
Més informació clikant aquí
EL DOMINICAL CON EPI I BLAS!!

Hoy: Adelante y atrás!
Independiente y dependiente!

INDEPENDIENTE (Real Academia Española)

1. adj. Que no tiene dependencia, que no depende de otro.
2. adj. autónomo.
3. adj. Dicho de una persona: Que sostiene sus derechos u opiniones sin admitir intervención ajena.