14.12.06

Esports
El projecte del complex mixt hoteler-esportiu segueix endavant.

Els grups polítics destaquen les millores en accessibilitat de la piscina i l'ús d'energies renovables presentades pels promotors als regidors de l'Ajuntament de Cubelles.

L’empresa Belsar Sport SL va presentar als grups polítics municipals el projecte bàsic del complex mixt esportiu i hoteler, que l’Ajuntament de Cubelles va adjudicar a aquesta empresa el passat 22 de maig. L’equip d’arquitectes de l’empresa Pujol Arquitectura, ha estat l’encarregat d’elaborar el projecte, seguint les directrius del plec de clàusules i els promotors, i que corregeix bona part de les mancances reclamades per alguns grups en el moment de votar la concessió.

El projecte, per tant, ha passat per diverses etapes. En la primera, quan es va aprovar el plec de clàusules, tots els grups –a excepció d’ICb que sempre s’ha “desvinculat” del projecte-, van donar-hi suport. Després, en l’obertura de pliques, aquest suport unànime es va trencar, tot i que va poder-se tirar endavant gràcies al suport dels regidors d’Entesa per Cubelles, CiU i PSC. Ara el complex mixt esportiu i hoteler entra en la seva fase definitiva, la de l’elaboració del projecte executiu. Per aquest motiu els promotors van convocar als grups polítics amb representació municipal per exposar-los l’estat actual del projecte.

El projecte bàsic, segons la majoria de grups, millora aspectes com l’accessibilitat, l’ús d’energies renovables i aprofitament de les energies naturals i, especialment, les condicions de la piscina. Precisament, un dels punts de desacord entre totes les parts era que la piscina tenia mides olímpiques, la qual cosa la feia poc útil per als ciutadans i ciutadanes de Cubelles. Aquest inconvenient quedaria resolt, segons la proposta presentada, mitjançant una piscina amb un vas d’acer inoxidable que té dues passarel·les mòbils i una fixa, que permeten dividir-la en tres vasos. A més, el tercer d’aquests vasos, el que té la passarel·la fixa, disposa d’un fons movible en alçada que permet regular la fondària de la mateixa. Igualment, el sostre es planteja movible perquè a l’estiu es pugui obrir. Aquesta piscina és idèntica a la que disposa el Club Natació Barcelona a les seves instal·lacions, que ha dissenyat el mateix grup d’arquitectes, i entre les novetats disposarà d’un sostre movible que es podrà obrir a l’estiu i substituirà el clor per l’ozó, que malgrat ser més
car a la llarga és més econòmic perquè implica buidar-la menys cops.

Els grups disposen ara d’un breu temps per fer al·legacions al projecte bàsic i proposar millores que es puguin incloure en l’executiu, que està a punt de redactar-se. Un cop aquest estigui elaborat, i sempre abans del 31 de març, el projecte definitiu haurà de sotmetre’s a la votació del ple que ha de donar el vist-i-plau a l’inici de les obres. La majoria de grups han coincidit a destacar les millores, tot i que durant la presentació algun grup va posar sobre la mesa la integració de l’edifici amb el futur pont que ha de connectar les dues lleres del riu Foix.

Valoracions
Antonio Peregrina (EC-FIC), regidor de Promoció Econòmica es mostra “il·lusionat perquè és una gran inversió i perquè pot situar a Cubelles com a referència important tant per l'hotel de 4 estrelles com per les instal·lacions esportives”. El regidor assegura que el grup al que representa “sempre ha apostat per aquest projecte”. Sobre les millores, Peregrina considera que són lògiques perquè “fins ara sempre s'havia parlat d'un avantprojecte i ara es treballa sobre l'executiu” i perquè en aquest “està treballant un equip d'arquitectes catalans, amb gran experiència en complexos esportius”.

El regidor del grup independent cubellenc considera que “el projecte sí és prioritari perquè dona serveis a la població i cobreix necessitats” i destaca el fet que el consistori no haurà de posar “ni un cèntim”. Sobre la integració de l’edifici i el possible pont que uniria els carrers Lleida i Pompeu Fabra, el titular de Promoció Econòmica considera que “són projectes que no tenen a veure l’un amb l’altre” i va recordar que diversos grupshan plantejat diverses opinions sobre la ubicació d’aquest pont, per la qual cosa caldria desvincular-lo del projecte del complex mixt”.

Joan Albet (CiU) també es va mostrar satisfet per les millores del projecte i va recordar que “sempre n’hem estat avaladors, perquè respon a unes necessitats molt clares”. El regidor de la federació nacionalista va reiterar la necessitat de definir “com volem que sigui aquest poble” i va assegurar que “ja és hora que es prenguin decisions”. Albet destaca la necessitat en l’àmbit esportiu i de desenvolupament econòmic i el fet que en el “conveni amb la concessionària es dóna un preu popular per a accedir a la piscina” i destaca que “les pistes de tennis complementen les instal·lacions esportives que tenim al poble”. Igualment, el regidor convergent qualifica com a “important que es consolidi una zona hotelera en aquella zona”.
En el punt que ha diferit del projecte és en l’enderroc de la Sala Multiusos. “Nosaltres considerem que seria millor que s’integrés”, explica Albet que també va reclamar “una exposició pública perquè tothom el pugui veure i ens el fem una mica nostre i sigui un espai viu i de desenvolupament social del poble”.

Mònica Miquel (ICV) també va passar pels micròfons de Ràdio Cubelles per valorar la presentació del projecte bàsic del complex mixt. La cap de llista de la formació ecosocialista va voler deixar clar que, malgrat les millores evidents, la postura del grup és la mateixa que van deixar palesa en el ple sobre el complex. “Tothom sap que van votar en contra perquè darrera de la obra hi ha una empresa de creació nova que presenta un capital social de només 3.000 €”, manifesta Miquel. Tot i això, la regidora d’ICV va reconèixer que s’ha complert les tres peticions principals que van fer abans de la redacció del projecte bàsic:
" l'aplicació de la llei d'accessibilitat en tots els edificis que es fessin; l’ús de l'energia solar; i el compliment dels metres hotelers establerts en el plec".
La regidora ecosocialista també es va referir al fet que “l’equip redactor d’aquest projecte tant important per Cubelles, no coneixien que per l'entrada de l'hotel hi va el pont de connexió de la Mota i el barri marítim”. Tot i les millores, Miquel veu “justos” els terminis per aprovar la construcció del complex abans de les properes eleccions municipals, perquè “totes les forces polítiques locals, i grups amb representativitat al municipi, haurien de conèixer el projecte abans de presentar-se al ple”.

Un altre dels grups que ha donat sempre suport al projecte, és el PSC. Els seus representants, Miguel Ángel López i Maria Lluïsa Romero, van visitar l’emissora municipal per valorar de forma positiva el projecte bàsic. Romero va anunciar que “farem alguna petita esmena, en quant al pavelló vell”, però va destacar les millores que s’han presentat en l’àmbit de l’aplicació de les energies raonables i l’accessibilitat de les instal·lacions. Miguel Ángel López, ex regidor d’Esports, destaca el disseny modern i funcional de la piscina. “He estat veient la del Club Natació Barcelona, que és idèntica, i em vaig emportar una grata sorpresa perquè és una piscina molt maca i ben plantejada en la qüestió tècnica”, assegura. El regidor socialista va donar a conèixer la proposta de substituir el clor per l’ozó, “una qüestió en la vaig insistir molt”.
Els socialistes consideren important la millora de la construcció d’un pavelló polivalent en contraprestació per la pèrdua de la Sala Multiusos, però van anunciar que tractaran que “els promotors es facin càrrec de les millores per al pavelló vell, especialment per a la coberta”.

Qui manté la seva desvinculació del projecte és Iniciativa per Cubelles (ICb). Pilar González, la seva portaveu, va motivar el seu posicionament en el fet que “perdem un solar de 23.000 m2 a 50 anys i la Sala Multiusos, un espai molt emblemàtic especialment per als joves”. Per als independents, aquest projecte “no ens entusiasma ni ens agrada” i preferirien que es plantegés la construcció pròpia d’una piscina i un espai d’oci i salut, amb centre de
fitness, que “respongui a les necessitats del poble i no d'una empresa”. Malgrat el seu posicionament, ICb no té la intenció de fer oposició del projecte i confia que, si tira endavant, “tant de bo vagi bé”.

Per la seva banda, Xavier Grau (ICb), regidor de Participació Ciutadana, ha respost a les propostes de processos d’informació pública del projecte. Grau, deixant de banda el posicionament del seu grup municipal, considera que "des dels mitjans públics -Ajuntament Informa, Ràdio Cubelles i web municipal- s'ha de fer una proposta àmplia d'informació a la ciutadania, no tant del projecte sinó què fem en un espai d'equipaments públics valorat en prop de 6 milions d'€". El regidor, que no ha volgut valorar el projecte, ha defensat "un espai públic amb el suport de la Generalitat i la Diputació, que sempre han desaconsellat el projecte" i considera que el que s'ha de fer és "una piscina, gimnàs i espai de la salut i l'esport 100% municipal". Malgrat el posicionament personal i del seu grup, com a regidor de Participació Ciutadana està disposat a "generar un debat perquè cada grup polític es pugui pronunciar i que les entitats i la ciutadania coneguin les alternatives, perquè qui ha de vendre el projecte popularment conegut com el dels russos és l'empresa promotora, i l'Ajuntament no ha de publicitar una alternativa privada".

En representació del PPC, Joana Navarrete considera que “el projecte és molt important” i creu que “necessitem una cosa així per créixer, mantenint la nostra identitat”. La regidora popular també ha destacat les millores que presenta el projecte bàsic i assegura que “el que es presenta ara ens agrada”, tot i que no deixaran de “fiscalitzar el projecte perquè es compleixin les bases que tots vam recolzar”. Amb aquestes millores, Joana Navarrete va anunciar que “en aquest moment el nostre recolzament és total, millorant el que es pugui”.

Un altre grup que ha manifestat la seva satisfacció per les millores presentades en el projecte bàsic és ERC.
El seu portaveu, Joan Rodriguez Serra, s’ha mostrat “sorprès” perquè “s’ha treballat l’accessibilitat de les instal·lacions esportives”. Per al representant republicà “la piscina olímpica no responia a aquestes necessitats, però ara s'ha plantejat una instal·lació aquàtica polivalent, compartida per moltes persones, que té regularització de la seva fondària, que té en compte el manteniment...”. En resum, Rodríguez assegura que “ens va agradar molt el concepte del grup d'arquitectes catalans, amb àmplia experiència en equipaments esportius, en quant a la polivalència de les instal·lacions”.
Igualment, el regidor d’ERC va mostrar la seva “preocupació per la sorpresa dels inversors i tècnics sobre el projecte del pont a la desembocadura del riu Foix”. També va manifestar la preocupació per “la manera en què es podrà gaudir del màxim d'hores possibles de la instal·lació i la compatibilitat amb l'activitat privada” i per “la compatibilitat del nou pavelló amb els actuals equipaments municipals”. Finalment també es va sumar a les peticions de donar informació pública del projecte. “Seria una forma objectiva que els ciutadans puguin veure, fer preguntes, aportacions i que no es quedin amb la incògnita de saber com serà un projecte d'aquesta magnitud”, conclou.

Hotel i piscina
El projecte del complex mixt esportiu i hoteler contempla l’adjudicació de l’ús privatiu d’un terreny municipal per fer unes instal·lacions esportives i un hotel de 4 estrelles amb prop de 180 habitacions. L’equipament municipal es troba al carrer Pla de Sant Pere, just al darrera del Poliesportiu Municipal, on actualment hi ha la Sala Multiusos La Mota, espai que seria enderrocat i com a contraprestació es construiria un pavelló polivalent. El plec de clàusules estableix, com a mínim, la construcció d’una piscina coberta, 2 pistes de tennis cobertes, 2 pistes de tennis descobertes, un complex hoteler de 4 estrelles amb 180 habitacions, i un pavelló polivalent que substitueixi la pèrdua de la Sala Multiusos. El projecte va néixer la passada legislatura arran d’una iniciativa privada per fer un Centre d’Alt Rendiment en natació i tennis. La importància del projecte va fer que el procés d’elaboració del plec de clàusules fos llarg i requerís, entre d’altres, d’un Pla de Viabilitat. Aquest document, després d’estudiar el potencial de la proposta, va concloure que “el projecte és innovador i ambiciós”, que existeix la “suficient demanda per cobrir l’oferta” i que representa un “nou element dinamitzador pel municipi”.
El nou equipament mixt (esportiu i hoteler) ocuparà una extensió de 22.900 m2, en uns terrenys municipals cedits a 50 anys i que representaran una inversió de més de 20 milions d’€. A més, s’estableix un cànon anual durant els 50 anys que, al final d’aquest període, suposarien uns ingressos de 2,8 milions d’€, incrementats amb l’acumulat de l’IPC anual.

Ràdio Cubelles/Departament de Comunicació
www.cubelles.com

13.12.06

PER REBRE CADIA LA INFORMACIO SOBRE CUBELLES i ICb, SUBSCRIU-TE GRATIS AL ICb FORUM PER CUBELLES

Subscribir a ICbforumpercubelles
Powered by es.groups.yahoo.com
Penedès.
Fauna de Cubelles també culpa l'Agència Catalana de l'Aigua dels vessaments fecals al riu Foix
L'alcalde espera que l'informe de l'ACA estigui llest a principis de l'any vinent
MÍRIAM DE LAMO.

CubellesL'informe de l'Agència Catalana de l'Aigua que ha de certificar els vessaments d'aigües fecals al riu Foix estarà llest a principis del 2007, segons l'alcalde de Cubelles, Josep Marcillas. El govern municipal va reunir-se amb representants del col·lectiu ecologista Fauna ahir al migdia per fer un seguiment del problema. L'entitat assegura que, cada cop que hi ha pluges, torna a haver-hi abocaments residuals al riu, i també responsabilitza l'ACA dels vessaments.

Fauna de Cubelles sosté que un dels problemes més greus de la desembocadura del Foix és un sobreeixidor situat sota la passera del Foix, que prové de la planta de bombament del clavegueram del municipi; segons els ecologistes, quan plou i la xarxa de clavegueram se satura, les aigües surten del sobreeixidor i s'aboquen al riu. «La setmana passada van caure quatre gotes, i sortien aigües fecals», assegura un dels membres de Fauna de Cubelles, Xavier Pla. Pla assegura que «potser en altres èpoques era normal que passés això, però ara no». En aquest sentit, l'entitat assegura que «el sobreeixidor és competència de l'ACA i, per tant, l'agència és una de les responsables». «Hi ha hagut inoperància de diverses administracions; ara ens trobem amb tot això, i costarà de solucionar», diu Xavier Pla. L'ecologista recorda que la desembocadura del riu «està dins la Xarxa Natura 2000» i, per tant, és un espai mediambiental protegit.

Una canonada exterior que passa pel riu, i que, en fer-se malbé, també pot provocar vessaments és una altre dels problemes a l'espai natural, segons els ecologistes. Així mateix, el col·lectiu critica que al costat de la llera del Foix hi hagi una planta de bombament, que també pot provocar abocaments d'aigües residuals si té qualsevol accident. Segons Pla, a la reunió d'ahir el govern local va mantenir la versió que el mal estat del riu es deu al fent que alguns ciutadans portin menjar als animals que viuen a la zona. «És molt fàcil culpar els altres», assegura. L'entitat ecologista està preparant una moció per presentar a l'Ajuntament en què demana que es regulin els usos de la desembocadura del Foix.
www.vilaweb.cat
Subscribir a ICbforumpercubelles
Powered by es.groups.yahoo.com
Teniem registrades fins a dia 22 de novembre 7635 visites, portem les visites que senyala el comptador + les anteriorment registrades.
Tan aviat puguem resoldrem aquest problema i ús oferirem les dades actualitzades.

Gràcies a tothom per el seguiment
free web counterfree web counter
Penedès.
No al projecte del pont

Fauna de Cubelles rebutja el projecte del pont sobre el riu Foix –aprovat inicialment el mes de setembre de l'any passat–, a l'altura dels carrers Pompeu Fabra i Lleida. Els ecologistes demanen que la nova infraestructura es construeixi «paral·lela a la via», i eviti passar «per la zona humida», segons explica Carles Ríos. En aquest sentit, l'alcalde assegura que el pont es farà «allà on preveu el pla general». «No el podem fer passar per on nosaltres vulguem», assegura Marcillas. L'alcalde recorda que el projecte va rebre el suport de tots els grups municipals en el ple d'aprovació del projecte. Pel que fa a l'informe de l'ACA, Marcillas assegura que «està seguint el procés d'actuacions previstes», i confia que estigui llest com a molt tard a principis del 2007.
www.vilaweb.cat

12.12.06

Avui també et recordo, Amanda
PILAR Rahola

He consultat internet. Ahir els carrers de Santiago no estaven mullats, com aquell llunyà dia que Víctor Jara ens va cantar, per dir-li al món que a Xile es matava. Amanda passejava per aquells carrers sense cap altre rumb que el del seu home, que no arribava, i la sinistra ombra de la dictadura planava sobre ella i sobre el cantant que la cantava, el cantant que també va ser assassinat. Ha mort el dictador Pinochet, tranquil, al llit, on moren els justos o els assassins impunes. I els milers de morts i torturats que van poblar el seu temps, el seu llarg país i la seva biografia, no han tingut qui els atorgués un acte de justícia. Set vegades va perdre la immunitat parlamentària i set més, com un número maleït, la va tornar a guanyar, per a vergonya del seu poble i de la història. Diuen les cròniques que milers de xilens l'estan plorant. També diuen que la majoria de xilens no volen honors d'Estat, i que, si ploren, és perquè ha mort sense ser declarat culpable. En aquest cas, com en tants casos de tirans messiànics i malvats, el país té l'ànima dividida, entre l'aplaudiment dels que van ser feliços amb la tirania, i la ràbia dels que la van patir durament. Quan la justícia no compleix amb el que és just, la història no sobreviu a la confusió.
Molts de nosaltres, i parlo de la meva generació i adjacents, vam créixer amb el mite de Xile. Cantàvem Víctor Jara quan ell ja no tenia ni braços per tocar la guitarra ni llengua per cantar. Com tants, va estar tancat a l'Estadi Nacional de Santiago i, com tants, va ser assassinat a les clavegueres del règim, sense cap altra culpa que anhelar un món millor. Diuen els que el van sobreviure que va mantenir la dignitat durant els dies de llarga tortura, i que només parlava de la seva dona i les seves filles, el seu últim record. Quan vaig visitar Isla Negra, el refugi de Neruda, vaig recordar els versos del poeta que cantava Jara: "Yo no quiero la Patria dividida / ni por siete cuchillos desangrada, / quiero la luz de Chile enarbolada / sobre la nueva casa construida". Ha mort l'assassí sense cap condemna. Les seves víctimes encara criden el seu dolor des de les tombes anònimes.
www.elperiodico.cat

11.12.06

I ara volen treure'ns els ponts
Passa-ho!
Iu Forn

José Montilla ha d'aturar im-me-dia-ta-ment els peus a Esquerra. Ja n'hi prou de provocacions i d'intents de vulnerar la llei. Hi ha coses sagrades i és inadmissible que algú pretengui canviar-les. Efectivament, com haurà endevinat, m'estic referint a la proposta de Josep Huguet, Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, de traslladar totes les festes intrasetmanals al dilluns. L'objectiu és acabar amb ponts tipus viaducte com aquest.

Catalans, ¿assistireu impassibles a aquest atac frontal contra les nostres essències? Oi que no? Sometent!!!!

Però, a veure, què pretén el tal Huguet? Acabar amb figures tan tradicionals com la del caçaponts? És això el que vol? El caçaponts, aquest
company (o companya) de feina que ja fa cinc anys, el dia que tocava demanar les festes va dir:

-Oi que ningú vol fer festa el 4 i el 5 de desembre? Jo em demano aquests dos dies del 2006.

I just haver-ho dit va ser quan vostè va mirar-se'l amb cara de...

-Per què en Puigdomènech es deu demanar precisament aquests dies tan estranys? Deu tenir un casament...

Doncs no. En Puigdomènech, home previsor, va veure que només demanant-se dos dies de festa, en feia 9 de seguits. Ooolé, Puigdomènech. I el tal Huguet vol acabar amb aquesta mostra de talent. Dimissió, home, dimissió.

Bé, i des del punt de vista econò
mic, no cal que li digui res que vostè no sàpiga. Per a les botigues, aquest pont són els dies més potents de l'any en vendes. Les agències de viatges venen el que volen. Els restaurants de fora de l'àrea metropolitana de BCN no donen l'abast. I aquest any no gaire, però pel pont de la Puríssima, les pistes d'esquí facturen un 30% de la temporada.
I aquest individu, el tal Huguet, vol treure'ns el pont. Prou de contradiccions al si del tripartit, prou de polítiques de gesticulació fàcil d'ERC i prou de tot, home, ja (i dona, ja).
http://www.avui.cat/