27.5.06

Carod sap com aconseguir el no
Passa-ho!
Iu Forn
Reunió entre Carod i Puigcercós a la seu d'Esquerra. -Joan, hem de canviar d'estratègia.
-Ho veig difícil,
Josep-Lluís.
-Sempre posant-me bastons a les rodes.
-No, no aquest cop no és per demostrar-te qui mana aquí. És que no podem canviar una cosa que no tenim.
-Mira què t'he portat...
-Cof, cof...
(Puigcercós tus.)
Que és això tan empolsegat?
-Arguments demagògics. He anat a les golfes a buscar els arguments demagògics que vam guardar quan vam signar el Tinell.
-Ui, mira-te'ls... "som un partit independentista", "l'espoli fiscal dels espanyols"...
-...i Mas és un traïdor a Catalunya.
-Feia tant de temps que no usàvem aquestes expressions tan boniques. Ja veuràs l'alegria de l'Huguet quan sàpiga que tornem a les arrels.
-Bé, Joan, i també hauríem de parlar del partit.
-Parlant del partit. Precisament et porto aquest sobre de part d'en Carretero.
-És ple d'àntrax.
-Sí, però de la millor qualitat. I t'adjunta un joc de ganivets amb la següent nota: "Comença a clavar-te'ls tu mateix a l'esquena que a mi em fa mandra baixar de Puigcerdà fins i tot per això".
-Té, 30 euros i que se'n vagi al Dragon Khan. I no cal que torni. Mentrestant, parlem de com fer que guanyi el no.
-Ah, però realment volem que guanyi el no?
-Usarem el mètode "Finlàndia a Eurovisió". Ens disfressarem de monstres i arrasarem. La gent vol autèntics freakies, com nosaltres, i no imitacions com les Ketchup-chialistes, les Ket-Chuan Saura o el Ketchup-PP.
-Molt ben vist, Josep-Lluís. Ara mateix li dic al Vendrell que enviï cartes a les botigues de disfresses de monstres. Això està guanyat! Visca Esquerra Republicana unida... o no.
www.avui.cat
Carod assegura que ERC "està unida" i descarta sentir-se qüestionat pels dirigents territorials.

El president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat que Esquerra "està unida" i ha afirmat que no se sent qüestionat pels dirigents territorials arran de la seva posició en el debat de l'Estatut. Sobre la trobada que van mantenir uns 60 dirigents territorials d’ERC amb Joan Puigcercós -on Carod no va assistir-hi-, el president d’ERC ha manifestat que “no hi havia cap voluntat de qüestionar l'actual direcció del partit”. Segons diversos dirigents que van assistir a la trobada, les posicions crítiques cap a Carod van abundar però Puigcercós va deixar clar que no està d'acord que es plantegi la possibilitat d'avançar el congrés d’ERC i encara menys davant la imminència de dues campanyes -referèndum i eleccions catalanes-. Puigcercós, a més, va expressar la seva voluntat de donar suport a Carod com a candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat.
www.eldebat.com

Puigcercós reuneix els dirigents d'ERC per tallar intents de revolta contra Carod.

Amb la finalitat d'advertir els seus que el que ara toca és fer pinya, el secretari general d'Esquerra, Joan Puigcercós, va reunir dijous a la nit uns 60 dirigents territorials d'ERC a Sant Joan Despí, per tal de neutralitzar qualsevol intent de qüestionar el lideratge de Carod. A aquesta reunió hi van assistir els principals dirigents afins a Puigcercós: el vicesecretari d'acció interna, Josep Vall, convocant de manera formal de l'acte; la secretària d'organització, Pilar Albiol, i l'adjunt al secretari general i exconseller Xavier Vendrell. La consigna als dirigents territorials, en molts casos convocats gairebé d'urgència, va ser clara. No és moment d'oferir una imatge de divisió. La reunió va ser fruit d'un acord entre Puigcercós i el president d'Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira, per calmar la convivència entre els dos sectors que encapçalen i evitar que persones amb més o menys ascendència en la militància, com ara l'exconseller Carretero, es converteixin en una tercera via o pol d'atracció, que podria dividir la militància L'acord inclou la voluntat de tancar les grans línies de la confecció de les llistes autonòmiques abans del referèndum del 18 de juny. No amb tota concreció, però sí en aquells punts susceptibles d'encendre els ànims. Fonts del partit van descriure aquesta trobada com una reunió informativa sense voluntat de reprimir cap discrepant, però una absència destacada posa en dubte aquest visió. Perquè si bé van ser molts els cridats a la cita, no tots hi van assistir. L'exconseller de Governació Joan Carretero, que hi va ser convocat, no hi va voler anar, en un gest de rebel.lia que un dirigent republicà va jutjar "propi del seu caràcter". Malgrat que després de la seva destitució com a conseller Carretero va tornar a la seva feina com a metge a Puigcerdà, la seva figura plana sobre els sectors més crítics amb l'actuació de la direcció d'ERC en relació amb l'Estatut.
www.eldebat.com
Sanchís continua la 'depuració' de l'Avui i destitueix Albert Sáez com a director adjunt.

El director del diari Avui, Vicent Sanchís, ha destituït Albert Sáez com a director adjunt del rotatiu, en un nou gir cap a una política editorial més afí a la línia imposada pels dos nous propietaris majoritaris, José Manuel Lara, president de Planeta, i Javier Godó, editor de La Vanguardia.El desplaçament de Sáez, que malgrat tot continuarà firmant les seves columnes, segueix a la destitució de Pere Tió com a cap d’Opinió de l’Avui, efectuada la setmana passada. Aquesta decisió ja va marcar l’inici dels canvis per imprimir al diari catalanista “un to més moderat i menys cridaner”, segons ha declarat a El Debat un directiu de la Corporació Catalana de Comunicació, editora del rotatiu. Albert Sáez ha mantingut un llarg pols amb Sanchís per intentar evitar una decisió que ja estava presa des de feia setmanes, si no mesos, i que tothom coneixia menys l’interessat. Sáez va negar fa pocs dies a El Debat, d’una manera rotunda i poc realista, que poguessin afectar-lo els canvis a la direcció de l’Avui.

www.eldebat.com
CARTA OBERTA A LES DONES DE L’INSTITUT CATALÀ DE LES DONES

La política de les dones és la política

Aquests tres darrers anys, l'equip directiu de l'ICD ha tingut una característica que l’ha fet únic i, potser, difícilment reemplaçable: ser dones independents que han partit de l’experiència i el saber adquirit durant anys de treball en el moviment feminista. Feministes que saben de la pluralitat dels feminismes. Feministes no només de programa polític, sinó dones que han passat el feminisme pel propi cos, que han intentat posar en pràctica a les institucions de la Generalitat els debats generats des dels grups de dones durant anys. Imaginem que aquests tres anys de treball no han estat exempts de dificultats, que la maquinària de les institucions ha frustrat alguns projectes, que ha estat difícil traslladar la política de les dones a unes institucions sovint marcades per un funcionament farragós, jeràrquic, masclista... i sabem que els grups de dones sempre exigim més i més i més... Més enllà d’adscripcions polítiques, nosaltres, dones de diferents associacions, partits o ideologies, dones feministes, volem expressar el reconeixement a la important tasca realitzada per l'equip directiu de l'ICD i per totes les treballadores. Desitgem que les seves successores puguin reprendre amb qualitat i amb calidesa la seva tasca, i els demanem que el treball iniciat per aquest equip tingui continuïtat.
Si voleu afegir la vostra signatura a aquesta carta, feu-la arribar a la secretaria de Ca la Dona (caladona@caladona.org, tel. 934127161, fax 934123996).

Són moltes les dones i grups que sabem volen fer aquest gest. La setmana entrant farem arribar a la premsa la carta oberta.

Comi Ca la Dona

26.5.06

14 MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES DE BARCELONA

Benvolgudes i benvolguts
Ens complau comunicar-vos que ja tornem a tenir la Mostra preparada.
Aquest any serà a la Filmoteca durant els dies 9 al 18 de juny.
La inauguració serà el dia 8, a les 22 h a la Plaça de la Virreina.
Podeu ampliar informació consultant la pàgina web.
http://mostra.dracmagic.com/
Us hi esperem

Drac Màgic Sant Pere Mitjà, 6608003 BarcelonaTel.: 93.216.00.04
Fax: 93.215.35.19

Drac Màgic
Cal canviar la data
Àfrica
Alfred Bosch
Ahir va ser el teu dia internacional, vella dama, perquè així ho va decidir un comitè de la UNESCO. Com que fa dècades que es va fundar l'Organització de la Unitat Africana (admetem-ho, poc unida i gens organitzada), i com que no se't pot anar recordant cada dia, ja si més no un cop a l'any celebrem la teva realitat. I escolta, Déu n'hi do: s'han fet alguns discursos memorables i un parell de còctels ben lluïts. Llàstima que els teus fills, els propis africans, no hagin pogut acudir als refrigeris, ells que haurien aplaudit amb entusiasme. És molt convenient aquesta santjordització de l'univers, que ens fa triar un dia per al llibre, un altre dia per al país de torn, un altre per a la dona treballadora i un altre per a tot un continent. Si qualsevol bona causa la reduïm a un dia concret, resulta més fàcil de pair, avui que ni tan sols hem d'assistir a oficis litúrgics. I tu, Àfrica, tampoc ets tan difícil de condensar: al capdavall, no ets gaire més que la mare de la humanitat, amb algun mil·lenni d'història, 800 milions d'ànimes que no puntuen, una cinquantena d'Estats que tampoc, i dues mil parles sense normalització lingüística. Amb un dia anem sobrats de temps. Però mira, jo tinc una proposta, vejam què et sembla. Que traslladin el teu dia a l'hivern, coincidint amb el Ral·li Dakar, que és quan surts més a la tele, perquè és quan tots els indocumentats d'Europa se t'acosten per trepitjar-te la pell i improvisar tesis doctorals sobre tu en una setmana. Oi que hi sortiries guanyant? Res, dona, per molts anys.

www.avui.cat
VINE A LA GRAN TROBADA DE DONES DE CATALUNYA: 2, 3 i 4 DE JUNY!!!

Les Dones Sabem Fer i Fem saber.
A la Trobada "Les Dones Sabem Fer i Fem saber" es farà palesa la força i la capacitat transformadora que tenen les relacions entre les dones i les nostres pràctiques polítiques. Mostrarem la nostra història i el nostre compromís amb la no violència i la sostenibilitat de la vida.Volem fer ben visible el camí que hem recorregut i desitgem construir, entre totes, noves pràctiques i elaborar noves idees per repensar i transformar el món.

La Trobada de Dones es farà al campus Mundet (Llars Mundet) Passeig de la Vall d'Hebron, 171 Barcelona

Xarxa Feminista
El govern es queda a l'estacada sense aprovar la majoria de lleis.

Només 4 projectes de 23 tenen total garantia de prosperar propostes .El pas d'ERC a l'oposició deixa en suspens la llei de la Corporació, l'ordenació territorial, la d'habitatge, la reforma de l'ICS i la del Codi Civil
Lluís Bou
El nou govern català, format ara només pel PSC i ICV, ha entrat en una situació dificilíssima al Parlament. Els contactes que aquesta setmana han mantingut el conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, i el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, amb CiU i ERC, revelen que l'executiu s'ha quedat a l'estacada i no podrà aprovar la immensa majoria de lleis que tenia previstes. El pas dels republicans a l'oposició, que per al PSC era imprescindible per aclarir el posicionament del govern a favor de l'Estatut, ha deixat l'executiu a la intempèrie al Parlament. Els comptes són prou explícits: a hores d'ara només 4 dels 23 projectes de llei presentats en el seu moment pel tripartit tenen total garantia de prosperar.
Es tracta de la llei de prestacions econòmiques d'assistència social, la de serveis socials, i la de la conciliació de la vida laboral i personal dels funcionaris, a més de la modificació de la llei de caixes. Les tres primeres comptaran amb l'aval d'ERC perquè són propostes provinents de les antigues conselleries de Benestar i Família, i de Governació, quan estaven regides pels republicans. I la relativa a les caixes ha estat consensuada pel conseller d'Economia, Antoni Castells, amb CiU i el PP, i podria ser aprovada finalment per unanimitat.
Però a partir d'aquí tot són dubtes, quan no una simple espera perquè s'acabi la legislatura i veure si la següent obre noves perspectives. Després de les converses que han mantingut Saura i Iceta amb Felip Puig (CiU) i Joan Ridao (ERC) s'ha fet evident que no hi haurà possibilitat de tirar endavant l'emblemàtica llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, ni tampoc les lleis audiovisuals, que havien d'instaurar una nova regulació del sector. El mateix succeirà sobre l'ordenació territorial, i no cal dir sobre l'encara inexistent llei electoral catalana, que era una de les prioritats personals del president de la Generalitat, Pasqual Maragall.
Tant CiU com ERC argumenten que en l'estat actual de la legislatura, i amb un executiu que creuen provisional, no es poden adoptar decisions estratègiques sinó únicament de gestió. Una opinió amb la qual coincideix el PP.
Perilla en aquest sentit la llei d'habitatge, així com també la del memorial democràtic, aquesta darrere un projecte abanderat per la conselleria de Relacions Institucionals. I també està en qüestió l'aprovació de la llei de seguretat industrial, la reforma de l'Institut Català de la Salut, així com la llei del Codi Civil de Catalunya sobre les persones jurídiques. Per raons oposades tampoc tirarà endavant la llei de creació de l'oficina antifrau, que era el projecte emblemàtic d'ERC. En aquest cas és perquè tots els altres grups parlamentaris hi veuen problemes o no ho consideren prioritari, i s'ha dissolt tot compromís per fer-la tirar endavant entre els exsocis del tripartit.
En algunes lleis de no tanta importància política hi ha a hores d'ara dubtes, i no se sap ben bé si podran prosperar, ja que sens dubte dependrà de les esmenes que accepti introduir la minoria governamental. Aquest és el cas de la creació del Centre d'Estudis d'Opinió, que ha d'incloure la regulació del seu funcionament. I també propostes com la llei de mesures de medi ambient, o el projecte d'assignacions temporals i pensions als alts càrrecs d'adscripció parlamentària. Igual com la regulació del servei públic de trucades d'urgència.
En aquest context de gran complexitat política, Maragall haurà de comparèixer dimecres vinent al Parlament, per informar en comissió sobre la darrera remodelació del govern. Això comportarà un debat parlamentari sobre la ruptura del tripartit, i sobre si el nou executiu PSC-ICV és interí o no.
www.avui.cat
La regidora de Governació es reuneix amb les associacions veïnals .

La Policia Local signa un conveni per a la utilització del Servei d'Informació Policial, que agilitzarà la coordinació amb altres cossos,
La regidoria de Governació es reuneix amb els representants veïnals després de l’alarma social produïda pels casos de robatoris que s’han patit en varies urbanitzacions de Catalunya, entre elles Sitges. Tot i que a Cubelles no s’han produït episodis d'aquests tipus, sí s’ha detectat casos de robatoris corrents en domicilis de la Mota de Sant Pere que han coincidit amb la corrent mediàtica de les darreres setmanes.
A la reunió hi va assistir el cap de la policia local, Joan Liñan, representants de la Guàrdia Civil i el regidor Xavier Grau. La trobada va servir per recollir les inquietuds dels veïns i veïnes i aconsellar-los al respecte. Xavier Grau, regidor de Governació, explica que "els representants de la Guàrdia Civil van explicar el perfil i tipologia dels robatoris a la nostra població, que no té res a veure amb això que està passant a Catalunya".
Al mateix temps es va anunciar el reforç de més dotacions de la Guàrdia Civil que ha decretat el Ministeri de l’Interior i que també es farà palesa al municipi. Una de les inquietuds dels veïns es ampliar la presència policial. "A la nostra demarcació hi ha una previsió d'ampliació de 25 guàrdies civils més", explica Grau, qui afegeix que aquests "cal sumar els recursos existents de Mossos d'Esquadra i Policia Local".
Paral·lelament, la regidoria de Governació continua endavant amb el Pla de Qualitat i Millorà de la Policia Local. A aquestes alçades del pla ja s’estan coneixent les primers conclusions, que han de permetre fer una auditoria de la seguretat ciutadana al municipi i realitzar les millores que es creguin oportunes. Així mateix l’Ajuntament de Cubelles ha signat un conveni amb la Direcció de Seguretat Ciutadana sobre les connexions al Sistema d’Informació Policial (SIP). Aquest és un sistema que unifica les bases de dades de tots els cossos policials, ja sigui municipals, autonòmics, estatals o internacionals, que han de millorar substancialment la identificació de persones i vehicles. Per al regidor, aquests recurs permetrà que davant "qualsevol identificació al municipi, els agents podran accedir a la informació sobre el vehicle o ciutadà". A més, les actuacions fetes a Cubelles també es registraran, de tal manera que "la resta de cossos tinguin accés a les actuacions que es porten a terme a Cubelles".
El telèfon de la Policia Local es el 93 895 01 32, i en qualsevol moment se'ls ha de posar en alerta si s’observa un cotxe una persona sospitosa. Ràdio Cubelles / Departament de Comunicació Dijous, 25-05-2006
www.cubelles.com

25.5.06

El ple de Cubelles adjudica el projecte de complex esportiu amb els vots en contra d’ERC i ICV.

El quadripartit torna a dividir-se, ja que només PSC i Entesa ho aproven.MÍRIAM DE LAMO.

Cubelles.El ple de l’Ajuntament de Cubelles va aprovar l’adjudicació del projecte del complex a l’empresa Belsar Sport en una sessió extraordinària, dimarts al vespre. La divisió a l’equip de govern sobre el projecte més important que s’ha impulsat aquest mandat va tornar a quedar palesa un cop més: només el PSC i l’Entesa van aprovar la proposta, junt amb CiU –a l’oposició–; ERC va votar-hi en contra, junt amb ICV, i Iniciativa per Cubelles va abstenir-se en marxar durant la votació.
Els mateixos grups que van votar a favor del projecte en la mesa de con trac tació convocada la setmana passada van donar suport a l’adjudicació en el ple de dimarts. Entesa per Cubelles, PSC –tots dos al govern– i CiU van aprovar que Belsar Sport, l’única empresa que s’ha presentat al concurs, executi el projecte del complex hoteler i esportiu de la Mota de Sant Pere. ERC–també al govern– i ICV van oposar-s’hi. Iniciativa per Cubelles va marxar del ple en el moment de la votació, el que es considera una abstenció, i la regidora del PP, Juani Navarrete, no va assistir-hi.
Iniciativa per Cubelles defensa la necessitat d’impulsar altres projectes «prioritaris» per al municipi, i el regidor d’ERC, Joan Rodríguez Serra, també es mostra especialment crític amb l’empresa tenint en compte els informes desfavorables de què ha disposat l’Ajuntament. El PSC ha canviat d’actitud, i si bé en la penúltima mesa de contractació va mostrar-s’hi en contra, en la darrera convocatòria i en el ple de dimarts va donar la seva confiança a l’empresa adjudicatària.
Iniciativa per Catalunya Verds, a l’oposició, veu Belsar Sport com a «insolvent», i manté que el projecte no beneficiarà la població.
L’alcalde (Entesa per Cubelles), Josep Marcillas, assegura que l’oposició al complex hoteler i esportiu de la Mota de Sant Pere «persegueix finalitats polítiques. Per tant, això perjudica la població», i continua defensant que «el projecte és bo». Belsar Sport disposa ara de vuit mesos més per elaborar el projecte executiu i aconseguir l’adjudicació definitiva del projecte, que haurà de tornar a passar pel ple municipal, l’any vinent.

NOTÍCIES RELACIONADES.

Una «realitat» el 2008.
L’alcalde de Cubelles preveu que el complex esportiu i hoteler comenci a funcionar en el termini de dos anys. Per aconseguir-ho, Belsar Sport haurà de fer una inversió superior als 20 milions d’euros que permetran construir un hotel de quatre estrelles i 180 habitacions, una piscina coberta, quatre pistes de tennis i un pavelló, entre altres instal·lacions. L’Ajuntament cedirà a l’empresa els terrenys actualment ocupats per la sala multiusos de la Mota de Sant Pere –que s’enderrocarà– durant un període de 50 anys. Belsar Sport haurà de decidir els pròxims mesos si comença les obres per a la construcció de la piscina coberta, o si bé la zona hotelera i esportiva comencen a executar-se alhora, dues possibilitats que encara s’estan estudiant, segons explica Josep Marcillas.
www.vilaweb.cat
El 2 de juny comencen les visites guiades al Castell de Cubelles.
Les visites comptaran amb les explicacions de la historiadora Raquel Lacuesta i l'arqueòleg Albert López.
La regidoria de Promoció Econòmica, conjuntament amb el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, ha organitzat quatre 4 visites guiades al Castell dels Marquesos d’Alfarràs. Les explicacions aniran a càrrec de la historiadora Raquel Lacuesta Contreras i del arqueòleg Albert López Mullor.
Les visites, restringides a un màxim de 15 persones, es portaran a terme els dies 2 de juny i el 15 i 16 de setembre. El divendres 2 de juny, les visites seran al matí (12 h.) i a la tarda (16,30 h.), mentre que les visites del divendres 15 i dissabte 16 de setembre seran a les 12 h.
Per a inscriure's, trucar al telèfon 93 895 25 00 o via e-mail: turisme@cubelles.org. Ràdio Cubelles Dijous, 25-05-2006
www.cubelles.com
A partir del 25 de maig es pot consultar el cens electorals per a la votació al proper referèndum per l'Estatut.
El termini de consultes, que es poden fer a l'OPIC o a través de la web municipal, finalitzarà el proper 1 de juny.
Des del 25 de maig fins l'1 de juny es poden consultar a l'Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC) les dades dels cens electoral. Per poder exercir el dret a vot en el proper referèndum de l'Estatut, convocat pel proper 18 de juny, és imprescindible estar dins d'aquest cens.
Aquestes dades es poden consultar a l'OPIC, situada a la plaça de la Vila, 1. L'horari d'atenció al públic és de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores, i els dissabtes de 10 a 13h.
Com a novetat, el Departament Informàtic de l'Ajuntament de Cubelles i l'OPIC han habilitat una web perquè les persones interessades puguin consultar les seves dades de forma virtual. Per accedir a les dades és imprescindible introduir el número del DNI i la lletra de cada ciutadà.
El portal estarà disponible al llarg del matí del dia 25 de maig i s'hi podrà accedir fent clic aquí.
www.cubelles.com

24.5.06

Con bultos
ROSA MONTERO
EL PAÍS - Última - 23-05-2006

Abre bien los ojos y las verás: están por todas partes, aunque su modestia hace que se fundan con el entorno y pasen inadvertidas. Me refiero a las mujeres con bultos. Suelen tener una edad indefinida, por lo general más bien madura, pongamos entre los cuarenta y los sesenta. Por supuesto, no saben conducir y no tienen coche, de ahí lo de los bultos que siempre acarrean de un lugar a otro: baratas mochilas deportivas, bolsas de plástico. Suelen vivir en el extrarradio de las ciudades y trabajar muy lejos de su hogar (como asistentas, o cuidadoras de ancianos, o auxiliares de clínica en los hospitales), de manera que transportan sus bultos de acá para allá en largos trayectos combinados de metro y autobús. Otras no trabajan, es decir, no poseen un empleo ni reciben sueldo, pero se desloman igual, atravesando el mundo para cuidar a los nietos mientras la hija se marcha a la oficina, o para dar de comer a los padres viejos y limpiarles la casa. Y siempre van con las manos llenas de bolsas, porque llevan y traen ropa para lavar, y hacen la compra en un hiper lejano porque es más barato, y transportan cosas, y hacen recados.
Deben de ser bastante pesados esos bultos, o al menos engorrosos de llevar durante largos trayectos, pero estas mujeres son briosas y resueltas, y si no son fuertes al menos son estoicas, capaces de aguantar lo que les echen. Es más, caminan siempre apresuradas por la calle, porque tienen demasiadas cosas que hacer y no pueden perder el tiempo lamentándose. Años de costumbre han hecho que acarreen sus bultos como si formaran parte de sus brazos. Suelen ser señoras pequeñas, algo rollizas, a veces emigrantes, mujeres vitalistas y animadas, mujeres extremadamente generosas, abnegadas cuidadoras de todo el mundo. El otro día vi a una en un hipermercado junto con su hijo. Ella cargaba un par de bolsas en cada mano, y a su lado el gamberrillo del muchacho, de unos diecisiete espigados años, iba sin nada. Nadie las tiene en cuenta, pero son un poderoso motor social y de ellas dependen innumerables familias. Abre bien los ojos y míralas: siempre tan afanosas y tan silenciosamente entregadas a hacer lo que deben. Admirables y heroicas mujeres con bultos.
www.elpaisdigital.es
Sixte Moral serà el nou secretari de Política Lingüística de la Generalitat.
El Govern de Catalunya acorda la remodelació de quatre departaments
Per VD 23/05/2006 23:22:04
El socialista vilanoví Sixte Moral serà el nou secretari de Política Lingüística de la Generalitat, segons ha aprovat avui el consell executiu de la Generalitat. L'ex alcalde de Vilanova i la Geltrú torna a la política en actiu arran de la remodelació del govern de Maragall i l'expulsió d'ERC del tripartit català.
Sixte Moral i Reixach substituirà Miquel Pueyo al capdavant de la secretaria de Política Lingüística. Moral ha estat alcalde de Vilanova i laGeltrú entre el 1999 i l'estiu del 2005, quan va dimitir per deixar pas a l'alcaldia de la ciutat a Joan Ignasi Elena, que serà el nou candidat socialista a les eleccions municipals, segons totes les previsions.Moral va néixer a Vilanova i la Geltrú l’any 1951 i va ser regidor de Cultura a la seva ciutat entre 1983 i 1987, i de Serveis d’Atenció Comunitària (1987-1991), a part de portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Vilanova (1991-1999). Sixte Moral també ha exercit el càrrec de conseller de Cultura i Patrimoni del Consell Comarcal del Garraf des de la seva constitució fins al 2005 i també ha estatvicepresident d’aquest ens supramunicipal (1999-2005) i president de la Mancomunitat del Penedès – Garraf (2003 – 2005). Actualment, Sixte Moral treballa com a mestre a l'escola Llebetx de Vilanova.El Consell Executiu ha aprovat avui quatre decrets en base als quals es portarà a terme la reestructuració dels departaments de la Presidència, Economia i Finances, Educació i Universitats i Treball i Indústria.Al departament de Presidència, on treballarà a partir d'ara Sixte Moral, s’han assignat, a banda de les ja previstes en la normativa vigent, les competències relatives a les tecnologies de la informació, a la societat de la informació i a les telecomunicacions, que fins ara corresponien al Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació. A més, d’ara endavant el Govern es relacionarà amb la Comissió Jurídica Assessora mitjançant el Departament de la Presidència, en substitució del Departament de Governació i Administracions Públiques.D’altra banda, se suprimeixen la Secretaria General del Conseller Primer –les atribucions de la qual passen a la Secretaria General de la Presidència-, la Secretaria de Coordinació Interdepartamental, la Direcció General de Mitjans i Serveis de Difusió Audiovisuals de la Secretaria de Comunicació, la Direcció de Polítiques Sectorials i l’Oficina Tècnica de la Secretaria del Govern.

www.vilanovadigital.com
Educació i Joventut
La regidoria de Joventut reedita l'intercanvi amb Markina-Xemein .La sortida és gratuïta però cal inscriure's a l'Espai Jove del Centre Social.
La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Cubelles, en col·laboració amb l’Ajuntament de Markina-Xemein (País Basc), està organitzant un intercanvi entre els joves d’ambdues localitats per al proper mes de juliol.
Els joves de Cubelles visitaran i participaran en les festes populars de Markina els propers 14, 15 i 16 de juliol, i s’espera que els markinesos puguin tornar la visita durant la Festa Major de Cubelles. Tant el desplaçament, en autocar, com l’allotjament a Markina seran gratuïts pels joves cubellencs que hi participin.
Si desitgeu apuntar-vos o rebre més informació adreceu-vos a l’Espai Jove del Centre Social, de dilluns a divendres de 6 a 9 del vespre. Departament de Comunicació Dimecres, 24-05-2006
www.cubelles.com
El ple extraordinari ratifica el vist-i-plau al complex mixt Esportiu i Hoteler.
L'empresa adjudicatària dispòsa de vuit mesos per desenvolupar el projecte en base al plec de clàusules aprovat per la majoria de grups el juny de 2005

La concessió per a la construcció del complex mixt hoteler-esportiu entra en la seva recta final, després que el ple extraordinari celebrat dimarts 22 de maig aprovés l’adjudicació d’aquest concurs a l’empresa Belsar Sport S.L. per un import de més de 21 milions d'€. L'aprovació va comptar amb els vots favorables d’Entesa, PSC i CiU i en contra d’ERC i ICV, mentre que Iniciativa per Cubelles (ICb) es va mantenir fidel a la seva postura i, assistint al ple, van manifestar el seu desacord amb el projecte absentant-se del ple en el moment de la votació. La regidora del PPC, Juana Navarrete, va excusar la seva assistència a la sessió per motius personals.
Tots els grups polítics van poder expressar el seu posicionament, en ordre de vots obtinguts a les darreres eleccions. El primer en obrir el debat va ser Joan Rodríguez (ERC), qui va recordar el projecte va néixer com un Centre d’Alte Rendiment i va denunciar “irregularitats en el procés”. Rodríguez va defensar “la retirada del projecte perquè no està gens clar”. “Aquest projecte ha de dir més coses”, va assegurar el líder republicà. Per la seva banda, Pilar Gonzàlez (ICb) ratificava la posició del seu grup de mantenir-se al marge, com han fet des del primer moment. Malgrat tot, la regidora independent va enumerar els motius que, en cas de votar, el decantarien cap al no al projecte. Per a ICbla configuració del projecte sembla que respongui més a les necessitats dels promotors que dels ciutadans i no sembla que com porti una planificació coherent a mig o llarg termini”. L’actual regidora d’Educació i Joventut va defensar la utilitat de la Sala Multiusos i va recordar que “un projecte d’aquest tipus, si no s’explica bé, fàcilment aixeca sospites”.
En la banda del sí es va alinear el PSC. La seva cap de llista, Maria Lluïsa Romero, va apel·lar a la “coherència”. Romero considera que en el projecte inicial “nosaltres érem els primers que no volíem sentir-ne a parlar”. El PSC va mostrar la seva voluntat de ser “coherents” i només van deixar el tema sobre la mesa “perquè aquesta empresa presentava incidències, que crèiem importants, i que en el termini de 30 dies que se’ls hi va concedir han donat tota la documentació requerida”. Els socialistes pensen “que amb vuit mesos per endavant, després d’haver treballat el projecte, cal que ho aprovem donant compliment als plecs aprovats”. Malgrat tot va avisar que el seu grup serà inflexible si el projecte definitiu “no compleix el plec de clàusules”.
Mònica Miquel (ICV) va mostrar el seu posicionament rotund cap al no, amb el matís que la seva negativa “és a l’empresa i no al projecte, perquè se li han donat masses oportunitats”. La regidora ecosocialista va començar fent un repàs cronològic de tot el procés per acabar demanant que l’aprovació quedés sobre de la mesa. Finalment, va anunciar que “si ICV governa al 2007 i el projecte tira endavant amb no sé quins pactes, condicions i reunions, i hagués algun problema, als qui voteu que sí sobre el projecte, se’ls demandarà amb el vostre patrimoni familiar”.
Per a CiU, representat per Joan Albet, també “ens hagués agradat que el concurs hagués tingut més participació, però tenim una empresa que està sobre la taula”. El grup nacionalista considera que el debat s’ha centrat en “si l’empresa ha tingut més o menys oportunitats, però no s’ha valorat si el projecte és o no positiu per al municipi”. Albet va fer referència a la mobilitat laboral d’entre 1.500 a 2.000 persones cada dia per treballar fora del municipi, per valorar l’oportunitat del projecte. “No mirem endavant” va assegurar el regidor, que va recordar que “Cubelles no té ni un sol hotel, quan venem les nostres platges i la característica de pau i tranquil·litat”.
L’Entesa per Cubelles considera que aquest projecte “és un pas endavant”, en paraules d’Antonio Peregrina. Per al regidor de Promoció Econòmica “el tema de l’hotel és importantíssim per al futur, per canviar, perquè una població costanera sense hotel perd una gran oportunitat de dinamitzar el territori i el teixit econòmic”. Així mateix, per als independents cubellencs “la piscina olímpica i les pistes cobertes són un valor afegit que ens permetrà organitzar competicions nacionals, estatals i internacionals”.
El punt el va tancar Josep Marcillas, Alcalde de Cubelles, que va voler puntualitzar diverses de les intervencions fetes, especialment dels grups d’ERC i ICV. L’Alcalde va fer constar que “s’ha seguit el procediment legalment establert” i va recordar que “no hi ha pactes amb l’empresa, només el plec de clàusules que es va aprovar i que s’ha de complir en el projecte”. Marcillas va respondre a Miquel sobre l’avís de demanar responsabilitats patrimonials al regidors assegurant que “aquest to, molt o poc amenaçador, no és propi d’un regidor que aspira a aconseguir l’alcaldia”. Ràdio Cubelles / Departament de Comunicació Dimecres, 24-05-2006
www.cubelles.com
POSICIÓ D’ICb A L’ADJUDICACIÓ PER A LA CONSTRUCCIÓ D’UN COMPLEX MIXT ESPORTIU I HOTELER MITJANÇANT L’ATORGAMENT D’UNA CONCESSIÓ PER A L’ÚS PRIVATIU D’UNS TERRENYS DE DOMINI PÚBLIC.


El grup d’Iniciativa per Cubelles volem manifestar públicament la nostra posició envers el projecte que avui es porta a Ple.

Iniciativa per Cubelles , des del principi ens hem mantingut al marge d’aquest projecte i no hem participat en les successives meses de contractació ni en els anteriors plens extraordinaris que tenien com a únic punt la possible adjudicació d’un complex mixt esportiu i hoteler.

Hem de dir, també, que hem estat l’únic grup que des de bon començament la nostra posició sempre ha estat la mateixa.Varem manifestar els nostres plantejaments de buscar altres fórmules menys arriscades que no han tingut ressò, la qual cosa per responsabilitat i coherències reafirma en el plantejament inicial de desvincular-nos d’aquest projecte.

Hem de dir que aquest projecte, des del principi no ens va entusiasmar ni tampoc convèncer. I ens va provocar un seguit d’interrogants, molts dels quals encara avui no hi trobem resposta.

Per què no ens va convèncer?

-Perquè per poder tenir una piscina coberta i un complex esportiu hem de fer una concessió de terrenys d’equipaments del municipi de més de 23.000.000 m quadrats per 50 anys a una empresa privada. El preu que hem de pagar com a municipi el considerem desmesurat i més quan estem mancats d’espais d’equipaments.

Perquè la configuració del projecte sembla que respongui més a les necessitats dels promotors que a les necessitats dels ciutadans i no sembla que comporti una planificació coherent a mig o llarg termini. Les presses no són bones conselleres i un projecte d’aquesta magnitud si no s’expliquen molt bé els beneficis, fàcilment aixeca sospites.

Perquè davant d'aquest macro projecte, sembla que no es donin les garanties suficients per justificar el risc financer que comporta aquesta operació.

Perquè no queda clar l’ús real que els ciutadans de Cubelles podran fer d’ aquestes instal·lacions (el 80/º en el cas de la piscina, , de què, de quan) ni tampoc queda palès que tot aquest complex, a excepció de la zona hotelera, no provoqui un desequilibri entre l’ús públic i l’ús privat.

Perquè perdem com a municipi valors importants: un solar d’equipaments de gran superfície, quan n’estem molt mancats i un edifici que és la Sala Multiusos, que forma part del patrimoni local, i que s’ha anat consolidant com un espai d’activitats i de concerts i que és un referent pel jovent del poble. Sabem el que perdem, però no ens queda gens clar el que guanyem com a municipi.

Tots aquests arguments i interrogants ens reafirmen en la nostra postura manifestada al llarg de tot el procés de desvincular-nos i no participar d’aquesta concessió a 50 anys d’un terreny municipal a una empresa privada. Arguments d’altra banda suficients per emetre un vot desfavorable, però no ho farem, perquè seguim…


Apostant per fer una piscina coberta i un complex esportiu, d’oci i salut, creiem que existeixen altres formulades (subvencions) amb un cost més assumible amb més garanties i que respongui a les necessitats dels ciutadans de Cubelles i siguin fruit d’una planificació més equilibrada en el territori, i probablement més respectuosa amb el medi.


Apostant, també per conservar i seguir millorant la Sala Multiusos i perquè aquest edifici estigui integrat en les noves instal·lacions. Apostem, perquè des de l’Ajuntament s’impulsin diferents projectes per a poder triar aquell que sigui menys costós econòmicament i més beneficiós pels ciutadans de Cubelles, ens hagués agradat més que el concurs hagués estat més participat per tenir l’opció de triar l’alternativa que més ens convingui.


Per tot això que hem exposat el grup municipal d’Iniciativa per Cubelles no participarem en la votació, i volem que consti en acta (a tenor literal) que no participarem en la votació.


Cubelles, 23 de maig del 2006

23.5.06

Fem un repàs de notes de premsa

12-04-06
> Penedès. Divisió al govern local de Cubelles per la licitació del projecte del complex esportiu i hoteler.Un informe sosté que l’únic avantprojecte presentat no compleix els requisitsMÍRIAM DE LAMO. Cubelles.
Entesa per Cubelles és l’únic partit del govern local que vol donar una altra oportunitat a l’única empresa que aspira a construir el complex hoteler i esportiu del municipi, Belsar Esport. Només CiU, a l’oposició, va votar a favor de concedir a la societat un mes més perquè esmeni els errors que un informe tècnic i econòmic ha vist en l’avantprojecte. Ni el PSC, ni ERC, ni Iniciativa per Cubelles donen suport a la concessió del nou termini, que va acordar-se durant la taula de contractació convocada dilluns.

Ni la superfície construïda de l’hotel, ni l’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, els criteris ambientals i l’adequació a l’entorn de l’avantprojecte de Belsar Esports compleixen els paràmetres del complex marcats per l’Ajuntament. Segons un informe tècnic elaborat per l’arquitecta municipal, el document lliurat per l’empresa ha «incrementat de manera considerable el còmput de superfície construïda de l’hotel».
Un informe econòmic realitzat per una empresa externa també determina que la inversió total prevista per Belsar Sport (20.450.000 euros) és «insuficient». L’anàlisi troba a faltar un «pla financer com requeriria un projecte de l’envergadura i quantia del que s’està analitzant». Així mateix, l’informe assegura que «existeix un desequilibri entre la tipologia i característiques de l’empresa que s’ha presentat al concurs (una societat limitada sense cap currículum) i la magnitud, quantia i complexitat del projecte» del complex.
La taula de contractació convocada dilluns va aprovar la concessió d’un mes a l’empresa perquè resolgui els problemes de l’avantprojecte amb els vots d’Entesa per Cubelles i CiU; el PSC va abstenir-se, i ICV i el PP van votar-hi en contra. El grup d’Iniciativa per Cubelles no va assistir a la taula i ERC no hi té representació.
ICV i el PP van convocar una roda de premsa ahir per criticar el procés de licitació. «Veiem que un projecte d’aquestes característiques s’està venent com una oportunitat per a la població. ICV ho veu com una amenaça», va assegurar la regidora Mònica Miquel. La representant d’ICV va destacar que Belsar Sport «és una empresa insolvent». «Veiem sospites de compromisos que van més enllà del bé del poble», va apuntar el regidor d’ICV Jordi Coch.
La regidora del PSC Maria Lluïsa Romero reconeix que l’actual finançament de l’empresa licitadora «no dóna garanties». Per Romero, les opcions per adjudicar aquest projecte «ja s’han esgotat». La regidora d’Iniciativa per Cubelles Pilar González rebutja el projecte del complex perquè «no és en absolut prioritari». «Cubelles té necessitats molt més urgents», sosté, destacant que ICC ha estat «l’únic grup que s’ha mantingut fora del projecte des del principi». ERC creu que el fet de no tenir representant a la taula de contractació «és un càstig» perquè el partit s’ha mostrat «molt crític amb el projecte». «Tenim tres informes que no veuen clar aquest projecte», sosté el regidor d’ERC, Joan Rodríguez Serra. L’alcalde, Josep Marcillas, no vol fer de moment valoracions, i només apunta que «tot el que s’està fent compleix la llei i la normativa».
www.vilaweb.cat

17-05-06
Penedès. Entesa, PSC i CiU fan pinya perquè Belsar executi el complex de Cubelles.
L’empresa reuneix condicions per guanyar el concurs del projecte, segons la mesa de contractacióMÍRIAM DE LAMO. Cubelles.L’empresa Belsar Sports reuneix les condicions per executar el projecte del complex hoteler i esportiu de Cubelles, segons l’Entesa, el PSC i CiU, que van votar a favor de la proposta en la mesa de contractació convocada ahir al migdia. Només ICV es va abstenir en la votació, i va argumentar que està a favor del projecte però «no en les formes». Els grups municipals hauran d’aprovar l’adjudicació del complex a l’empresa –l’única que s’ha presentat a la convocatòria– en un ple extraordinari, a principis de la setmana vinent. Si es mantenen les votacions de la mesa de contractació en el ple, Belsar Sports executarà les obres.
Després d’abstenir-se en la darrera mesa de contractació, el PSC ha acceptat finalment els «aclariments» de Belsar Sports respecte a l’avantprojecte presentat fa un mes, i va afegir el seu vot als de l’Entesa i CiU, ahir. A principis d’abril, la mesa convocada va decidir atorgar a l’empresa trenta dies més perquè solucionés «els dubtes» presentats en la seva documentació; la falta de coincidència entre els plànols i els documents escrits sobre la superfície de l’hotel era una de les incoherències. Després d’aportar més dades, Entesa, PSC i CiU van donar suport a la proposta, que haurà d’aprovar-se en un ple extraordinari, la setmana vinent. Si es mantenen les votacions de la mesa de contractació d’ahir, els vots favorables de l’Entesa i el PSC –tots dos al govern–, i CiU permetran que l’empresa guanyi el concurs per construir un complex hoteler i esportiu als terrenys que ocupa actualment la sala multiusos de la Mota de Sant Pere. En cas que finalment sigui l’adjudicatari, Belsar Sports disposarà de vuit mesos per elaborar el projecte definitiu, que després també s’haurà d’aprovar en el ple.
En el ple de dilluns, ICV i PP van demanar en una moció que sigui la regidoria d’Urbanisme (PSC) i no la de Promoció Econòmica (Entesa) qui gestioni el projecte, una proposta que no va prosperar.
www.vilaweb.cat






L'Ajuntament convoca dimarts un ple extraordinari L’adjudicació de la licitació del Complex mixt esportiu i hoteler és un dels punts que es portarà a votació.
L’Ajuntament de Cubelles celebrarà demà dimarts, a dos quarts de nou del vespre, un ple extraordinari amb un ordre del dia de només dos punts.
Per una banda, es debatrà l’adjudicació de la licitació per construir un complex mixt, de caràcter esportiu i hoteler. També està previst l’aprovació provisional de la modificació del Pla General d’Ordenació municipal per adequar-lo al Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner.
Aquest ple extraordinari començarà a 2/4 de nou del vespre i es podrà escoltar en directe per Ràdio Cubelles (107.5 FM).Ràdio Cubelles Dilluns, 22-05-2006
www.cubelles.com
Las centrales térmicas superan el límite de emisiones que causan la lluvia ácida
España se aleja del nivel máximo de óxidos de nitrógeno fijado en 1991 para proteger la salud
RAFAEL MÉNDEZ - Madrid
EL PAÍS - Sociedad - 23-05-2006

Las centrales térmicas siguen contaminando más de la cuenta. Las 73 instalaciones de fuel, carbón y petróleo existentes en España emitieron el año pasado 288.117 toneladas de óxidos de nitrógeno, contaminantes que favorecen la aparición de lluvia ácida y de ozono perjudicial para la salud. El dato, peor que el de 2004, supone que España se aleja cada vez más del nivel de emisiones fijado por la UE en 1991 y ya supera en 11.000 toneladas lo permitido. Pese a que existe un tope para España, no hay un nivel máximo por instalación, por lo que estas superaciones no implican ninguna sanción.
España emite un 52,88% más de gases de efecto invernadero que en 1990 y es el país industrializado que más se aleja del Protocolo de Kioto, que sólo le permite emitir un 15% más que en 1990. Parte de este aumento se debe al excesivo funcionamiento de las viejas centrales eléctricas de carbón y fuel para producir electricidad. Estas plantas emiten mucho CO2, que contribuye al calentamiento, pero también generan otros contaminantes como los óxidos de nitrógeno.
Cuanto más funcionan estas plantas, más contaminan. En 2005, estas centrales funcionaron por encima de lo normal con el objetivo de compensar la falta de agua en los embalses. A falta de energía hidráulica, que disminuyó en 2005 un 34,7% respecto al año anterior, las eléctricas optaron por el carbón, el gas y el fuel para cubrir la demanda de electricidad. El resultado es que en 2005, las 73 plantas registradas como grandes instalaciones de combustión emitieron 288.117 toneladas de óxidos de nitrógeno, según una respuesta parlamentaria del Gobierno al diputado de Izquierda Verde Joan Herrera.
El dato es aún peor que el de 2004 y se aleja del límite de 277.000 toneladas fijado en un real decreto de 1991. Entonces, España había conseguido negociar esa cuota en Bruselas y el límite parecía inalcanzable, ya que las plantas españolas emitían entonces menos de 240.000 toneladas. Pero la demanda eléctrica creció un 57% entre 1996 y 2004 y, con ella, la contaminación.
Como el Gobierno pensaba que no se alcanzaría el tope, no fijó cupos por empresas. Así que la emisión en exceso no está penalizada. Las que más emitieron en 2005 fueron la planta de carbón de Compostilla (León), con 38.281 toneladas de óxidos de nitrógeno, seguida de la de carbón de Teruel (34.081 toneladas). En total, las plantas que utilizan carbón como combustible emitieron el 89,53% del total; seguidas de las de fuel (4,82%), y las refinerías de petróleo (4,49%).
Los óxidos de nitrógeno son precursores del ozono troposférico. Este ozono se forma a baja altura por reacción de estos óxidos de nitrógeno con la luz. Por eso son más frecuentes en verano. El ozono a altas dosis puede producir problemas respiratorios, dolor de cabeza, sequedad y afección pulmonar. Además, son precursores de la lluvia ácida.
Los óxidos de nitrógeno se producen en estas centrales térmicas, pero el principal responsable es el tráfico. En España la contaminación atmosférica es ya un grave problema de salud pública. La Comisión Europea atribuye 16.000 muertes al año en España a la mala calidad del aire y en Europa eleva la cifra a 310.000 muertos al año. El Ministerio de Medio Ambiente afirma que más de 12 millones de españoles respiran aire con niveles de contaminación superiores a los permitidos por Bruselas.
El responsable de Energía de Ecologistas en Acción, Ladislao Martínez, critica que no exista una forma de controlar la emisión de cada planta: "En septiembre, el Gobierno ya puede saber si a final del año las emisiones se cumplirán o no. Lo lógico sería modificar el sistema eléctrico para penalizar y controlar que no funcionen todas las horas las centrales más contaminantes". Martínez destaca que en 2005 hubo centrales más modernas y menos contaminantes que estuvieron paradas muchas horas y que "podrían haber evitado muchas emisiones de óxidos de nitrógeno y de dióxido de carbono". Martínez añade que existe tecnología para frenar la emisión de óxidos de nitrógeno, pero que el Gobierno no las estimula lo suficiente.
El único control sobre estas emisiones es un plan de cierre elaborado por el Ministerio de Industria. Un total de 23 centrales térmicas de fuel y carbón se han acogido a un plan de cierre, que les permite funcionar 20.000 horas entre 2008 y 2015.
España superó por primera vez el tope de emisión de óxidos de nitrógeno en 2000. Desde entonces lo supera en función de la lluvia. En cada año seco, la contaminación se dispara.
www.elpais.es

22.5.06

Promoció Econòmica. El Circ Raluy s'instal·larà a Cubelles. Les actuacions del circ, que estarà instal·lat a la plaça del Mercat, estan programades de l’1 a l’11 de juny.
El Circ Raluy s'instal·larà a Cubelles de l’1 a l’11 de juny, a la plaça del Mercat. Aquest és un dels molts actes que l’Ajuntament de Cubelles es troba organitzant en homenatge al pallasso Charlie Rivel.
Les actuacions del Raly a Cubelles seran els següents dies i hores:
· Dijous, 1 a les 21,00h
· Divendres 2, a les 22, 30h
· Dissabte 3, a les 18,30h i 21,00h
· Diumenge 4, a les 18,30h i 21,00h
· Dijous 8, a les 18,30h
· Divendres,9 a les 18,30h
· Dissabte 10, a les 18,30h i 21,00h
· Diumenge 11, a les 18,30h i 21,00h
Els dijous i els divendres, a més, s'ha previst una sessió matinal a les 11 hores adreçada a les escoles.
Per altra banda, dins l'homenatge a Charlie Rivel, el 2 de juny s'ha programay una Gran Gala d’Homenatge, a dos quarts d’onze de la nit. Aquesta actuació comptarà amb la presentació del periodista Josep Maria Cadena.
Per a més informació cal trucar a l’Oficina de Turisme de Cubelles, situada a la Plaça del Castell, 1 (Tel. 93 895 25 00).Ràdio Cubelles Dilluns, 22-05-2006
www.cubelles.com
Tots els dirigents catalans baixen en nota de valoració arrel de l'última crisi de govern.

Els cinc dirigents catalans baixen nota de valoració respecte al baròmetre d’abril realitzat per GESOP per a El Periódico. El més afectat ha estat el president d’Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha descendit 9 dècimes i es situa ara amb un 4,0. Pasqual Maragall continua sent el més valorat amb un 5,6 (5,8 a l’abril), Artur Mas segon amb 5,3 (5,6 a l’abril) i Joan Saura tercer amb un 5,3 (5,5 a l’abril). Com Carod, Josep Piqué també suspèn i perd una dècima per situar-se amb un 3,6.
www.eldebat.com
L’Ajuntament de Cubelles ampliarà els col·legis electorals de cara al referèndum de l'Estatut . El punt de votació del Pavelló es trasllada a l’IES i s’instaura el Centre Social per als votants del nucli antic
Per VD 21/05/2006 22:09:24
L’Ajuntament de Cubelles ha anunciat l’ampliació dels col·legis electorals de cara al referèndum de l’Estatut, que tindrà lloc el proper 18 de juny. Les principals novetats anunciades són el trasllat del col·legi del Pavelló Poliesportiu Municipal a les dependències de l’institut d’ensenyament secundari, un cop posat en marxa aquest equipament educatiu, i l’entrada del Centre Social de Cubelles.
En el referèndum de la Constitució Europea, el consistori cubellenc ja va portar a terme una primera prova pilot de la descentralització dels punts de votació. Llavors, les meses electorals unificades a l’escola Charlie Rivel es van diversificar per l’escola Vora del Mar (secció 3a) i el Pavelló Municipal (secció 5a). L’objectiu de la mesura és "apropar els col·legis electorals als ciutadans, per tal d’incrementar la participació en tots els comicis electorals", ha explicat Josep Marcillas, Alcalde de Cubelles. En l’horitzó hi ha la voluntat de trobar el sistema que afavoreixi més la participació dels ciutadans i ciutadanes de cara a les eleccions municipals del proper 2007. Amb la reestructuració feta ara es dóna un pas més enllà de la descentralització de les meses electorals. El col·legi electoral del CEIP Charlie Rivel perd una secció, la primera (nucli antic), que es trasllada al Centre Social, que s’estrena com a punt de recepció de votants. L’espai que actualment ocupa aquest edifici ja havia estat el col·legi electoral de Cubelles durant molts anys, fins que es va decidir traslladar a l’escola Charlie Rivel degut a l’increment del número de votants. El Charlie Rivel es queda amb els votants de les seccions 2a, 4a i 6a (Eixample, Oest Cementiri, Santa Maria, Sud Sumella, i les urbanitzacions de Mas Trader I i II sector, Corral d’en Cona, L’Estorera i Corral d’en Tort); el Centre Social, la secció 1a (nucli antic); el CEIP Vora del Mar acollirà els votants de la secció 3a (Molí de Baix i Bardají); i l’IES Cubelles que tindrà la secció 5a (Marítim, Mota de St. Pere - Clot del Bassó, - La Gaviota, Parc de Cubelles i La Solana).

www.vilanovadigital.com
Participació Ciutadana i Comunicació.

Josep Lluís Villanueva guanya el XIV Premi Eugeni Molero de Periodisme Radiofònic. El reportatge U%“Tota una vida”, emès fa un any per Ràdio Cubelles entrevista a la centenària cubellenca, Dolors Solé, que el mateix dia del lliurament d'aquests premis, divendres 19 de maig, celebrava els seus 100 anys.
Josep Lluís Villanueva treballador i editor d'Informatius de l'emissora municipal Ràdio Cubelles ha estat el guanyador del Premi de Periodisme Radiofònic en la convocatòria de la XIV edició dels Premis Eugeni Molero, que organitza el Consell Comarcal del Garraf. Cal destacar que divendres, 19 de maig, la protagonista del reportatge, Dolors Solé, complia 100 anys coincidint amb el lliurament de premis que va tenir lloc al Consell Comarcal.
El Reportatge premiat es titula "U% Tota una vida” i es va emetre A Ràdio Cubelles fa una any (1/6/05, amb motiu de la “Setmana de la Gent Gran de Cubelles”.
Dolors Solé, una cubellenca de 99 anys (U%) narra en primera persona la seva vida a Cubelles, des de petita, fins l’època actual. Explica com els dies de festa tota la família, grans i petit, es posaven el vestit dels diumenges per anar a “la sala de festes” del poble. Els viatges a Barcelona per veure els tiets; la vida durant la república; la guerra civil; la foscor de l’època franquista; la construcció de la tèrmica i les protestes veïnals que la van precedir. I, entre d'altres coses, el secret de la seva longevitat i els canvis que ha experimentat la vila de Cubelles on, fa uns anys, “es coneixia tothom i a hores d’ara ja no coneix a ningú”.
El reportatge és l’extracte d’una entrevista, d’aproximadament una hora i mitja de durada, que es resumeix en 21 minuts.
Pel que fa al concepte de realització, es prescindeix de la veu del locutor, que només s'utilitza per donar alguns titulars i alguna dada molt concreta, i per tal de situar l’oient en una època o esdeveniment en particular es fan servir músiques descriptives, arxius sonors originals o efectes especials.
L’AUTOR
Josep Lluís Villanueva, periodista nascut a Barcelona, resident a Cubelles des de fa tres anys.
Entre d’altres ha estat: Editor del programa “Buenos dias” de RNE (Ràdio5). Director i presentador de diferents programes d’Antena3 Radio (La Coctelera (Magazine per a gent jove), Metrónomo (Música i literatura), Viva la gente de las 3 (Alguns del personatges convidats van ser: Chus Lampreave, Pasqual Maragall, José Luis Doreste, Mercedes Milà, Julia Otero i Victoria Abril). Col•laborador de Catalunya Ràdio durant 10 anys (Cultura i espectacles Catalunya Informació). Director i presentador de la secció d’entrevistes del programa de BTV “A prop teu” per la que van passar, entre d’altres: Myriam Mezières, Miquel Roca, Cristina Peri Rossi, Sergi Mateu, Pilar Rahola, Cristina Fdez. Cubas. Sots director del programa “Interiors” de TV3. Col•laborador de la revista del “Rotary club”. Ràdio Cubelles Dilluns, 22-05-2006
www.cubelles.com