13.3.09

Notícies - Participació Ciutadana

Obrim portes als drets!’

D’altra banda, de l’11 al 19 de març, la Sala d’Exposicions del Centre Social acollirà una exposició itinerant que l’oficina del Síndic duu per tot Catalunya. Amb el lema ‘Obrim portes als drets!’, aquesta mostra commemora durant tot el 2009 tres dates assenyalades de la història i la vida d’aquesta institució i la seva utilitat per als ciutadans:
· 600 anys de la creació per part del rei Martí l’Humà de la primera institució de defensa de drets a Catalunya, anomenada, el 1409, provisor de greuges.
· 30 anys de la recuperació de la figura del defensor amb l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 1979.
· 25 anys de la Llei reguladora del Síndic i fundació de la institució actual.
Altres vies de contacte
La bústia del Síndic és un procediment més que el ciutadà i les entitats poden utilitzar per presentar una queixa al Síndic. També ho poden fer de manera presencial o per correu ordinari a la seu del Síndic; per telèfon, trucant al 900 124 124;
per fax al 933 013 187
L GRUP DE DONES DEL PSC DE VILANOVA I LA GELTRÚ
ha volgut fer el seu tradicional acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones, organitzant una CONFERENCIA-XERRADA sobre Salut Reproductiva i Avortament .
El Grup de Dones del PSC se suma així al debat que té avui la societat en relació a la necessitat d’una nova llei d’avortament.
El PSC recorda que aquest debat és al carrer i ha volgut contribuir , amb aquest acte , a reflexionar i intercanviar impressions sobre el tema .
El Grup de Dones del PSC de Vilanova i la Geltrú recorda que desprès de 30 anys de democràcia, l’any passat van haver de prestar declaració judicial varies dones en relació a l’interrupció voluntària de l’embaràs cosa que va suposar “Un atac a la seva llibertat i a la seva intimitat”. Per altra banda, el Congreso de les Diputados va acordar dies enrrere avançar en la modificació de la llei de l'avortament.

Dijous 19 de març, a les 20.30 hores
Al Restaurant Daviana (Passeig Marítim - Vilanova i la Geltrú)
Preu 15 € / Reserves: Tel. 93 893 14 49 (de 18 a 20h.)
o vilanovailageltru@socialistes.cat

Amb: Elvira Méndez, Directora de l’Associació Salut i FamíliaP
resenta l’acte: Assumpta Baig, Senadora

12.3.09




Acaba el termini per presentar obres al concurs literari Víctor Alari

Cubelles - Comunicació

Font: Ràdio Cubelles

dimecres, 11 març de 2009

Està organitzat per Ràdio Cubelles en honor de qui fou el seu primer director.

Dilluns es va tancar el termini de presentació d’originals del 13è concurs de contes i narració breu Víctor Alari. Enguany han estat una vuitantena d’obres les presentades al certamen, la majoria de les quals s’inclouen dins la categoria de narració.
El següent pas serà classificar-les, per categories i edats, i fer-les arribar al jurat, compost, bàsicament, per professors i professores dels diferents centres docents del municipi. Com ja quedava clar a les bases, a l’hora de puntuar els treballs cap dels membres del jurat coneix la identitat de l’autora o autor del treball, ja que les dades personals es lliuren en un sobre tancat on á la part exterior només figura el títol de l’obra.El veredicte i lliurament dels premis es farà en el decurs d’un acte públic, dins el marc de la Setmana Cultural de Cubelles, divendres, 24 d’abril, al cinema Mediterrani.

Exposició Pintures al Pic & Jazz

Aquesta vegada es SHOZO SOMEKAWA .
Dissabte 14 dissabte dia 14 , 6:00 a 8:00 de la tarda.
PIC & JAZZ
carrer Jacint Verdaguer nº 20
nºtef: 938.952.914.

11.3.09

Comunicat Associació Dones La Fita de Cubelles.

El dia 21 de març en motiu del Dia Mundial de la Poesia l´associació de Dones La Fita presentarà les bases del I Concurs de Poesia La Fita de Cubelles.Aquesta proposta es va presentar el dia 7 de març en el acta que va lliurar l´Agulla de plata de La Fita a Dolors Thomas.Estará obert a ciutadans i ciutadanes de Cubelles i d´arreu qui vulgui participar-hi.

Recital poètic de Joan Duran, Cèlia Sànchez-Mustich i Vinyet Panyella
La Societat Recreativa El Retiro organitza a Sitges una de les lectures simultànies de poesia que se celebraran a diverses localitats de Catalunya amb motiu del Dia Mundial de la Poesia.
L'acte tindrà lloc el dissabte 21 de març a les set de la tarda a la Sala d'Actes de la Societat, carrer Àngel Vidal, 17, de Sitges, i els poetes que hi participaran són Joan Duran, Cèlia Sànchez-Mústich i Vinyet Panyella, acompanyats dels músics Òscar Ferret i Joan Pinós, baix i piano.
Diari de Cubelles

A la esquerra de la pàgina del Diari de Cubelles trobareu links recomanats .Avui donem una informació extreta d´un d´ells que us recomanem clikar,La Nausea .





El Grupo Metáfora organiza una lectura de poemas a Jaime Gil de Biedma en su 80 aniversario

Se leerán poemas suyos y otros poemas en su honor.
Miércoles 25 de Marzo a las 19 horas en la Biblioteca Mercé Rodorera, Camèlies, 76-80, Barcelona.

Organiza: grupo Metáfora.

font: http://lanauseanoticias.blogspot.com/

*Jaime Gil de Biedma y Alba Barcelona, 1929 - † Barcelona, 1990 fue uno de los autores más importantes de la Generación del 50.

Gil de Biedma estudió Derecho en Barcelona y en Salamanca, donde obtuvo la licenciatura en dicha materia. Su poesía evoluciona desde los primeros poemas intimistas de Las afueras al compromiso social de Compañeros de viaje. Al mismo tiempo es una poesía que evita constantemente el surrealismo y busca la contemporaneidad y la racionalidad a toda costa a través de un lenguaje coloquial, si bien desnudo de toda referencia innecesaria. Verdadero exponente de lo que se suele denominar una doble vida, Biedma desarrolla actividades empresariales (su padre le introdujo en el negocio tabaquero familiar) y al mismo tiempo coquetea intelectualmente con el marxismo y su vida interior queda por completo marcada por su condición de homosexual, circunstancia que, en el seno de su profundo pesimismo, le va a llevar a vivir al límite toda una serie de experiencias íntimas autodestructivas.
CRÓNICA DEL RECITAL POÉTICO DONES PER LES DONES que va tenir lloc en commemoració del Dia de la dona treballadora.





10.3.09

L´any 2004 La Fita aconsegueix l´inclusió de La Fita a la Ruta del Romanticisme i la dignificació d´un espai que agermana a les Dones del Garraf aportant un reconeixement a unes dones que van defensar el seu territori i que ja formen part de la historia de Cubelles
A la vegada el mateix any impulsem,el Premi de La Fita a una Dona veïna de Cubelles i que a dia d´avui n´estem molt satisfetes de la seva projecció.
Avui es la sisena agulla de plata de La Fita que atorguem .Es per nosaltres una gran joia atorgar novament aquest reconeixement i en aquesta ocasió ens mostrem molt satisfetes ja que la designació es a una Dona que forma part del grup de la Fita,una dona com la Dolors que ja des de un primer moment va creure amb nosaltres en un moment que molts van pensar que seriem floretes de un dia .La seva participació la seva fidelitat i també el sentiment que transmet en poemes que podeu llegir avui fa que la seva veu arribi al racó més íntim de nosaltres.
A la vegada la Dolors , amb la seva generositat,creativitat i la sensibilitat que ha envoltat la seva personalitat eternament jove d’esperit i que ha transmès proximitat sempre,fa que avui amics ,veïns i molta gent que l’estima de debò estigui present en aquest acta en que nosaltres les Dones de La Fita agraïdes de la seva presencia i de compartir amb ella aquets moments, li dediquem de tot cor aquesta agulla que mereix i també aprofitem que avui 7 de març La Fita vol anunciar que de nou vol engegar un nou repte i que esperem sigui ben rebut i considerat i que a ben segur la Dolors serà la primera en recolzar ja que necessitarem de la seva participació per iniciar aquesta nova etapa . Hem creat les bases per instaurar el primer Premi de Poesia La Fita de Cubelles i tenim ja la col-laboració de poetes nominats i guanyadors de premis per organitzar el jurat de designació i esperem que el proper any puguem atorgar a una dona o un home com guanyadors de la convocatòria 2009 i que donarem el març del 2010.
Ara es el moment que donem la paraula als amics i companys ...

Associació Dones de Cubelles La Fita

9.3.09

L'ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA DE CUBELLES RET HOMENATGE A DOLORS THOMAS I FA ENTREGA L'AGULLA DE PLATA DE LA FITA 2009!!

fotos/OlgaMarfil/MontseMontes/arxiu La Fita 2009
































DIA A DIA
XAVIER GRAU
REGIDOR DE L'AJUNTAMENT DE CUBELLES


FELICITATS DOLORS, GRÀCIES JAN!

L'Associació de Dones La Fita de Cubelles ha distingit enguany una dona ferma, sòlida, tossuada i enèrgica com la Dolors Thomas, impulsora d'incontables iniciatives culturals i un referent local de feminisme actiu que neix de la naturalesa personal i la complicitat d'aquest magnífic company seu que és des de fa molt anys en Jan Caralt. La Fita vol reconèixer el perfil personal, social i de dona treballadora de la Dolors Thomas i han tornat a encertar de ple. La Dolors té una trajectòria vital marcada per les convulsions del segle passat; la Dolors ha entregat tota la seva empenta a projectes col.lectius que van des del Concurs de Roses fins a Ràdio Cubelles, passant pel Cor l'Espiga, el teatre de l'Aliança i els Amics del Castell o El Full de Cubelles. No hi ha proposta cultural a Cubelles que no hagi comptat amb la seva complicitat. Sempre, des del primer moment, com és en el cas mateix de La Fita, i sense dubtes. Resolta i vital, engrescada per cada detall quotidià, capaç de fer sentir còmode tothom al seu voltant, la Dolors -amb el discret i elegantíssim suport permanent del Jan- és la impulsora de les referències culturals més ambicioses per Cubelles que durant uns anys han estat reconegudes arreu de Catalunya. La Dolors, amb la seva mala salut de ferro!- té la virtud d'encaixar i connectar sense esforç amb persones i col.lectius d'un poble que la va distingir com a Filla Adoptiva de la localitat a través del seu ajuntament. A través de La Fita, la Dolors -i vull insistir que el Jan també- ha estat, han estat ambdòs, distingits de nou com a fills estimats de Cubelles. Moltes felicitats Dolors i moltes gràcies Jan. Enhorabona a tots dos!! .-60


Més info a:


8.3.09

Lectura Manifest 8 de març 2009 a La Fita

Una bona representació de dones de Cubelles van retrobar-se una vegada més a la Fita de terme a la convocatòria de la lectura del Manifest redactat per la comissió 8 de març sota el lema de Crisi total al sistema patriarcal






fotos/arxiu/Dones La Fita 2009

DIUMENGE, 08/03/2009

El dia de la Dona es commemora arreu del món

Entre altres ciutats hi ha manifestacions a Barcelona, València i Palma

Com cada any, el 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones, que commemora les fites assolides per les dones i reivindica la plena igualtat en tots els àmbits, encara no assolida com demostra un informe publicat aquesta setmana per la Comissió Europea. Hi explica que, al conjunt de la Unió, les dones guanyen de mitjana un 17,4% menys que els homes, en part perquè les dones ocupen feines menys valorades, però no exclusivament.
Avui hi haurà manifestacions a Barcelona, València i Palma, entre altres ciutats. El lema que enguany ha proposat l'ONU és 'Tots units per a acabar amb la violència contra dones i nenes' (el 1999, l'ONU mateix va designar el 25 de novembre Dia per l'Eliminació de la Violència contra les Dones).
A Barcelona, el lema de la manifestació organitzada per la Comissió 8 de Març, de Ca la Dona, al·ludeix a la situació socioeconòmica present: 'Crisi total al sistema patriarcal'. Sortirà a les 12 de plaça Universitat.
A València, la manifestació, organitzada per la Xarxa Feminista del País Valencià, té per lema 'L'avortament és un dret: nosaltres decidim'. A la marxa, que sortirà a les 12 de la plaça Sant Agustí, les manifestants estan cridades a portar mocadors palestins en solidaritat amb les dones d'aquest territori. A Palma l'organitza la Plataforma per la Igualtat amb el lema '75 anys commemorant el 8 de març' i sortirà a les 12 des de la plaça Joan Carles I.
L'Institut Català de les Dones ha preparat una lectura de textos d'autores feministes agrupats sota el tema 'Les dones i la política', que es fa aquests dies a diferents ciutats. Entre les autores que s'hi llegiran, Frederica Montseny, Teresa Claramunt, Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig, Maria Mercè Marçal, Simone Weil, Virginia Woolf i Simone de Beauvoir.
L'Institut Balear de la Dona i entitats de dones han preparat un programa molt ampli d'activitats que inclou conferències, presentacions de llibres, homenatges, projeccions i exposicions.
Al País Valencià, la web de la Xarxa Feminista aplega la majoria d'actes, entre els quals, el Cicle Dones i Nacions organitzat per l'Octubre Centre de Cultura Contemporània.
font: