27.3.09

Conferència Col-loqui

GRUP D´ESTUDIS CUBELLENCS. AMICS DEL CASTELL

Dissabte 28 de març de 2009
a les 20 h ,a la sala d´actes de la Rectoria

CONFERÈNCIA: ¨GENERACIÓ D´ENERGIA ELECTRICA A PARTIR DE RESIDUS REMADERS I AGROLIMENTARIS ¨

A carrèc de Xavier Sànchez Rovirosa.llicenciat en Ciències Químiques. Des del 2003 es Director de l´empresa Agrotech.
En la videoconferència ens parlarà del que és un Parc Eco- Energètic Agrotech,tipus d´instal-lació per el tractament de purins i la producció d´energia neta,així com fertilitzants òrganic-minerals d´alta qualitat,com també què es necessita per a la seva construcció.

Mes informació a GRUP D´ESTUDIS CUBELLENCS.AMICS DEL CASTELL.
El 28 de març s’inaugura la gespa del camp de futbol municipal Josep Pons i Ventura


La pavimentació del camp de futbol municipal Josep Pons i Ventura s’inaugura el proper dissabte, 28 de març, amb una festa pensada perquè els nens i nenes de Cubelles, tant els que practiquen futbol com els que no, gaudeixin de la diada. De les 10 a les 13 hores, a l’esplanada exterior de l’estadi, hi haurà inflables i un futbolí humà per a que els infants participin de l’acte inaugural.
A les 11,30 està previst que comenci la inauguració oficial, que comptarà amb la presència del regidor d’Esports, Lluís Pineda; el coordinador territorial i institucional de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Jesús Aurer; i l’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero. A més, la regidoria ha convidat als ex presidents del CF Cubelles i CE Cubelles i alguns jugadors, entrenadors, directius i delegats representatius de la història de les dues entitats. La destapada de la placa inaugural i la sacada d’honor en el partit de cadets CF Cubelles – CE Vendrell, tancaran l’acte protocol·lari.
La pavimentació del camp municipal de futbol Josep Pons i Ventura es va realitzar el passat estiu, gràcies a la subvenció del Consell Català de l’Esport (98.000 €), i han estat executades per l’empresa Construcciones Icart S.L. (596.000 €).

Font:http://www.cubelles.cat/

26.3.09


Adjudicats dos dels tres projectes del Fons Estatal d’Inversió

Notícies - Obres i Serveis
26/03/2009
La junta de govern local de l’Ajuntament de Cubelles va adjudicar ahir dos dels tres projectes subvencionats pel govern espanyola a través del Fons Estatal d’Inversió Local. En concret el d’adequació de diferents espais verds i el de renovació integral de l’enllumenat públic de Mas Trader, sector I, que, juntament amb l’ampliació de la xarxa de clavegueram entre la C-31 i l’estació de bombament principal, que s’adjudicarà en la propera sessió, són les tres propostes municipals al Fons, que permetrà invertir 2,4 milions d’€.

El govern municipal, d’acord amb la proposta de la mesa de contractació reunida el 23 de març, ha atorgat l’execució del projecte de les zones verdes a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas SA (401.530,98 €), entre les quatre empreses presentades; i el de l’enllumenat de Mas Trader I a Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, S.L. (1.275.748,52 €), entre les 15 companyies que optaven a l’execució del projecte.

Adequació de zones verdes
De les quatre ofertes presentades la que va rebre millor valoració per part de la mesa de contractació va ser la presentada per Fomento de Construcciones y Contratas SA (FCC). A la millora econòmica (5% de baixa), cal afegir que es comprometen a contractar el màxim de persones aturades segons el plec (6) i incrementen la proposta de mobiliari infantil (29.000,00 €), enllumenat (29.000,00 €) i la plantació (8.700,00 €).

Les quatre zones verdes objecte de l’adequació s’executaran en poc menys de 5 mesos. Gràcies al Fons Estatal, els barris del Parc de Cubelles (carrer de les Moreres), Santa Maria (carrer Amadeu Vives), La Solana (carretera Vella de Cubelles) i el Molí de Baix (jardins de l’estació).

Enllumenat a Mas Trader
L’empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, S.L. (SECE) ha estat la més ben valorada entre les 15 ofertes presentades per executar el projecte de renovació integral de l’enllumenat públic de Mas Trader I, especialment per les importants millores tècniques proposades. Aquestes se centren en la substitució de totes les lluminàries de 70 wats a una tipologia de 35 wats de baixa potència; l’elaboració d’un estudi de l'estalvi energètic d’aproximadament el 50% del consum; la millora lumínica pujant les columnes de 4,5m a 5m.; la instal·lació de 100 punts de llum addicionals amb lluminària de 35 wats, de 45 punts tipus LED i la instal·lació d'enllumenat a les dues voreres del carrer Dàlia i part d’Assutzena.

A més, l’adjudicatari contractarà el màxim de persones establert al plec (7), ofereix un dels millors serveis de guàrdia de totes les propostes presentades i redueix el termini d’execució de les obres a 4 mesos i mig. SECE és una empresa que disposa de les certificacions de qualitat ISO 9001 i ambientals ISO 14.001, així com d’altres certificats.

25.3.09

M. Trives/Diari de Cubelles.

Poques vegades coincideix la pèrdua de tres persones il·lustres com , Ricard Salvat,historiador i dramaturg,Josep Solà music, compositor de sardanes i de temes musicals de pel·lícules i Bartolozzi, pintor i un dels grans del pop art i que ahir diverses diaris en donaven informació. Música,art i teatre estan de dol.
Un home valent
El director de teatre i humanista Ricard Salvat mor als 74 anys després d’haver estat una figura clau en la renovació de l’escena catalana i portaveu dels clàssics .
Font:
Música

24.3.09

Pic & Jazz de nou.... Cata de vins
foto/arxiu Pic&Jazz
CASTELLROIG presenta els seus VINS DE TERRER.

El proper dijous,26 de març, farem la 2ª cata del 2009.
L’enòleg MARCEL SABATÉ de la Finca SABATÉ i COCA, D.O.Penedès,
ens presentará els seus vins que surten el mercat sota la denominació
¨Vins de Terrer¨

Els vins seran:
Blanc Xarel.lo 2008
Blanc selecció 2007
Negre 2005
Cava Brut Nature 2007
Cava Brut Nature 2005

Aquesta és una oportunitat única per conèixer de primera mà la filosofia
d’elaboració d’aquests vins; únics i diferencials, que neixen de la selecció
de terrers de la Finca Sabaté i Coca, treballats i vinificats per separat.


L’horari de la cata serà de 19.30 h. a 21.00h.,es prega puntualitat.

Desprès de la cata, “aperitiu PIC & JAZZ

Preu de la inscripció: 15 €
Places limitades a 15 persones

Tothom que estigui interessat a participar, passeu pel celler, c/Jacint Verdaguer nº 20, ó truqueu al tel. 938.952.914






Dissabte, es va celebrar a Cubelles una Jornada en que es va manifestar per part de la representació de grups de Dones de diferents indrets la situació real respecta la crisis
qu´ envolta i a les famílies agrupades i també a las del propi país , ofegant alguns més que a d’altres i en especial la població de dones migrades que era l’eix de la Jornada a Cubelles. Conèixer de viva veu projectes i vies d’actuació en que les dones migrades estableixen eixos d’unió amb d’altres grups i amb resultats per combatre la economia crítica familiar , amb mitjans precaris i la poca fiabilitat de resultats a l’hora d’accedir a microcredits i que poden gravar més la situació degut al poc assessorament que la majoria disposen i que abocada a la situació de crisis general, fan fallida sovint l’impulsa d´aquestes iniciatives. La presencia a la Jornada de Marta Selva ,presidenta de I.C.D (Institut Català de la Dona ) va permetre tindre a l’abast una via d’informació privilegiada per totes nosaltres assistents a la Jornada. A última hora un ambient distes,de molt bona predisposició per part de tothom va permetre intercanviar en un debat obert i escoltar les veus de participants , que eren moltes !

Associació Dones La Fita de Cubelles
Darrers articles a diaris ....més informació
LOS FLUJOS MIGRATORIOSNUEVO FENÓMENO EN EL COLECTIVO EXTRANJERO
La crisis expulsa a más hombres que mujeres inmigrantes
1 • El empleo femenino resiste gracias al servicio doméstico y al cuidado de niños y ancianos
La crisis expulsa a más hombres que mujeres inmigrantes
El empleo femenino resiste gracias al servicio doméstico y al cuidado de niños y ancianos
Font: http://www.elperiodico.com/

23.3.09

Un home de Pau

M. Trives/Diari de Cubelles

Seriós,responsable,discret,amic dels seus amics ,col·laborador i sempre amb aquell to elegant que envolta una senzillesa natural pròpia i que Antoni Pineda sap fer arribar discretament en qualsevol moment, es propi de un veritable cavaller i a més un veritable home de Pau.


Homenatge a Antoni Pineda

Un cop tancada la sessió plenària es va retre un homenatge a Antoni Pineda, Jutge de Pau de Cubelles dels darrers 18 anys, que va rebre de mans de l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero,una placa commemorativa i, com a obsequi, la toga que l’ha acompanyat en la tasca de jutge durant aquest període. A l’acte, a més dels regidors del Consistori i antics representants polítics de l’Ajuntament de Cubelles, van assistir-hi veïns, amics i familiars d’Antoni Pineda. També va voler mostrar el seu agraïment Ramón Gómez, escollit nou Jutge de Pau de Cubelles qui molt emocionat va voler destacar “ser un ciutadà compromès, lliure i exemplar que ha enriquit la història de Cubelles”.