9.8.08











A Mª Dolors Raventós i Arnau
.
Coneguda familiarment com Lila, la Mª Dolors a més, disposava d’una excel·lent vessant poètica, potser desconeguda per molts vilatans. Posseïa també un marcat instint natural a l’hora d’aplicar els pinzells sobre una tela creant una pintura esclatant de colors i que insinua clarament la llum de Cubelles que ella tant estimava.
Per primera vegada tenim l’ocasió de valorar la qualitat de la seva expressió plàstica a on trobarem una fusió del seu esperit intern ,molt mediterrani , apassionat, profundament colorista eixís com també l´ oportunitat de llegir i escoltar part dels seus poemes, poemes dedicats als seus, a la Festa Major ,a Cubelles, ,a la gent va estimar i a un diàleg de tristesa profunda expressat que trobem en els poemes dedicats a la Iolanda que va marcar la seva vida per sempre més. Tot fent una passejada pel món de la Lila a molts de nosaltres ens sorprendrà.
Avui mateix, escoltar a Dolors Thomas poetessa reconeguda i estimada fent lectura d´ un text escrit especialment per aquesta ocasió es un luxe i si a més ens acompanyen les veus de Montse Antó, ,Angie Raspall,Antonia Saumell recitant poemes de la Mª Dolors, i també paraules escrites com las de Xavier Grau i també de molts d’altres fan que aquesta passejada per aquest món particular de la Lila es converteixi en un brodat teixit per tots, i a on cadascun ha col·laborat , com Carme Dastis,Joaquim Olive Albert Soler,Elisabeth,Laura Estefanell, i amigues properes a Lila com, Maria Josepa Vidal,Paquita Rillo,Maria Castellví totes elles aportant documents gràfics i coordinant aquest entramat ,les filles, la Joss Marmottant Raventós,i la Marie France Marmottant Raventós triant meticulosament la obra exposada en aquest espai ,treballant de valent i tot surtis rodó i com no també a tots vosaltres participant i presents avui a la sala ja que cadascú ha aportat la seva puntada en aquest acta donant ocasió a un entranyable reconeixement a una dona singular.

Tothom que ha conegut la Lila, una dona singular, avui té una certa enyorança
La casa de la plaça Balmes ha perdut el sol ja fa més d’un any.

Maria Trives i Desola




Cubelles Rock City 07

Half Time "Danger Rock'n'Roll"
CUBELLES

7.8.08

Foto/M. Trives/Diari de Cubelles/Marie France i Joss/

Iniciats els actes de la Festa Major 2008 amb les partides lentes d’escacs a la platja i també els dies 4,5 i 6 d agost amb el III Torneig de Parxís al Passeig Marítim,ja enfilem cap a la setmana en que Cubelles s’omple de actes festius aquí i enllà i tenim ocasió de triar i remenar a quin tipus volem adreçar-nos .
Jornades esportives, sardanes, concurs de dibuix infantil,morterets,pregó .Cercavila,,Castell de Focs,geganters,recordeu que aquest any es el cinquantenari dels Gegants de Cubelles, concerts ,ball de Festa Major,teatre etc..... tenim temps per anar a tots o quasi a tots.
Tenim amb un caliu especial,el reconeixement a Mª Dolors Raventós i Arnau a la sala del Centre Social .Potser alguns de vosaltres ,lectors desconeix a la Lila ,com se l’anomenava familiarment. Dona nascuda a Cubelles i molt arrelada a la seva Vila ,al llarg de la seva vida va mostrar una sensibilitat especial ,les seves pintures molt coloristes i a l’hora d’expressar sentiments mitjançant escrits i poemes es el que avui es vol homenatjar.
Potser aquesta proposta que teniu ocasió de gaudir-ne si visiteu la exposició pot obrir la porta a que d’altres anys futurs ,molts d’altres vilatans mostrin el seu mon particular i permeti que arribi a nosaltres la seva creativitat i no resti tancada a un calaix o a un magatzem al pis de dalt.

No hi falteu !!!! Es un acta molt pensat ,amb molta participació* de tothom !!!!

* La imatge mostra a les dues filles,la Joss i la Marie France i pintat per Lila el rostre de la Yolanda la petita de les germanes

*Carme Dastis,Xavier Grau,Joss Marmottant Raventós,Mari Franç Marmottant Raventós ,Maria Trives,Laura Estafanell,Joaquim Olivé.Albert Soler,el grup de teatre amb Salvador Estalella,Dani Fonoll,Angie Raspall,Montse Antó ,Dolors Thomas poetessa excepcional i les amigues de la Lila,Maria Josepa Vidal,Paquita Rillo,Maria Castellví , eixís com L´Ajuntament de Cubelles,la Regidoria de Festes i Tradicions i molts més que han col-laborat desinteressadament i que ,entre tots han fet possible aquest reconeixement .



6.8.08

Tot es a punt per assistir el dia 8 d´agost a la exposició de Mª Dolors Raventós coneguda familiarment per Lila.
Aquí teniu unes imatges preparant material per exposar.
No hi falteu!!!!!!


A la sala d'exposicions del Centre Social.
Del 8 d'agost al 3 de setembre.
Exposició de pintures de Maria Dolors Raventós i Arnau
Horari: De 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

4.8.08

M. Trives/ Diari de Cubelles

Que un director de cinema reconegut ,com Federico Fellini qualifiques a El Mercenario com un dels millors còmics il·lustrats i es mostrés admirat per la genialitat de Vicente Segrelles es un punt a tenir en compte i si a més ,avui tenim a Cubelles el plaer de que aquest genial creador sigui un dels nostres veïns , ja es ..... i si a més, en aquest programa de la Festa Major 2008, tenim la creativitat de aquest mágnific dibuixant en portada i repartit el programa per tot el poble ,que més volem ?


Vicente Segrelles, autor del programa de la Festa Major

Font: Ràdio Cubelles

La portada del programa de la Festa Major de Cubelles 2008 presenta la imatge d’un drac i dels diables de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles com a símbols festius del bestiari popular
http://www.radiocubelles.net/

El 1980 Segrelles aconsegueix el seu primer gran èxit mundial amb “El Mercenario”, personatge que va creat per a la revista Cimoc. aixeca passionsActualment, Segrelles està jubilat, però com a persona activa que és ha decidit provar altres camps com és l’escultura a través del fang. Una de les seves passions són les maquetes. Per això, un dels seus propòsits és fer una fragata de finals del segle XVIII, així com dedicar part del seu temps a documentant-se per descobrir coses noves.

Notícies - Promoció Cultural

Fins el 15 de setembre es poden presentar propostes a la primera edició del Concurs de relats i monòlegs de terror que organitza la regidoria de Promoció Cultural de l’Ajuntament de Cubelles. El concurs se celebra al voltant de la Nit de difunts. Precisament, l’acte de lliurament dels premis, dotats en 200, 120 i 80 € respectivament, es farà el 31 d’octubre a les 8 del vespre al Cinema Mediterrani, en un acte que comptarà amb la lectura de les tres obres guanyadores a càrrec del Grup de Teatre del Casal de Cultura i amb el muntatge musical de Ràdio Cubelles.

Les obres s’han de presentar abans del 15 de setembre a la regidoria de Promoció Cultural, ubicada al Centre Social (C. Joan Roig i Piera, 3-5). Els concursants hauran de presentar set còpies dels treballs, que han de tenir entre 1 i 5 pàgines DIN-A4, escrites a ordinador i doble espai. Cal que els relats o monòlegs vagin dins d’un sobre tancat a l’exterior del qual s’haurà d’especificar el nom del concurs, mentre que a l’interior s’ha de posar una còpia del relat en suport informàtic i un altre sobre amb el pseudònim de l’autor i que contingui al seu interior les dades personals de l’autor/a (nom i cognoms, adreça, telèfon, correu electrònic i fotocòpia del DNI).

El jurat del concurs estarà format per persones qualificades i encapçalat per la regidora de Promoció Cultural. Per a més informació cal dirigir-se al Centre Social, al telèfon 93 895 01 47 o per correu electrònic a cultura@cubelles.org.

Font: