15.12.07


M.Trives/ Diari de Cubelles

La actitud menyspreant del PP valencià reflex d´ una ignorància impròpia en polítics que deurien vetllar per la qualitat dels continguts de la TV valenciana es avui una realitat .
Isabel Clara Simó dins la seva columna al Diari Avui ens ofereix un excel·lent apunt .
Llegiu i veureu





DE FIL DE VINT

Sense 'Polònia'

Isabel-Clara Simó

Em pregunto quantes butxaques s'han omplert amb aquell afer ruïnós de Terra Mítica. Ara s'han destapat les irregularitats de Marina d'Or (ho recordeu?: és un anunci en què una xicota pronuncia or amb accent tancat; queda estranyíssim). I no sabem de la missa la meitat de la Ciutat de les Arts i les seves goteres. Doncs aquests mateixos que fan servir l'administració com a generadora de negocis particulars són els qui tanquen una televisió, TV3, per subversiva. Els han ajudat, d'això no hi ha dubte, els dos successius ministres d'Indústria, catalans tots dos, o sigui que aquí n'hi ha uns quants que porten les vergonyes a l'aire. A dins de la Unió Europea i en presència del Tribunal Constitucional, que es veu que bada.

Els valencians no han callat: Acció Cultural, el Centre Ovidi Montllor, diverses entitats cíviques de Castelló i molts altres han proposat actes de protesta. Tots pancatalanistes? Doncs no senyora. Perquè el valencià innocent, aquell que diu "Mira, jo no em vull ficar en embolics i ara València fa goig amb tanta llum", o "I què si roben? Mentre València rutlli...", doncs aquests ciutadans innocents diuen que ara es perden Polònia, i els seus nens, el Club Super3, i els futbolers un munt de partits de futbol, i els de les sèries, Ventdelplà, i així molts altres exemples. I aquests no són pancatalanistes: són usuaris de la televisió en un país suposadament civilitzat.

Si sabessin sociologia, sabrien que ni tan sols un tirà pot tocar unes quantes coses: una d'elles és la religió. I les festes populars. I la tele. Llegiu, home, llegiu!
·
Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 27.

14.12.07

Altres Informacions

El director de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament inaugura aquest dissabte la 4a Fira de Comerç Just i Solidaritat

El Sr. Andreu Felip i Maria Lluïsa Romero encapçalaran el recorregut pels expositors de la Fira

Andreu Felip i Ventura, director de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, i Maria Lluïsa Romero, Alcaldessa de Cubelles, seran els encarregats d'inagurar dissabte la quarta edició de la Fira de Comerç Just i Solidaritat de Cubelles.

El director de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament inaugura aquest dissabte la 4a Fira de Comerç Just i Solidaritat

més informació a www.cubelles.com

13.12.07

Feu de Diari de Cubelles el vostre espai preferent !!!!

Elvira Lindo sobradament coneguda a les seves columnes periòdiques al diari El País ,reflexa amb extrema cruesa i sensibilitat a la vegada un tema candent i real. Recomanem la lectura vivament.




ELVIRA LINDO

Desesperanza

ELVIRA LINDO 12/12/2007

Sí, hay experiencias exclusivamente femeninas. Una de ellas, el embarazo; la otra, su reverso, la interrupción voluntaria de una gestación. En este trance, las protagonistas prefieren el eufemismo porque la palabra aborto, aun siendo exacta, parece contener toda su traumática historia, el pasado delictivo y el presente secreto. Nadie va por la vida jactándose de un aborto. No es un tema común, ni tan siquiera entre mujeres, no es agradable recordarlo. Por mucho que el cierre de varias clínicas que practicaban abortos ilegales haya avivado la ira de quienes tachan a las mujeres de asesinas y a cualquier tipo de interrupción de práctica genocida, por mucho que este escándalo sirva a la carcundia para desempolvar las imágenes de bebés metidos en botes de cristal, el aborto no suele ser más que la consecuencia de un estado de desesperanza que entristece a una mujer. Un calvario corto pero intenso que cualquiera quisiera evitar, la menor de edad, la madre con varios hijos o, sencillamente, la que no se encuentra en buena disposición para traer a alguien a este mundo. La ley del aborto se cerró de manera falsa para no enfurecer a la derecha, apelando a tres supuestos por los que se cuelan la mayoría de las mujeres que quieren abortar antes de los tres meses. Todavía hoy hay que repetirlo, el aborto es un derecho y es un mal trago, las dos cosas a la vez. No hay más que ver las caras de esas mujeres que esperan en la antesala del quirófano. Esos hombres de impecable moral que hablan de asesinato debieran sentir alguna vez esa angustia en su corazón. En cuanto a las mujeres de recta moral, me recuerdan a esa escena de El extraño viaje en la que la genial Maria Luisa Ponte, al ver a la chavala minifaldera del pueblo pasar por delante del corrillo de amargadas con pelillos en la barba, exclamaba indignada: "¡Qué pocas quedamos!". Eso espero.

contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis

12.12.07

Un parèntesis dins aquestes notes relacionades amb Festes i Actes de Nadal per comentar la mort de Josep Guinovart.

M.Trives/ Diari de Cubelles




Ja fa anys passejant per el carrer Montcada, es podia trobar una petita botiga que es dedicava a la venta de Art Popular i a la que sovint personalment visitava en companyia del meu company. Enllà ,envoltats de pots,cassoles,rajoles i demés estris trobats a diferents indrets de Catalunya i de la resta del Estat Espanyol, en ocasions compràvem objectes potser del tot no necessaris.


Tot sovint hi trobàvem a Josep Guinovart, el recordo amb el mateix aspecte de la imatge que treu el diari ,un pel mes més jove, com nosaltres, i donant voltes com nosaltres...


Sembla que va ser ahir .

La pintura del mestre Ginovart ,els seus cartells ,sempre jove i sempre innovador,diferent....









REFERENT DE L'ART CATALÀ

Mor el pintorJosep Guinovart als80 anys a Barcelona

Josep Guinovart mor a Barcelona als 80 anys
• El pintor, un dels més destacats artistes plàstics espanyols dels últims 50 anys, ha mort aquesta matinada a conseqüència d'un infart

Josep Guinovart al costat de dues de les seves obres a l'Espai Guinovart d'Agramunt, el juliol del 2005. Foto: EFE / LAURENT DOMINIQUE

EFE
BARCELONA

Josep Guinovart, un dels més destacats pintors espanyols de postguerra, ha mort avui a Barcelona als 80 anys, segons han informat fonts pròximes a la família. Guinovart ha mort aquesta matinada al no superar l'infart que havia tingut recentment i que el mantenia hospitalitzat. La seva última aparició pública va ser el dia 3 de desembre al Museu d'Història de Catalunya, on va inaugurar una exposició dels seus cartells de compromís social i polític.Nascut a Barcelona el 20 de març de 1927, Guinovart va ingressar a l'Escola de Mestres Pintors el 1941 i es va iniciar en el treball com a pintor de parets. Posteriorment, va estudiar a l'Escola d'Arts i Oficis del carrer d'Aribau i a la Llotja de Barcelona el 1944.

http://www.elperiodico.cat/









M.Trives/ Diari de Cubelles




Dins els actes de les properes festes de Nadal a Cubelles tenim el goig de la participació de Entitats a Cubelles reconegudes com Taller Pitzzicato i Cor l´Espiga oferin un petit concert a l´ Església de Sta Maria.
Altres Informacions

La coral cubellenca El Cor l'Espiga presenta el programa del Concert de Nadal Enguany tindrà lloc a les 7 de la tarda del diumenge 14 i comptarà amb la col·laboració del Taller de Música Pizzicato i la Societat Coral La Unió Santcugatenca

Diumenge l’església de Santa Maria de Cubelles acollirà una nova edició del tradicional Concert de Nadal que organitza cada any el Cor l’Espiga.

El concert nadalenc començarà a les 7 de la tarda i, a banda del Cor l’Espiga de Cubelles, comptarà amb la Societat Coral la Unió Santcugatenca i el Taller de Música de Cubelles Pizzicato.
El Cor l’Espiga, sota la direcció de Miquel Fraire, interpretarà: -Allà en un pessebre (Nadala nord-americana) -Senyor Sant Jordi (Francesc Vila; Lletra de Salvador Espriu) -¡Ay! Linda amiga (Anònim del Cançoner de Palau) -Muntanyes regalades (Tradicional catalana) -El Cant dels Ocells (Nadala catalana) -L’Emigrant (Amadeu Vives) -Evocació al Pirineu (Rafael Martínez Valls)

Una novetat d’enguany és la participació del Taller de Música Pizzicato, dirigits per Maria Dalmau. El repartiment dels cubellencs, que aporten totes les lletres de les seves cançons, serà: -Pobre Pare Noel (Espiritual negre popular) -És Nadal (Simon Marks) -Aquí no neva (Tradicional americana)

La coral convidada d’enguany és la Societat Coral La Unió Santcugatenca, que interpretaran les següents cançons amb la direcció de Josep Ramon Olivé: -Per tu jo cantaria (I.Meystre / W.R. Williesegger) -Nadal (Popular menorquina) -Ton pare no té nas (Baltasar Bibiloni) -Fum fum fum (Ernest Cervera) -En Belén tocan a fuego (Ernest Cervera) -Good night sweet heart (Calvin Carter / James Hudson) -El noi de la mare (Ernest Cervera)

L’acte clourà amb una actuació conjunta de les tres corals. En aquesta ocasió interpretaran dues peces. El clàssic Santa Nit (Franz Xaver Grüber) i Joia en el món (George Friedrich Haendel).
Francesc Capdet, president del Cor l’Espiga recorda que “un any més, el concert de Nadal organitzat pel Cor l’Espiga col•laborarà amb la Marató de TV3, i per aquest motiu es recolliran fons per la seva causa a l’Església de Santa Maria”, que enguany són les malalties cardiovasculars.

A banda del Concert de Nadal, la coral el Cor l’Espiga organitzarà el proper any la 4a edició del Festival de Cant Coral on hi participaran juntament amb tres corals més. També per l’any que ve estan intentant organitzar una nova edició del Concert Internacional que ja van realitzar fa dos anys.

La Coral el Cor l’Espiga obre les seves portes a la incorporació de nous membres. Els assajos es fan de 10 a 12 de la nit; els dilluns per als homes; el dimarts, adreçat a les dones; i els dijous es fa un assaig conjunt.

Ràdio Cubelles Dimecres, 12-12-2007
www.cubelles.com

11.12.07
















VILLANCICO

Niño Jesús, niño Dios,
que naciste en un establo,
quiero que escuches mi voz
por si puedes hacer algo.

Tú que pudiste ser rey
y escogiste nacer pobre,
entre la mula y el buey
y amigo de los pastores.
.
Alerta a los poderosos
que administran el pastel
que ha de llegar para todos,
para los pobres también.

Que aunque venimos desnudos
y desnudos nos marchamos:
viven los pobres en cueros
y se forran los tiranos.

Que aún abundan los Herodes,
que volvió Poncio Pilatos
y que Judas Iscariote
te vende todos los años.

Niño Jesús, niño Dios,
que naciste en un establo,
quiero que escuches mi voz
tú que eres del pobre hermano.


Juliana Mediavilla



M.Trives/Diari de Cubelles

Aquets dies propers a Nadal podreu visitar una exposició de treballs de patchword a Cubelles , organitzada per un grupet de dones de Cubelles i que amb treballs realitzats per elles mateixes i sota el nom de Taller de les Tresines es presenten per primera vegada per engrescar a qui vulgui aprendre a confeccionar motius nadalencs per aquestes festes o les properes.






Mostra d´ Artesania Nadalenca


Organitzem una Mostra d´ Artesania Nadalenca a Cubelles,
ens anomenem ¨Taller de les Tresines ¨
en homenatge a aquella sèrie de TV3 tan estupenda.

A totes nosaltres ens agraden les manualitats,
i desitgem que ens visiteu per mostrar-vos
idees per guarnir la casa i la taula per Nadal

Inaugurem el dia 17 de desembre de 2007
i ens trobareu
al carrer Major nº 17 ,baixos
totes les tardes de 18h a 20h

Us esperem !!!

Les Tresines de Cubelles




10.12.07

Ja fa dies que estem treballant per reestructurar el Diari de Cubelles, es per aquest motiu que trobareu petits canvis. De moment per accedir al Diari de Cubelles teniu que clikar una nova adreça

http://diaridecubelles.blogspot.com/

Gracies per la vostre atenció.

Diari de Cubelles