17.12.10




I ara per anar fent gresca i atraure un pel de bon humor amb musica de fons que bona falta fa ! Bon cap de setmana ...
foto/Trini Boj/França 2010

De moment a Cubelles no tenim neu i si molt fred .Diari de Cubelles us vol desitjar unes Bones Festes i de pas, us mostrem una imatge molt nadalenca enviada per una bona amiga i que recorda aquelles felicitacions de fa temps i segurament fetes a estudis dissenyats expressament . Aquesta es real en un entorn nevat ,amb caseta per ocellets inclosa i amb neu de la bona !
Trini, gracies


Iniciades les obres de rehabilitació de la Societat l’Aliança amb la subvenció de la Diputació

Notícies - Promoció Cultural
15/12/2010
Les obres de remodelació de l’edifici que la Societat Recreativa l’Aliança té a la plaça de la Font, ja han començat. I ho han fet gràcies als 36.000 € concedits per la Diputació de Barcelona, a través d’una subvenció gestionada per l’Ajuntament de Cubelles, i que permetrà a la directiva de l’entitat iniciar el projecte amb la instal·lació d’un ascensor i l’adequació de l’entrada per a persones amb mobilitat reduïda.

La subvenció, atorgada per la Diputació de Barcelona, forma part de la convocatòria que es va obrir l’estiu del 2009 d’ajuts per la restauració i millora de locals socials i ateneus. La regidoria de Promoció Cultural, Prudència Carrasco, es va posar en contacte amb la Societat l’Aliança per tal de poder-se beneficiar d’aquesta subvenció i va signar el setembre passat un conveni amb l’entitat. Paral·lelament, la regidoria i l’entitat mantenen obertes les negociacions per formalitzar un conveni de col·laboració per tal d’impulsar activitats conjuntes en l’històric edifici.

En aquesta primera fase, executada amb els diners de la subvenció, s’instal·larà un ascensor i s’adequarà l’entrada per a persones amb mobilitat reduïda. La intenció de la junta, expressada pel seu president, Dani Fonoll, a través de Ràdio Cubelles, és que no es paralitzin les obres en cap moment. Per aconseguir-ho, l’assemblea de l’Aliança va aprovar l’opció de demanar crèdits amb interessos molt baixos que després es puguin retornar amb la pròpia activitat del local. Així i tot, l’entitat calcula que el cost total per poder tornar a obrir l’Aliança és de, com a mínim, 500.000€. Les proves en l’estructura i els fonaments de l’edifici van donar bons resultats, tot i que té pràcticament cent anys. Malgrat això, l’aïllament sonor serà la part més costosa de la remodelació. El desig de la junta actual de la històrica societat és que es pugui reobrir el local completament reformat el 2014, en motiu del centenari de l’entitat.

15.12.10


GRUP DE TEATRE CASAL DE CULTURA DE CUBELLES


¨POEMA DE NADAL¨ de JOSEP Mª DE SEGARRA


A L’ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DE CUBELLES
Dissabte 18 de desembre de 2010

A les 8 de la tarda

Veus
Pilar Mallofré,Montse Antó
Salvador,Estalella,Daniel Fonoll,Angie Raspall
Direcció : JOSEP LLUIS VILLANUEVA
Amb la col·laboració de
ESCOLA DE MUSICA PIZZICATTO
Diari de Cubelles



Cubelles,poble agrícola,també un temps amb vinyes avui pràcticament desaparegudes,on la majoria dels veïns eren pagesos i pageses es dedicaven al camp .fos al raim o productes del camp.Encara a dia d’avui alguns recullen les seves pròpies collites,patates,tomàquets carxofes,melons i que podem comprar a determinats establiments al centre de la vila o directament al pagès que disposa de un pam de terra o dos pams o mes i aprofita el dia de mercat municipal on es troben les paradetes. . Tenim de nou en portes un nou any i un nou calendari renovat i també noves vies pròpies de temps com el d’avui en que Internet disposa d’un espai propi. Entretingut i curiós us recomanem comprar.


Pagès que poses gran cura
en el llaurar i sembrar el forment
si la feina et sembla dura
la collita és excel·lent.
Tant se val que bufi el vent
de llevant com de ponent.









El Calendari dels Pagesos ha arribat als seus 150 anys !!!!! En un món on tot el que no és tecnologia sembla que no hi té cabuda, crec que ens hem d’alegrar d’una publicació d’aquest estil, que ens apropa a les nostres arrels i ens fa veure que les tradicions són igualment importants, i que no van renyides amb aquesta tecnologia, com ho mostra aquesta pàgina web



Font : http://www.calendaridelspagesos.cat/calendari/?p=1



fotos/arxiu Diari de Cubelles

Fa uns anys sota la passarel-la del Foix pastaven les ovelles. Una imatge que ja forma part del recors en el temps.














foto/arxiu Diari de Cubelles



La passarel·la de vianants del riu Foix s’enderroca a requeriment de l’ACA

Notícies - Urbanisme i Planejament

La passarel·la de formigó del riu Foix ha estat enderrocada, atenent el requeriment que des de fa anys l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va fer al Consistori cubellenc. La passarel·la de formigó, que creuava el riu a l’alçada del Poliesportiu, es va construir l’any 1994, després de les fortes riuades que van endur-se el pont de la carretera.

L’enderroc de la passarel·la, emmarcat dins de les obres del projecte d’adequació paisatgística i ambiental del riu Foix, era una reclamació de feia anys de l’ACA que ho veia com un impediment en cas de riuades. Amb la construcció del nou pont de comunicació viària i a peu, l’ACA havia reiterat la necessitat de suprimir aquest pas. Miguel Ángel López, regidor de Territori, Planejament i Ciutat Sostenible, en declaracions a Ràdio Cubelles considera que l’ACA “té les seves raons per treure-la, primer per un criteri visual, i, segon, perquè és un impediment que es posa al riu i que pot representar un tap quan baixi aigua”. Així mateix, López ha explicat que, com a alternativa, es construirà un “caminet perquè la gent pugui creuar a peu, quan no hi hagi pluges”.

La intervenció a la llera del riu Foix es completarà amb l’eliminació de les espècies vegetals invasores, per replantar-hi arbustos, arbres i vegetals autòctons. L’empresa adjudicatària, que és Panasfalto Effiage Infraestructures, també s’haurà d’ocupar de l’adequació dels accessos, els recorreguts, els murets de protecció i el mobiliari urbà. A més, es millorarà la il·luminació, s’anivellarà el terreny i es recuperaran els marges. Les obres està previst que acabin el mes de març del 2011.




14.12.10

Gran innovador del flamenc,amb una carrera dedicada a fusionar el flamenc amb d´ altres musiques actuals .Morente considerat a tot el mon i una gran perdua.

Darrera actuació d'Enrique Morente

L'artista va visitar el museu Reina Sofia de Madrid i va cantar davant els quadres de Picasso per a un documental d'Emilio Ruiz Barrachina un dia abans de ser hospitalitzat, el 2 de novembre, per a ser intervingut - QUATRE

Font : www.elpais.com


españa





fotos/arxiu Diari de Cubelles 2009








7a Fira de la Solidaritat i el Comerç Just, el 18 de desembre



Notícies - Cooperació

Del 13 al 18 de desembre torna a Cubelles una nova edició de la Setmana de la Solidaritat en la que tindran lloc diverses activitats relacionades amb el món solidari i de cooperació. Les xerrades, exposicions col·loquis i activitats culminaran el 18 de desembre amb la 7a Fira de la Solidaritat i el Comerç Just.


Novament els carrers del centre de la vila s’ompliran d’estands de diverses ONG’s que mostraran al públic assistent els seus projectes i productes solidaris.

Font : http://www.cubelles.cat/




Arriba una nova edició de la campanya solidàriaUna joguina, un somriure’

La regidoria de Serveis a les Persones ja té enllestida la campanya de recollida de joguines solidàries ‘Una joguina, un somriure’. A més de recollir joguines noves fins el 31 de desembre a les oficines de la regidoria (Pg. Narcís Bardají, 12), aquesta tindrà una parada a la Fira de Solidaritat i Comerç Just, que tindrà lloc el 18 de desembre al nucli antic de Cubelles.
Les persones interessades en col·laborar-hi poden fer els seus donatius a través del compte corrent obert a Catalunya Caixa (2013-0177-82-0200557218).
Cartell/Olga Carreras
Activitats paral·leles
Durant la Setmana de la Solidaritat, i el dissabte a l’estand de la fira, també es durà a terme una recollida de roba a l’Espai Jove del Centre Social de Cubelles pel projecte de l’ONG Balukunda.
Font : 7a Fira de la Solidaritat i el Comerç Just, el 18 de desembre

13.12.10

El projecte Dones en Xarxa, dones ciutadanes que pretén incorporar més dones a Internet com a espai virtual de trobada, de discussió i de creació d’opinió, amb la finalitat de contribuir a una transformació social, ha iniciat una nova edició a Cubelles.
Aquest projecte, que es va desenvolupar com a experiència pilot a l’any 2007 a 8 municipis de la comarca del Baix Llobregat, contempla la realització i organització de diversos tallers, com ara Dona Connecta’t i Web 2.0: Dona, digues la teva.

Per més informació i inscripcions:
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Passeig Narcis Bardají,12
Telf. 938952457

Font : http://www.cubelles.cat/

12.12.10








HOMENATGE A DOLORS THOMAS

Amics del Castell van oferir un homenatge a la Dolors,poeta ,dona estimada i filla predilecta de Cubelles a la sala de la Rectoria.Fotos del arxiu de Antoni Pineda a la sala exposades.

fotos/arxiu Diari de Cubelles 2010