21.9.07

Turbulències

Article de Sixte Moral i Reixach(Conseller nacional del PSC)

Vàrem començar l´estiu amb les sotragades de les infraestructures, els trens pitjor que mai, les carreteres tan col•lapsades que es van aixecar ( una estona , no hi perdéssim gaire) les barreres dels peatges, l´aeroport ple de maletes. Ministres que van i venen, el mític AVE i el seu 21 de desembre ,llums que s´apaguen, i l´exèrcit entrant per la Diagonal amb uns quant generadors sorollosos perquè “es faci la llum”. Més, Endesa i REE representants pels seus màxims dirigents intentant, davant dels parlamentaris, passar-se el mort i a veure qui al diu més grossa i s´estalvia pagar la multa (?) corresponent. El problema de les infraestructures més enllà de les conegudes causes de la manca de previsió, planificació i inversió , és que poques coses s´han pogut millorar ( alguna sí) però el perill de nous col•lapse no està, ni molt menys, fora de les possibilitats reals ,. Hi ha hagut respostes, certament : cop de puny damunt la taula, veïnatge del Sr. Morlan, contactes amb concessionàries d´autopistes, reunions de Govern ( cèl•lula de crisi),però potser sense dir que, algunes de les mesures arriben tard, si què s´hauran de notar molt si el que es vol és que recuperem la confiança, força malmesa, en aquells i aquelles que tenen la responsabilitat de garantir que un país funcioni en aquelles aspectes bàsics que permeten mobilitat, la generació de riquesa i la seguretat.
Però no n´hi havia prou amb això. Estranys esquals ( pobre Miracle!!) i peixos manta potinejats per banyistes i científics ens ajudaven a portar la feixuga càrrega dels recurrents desgavells infraestructurals i quan aquesta fauna més o menys perillosa havia declinat o fugit, per por dels banyistes i de la televisió, de les nostres costes el món de les idees polítiques agafa el relleu i es generen turbulències d´aquelles que et fan cordar el cinturó de seguretat per anar suportant les batzegades.
Partit Demòcrata Europeu, Convenció pel Futur, plataformes d´intel•lectuals pel sobiranisme, plataformes històriques pel que calgui, 2014( in-de-pen-dèn-cia,) ,”casa gran del catalanisme”, tornar al monument de Casanova, reescriure la història, fragmentació i fòrums a dojo.. I en mig de tot això dues perles extraordinàries, impagables: sembla., dic només sembla, que l´expresident Pujol fa un crida al “tancament de caixes” (vaga fiscal) que no sé, ben bé, si provoca hilaritat o llàgrimes i la segona és que diuen que Noam Chomsky dona suport a l´Èric, el de L´Exèrcit del Fènix ,que em sembla que il•lustra la nostra gran projecció exterior, no cal que ens preocupem més de la Maison de la Catalogne de París.
I tot plegat en menys de 30 dies!!. Gairebé marejat ( altres en diuen català emprenyat. L´emprenyamenta si cas ve de més lluny)) I de cop i volta t´adones que venen temps electorals i la pregunta – innocent, fàcil si volen- és si tot plegat no son més moviments tàctics en clau interna dels dirigents de cada partit i si de veritat hi ha una voluntat de reflexionar a l´entorn del que realment importa; que és que el país funcioni – vaja, les infraestructures i el ventall de serveis- raonablement bé, que ens sentim mínimament esperançats en futures millores en tots els sentits , i que recuperem la credibilitat en la política, en aquella política que vol de veritat debatre sobre el present per garantir un futur molt millor. I benvingudes les idees i benvingudes les profecies i benvingudes les dates màgiques, properes o llunyanes, i benvingudes totes les propostes que de veritat vulguin avançar en la construcció permanent del país.
I les hipoteques què? ( poc original ,oi?) doncs d´això també se´n vol parlar perquè si no puc (puguin) pagar casa meva difícilment m´interessaré per una casa gran, encara que aquest tingui com a noble causa el catalanisme. Convenen també dosis de realisme per més cruels que sigui.
Venen eleccions i després hi haurà nou govern i novament caldrà plantejar traspassos, i el cert és que la història demostra que quan les forces polítiques d´aquí han aconseguit una certa unitat en front determinat temes han assolit el repte d´aconseguir-los. Ara és difícil amb tota remor electoral. Però un debat ben clar i sense embuts sobre quin és el nostre sostre – mai n´hi ha prou- com a país i quin recorregut poden fer juntes les forces democràtiques i catalanistes potser faria que hi hagués un mínim comú denominador que permetés plantejar les reclamacions històriques amb més fermesa i que fes que ,el qui està al davant, a l´altra banda de la taula, ho percebés clarament. Segurament aniríem millor.
No es descordem però, el cinturó, encara que, venen , segur, més turbulències.

Publicat a
http://www.altpenedesgarraf.socialistescat/

20.9.07


M.Trives/ Diari de Cubelles
Manuel Vicent es un excel·lent escriptor ,les seves novel-les Tranvia a la Malvarrosa i Son de Mar han sigut adaptades per el cinema ,es també articulista i sovint trobem dins les pagines del diari El PAIS setmana darrera setmana articles publicats a on té un lector fidel .Recomanem aquest article publicat darrerament .

MANUEL VICENT

Espejos

MANUEL VICENT 09/09/2007

El río en el que nadie se baña dos veces, según Heráclito, está formado por todos los espejos en los que uno se ha mirado a lo largo de la vida. La conciencia se inicia en el instante en que el niño se reconoce a sí mismo por primera vez en el espejo familiar del cuarto de baño. Llega un momento en que ante su propia imagen el niño piensa que ese que aparece allí dentro es él y no otro, esos son sus ojos, su nariz, su boca, su diente partido. Frente a ese espejo se establecen a continuación unos ritos inolvidables: su madre le lava la cara y le peina, unas veces a gritos, otras con lisonjas y allí se reflejan las primeras lágrimas, las primeras risas. En el azogue del espejo familiar la imagen del niño quedará guardada para siempre en brazos de Narciso. La edad consiste en ir dejando atrás aquel primer espejo. Un día el chico se afeitará la pelusilla del bigote y la niña se pintará por primera vez los labios con carmín, pero puede que sea ya en otro cuarto de baño. Si hubieran sido fieles al primer espejo no se habrían dado cuenta de que tenían ya quince años. El río de Heráclito discurre sobre nuestra piel, nos atraviesa por dentro y uno sólo comienza a envejecer cuando abandona aquel espejo que era un amante verdadero. Cada vez que vuelvas a mirarte en él después de una larga ausencia entenderás que el tiempo sólo es un cambio de apariencia. Se trata de una experiencia muy común. Al llegar el mes de agosto te vas de vacaciones a la casa de la playa, entras en el cuarto de baño, abres la ventana y te miras en el espejo donde había quedado congelado tu rostro desde el verano pasado. No estaban allí todavía algunas arrugas ni las ojeras que has cosechado a lo largo del año. Se hace evidente que has engordado. La expresión de los ojos tampoco es la misma. Pese a todo, durante el verano irás asimilando esta nueva imagen hasta aceptarla e incluso asimilarla con agrado, pero al volver a la ciudad, cuando apenas ha pasado un mes, en el cuarto de baño de casa te esperará la imagen que dejaste allí antes de salir de viaje. También algo habrá cambiado esta vez. El bronceado alegrará la palidez con que te recordabas, pero sin duda en la nueva imagen se reflejara una nueva erosión, el rastro de una aventura, la señal de una caída. Uno va envejeciendo en los sucesivos espejos como si se reflejara en río de azogue que nos atraviesa. Pese a todo existe un primer espejo que guarda tu imagen de niño ante el que tu madre te fregaba la cara con un estropajo. Ése es el que te amará siempre y te será fiel hasta la muerte.

18.9.07

Alcaldia

El Ple demana per unanimitat un Registre de la Propietat a Cubelles
S'ha creat la plaça de Notari de 3a a Cubelles

El Ple de l'Ajuntament de Cubelles va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Direcció General del Registre i del Notariat la creació d'un Registre de la Propietat a Cubelles. Maria Lluïsa Romero, Alcaldessa de Cubelles, va explicar que "aquesta petició ja es va fer l'any 2001 i el 2005" i va informar que "ara s'ha creat la plaça de Notari de Cubelles per la qual cosa ho tornem a demanar".

El municipi de Cubelles depèn del Registre de la Propietat de Vilanova. Això obliga als cubellencs i cubellenques a haver desplaçar-se a la capital del Garraf per a qualsevol gestió de registre documental. Recentment, el 9 de febrer, es va aprovar el RD 172/2007, sobre demarcació notarial, per la qual cosa es creava la Notaria de 3a a Cubelles i que "posa en evidència la necessitat de la creació paral·lela d'un registre de la propietat".

El regidor Joan Albet (CiU) va queixar-se del fet que "poblacions com Cunit, Calafell o Sant Pere de Ribes tenen el seu propi Registre de la Propietat" i va sentenciar que "és una injustícia per la que hem de lluitar perquè tenim dret".

Per la seva banda, el regidor de PPC Luis F. Álamán va mostrar el seu suport a la proposta del govern, però va demanar que "no s'utilitzi com a focs d'artifici, perquè molt em temo que serà molt difícil que ens ho concedeixin".
Departament de Comunicació Dimarts, 18-09-2007

http://www.cubelles.com/
Alcaldia
L'Ajuntament acorda la delegació a la Diputació de Barcelona de la gestió i recaptació dels tributs municipals
El Ple va aprovar la dissolució de mutu acord del contracte de recaptació amb l'empresa del Sr. Molina perquè espera estalviar 300.000 € amb el canvi de gestió

El Ple de l'Ajuntament de Cubelles va aprovar en la sessió plenària ordinària del 17 de setembre la dissolució de mutu acord del contracte existent des de l'any 1982 amb el recaptador, Joaquim Molina. El punt, que només va comptar amb les abstencions del PPC, era un requisit previ per a poder delegar a la Diputació de Barcelona les funcions de gestió i recaptació dels tributs i altres ingressos de dret públic, que també es va aprovar en la mateixa sessió.

El regidor d'Hisenda, Xavier Grau, va qualificar l’acord com "un dels punts claus del pacte de govern", alhora que recordava que el consistori cubellenc "estalviarà a l'entorn de 300.000 € anuals per la recaptació dels impostos" . La Diputació de Barcelona ingressa un 1,75% dels impostos que recapta, mentre que l'actual empresa cobrava una mica més del 3%. A més, el regidor d’Hisenda va destacar que "entre tots, hem aconseguit estalviar el que s’anunciava com a una indemnització milionària", en referència a l’extinció de mutu acord del contracte amb l’actual recaptador.

Maria Lluïsa Romero, Alcaldessa de Cubelles, va resumir la vinculació entre el Sr. Molina i l’Ajuntament de Cubelles, que es remunta a l’any 1982. A l’octubre de 2006 es va aprovar una moció presentada pels grups del PSC, ERC i ICV en què es proposava traspassar la recaptació a la Diputació, mentre que sobre la mesa hi havia una proposta per ampliar el contracte, que acabava el 2009, fins l’any 2018. Finalment, el passat 10 d’agost es va arribar a un acord amb el recaptador que va acceptar la resolució del contracte que el lligava amb el consistori cubellenc. Aquest era un requisit indispensable per la Diputació de Barcelona abans d’acceptar la delegació de les funcions de gestió i recaptació. Romero va anunciar que a la Diputació se li traspassen "els tributs que ja tenia delegats el Sr. Molina", als que se suma la recaptació de les multes de trànsit, que garantirà "el cobrament fora del municipi". En el cas de les multes, la Diputació ingressarà un 8% en període voluntari i un 30% en executiva.

La delegació a la Diputació és per dos anys, prorrogables anualment. L’Alcaldessa va anunciar que "la Diputació té la intenció d’acceptar la delegació en el seu plenari d’octubre", alhora que informava que l’organisme provincial "ja ha llogat un local a la plaça de la Font per a instal·lar l’Oficina de Recaptació".

Tots els grups del govern van defensar tant la resolució del contracte com el traspàs a la Diputació. Joan A. Rodríguez (ERC) va qualificar la decisió com "un canvi que porta a fer justícia" i va mostrar-se a favor de la proposta d’ICV de crear una comissió tècnica i una política per seguir el traspàs a la Diputació. Per la seva banda, Joan Albet (CiU) va destacar que "el Sr. Molina ingressava el 96% dels rebuts que li passava l’Ajuntament" i que ara que ha acceptat la resolució "la millor opció és la Diputació, que a més ens permet estalviar prop de 300.000 € a l’any, la qual cosa és bo per al municipi".

Els grups de l’oposició es van mostrar majoritàriament a favor tant de la resolució del contracte com del traspàs de la gestió i la recaptació dels impostos i les multes a la Diputació. Anna Martínez (EC-FIC) va anunciar el seu vot favorable, tot i que va dir que "el resultat està per veure". Josep Lluís Comas (ICb) considera que "fer el traspàs a la Diputació ens dóna molts avantatges" i es va mostrar a favor de la resolució del contracte amb l’actual recaptador, "especialment si ho accepta de mutu acord".

Joana Navarrete (PPC) va anunciar l’abstenció del seu grup "per coherència amb la nostra postura la passada legislatura", i va aprofitar per criticar "el canvi de criteri d’alguns grups". La regidora popular, a més, va llençar la pregunta sobre si "l’any 2008 seguirem pagant a l’empresa del Sr. Molina?", a la qual cosa Xavier Grau li va respondre que "si cobra alguna cosa després de l’1 de gener serà sempre per feines fetes abans del 31 de desembre". Finalment, Mònica Miquel (ICV) també va mostrar el seu suport a la proposta del govern, tot i que va demanar "la creació d’una comissió tècnica i una política que coordini el traspàs a la Diputació". En aquest sentit, la regidora ecosocialista considera la participació de tots molt important perquè "ens juguem el futur de la recaptació de Cubelles i que tothom pagui!!". Miquel també va demanar que la "tresorera habilitada es mantingui al càrrec fins que es completi el traspàs a la Diputació".
Departament de Comunicació/Ràdio Cubelles
Dimarts, 18-09-2007
M.Trives/Diari de Cubelles
La problemàtica en que es troben milers de joves i d´ altres no tan joves en el moment de voler llogar un pis i que davant l´ evidencia de un sou que no li permet independitzar-se de la llar i opta per o seguir al domicili familiar o de lloguer amb pisos que sovint no pot accedir-hi per raons obvies de manca de pressupost ,sol acabar en el lloguer d´ habitacions a propietaris de pisos que demanen xifres en ocasions desorbitades per un habitacle ,ens permet fer una revisió de la situació general a Catalunya i a la resta del Estat . Es el tema que es reflexa en aquest article i que recomanem vivament la seva lectura.

12 septiembre, 2007 - 12:47 - ELPAIS.com

El remedio de compartir piso


Compartir piso ya no es un práctica habitual sólo reservada a los estudiantes. Los interesados -resignados- en buscar compañeros de piso en Barcelona tienen 28 años de media. Se trata, en muchos casos, de personas solteras que tienen su primer o segundo trabajo, pero que su precario sueldo no les permite hacer frente a alquilar una vivienda en solitario. El precio medio de una habitación en la capital catalana es de 360 euros al mes.
Carmina B. es una jovencísima mileurista -tiene 23 años- que tras licenciarse lleva un año trabajando en el sector de la comunicación. A mediados de julio decidió independizarse y optó por alquilar una habitación. Por la dificultad de encontrar algo decente a un precio razonable, "pero también porque en estos momentos me apetece convivir con nuevas ideas". Un mes y medio y una veintena de habitaciones vistas después, Carmina ha optado por aparcar el tema para más adelante: "La mayoría de habitaciones son interiores, algunas incluso sin ventana, y me piden 400 euros al mes", protesta.
La escalada de los precios de los pisos arrendados y la precariedad de los salarios, especialmente para los que acaban de incorporarse el mercado laboral, imposibilitan no sólo hacer frente a los costes de comprar una vivienda, sino incluso a plantearse vivir solo en un piso de alquiler. Durante el primer trimestre de 2007, el precio medio de los arrendamientos en Barcelona se disparó casi el 18%, hasta alcanzar los 966 euros mensuales.
Un estudio de Idealista.com, uno de los principales portales inmobiliarios de España, revela que hoy sólo el 30% de los usuarios que buscan compartir piso son menores de 26 años. En Barcelona, la media de edad es de 28 años, uno más que en Madrid, lo que indica que ya no se trata mayoritariamente de estudiantes.
http://www.elpais.com/

17.9.07

Alcaldia

Comença el nou curs polític municipal amb la celebració del ple de setembre La sessió ha de debatre la resolució de mutu acord del contracte amb el Recaptador i el trasllat de la gestió dels tributs i les multes de trànsit a la Diputació

El curs polític 2007-2008 arrenca aquesta tarda a la sala de plens de l'Ajuntament de Cubelles. Després que el mes d'agost només se celebressin les sessions extraordinàries, aquesta tarda el ple torna amb la seva sessió ordinària a partir de les 8 del vespre, en directe per Ràdio Cubelles.
Entre els punts de l'ordre del dia destaquen sobretot els temes relacionats amb la recaptació municipal. En primer lloc es sotmetrà a votació l'acord de rescissió de mutu acord amb l'empresa de recaptació del Sr. Joaquín Molina. A la vegada, es proposarà la delegació de la gestió i recaptació dels tributs municipals i de les facultats recaptatòries de les multes de trànsit a la Diputació de Barcelona.
La sessió es podrà seguir en directe a través de Ràdio Cubelles, tant en la seva emissió a través del 107.5 de la freqüència modulada o a través de