14.10.05

STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles
ÚLTIMA HORA PLA ENERGIA DE CATALUNYA!!
Un document nefast per Cubelles!

-L’ACM denúncia la falta de rigor del Pla de l’Energia de Catalunya
L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) no ha desaprofitat l'oportunitat d’esmenar el Pla de l’Energia presentat pel govern de Catalunya. I ho ha fet amb profunditat davant el què considera un reguitzell de contradiccions i falta de rigor que deriva en un document que, segons els esmenants, no soluciona els problemes reals dels ciutadans. L’ACM denúncia que no s’hagin fet estudis previs a l’hora d’elaborar un pla que, a més d’allunyar-se del protocol de Kyoto, no té en compte la fase pedagògica a la ciutadania ni tampoc el fet Catalunya no té competències en energia. Amb tot, l’ACM aporta també propostes per millorar el pla.
-Els portaveus de Greenpeace i Ecologistes en Acció van indicar ahir que consideren "insuficients" les modificacions del pla d'energia i van criticar que "no s'hagi concretat encara ni el pla de tancament de les nuclears ni la línia de Bescanó".
-El Pla de l'Energia de Catalunya no convenç CiU ni els grups ecologistes
Puig parla d'"un futur de precarietat energètica" i Greenpeace el titlla de "pronuclear i insostenible"
El portaveu de CiU al Parlament, Felip Puig, va anunciar que demanaran la compareixença del conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, i del de Medi Ambient, Salvador Milà, perquè expliquin "per què el nou pla de l'energia col·loca Catalunya en situació de precarietat".
-Els ecologistes critiquen la falta de compromís per al tancament de les nuclears
Hi troben a faltar l'inventari del potencial energètic de Catalunya
M.S.. Barcelona
Les organitzacions ecologistes de Catalunya van fer ahir una primera valoració del pla de l'energia aprovat pel govern de la Generalitat amb grans dosis de prudència, ja que moltes encara no coneixien amb detall la nova proposta del govern tripartit. Tot i així, totes les entitats van coincidir en un punt: creuen que el document esquiva temes essencials que han estat cavall de batalla de les organitzacions els últims mesos, com ara el tancament de les centrals nuclears.
-L'Ajuntament de Sant Adrià demana a l'Estat que les centrals tèrmiques de cicle combinat paguin més impostos
Proposen crear un nou epígraf de l'IAE que gravi amb 0,6 euros cada quilowatt
GERARD ARIÑO. Sant Adrià de Besòs
El ple de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va aprovar dimecres per unanimitat sol·licitar al govern de l'Estat una modificació de la política fiscal en relació amb les centrals de cicle combinat. Entre altres coses, els regidors van acordar la creació d'un nou epígraf de l'impost d'activitats econòmiques (IAE) específic per a les centrals de cicle combinat que gravi 0,6 euros per cada quilowatt de potència dels generadors i augmenti així els 0,4 que paguen les tèrmiques convencionals.
MÉS INFORMCIÓ SOBRE LA PLATAFORMA STOPENDESA a: www.cubelles.ca
EL MENJADOR DEL CEIP CHARLIE RIVEL I LA NOVA CASERNA DE LA POLICIA LOCAL, AL PLE D'OCTUBRE
DILLUNS, CELEBRACIÓ DEL PLE A L'AJUNTAMENT
Dilluns dia 17 d'octubre, a les 20h. a la Sala de Sessión de l'Ajuntament de Cubelles se celebra el Ple municipal amb diversos punts, entre d'altres:
-- Esborrany del conveni de cooperació a subscriure amb el departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya pel finançament de les obres d'ampliació del menjador del Ceip Charlie Rivel.
-- Modificació del projecte d'obres per la construcció de la caserna de la Policia Local de Cubelles
-- Mocions de suport a l'Estatut de Catalunya
L'OPINIÓ D'ICb
El nostre grup valora positivament l'evolució de les àrees gestionades pels nostres dos regidors, Pilar González i Xavier Grau, que al front de les regidories d'Ensenyament i Joventut, i Governació, Participació Ciutadana i Comunicació aporten resultats de feina feta al govern actual i demostren la viabilitat del projecte d'ICb per al conjunt del poble de Cubelles. Les aportacions dels nostres regidors a les àrees d'Ensenyament´i Governació es concreten en nous horitzons de canvi en la gestió política local.
L'ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA DE CUBELLES INFORMA:
www.doneslafita.org
TROBADA DE DONES DE TARRAGONA I TERRES DE L’EBRE
Ja només falta 1 setmana per la Trobada de Dones de Tarragona i Terres del Ebre que farem a Falset.
xarxafem@xarxafeminista.org
www.xarxafeminista.org
24 HORES DE SOLIDARITAT FEMINISTA AMB EL CICLE DEL SOL
El 17 d’octubre de 2000 la Marxa Mundial de Dones contra la violència i la pobresa va engegar un procés d’accions . Ara , 5 anys més tard , el 17 d’octubre del 2005 tancarem la campanya de la Carta de les Dones a la Humanitat que es va iniciar amb la seva aprovació a Ruanda en l’Assemblea Mundial de la Marxa.
CONFERÈNCIA: “SALUT REPRODUCTIVA, POBRESA I VULNERABILITAT SOCIODEMOGRÀFICA”
Es celebrarà a Barcelona, al Museu d’ Història de Catalunya, el proper dia 21 d’ Octubre del 2005.
Associació Salut i Família
I ARA, EL DIARI DELS ESTUDIANTS
Diari dels Estudiants
es un diario online destinado a la comunidad educativa de habla catalana. Cada día encontraréis en Diari dels Estudiants las principales noticias de la jornada con un lenguaje claro y directo, complementadas con recursos educativos (links, fichas de países, personajes, gráficos, mapas) que ayudan a comprender mejor la información. El diario dispone también de reportajes e informaciones culturales de interés para los jóvenes.
COP DE PEDAL PEL DELTA DEL LLOBREGAT
El proper diumenge 16 d’octubre realitzarem una bicicletada per les terres del Delta del Llobregat.
Serà un cop de pedal per defensar el nostre Riu, el seu Delta i la nova llacuna, nascuda ara farà un any, ”la Riera Bella”.
Convoquen:
DEPANA, SEO/BIRLIFE, GREENPEACE, ECOLOGISTES EN ACCIÓ, CEPA-ECOLOGISTES DE CATALUNYA, GRUP ECOLOGISTA BELLVITGE, PROJECTE LLOBREGAT, PLATAFORMA STOPENDESA CUBELLES, GRUP DE DEFENSA DEL GARRAF-ORDAL (DEFGOL), SALVEM EL DELTA, CONFAVC (Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya), FAV (Federació d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat), ASOCIACIÓ VEÏNS DEBELLVITGE, BICIBAIX, Comite de Solidaritat amb America Central del Prat.
Comencen els preparatius de la Campanya Una Joguina per un Somriure
Es tracta d’una campanya, prou coneguda per tots els ciutadans que pretén aconseguir que tots els infants de Cubelles, sense distincions, puguin gaudir de la màgia del Nadal
La Regidoria d'Acció Social i Sanitat ja està treballant en les diferents activitats que s'organitzen per recaptar diners per a l'inici de la campanya UNA JOGUINA X UN SOMRIURE.
De moment, l’organització ha començat a informar de la Campanya a través d’una tramesa electrònica a tots els treballadors i polítics municipals de l’Ajuntament. També s’ha adreçat una carta a les diferents empreses col•laboradores. I, properament, es distribuiran les guardioles en diferents comerços del municipi.
Més informació a la web municipal www.cubelles.org

13.10.05

DE BONA TINTA!!!
ICb: independents però amb bons contactes

Canvis al govern... diuen...
A palau circula des de fa dies el rumor que, quan sigui facticle políticament, seran rellevats Antoni Siurana (Agricultura), Salvador Milà (Medi Ambient), Carles Solà (Universitats) i Anna Simó (Benestar i Família). També a causa de la situació política, i de les prevencions que hi comença a adoptar Carod, està del tot descartada la seva reincoporació com a conseller primer. A Josep Bargalló se'l veia ahir molt content.
ACTE CIUTADÀ DE DENÚNCIA
PELS GREUS FETS DE
CEUTA I MELILLA
I PER DEMANAR EL RESPECTE
ALS DRETS HUMANS


Diumenge 16 d'octubre
a les 12 hores
A la Plaça Sant Jaume
Us hi esperem !!
Per a més informació, podeu contactar amb nosaltres:
SOS RACISME CATALUNYA
Telf. 93 301 05 97
sosracisme@sosracisme.org
www.sosracisme.org
http://es.groups.yahoo.com/group/eurococos/
CAMPANYA ICb PRO NOVA BIBLIOTECA PER CUBELLES
Per afegir-te a la campanya envia un mail a diaridecubelles@yahoo.es
Las bibliotecas de Madrid se transforman en un espacio de convivencia Exposiciones, cuentacuentos, cine, teatro y talleres están programados para animar una fiesta cultural que se celebra cada año. En esta ocasión el lema es “Mestizajes” y traerá a los lectores palabras sobre la diversidad cultural.
TODA LA INFORMACIÓN EN http://gestiona.madrid.org/bpcm/convi.html
STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

COMUNICAT DE PREMSA
NO PASSARAN!!
PER UNA NOVA CULTURA DE L’ENERGIA: NO A LA MAT !!!
Les entitats representades a la convocatòria central que tindrà lloc a Barcelona abasten la major part de l’ecologisme Català: la Federació d’Entitats Ecologistes de Catalunya (Ecologistes de Catalunya), El col·lectiu Non à la THT i la Plataforma No a la MAT com a convocants i Greenpeace, Ecologistes en Acció i Eurosolar com a impulsores del MANIFEST PER UNA NOVA CULTURA DE L’ENERGIA A CATALUNYA i donant suport a la Manifestació.
Des del moviment ecologista de Catalunya, creiem que la gestió de l’energia constitueix l’element central de qualsevol sistema econòmic.
CONVOQUEM I DONEM SUPORT A LA MANIFESTACIO
“PER UNA NOVA CULTURA DE L’ENERGIA: NO A LA MAT !!”
que se celebrarà el proper dissabte 15 d’octubre de 2005 a Barcelona
(sortida de l’encreuament entre Passeig de Gràcia i carrer Aragó a les 17 hores)
La WHO està supeditada a la totpoderosa IAEA pel que fa als riscos de l’àtom sobre la salut de les persones -
WHO: sigles en anglès de la OMS – Organització Mundial de la Salut -
IAEA: sigles en anglès de la AIEA o OIEA – Agència o Organisme Internacional de l’Energia Atòmica
El passat 5 de setembre del 2005 es va fer públic un resum de l’informe titulat ‘Chernobyl’s Legacy: Health, Environmental and Socio-Economic Impacts’. En aquest resum es manifesta que el balanç final de persones que moriran degut a l’accident a la Central Nuclear de Chernobyl serà d’unes 4.000 i que fins ara n’han mort 50.
El text de l’acord entre l’AIEA i l’OMS es pot veure a: http://resosol.org/InfoNuc/IN_DI.OMS_AIEA.html
Vegeu altres estimacions sobre les conseqüències de l’accident de Chernobyl a: http://www.ratical.org/radiation/CNR/RIC/chp24F.html
Informació facilitada per:
Grup de Científics i Tècnics per un Futur No Nuclear
http://www.energiasostenible.org
Ja has signat la petició '1.000.000 de ciutadanes i ciutadans de la UE demanen la sortida de l'energia nuclear?
I ajudaràs a fer un món lliure de nuclears
L'ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA DE CUBELLES INFORMA
www.doneslafita.org
El Estatuto de Cataluña, un ley avanzada en derechos sociales, una ley avanzada en derechos de las mujeres
Por Lourdes Muñoz Santamaría

Cataluña es la primera comunidad autónoma que fija a través de su nuevo Estatuto “derechos y deberes” para sus ciudadanas y ciudadanos más allá de los que recoge la Constitución Española.
www.mujeresenred.net
CIBERSOCIETAT
Revista TEXTOS
ISSN 1577-3760 · Número 7 ·
Inercias de la sociedad voyeur: El sujeto-espectador en la era actual
Gabriel Cocimano
INTRODUCCIÓN / RESUMEN
La necesidad de satisfacer el deseo audiovisual es propia del hombre de todas las épocas. Pero, a partir de la expansión de las tecnologías digitales, el desarrollo de un nuevo régimen de visibilidad ha acentuado aquella primaria necesidad. De alguna manera, el voyeurista -aquel que padece el trastorno de observar compulsivamente la vida erótica o sexual ajena- y el hombre de la sociedad actual como espectador pasivo en tanto sujeto indiferente e inerte a los acontecimientos sociales, evidencian los mismos síntomas: individuos que, con tendencias adictivas, hallan satisfacción en el universo ajeno, reemplazando la acción por la mirada, la que ha dejado de ser un medio para constituirse definitivamente en un fin.
OPINIó
PER LLEGIR UNA MICA...
Los Partidos Políticos no son ONGs
Joan Prats
Los partidos políticos no son ONGs. Sus dirigentes no hacen ni dicen nada que no tenga que ver o con conseguir votos o con conseguir plata para conseguir votos. No es tarea fácil. Por ello las buenas sociedades se ocupan de diseñar las instituciones y de ir construyendo las culturas políticas que incentiven que al emprender la tarea... / ...

12.10.05

STOPENDESA INFORMA
No més tèrmiques a Cubelles
Aquest cap de setmana tenim 3 grans mobilitzacions. ¿A quina o quines t'apuntes?
Informa't
http://www.defgol.com/pages/capdesetmana.htm
Molta salut i molta força!

COMUNICAT DE PREMSA
7 d'octubre de 2005
Davant la seva imminent adopció pel consell de Govern en les pròximes dues setmanes GREENPEACE, ECOLOGISTES EN ACCIÓ DE CATALUNYA I EUROSOLAR
DENUNCIEN QUE EL TRIPARTITT DEFENSA UN PEC PRONUCLEAR
Greenpeace, Ecologistes en Acció de Catalunya i Eurosolar han denunciat avui que, en el cas d'acceptar l'esborrany de Pla de l'Energia de Catalunya 2006-2015 (PEC) aprovat pel seu Consell Tècnic, el Govern Tripartitt violaria l'Acord del Tinell i consolidaria l'actual i insostenible model energètic de Catalunya, malaltissament depenent dels combustibles fòssils i l'energia nuclear. Les tres organitzacions impulsores del "Manifest per una Nova Cultura de l'Energia a Catalunya" reconeixen que l'esborrany elaborat pel tripartitt inclou algunes de les seves propostes relatives a l'estalvi i l'eficiència energètics i, en menor mesura, les energies renovables. No obstant això, el Govern segueix sense fer públics les seves anàlisis sobre el potencial de Catalunya en cadascuna de les energies renovables i en estalvi i eficiència energètica. És a dir, els avanços a penes aconsegueixen pintar de verd un PEC continuista que no suposa un canvi de model energètic.

11.10.05

ICb INFORMA
II SOPAR A LA FRESCA 10 ANYS + 1 D’INICIATIVA PER CUBELLES
PER VEURE LES FOTOS
DE LES AMIGUES I AMICS CLICA AQUÍ
DE LES VOLUNTÀRIES I VOLUNTARIS CLICA AQUÍ
més informació a www.cubelles.ca
WWW.CUBELLES.CA LA WEB D'ICb
AJUDA'NS A MILLORAR LA NOSTRA WEB
Ajuda'ns a millorar. Si trobeu alguna mancança, si creieu que es produeixen inexactituds en alguna de les dades que facilitem o si creieu que podem oferir d'altres informacions, feu-nos arribar el vostre suggeriment. Ajudeu-nos a millorar.
STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles
La sequía echa humo
LA FALTA DE ENERGÍA OBLIGA A ENCENDER
LA TÉRMICA DE SANT ADRIÀ
L. BENVENUTY - 11/10/2005
SANT ADRiÀ DE BESÒS
La sequía obligó ayer a Fecsa-Endesa a poner en marcha la central térmica
de Sant Adrià de Besòs, la de las tres chimeneas, la de las urgencias. Y es
que la acuciante falta de agua, el deprimente nivel de los embalses, tiene a
la mayoría de las estaciones hidroeléctricas del país en el dique seco. Sólo
funcionan a pleno rendimiento las tres del río Ebro. De modo que, según
fuentes de la compañía eléctrica, hay que recurrir a la combustión para
garantizar el suministro, lo que resulta más caro y contaminante que
producir energía a través del movimiento del agua o incluso de un modo
nuclear.
Esta circunstancia se viene repitiendo desde principios de este verano,
cada semana con mayor asiduidad. El problema es que la energía eléctrica
no se puede almacenar y debe producirse a medida que se consume. Las
previsiones se realizan con un día de antelación. Por ello, ayer ascendían
dos grandes columnas de humo hacia los cielos metropolitanos. Una de las
chimeneas está clausurada desde hace un par de años después de varios
episodios contaminantes conocidos en Badalona y Sant Adrià como la
lluvia negra.
Con todo, la estampa pronto pasará a la historia de un modo definitivo.
Fecsa-Endesa quiere acabar con las dos únicas centrales térmicas que
tiene en Catalunya, la de Sant Adrià de Besòs y la de Cubelles, y
sustituirlas por unidades de ciclo combinado, como la que se erige frente a
la adrianense, que producen electricidad de modo más barato y ecológico.
Pero el asunto es complicado y todo depende de futuras decisiones de la
Generalitat, que todavía debe perfilar el plan energético de Catalunya y
establecer dónde se pueden levantar estas instalaciones.
Lo curioso es que, a pesar de haber echado a perder la colada de
centenares de vecinos y ocupar un privilegiado espacio del litoral, la central
de las tres chimeneas se ha convertido en todo un símbolo de Sant Adrià:
fondo de películas, logotipo de festivales y escenario de luchas sindicales
(una bala policial perdida mató a uno de los obreros que la construían allá
por los setenta). No hace mucho, un arquitecto propuso convertirla en
apartamentos. El Ayuntamiento de Sant Adrià pretende desde hace varios
años declararla de interés histórico y cultural, para que nadie la toque
cuando deje de funcionar. Pura historia, pura arqueología industrial
actualmente en servicio por culpa de la sequía.

10.10.05

L'OPINIÓ D'ICb
www.cubelles.ca
DEBAT OBERT SOBRE EL PAS PEL RIU FOIX
El ple de l’Ajuntament de Cubelles va aprovar en la sessió plenària de setembre, la construcció d’un pont de connexió dels dos marges del riu Foix a l’alçada de la desembocadura, que enllaçaria els carrers Lleida i Pompeu Fabra.
ICb també va votar-hi a favor, tot i considerar-lo agressiu pel medi ambient i que no resol prou bé la connexió amb els carrers previstos, ni en la trama urbana significa una connexió adequada amb les grans vies de circulació del municipi, sinó un enllaç a l’àrea interior d’un altre sector urbà que també té problemes similars de circulació i connexió, i els té també quan el Riu Foix baixa ple.
Per ara és la única proposta existent per garantir la comunicació i els accessos dels veïns a la Mota de Sant Pere i Clot del Bassó i per nosaltres, aquesta zona no pot ser de cap manera considerada com una urbanització més o menys perifèrica, sinó com una part més de la nostra Vila. Més si tenim en compte que diversos dels serveis a la comunitat estan ubicats en ella: Poliesportiu, Sala multiusos, IES, Deixalleria,... Per això hem votat per què es doni solució a possibles problemes d’aïllament.
Ara bé, no ens equivoquem, l’autèntica barrera per a aquesta connectivitat i per a altres, és la via del ferrocarril, que en el nostre terme solament està creuada per damunt en el pont entre la Tèrmica i la zona industrial, prop de Cunit i lluny de la centralitat urbana. La resta són passos inferiors construïts aprofitant passos de torrents i del Riu Foix i, es clar, la culpa s’adjudica al Riu Foix, que ja hi era molt abans de nosaltres i que en el nostre creixement no hem tingut mai en compte fins que de tant en tant ens ho recorda amb riuades que encara sempre ens agafen per sorpresa, com si no el coneguéssim, tot i les advertències dels avis de Cubelles.
La solució ideal creiem que està en un pas sobre la via en zona intermèdia als més de 3 Km. de distància entre els que tenim ara, i per això més a prop de la trama urbana central. I vetllarem perquè així es contempli quan s’urbanitzi la zona de La Pallissa, al marge dret del Foix entre la carretera i la via, potser per on ja abans es salvava la via per anar al Clot del Bassó, que molts cubellencs encara recorden amb el nom de “La Garita”.
Com també caldrà ordenar el propi marge dret del Foix i aquesta és una assignatura pendent, ja que no cal esperar al projecte de pla parcial per impulsar a curt termini un vial de passeig fluvial a l’altra banda del que hi ha ara que marqui el riu en el seu pas urbà i faci dels seus dos marges un lloc de passeig i de connexió urbana. Aquest pas, alhora que dona dues opcions per a vorejar el Riu per anar del Centre urbà als sectors costaners, pot resoldre en part (si s’esmenen errors en anteriors vials) el problema de les riuades.
A més, si s’ordena amb una rotonda de circumval·lació en el seu enllaç amb la Carretera comarcal, just passat el pont del Riu, on hi ha el Garden, tot plegat regula el pas del trànsit de la C-31 per la zona urbana que, al quedar estesa fins a aquesta rotonda permet recuperar el pont de la carretera com a urbà i regular-hi els espais necessaris per al pas dels vianants, els qual també tenen així una alternativa de pas que superi el possible problema de la inundació del pas per sota la C-31.
A ICb aquesta opció ens sembla molt menys agressiva, però també molt més útil a la curta, donat que creiem que resol millor molts dels problemes pendents (com ho és el pas de la C-31 pel traçat urbà de Cubelles, que la proposta solament resol en part)
Per això proposem obrir un debat ciutadà sobre les alternatives possibles i sobre quina pot ser més beneficiosa per Cubelles. Parlem-ne! I demanem al nostre Ajuntament que estudiï altres solucions possibles i s’aposti per donar prioritat a la que sembli millor.
Obert un debat ciutadà, entre les alternatives diverses ICb defensarem aquella que signifiqui la millor relació cost / benefici per a la comunitat. I ho tenim molt clar: per a ICb quan ens referim a la comunitat estem parlant del conjunt dels ciutadans de Cubelles. I estem parlant del nostre futur col·lectiu.
PER MÉS INFORMACIÓ VISITA LA WEB d'ICb a www.cubelles.ca
SOLIDARITAT INTERNACIONAL
LA BARBÀRIE DEL MARROC, CEUTA I MELILLA
Estimat/da amic/ga,
Mentre t'escric aquestes línies, i mentre tu les llegeixes o dubtes de si cal continuar llegint-les, és molt probable que centenars d'immigrants subsaharians estiguin sent deportats cap al desert, i abandonats a la seva sort sense queviures ni aigua. Diuen que de cada deu, quatre moriran. Abans han sofert talls, macadures, cops, fractures òssies i apallissaments en els filats espinosos que separen Ceuta i Melilla del Marroc. Alguns, com ja saps, ja han mort en aquestes fronteres, més d'un per trets d'arma de foc. Si creus que els esdeveniments de Melilla i de Ceuta són quelcom més que simples problemes d'ordre públic. Si creus que aquests filats amb punxes i ganivetes són la frontera entre, d'una banda el malbaratament i la prepotència, i de l'altra la misèria i la injustícia... Si creus que també tu faries el mateix si haguessis nascut on ells han nascut i estiguessis morint on ells estan morint... fes alguna cosa, el poc o el molt que estigui en la teva mà. Però per poc que puguis, segur que:
a.. Pots llegir i adherir-te al manifest de diverses entitats catalanes http://solidaries.org/monografic.php?Id=48
b.. Pots emplenar el formulari que trobaràs en aquesta web http://www.es.amnesty.org/actua/migrantes_oct05/ per tal que Amnistia Internacional faci arribar, en nom teu, una carta (que pots llegir) al President del Govern espanyol i al Primer Ministre marroquí. O descarregar-te i llegir el seu informe "España frontera sur" http://www.es.amnesty.org/esp/docs/frontera_sur.zip
c.. O pots visitar la pàgina de l'Associació Pro Drets Humans d'Andalusia clicant aquí: http://www.apdha.org/index.htm#, llegir la seva informació més actual i signar (en el cas que representis a una associació) la recent Declaració de Larraix: http://www.apdha.org/graficos/declaracionlarache.jpg i participar en la campanya de recollida de signatures davant la greu situació en que es troben els immigrants subsaharians en el campament de Benyunesh, prop de Ceuta. http://www.apdha.org/areas/documentos/firmasbenyme05.htm
d.. O pots redactar també personalment una carta i fer-la arribar al President del Govern per a demanar-li, per exemple, que no sigui còmplice d'aquest genocidi a: jose.rodriguez@diputado.congreso.es; o bé a: ciudadanos@mpr.es
e.. També pots fer arribar una queixa formal al Defensor del Pueblo: https://www.defensordelpueblo.es/index.asp
f.. O consultar i difondre el comunicat de SOS Racisme: http://www.sosracisme.org/sosracisme/atjoweb/muerfront.htm o el seu document d'anàlisi i propostes al govern estatal titulat "Lluita contra el racisme i polítiques d'immigració" http://www.sosracisme.org/sosracisme/textword/TRADPeticiones%20al%20PSOE%20%20junio%202004.doc
g.. O pots llegir i difondre el comunicat de CCOO http://www.conc.es/htm/jsp/mostrar_document.jsp?CLAU=23425&PRINT=0&INCLUDE=0 h.. També pots sensibilitzar sobre aquest tema als teus cercles de coneixences, reenviar aquest missatge als contactes de la teva llibreta d'adreces afegint-hi altres propostes, altres contactes, informació sobre altres iniciatives... Pots fer totes aquestes coses i segurament moltes altres més... , sense perdre el temps preguntar-te si servirà o no per a alguna cosa... Almenys aconseguiràs sentir-te una mica més bé, sentir-te una mica menys còmplice de tanta barbàrie.
Salut i empenta!

9.10.05

DE BONA TINTA!!
ICb: independents però amb bons contactes...

Saura s'empipa per la seva marginació en el tripartit
El conseller Joan Saura ha reaccionat de forma malhumorada a la decisió del tripartit de presentar només Manuela de Madre i Josep Lluís Carod per defensar l'Estatut al Congrés el dia 2 de novembre, al costat d'Artur Mas. Per Palau corre la versió que quan dilluns Pasqual Maragall i Josep Bargalló el van informar de la decisió, motivada perquè legalment hi ha un límit de tres places, va enfadar-se de valent. Saura va recordar que ell és el conseller a qui se li havia encarregat l'Estatut, en la part que pertoca a l'executiu, i que se l'està marginant de forma irresponsable. Va deixar sobre la taula que ja es poden anar oblidant de la remodelació de govern, perquè no pensa sacrificar el conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, malgrat que surt a totes les travesses i és el menys valorat. Saura estava tan enfadat que no es va recordar de programar-se res a Madrid per dimecres, quan Ernest Benach va portar l'Estatut al Congrés. Tots els altres líders polítics catalans van acudir a la capital espanyola, inclòs Josep Piqué. Però el conseller de l'Estatut no va aparèixer per enlloc, i en aquest cas no va ser culpa ni de Maragall ni de Bargalló.
Zapatero cedeix a la pressió de Rajoy i retallarà l'Estatut d'acord amb el PP
El pitjor dels escenaris possibles. El president José Luis Rodríguez Zapatero ha llançat finalment la tovallola davant la pressió que li està fent el president del PP, Mariano Rajoy, acusant-lo d'antiespanyol per no tombar l'Estatut català.
Montilla força Maragall a negociar l'Estatut amb ell
La situació cada dia és més esperpèntica. El ministre José Montilla ha aconseguit finalment forçar el president Pasqual Maragall a negociar l'Estatut amb ell. Com que les relacions estan molt malmeses, i dins del PSC es públic i notori que no es respecten la jerarquia, Montilla ha demanat al secretari d'organització del PSOE, José Blanco, que el situï dins l'equip del partit espanyol que tindrà com a única finalitat fer les retallades.
STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles
ECOLOGISTES EN ACCIÓ ENS CONVIDEN:
CONVOQUEM I DONEM SUPORT A LA MANIFESTACIO
"PER UNA NOVA CULTURA DE L’ENERGIA: NO A LA MAT !!" que es celebrarà el proper dissabte 15 d’octubre de 2005 a Barcelona (sortida de l’encreuament entre Passeig de Gràcia i carrer Aragó a les 17 hores) Us hi esperem a tots i a totes.
NO PASSARAN!!
PER UNA NOVA CULTURA DE L’ENERGIA: NO A LA MAT !!!
http://www.ecologistesenaccio.org

STOPENDESA S'ADHERIEX AL MANIFEST EN DEFENSA DEL RIU I DEL DELTA DEL LLOBREGAT
MANIFEST EN DEFENSA DEL RIU i DEL DELTA DEL LLOBREGAT
es entitats sotasignants hem decidit iniciar un procés que, amb el mateix esperit que ha impulsat les Plataformes en Defensa de l’Ebre i per una Nova Cultura de l’Aigua, pugui marcar el bon camí a seguir, per arribar a una recuperació ambiental i ecològica del Llobregat, un riu amb un curs de 170 quilòmetres, des del naixement, a Castellar de n’Hug, fins al mar.
Més informació a www.depana.org

XERRADA - DEBAT:"
QUIN DESENVOLUPAMENT VOLEM PER L'ENERGIA EÒLICA A CATALUNYA?
a càrrec de Miquel Muñiz, d'Ecologistes en Acció, Xavier Jiménez del GEPEC, i Sergi Saladié, de la Coordinadora de Plataformes.
+ Introducció: Crítica ecologista al Pla de l'Energia de Catalunya.
Dijous 20 d'octubre a les 20h., sala d'actes del Centre de Lectura,c.Major 15, Reus. Organitzen: Confederació General del Treball (CGT) Casal Despertaferro Revista Catalunya
NEIX ICb RADIO - NEIX ICb RADIO - NEIX ICb RADIO - NEIX ICb RADIO

Ara és possible el "podcasting" a Cubelles gràcies a l'acord de col.laboració amb ICb i el col.lectiu del VOLUNTARIAT ELECTORAL I DE SUPORT A ICb L'emisora d'ICb RADIO es pot descarregar i escoltar, a través de reproductors MP3,des de la pàgina web d'ICb www.cubelles.ca.
Aquest servei és conegut com a "Podcasting"
Qué és el "Podcasting"? "Podcasting" és un anglicisme que sorgeix de la unió de dues paraules, "iPod" i "broadcasting", que és la distribució de senyals d'àudio i vídeo a un nombre de destinataris (els oïdors) conformant una audiència.El "podcasting" consisteix en crear i distribuir arxius de so (generalment en format mp3) i poder subscriure's de manera que permeti que un programa ho descarregui perquè l'usuari ho escolti en el moment i lloc que vulgui, generalment en un reproductor portàtil MP3.Per escoltar les emissions de ICb RADIO tens dues opcions:1- en directe (clicant sobre el link s'obre directement )
2- guardar l'arxiu en el disc dur i un cop descarregat escoltar-ho en local sense necessitar la conexió.Podeu descarregar i/o escoltar els fitxers independents:http://www.cubelles.ca/ICb_Radio/ICb_radio.htmlAmb la posada en marxa d'ICb RADIO el nostre grup local, ICb, es posiciona com dels primers mitjans informatius que, de manera conjunta, ofereixen el servei de "Podcasting" a Cubelles en benefici de la informació local i municipal.
ICb RADIO s'afegeix a l'esforç informatiu que ICb realitza de manera permanent a través de la seva pàgina we www.cubelles.ca i del seu butlletí electrònic DIARI DE CUBELLES que periòdicament apareix en format paper i a la sexa xarxa de correu ICbForum ICb_FORUM@yahoogroups.com.
TOT AIXÒ ÉS POSSIBLE GRÀCIES AL VOLUNTARIAT ELECTORAL I DE SUPORT A ICb
als quals des d'aquí agraim la seva participació en la millora de les relacions ciutadanes!!