24.3.07

DIARI DE CUBELLES
Aquest és un espai de comunicació i intercanvi d'opinions sobre i per Cubelles. Preguem als lectors i als autors dels comentaris oberts que siguin respectuosos amb la diversitat d'idees i de sensibilitats. Només des del raonament sincer i l'honestedat podem enfortir democràticament el nostre poble.

A comentaristes que cal adreçar al camí del respecte i les bones maneres ús invitem a llegir...

Petit i genial comentari , publicat i escrit per el periódiste Juan Barril i molt recomenable lectura per a determinats comentaristes habituals que utilitzant l´anonimat es dediquen a insultar i a difamar , jugant, a qui toca avui ?o embolicant a d´altres en el seu joc poc net .
Pretenem crear un espai lliure dins el Diari de Cubelles a on el dret d´opinió sigui un mitja de debat i participació de lectors , i a on qui vulgui pugui dir la seva ,només desde el respecte cap a les persones podem admetre comentaris .


ELS DIES VENÇUTS// JOAN BARRIL

Escriptures
Joan Barril
Hi ha maneres d'escriure. Hi ha una manera genial d'escriure i una manera latent de llegir. Hi ha una manera d'escriure amb forces armades i una manera d'escriure amb la força de la raó. Hi ha qui escriu descrivint i hi ha qui escriu covard.
www.elperiodico.cat


20.3.07

Enviat per Xavier Grau


PASSIÓ PER CUBELLES

Us envio, companys, aquestes ratlles per comunicar-vos oficialment que a la recta final de la present legislatura em sento plenament satisfet per haver assolit els objectius que el grup d’ICb va encarregar-nos arran del pacte de Govern 2003-2007 al capdavant de l’Ajuntament de Cubelles.

L’objectiu polític d’ICb de formar part del Govern de l’Ajuntament de Cubelles i l’aposta per la transformació de l’Administració Local comencen a ser possibles després d’una feina intensa de vuit anys que he desenvolupat amb satisfacció personal: vull agraïr a tothom el seu suport i també les crítiques que m’han permès reflexionar i reformular moltes de les propostes que he defensat al si de l’Ajuntament de Cubelles.

L’aposta personal i política de contribuir a la transformació de l’Ajuntament de Cubelles s’ha iniciat gràcies a la ferma decisió d’aprovació del Reglament de Participació Ciutadana i del Consell de la Vila i la posada en marca de l’Oficina de Participació i Informació Ciutadana.

L’impuls del canvi a l’Ajuntament de Cubelles s’ha vist materialitzat amb la redacció del Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local que ha de marcar-nos un objectiu de treball a deu anys vista per dotar de més i millors recursos els professionals d’un departament que garanteix la nostra seguretat i la lliure realització dels nostres drets cívics.

He pogut contribuir, a més, a la posada en marxa de propostes polítiques que tindran un important impacte en el futur de Cubelles: la posada en marxa del nou Centre d’Atenció Primària, l’accés de la Diputació de Barcelona a la Recaptació i l’Hisenda Municipal, la millora dels equipament educatius, la implantació de la nova televisió TDT a nivell comarcal i la posada en marxa de la revista l’Ajuntament Informa i el rellançament dels mitjans de comunicació municipals... etc...

Vull dir, en definitiva, que he tingut el goig i l’honor de poder treballar decididament per la transformació de l’Ajuntament de Cubelles com a màxima institució responsable de garantir la qualitat de vida dels conjunt de ciutadans del nostre poble i que n’estic molt orgullós des de la meva pròpia passió per Cubelles.

Arriba ara el moment, tal i com vaig expressar públicament a la darrera assemblea del 10 de febrer de 2007 i també en la reunió prèvia el 28 de gener de 2007 amb el secretari general d’ICb, de fer un profunda reflexió sobre la meva continuïtat en un projecte que pren per a mi un camí desconcentrant.

El gir cap a posicions molt més conservadores que abona la nova direcció de la formació que va venir-me cercar el 1999 i les darreres decisions preses sense, al meu entendre, la necessària informació i respecte pel conjunt de membres i l’Assemblea del grup, m’impedeixen seguir representant amb convicció un projecte sobre el qual tampoc he rebut ni la informació ni la complicitat mínimament exigible.

És així, doncs, que des del màxim respecte i reconeixement a la feina feta per moltes persones en els darrers vuit anys us emplaço i us encoratjo a seguir treballant per l’interés general de Cubelles amb l’apassionament necessari que la dura tasca de representació política exigeix.

Vull deixar ben clar públicament que agraeixo a totes les persones amb qui he compartit aquests anys de feina la seva col.laboració i ajut i vull demanar també públicament disculpes a totes les persones i membres d’ICb a qui he molestat sense buscar-ho en la defensa -sempre des de conviccions profundes- d’allò que he cregut bo per Cubelles.

No em sento ofès per cap persona ni tampoc sento que ningú m’hagi fet fora. He pres la decisió d’abandonar ICb pel canvi de rumb unilateral de la nova direcció executiva i pel que percebo -potser erròniament una vegada més- una falta de respecte i consideració cap a companys i companyes que han demostrat el seu compromís sincer amb Cubelles des de fa més de deu anys.

Aquesta solidaritat cap a membres d’ICb als quals se’ls ha negat fins i tot la capacitat d’exposar clarament les seves idees m’obliga a respectar el nou camí iniciat per ICb i també m’obliga, tal i com he exposat en diverses executives i assemblees, a fer una crida cap el respecte a la diferència i la tolerància en defensa de la pluralitat d’idees i de sensibilitats.

Cubelles afronta un futur ple d’incerteses però també carregat d’il.lusions i espero, desitjo i confio que no descartem poder-nos retrobar treballant pel bé de la nostra comunitat. Jo em comprometo a seguir treballant pel canvi i espero que molts de vosaltres també ho feu.

Com sempre al vostre servei, una abraçada.

Xavier Grau i Roig
Cubelles
L'assemblea del PSC de Cubelles aprova la llista electoral, que incorpora Xavier Grau en el número 2
Per VD 20/03/2007 9:24:36

Aquest diumenge passat es va celebrar una assemblea extraordinària al PSC de Cubelles per tal de escollir la llista electoral de l’agrupació a les properes municipals de Maig. Una de les novetats més destacades que introdueix l'equip de treball és el fixatge de l'actual regidor d'Iniciativa per Cubelles, Xavier Grau, que ocuparà un lloc destacat a la llista.


La llista ha estat votada en l'assemblea per una àmplia majoria, donant amb això un vot de confiança a la cap de llista, Maria Lluïsa Romero, que era qui la presentava. L’agrupació s'ha mostrat contenta amb una llista que manté la paritat entre homes i dones amb experiència en el govern local i un equilibri amb la representació de tot el territori del municipi.L’agrupació creu que ha arribat el moment de fer front a la gran divisió de vot que pateix Cubelles i que impedeix governar com cal el municipi. És per això que ha buscat la integració de tendències afins. Fruit d’aquestes converses, ha estat presentat Xavier Grau, (actualment al govern municipal) com a número dos de la llista del PSC, juntament amb d’altres companys. El PSC creu que "la llista aporta una eina al servei de Cubelles per tal de fer possible la governació i el Progrés Municipal".L’objectiu electoral del PSC per a les properes eleccions municipals és aconseguir la màxima confiança per part de la població cubellenca per liderar un canvi de govern.
www.vilanovadigital.com

19.3.07

El CD dedicat a Víctor Alari es presentarà per Sant Jordi


En el projecte hi participen 122 persones entre artistes, grups i corals de la vila. El compacte també inclou la cançó dels 25 anys de Ràdio Cubelles.


El proper 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, coincidint amb la Setmana Cultural i la celebració del tradicional Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari, es presentarà el disc compacte “Vivim en el barreig i la mixtura”. Es tracta d’un homenatge al polifacètic primer director de l’emissora en el què han participat 122 persones entre artistes, grups i corals de la vila. Tots ells, amb la coordinació d’en Ton Dalmau, han musicat els poemes d’Alari en un projecte que també neix a proposta de la Comissió dels actes.


El projecte parteix de la constatació d’en Víctor Alari i s’aventura a musicar i interpretar, de les més diverses maneres i estils, poemes seus que inicialment en Ton Dalmau ha musicat i que ha ofert a totes aquelles persones amants de la interpretació musical, vinculades a Cubelles, per a que se sumessin a aquest projecte col•lectiu.


Les seves paraules, plenes d’intuïcions, de metàfores i d’imatges de la natura, ens parlen de l’univers i de la necessària acceptació de la realitat. Una d’aquestes constatacions de realitat és la de que "vivim en el barreig i la mixtura", realitat que cada dia es va constatant més i més.


Aquesta mateixa setmana s’han acabat de gravar els darrers arranjaments musicals del compacte. De fet, una de les gravacions més recents ha estat la de la cançó col•lectiva "Tot el que hi ha senyors és l'univers", gravada el passat, 9 de març a l’església Santa Maria de Cubelles, amb la participació de 54 persones i l’acompanyament musical del Taller de música Pizzicato i dels grups Strip Poker i Half Time. La interpretació musical va ser dirigida pel director del Cor l'Espiga, Miquel Fraire i va comptar amb la col•laboració dels professionals del Taller de música Pizzicato (Cònsol Asensio, Maria Dalmau i Glòria Carretero).
Les Gravacions de les cançons que conté el compacte han anat a càrrec de Bernat Manzano i Pere Serrano, amb la coordinació de Ton Dalmau.
Cal destacar que el compacte també inclourà un bonus track amb la cançó dels 25 anys de Ràdio Cubelles creada i cantada pel col•laborador de l'emissora municipal, Marc Sánchez, i que acompanyen diversos musics de la Comarca del Garraf.
Ràdio Cubelles.

Dissabte, 17-03-2007.

18.3.07

Subscribir a forumpercubelles
Powered by es.groups.yahoo.com
DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació

UN GRAN PAS ENDAVANT
El primer article del nou Reglament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cubelles exposa: "Tots els ciutadans i ciutadanes tenen dret a intervenir directament o mitjançant associacions ciutadanes en la gestió dels assumptes públics de competència municipal a través dels mecanismes regulats en aquest reglament". Aquestes tres senzilles però trascendents línies han concentrat la feina conjunta de partits polítics i entitats ciutadanes al llarg d'aquesta legislatura de manera molt intensa. Algunes entitats veïnals ja el 1999 van obrir un camí per afavorir la participació i la major implicació ciutadana en els afers públics. Avui, després de l'acte oficial de presentació de l'edició enquadernada del Reglament de Participació i del Consell de la Vila podem sentir-nos molt satisfets tots plegats. El Reglament de Participació no inventa res, ni és el millor reglament dels possibles, i podiem haver-lo fet millor... segur... Però aquest nou Reglament és el nostre i és el que entre tots hem aconseguit acordar, redactar i aprovar. Ens n'agradaran unes parts més que d'altres i l'haurem de revisar per millorar. El que us proposo pensar des d'ara és que aquest treball col.lectiu representa un gran salt endavant per al nostre municipi i ens obre un nou ventall de relacions entre l'Ajuntament i el conjunt de la ciutadania a través de l'Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC). Aquest document col.lectiu ens fa evident també que quan la sintonia i la complicitat entre els representants polítics i els interlocutors socials funciona es produeix una sana dinàmica que acaba beneficiant tota la població que és, en definitiva, el que ens motiva col.lectivament. 24.-

contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis