15.3.08



Crides contra la guerra a l'Iraq arreu del món, cinc anys després de les multitudinàries manifestacions


La Plataforma Aturem la Guerra
convoca la manifestació de Barcelona, sota el lema 'Ara, com fa 5 anys... No a la guerra!', en què un miler de persones han demanat que marxin les tropes de l'Iraq i l'Afganistan, "justícia per Palestina i cap atac contra l'Iran".

EUROPA PRESS / AVUI.CAT


Barcelona

Ult. Act. 15.03.2008 - 19:31 hs


Cinc anys després de les multitudinàries manifestacions contra la guerra a l'Iraq del 2003, milers de persones d'arreu del món han sortit per recordar l'efemèride i cridar de nou consignes contra la presència de tropes a l'Iraq i l'Afganistan. La Plataforma Aturem la Guerra ha convocat la manifestació de Barcelona, sota el lema Ara, com fa 5 anys... No a la guerra!, en què un miler de persones han demanat també "justícia per Palestina i cap atac contra l'Iran".


S'han celebrat manifestacions a València, Alacant, Elx, Bilbao, Madrid, Londres, Glasgow, Sevilla, Viena, Montreal, Praga, Hèlsinki i Tòkio, entre moltes altres ciutats del món.


A més de Barcelona, s'han celebrat manifestacions a València, Alacant, Elx, Bilbao, Madrid, Londres, Glasgow, Sevilla, Viena, Montreal, Praga, Hèlsinki, Tòkio, Istanbul, San Diego i Puerto Rico, entre molts altres.

El portaveu de la Plataforma Aturem la Guerra, Francesc Tubau, ha explicat que "no es tracta d'un signe nostàlgic" de les manifestacions contra la guerra a l'Iraq que es van celebrar el 15 de febrer del 2003, sinó que ha assegurat que "convé fer memòria i recordar què passa al Pròxim Orient".

Ha explicat que tots els que es van manifestar el 2003 "tenien raó" ja que s'han descobert "les tres grans mentides", que ha assegurat que eren que la intervenció portaria la democràcia a l'Iraq, que hi havia armes de destrucció massiva i que l'objectiu era eradicar el terrorisme. La manifestació ha començat a les 17.00 hores a la plaça Universitat i s'ha acabat a la plaça Sant Jaume, on s'ha llegit un manifest.


El manifest


El manifest demana el final "immediat de l'ocupació militar il·legal" de l'Iraq, la retirada de les tropes estrangeres, entre elles les espanyoles, de l'Afganistan, el final de l'"estat de setge" de Gaza i el final de l'"agressió" israeliana a Orient Mitjà, així com "que es detinguin totes les amenaces i les sancions contra l'Iran", que es detinguin els "plans" dels Estats Units d'instal·lar escuts antimíssils a Europa i que es promogui el desarmament nuclear. A més, critica la situació de la presó de Guantánamo i el fet que la despesa militar de l'Estat espanyol "ha augmentat de manera important i la venda d'armes s'ha multiplicat per cinc".

WWW.AVUI.CAT






ARA, COM FA 5 ANYS, NO A LA GUERRA!

http://www.aturemla%20guerra.org/%2015M.html

Plataforma Aturem la Guerra

http://www.aturemlaguerra.org/
M.Trives/ Diari de Cubelles

Maruja Torres com sempre ,genial! ! Aquí trobem un excel·lent article publicat a El País que crèiem oportú donar lloc a que vosaltres llegiu una vegada més o de nou....




MARUJA TORRES


Ojo


MARUJA TORRES


Súbditos del Imperio: hay que andarse con ojo a la hora de encandilarse con un candidato a presidente norteamericano. El hecho de que George W. Bush haya colocado tan subterráneo el listón no debe empujarnos a aceptar al primero que sepa leer una galleta sin colocarla del revés ni comerse un libro sin atragantarse. Hillary u Obama, por el bando democrático -del otro no tengo ni ganas de hablar-, pueden resultar más presentables, pero ninguno de ellos va a poder lidiar seriamente con el terrorismo internacional mientras el Gobierno de Estados Unidos, sea el que sea, no le plante cara al lobby judío ni al Gobierno de Israel. En cierta manera, el lobby e Israel son a los políticos estadounidenses lo que Lina Morgan y Paco Martínez Soria a Televisión Española, vía Cine de barrio. No importa quién gobierne: con ellos no se atreve nadie. Si algo hay cierto bajo el agujero de ozono es que nunca en sábado tarde TVE programará películas de Luis Buñuel; y nunca un gobernante USA, por legal que nos parezca, le exigirá a su homólogo israelí que su país deje de violar las leyes internacionales.

Gaza se muere, Afganistán está que ni lo toques, Pakistán mejor que ni lo mires, Irak rompe el alma verlo, como metan el pie en Irán van a saltar los alacranes, en Líbano todos tiran de una cuerda rota y a sus espaldas se abren los abismos... ¿Qué es lo que se puede arreglar? Israel. Bastaría con retirarles los créditos millonarios, ponerles sanciones serias -al fin y al cabo, tienen la atómica sin permiso; y son un país ocupante-, expulsarlos de la ONU, ya que no respetan sus resoluciones, cerrar las embajadas en Tel Aviv, vetarles en Eurovisión y en la Eurocopa, y llamarles cantamañanas cada vez que recurran al victimismo.
¿Alguien lleva ese punto en su programa? Que no nos ciegue el cambio, súbditos del Imperio. Alerta.
www.elpais.es

13.3.08

La poesia de Maria Mercè Marçal estarà present a París

JOSE SOLER

La presència de la cultura catalana a París a través de la primera delegació catalana que l'Institut Ramon Llull va inaugurar a l'exterior es comença a fer visible a partir de demà amb la lectura dramatitzada dels poemes de Maria Mercè Marçal, traduïts al francès. L'acte s'insereix dins del programa de ‘La Printemps des Poètes' (La primavera dels poetes) i enceta una iniciativa que vol incloure la cultura catalana en alguns dels molts esdeveniments culturals que es fan a la capital francesa. Els poemes de Marçal també s'enganxaran en vidres a les vitrines d'algunes botigues del centre de la ciutat, aprofitant la celebració d'aquest important festival poètic.

Poemes als vidres de les botigues parisenques i actors interpretant els seus poemes. Els versos de la catalana Maria Mercè Marçal estaran presents aquesta setmana a París dins del marc d'un dels festivals més importants que se celebra a la ciutat, La Printemps des Poètes (La primavera dels poetes). Aquesta iniciativa, impulsada per la delegació parisenca de l'Institut Ramon Llull (IRL), vol ser la primera pedra per engegar tota una sèrie d'actes que fomentin la presència de la cultura catalana en el programa cultural de la capital francesa.
Demà dimecres la Compagnie du Sarment recitarà en francès alguns poemes de la lleidatana al Centre d'Estudis Catalans (CEC) a París. A les vitrines de l'edifici també s'hi exposaran poemes de Marçal que han estat traduïts pels alumnes de català d'aquest centre. Aquest acte també es repeteix en algunes de les botigues del cèntric Bourg Tibourg, molt a prop del CEC i d'indrets turístics i comercials com l'entorn de Nôtre Dame o el Pompidou.

www.lamalla.net


Maria-Mercè Marçal (Barcelona, 1952-1998). Poeta, traductora y narradora.

Podeu trobar més informació relacionada amb la seva obra

http://www.escriptors.cat

Participació Ciutadana


L'Ajuntament presenta l'esborrany d'Ordenança de Convivència Cívica



En el marc de la inauguració de l'exposició sobre civisme Gràcies. Fem un bon equip, es va presentar l'esborrany del docucument que ha de regir el civisme a Cubelles i que fins el 10 d'abril podrà ser modificat amb les aportacions ciutadanes que es rebin a l'OPIC


Dimarts dia 11 es va inaugurar de manera oficial l’exposició Gràcies. Fem un bon equip. Aprofitant aquesta exposició itinerant de la Diputació de Barcelona es va presentar públicament l’esborrany d’Ordenança de Convivència Cívica.


A l’acte hi va assistir Teresa Llorens, Coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona qui destacava “la creació d’aquest document en un municipi com Cubelles”.
Aquest document “és totalment transversal a gairebé totes les regidories del consistori. Malgrat tot, qui es dedicarà a l’aspecte més tècnic serà l’OPIC”, segons el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Grau.


En el seu parlament la regidora de Promoció Cultural, Prudencia Carrasco, feia especial esment en “la vessant crítica que han de tenir els ciutadans per fer les seves propostes a aquest document” i “el paper que pertoca a la cultura quan es tracta el civisme”. Finalment, l’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, destacava que “és important fer partícep a la ciutadania en l’elaboració de documents que els afecten en la seva vida diària”.


Els cubellencs i cubellenques, que així ho desitgin, poden presentar les seves propostes de modificació o ampliació de l’esborrany d’Ordenança de Convivència Cívica abans del 10 d’abril a l’OPIC.





12.3.08


Pic & Jazz organitza la 1ª CATA DE VINS 2008
El proper 13 de Març organitzem la 1a. Cata del 2008, i hem seleccionat la Bodega "Finca CAN BONASTRE", de Santa Magdalena,(Masquefa) D.O. Penedès
Els vins proposats per la cata son:

Vins Blancs: Erumir 2006 - 2007
Can Bonastre 2006 - 2007
Maurel 2006
Chardonnay barrica 2007 -rama-

Vins Rosats: 80!20 2006
Can Bonastre 2007

Vins Negres: Erumir criança 2003 - 2005
Can Bonastre criança 2004 - 2005
Nara criança 2003 - 2005

També presentarà monovarietals en rama dels diferents vins.
L`horari de la cata serà de 19.30h fins les 21.00h.

Desprès de la cata, "aperitiu PIC -JAZZ"

Recordem que des de el passat día 04 de Març fem dinars, de dimarts a dissabte, des de les 13.00h fins les 15.30h. (cuina)
Font: Pic & Jazz
El Senado tendrá menos de un tercio de mujeres

Elecciones 9-M, Política, Política y género, Madrid, Martes 11 de marzo de 2008,
por Maria Cobos

Aunque el Senado gana ocho mujeres en esta nueva legislatura con respecto a la anterior, serán menos de un tercio en la Cámara legislativa pese a la aprobación de la Ley de igualdad. En concreto, 67 mujeres han sido elegidas como representantes por la ciudadanía española.
De los 264 escaños del Senado, el 32% son mujeres; en el Congreso de los Diputados, entre los 350 representantes, hay un 36% de representación femenina. Porcentajes que hacen pensar que pese a la Ley de igualdad, no se ha alcanzado la paridad plena.
De las 67 senadoras elegidas, 32 corresponden al Partido Popular, que también ha sido el partido más votado en la Cámara Alta, el Partido Socialista aporta 28 mujeres, la coalición valenciana Entesa (PSC, ERC, ICV, EUA), 4 políticas, 2 CIU y una el PNV. A esa cifra habría que sumar previsiblemente otras cuatro senadoras de designación autonómica, aunque la cifra podría crecer porque aún no se conocen los 9 senadores y senadoras que designará Andalucía, los 4 escaños que corresponden a cada una de las Comunidades Autónomas de Madrid, Cataluña, Canarias y Baleares.
En las elecciones de 2004, las mujeres consiguieron 54 escaños, 25 de ellos el PP, 23 el PSOE, 3 el grupo Entesa, 2 el PNV y uno por parte deLa Ley de Igualdad obliga a los partidos a que, en cada tramo de cinco puestos de sus candidaturas, ninguno de los dos sexos supere el 60% o esté por debajo del 40%, pero no garantizaba que ninguno de los dos géneros copara los puestos de salida; de ahí que esa equidad no se vea reflejada en la distribución de los escaños de las Cortes españolas.
La secretaria general de Políticas de Igualdad, Soledad Murillo, asegura que, como muestra la distribución de asientos en el Senado, la Ley de Igualdad “necesita más recorrido y tendremos que desarrollar mecanismos concretos para que esto no suceda”.

Información relacionada:

El Senado ha tenido mayor desequilibro de representatividad de género en sus órganos que el Congreso de los Diputados en la pasada legislatura

http://www.amecopress.net/

11.3.08

Hisenda, Planificació i Serveis Externs Aprovat inicialment el pressupost 2008

La proposta va comptar amb el suport dels grups del govern (PSC, CiU i ERC), mentre que l'oposició va abandonar la sessió

L’Ajuntament de Cubelles va aprovar, en sessió plenària extraordinària, el passat 10 de març el pressupost general de la corporació per a l’exercici 2008, amb uns ingressos i despeses ajustats de 17.590.000 €. A més, també es va aprovar la plantilla de personal per l’any 2008 i modificació de la relació de llocs de treball.
Tots els punts es van aprovar per unanimitat de tots els assistents, ja que les forces de l’oposició van decidir abandonar la sessió un cop feta la seva exposició sobre la proposta de pressupostos.
El regidor d’Hisenda, Xavier Grau, va defensar que el pressupost “recull el treball conjunt dels tres grups de govern, que ha col·locat les seves bases en aquest pressupost i el Pla de Mandat, que ha de regir les bases de la legislatura”, tot i que va recordar “que és un document obert, de diàleg i de consens”, perquè pretén transformar l'Ajuntament “per adaptar-lo a un municipi que està proper als 14.000 habitants” i en el que “es recull les línies bàsiques i estratègiques que tots, d’una manera o altre, hem anat expressant gairebé tots en les darreres legislatures”. El regidor d’Hisenda va destacar tres eixos bàsics en el pressupost. El primer té a veure amb el traspàs de la recaptació a la Diputació, que es va fer efectiva l’1 de gener de 2008, per “posar fi al desgavell del sistema privat de recaptació”, aconseguint “un mecanisme més barat, econòmic i que ens garanteix una millor recaptació”.
El segon eix és la voluntat del govern “d’aconseguir un funcionament de l'Ajuntament més barat, mitjançant un estalvi en algunes partides entre un 10 i 50%, especialment en capítols de despesa ordinària”. Aquesta contenció ha permès un estalvi net de 138.000 €, que “enguany aniran a la posada en marxa de la segona llar d’infants”. I el tercer és el compromís de “posar els diners dels ciutadans al servei dels ciutadans”. “Els diners no han d’estar al banc”, sinó que han de servir per “posar en marxa nous serveis i fer noves obres”. Algunes de les accions a les que es referia el regidor d’Hisenda són les obres de millora de comunicació de la Mota de Sant Pere, la portada d’aigües a les urbanitzacions de Mas Trader I i II i la connexió al subministrament d’aigües d’ATLL, o la millora de voreres i asfaltats en diversos carrers i zones del municipi.
Finalment, Grau va destacar les principals inversions que es faran en aquesta legislatura i que se centren en els projectes de construcció de la connexió de la xarxa d’abastament aigua a Mas Trader I i II a la xarxa municipal (1.609.307,27 €) i de connexió a la xarxa d’aigua potable d’Aigües Ter Llobregat (1.000.0000 d’€). Finalment, el govern municipal ha previst una despesa de 143.250 € en les obres de reforma de l’antiga llar d’infants La Draga, per reobrir-la amb cinquanta tres places el proper curs escolar; i la remodelació de l’actual CAP, un cop aquest marxi al nou edifici, per encabir serveis municipals.
El pressupost en capítols
En l’apartat d’ingressos, destaquen els capítols d’impostos directes (48,08%), taxes (12,07%), transferències corrents (17,88%) i el passius financers (13,20%). En el de despeses, els més destacables són els de personal (33,74%) i béns corrents i serveis (32,94%). Dins de la despesa, cal destacar també les inversions, que ascendiran a 2.912.557,27 (16,56%). Aquesta xifra, però, es veurà incrementada amb la incorporació del romanent de tresoreria acumulat, que podria arribar a representar prop de 8 milions d’euros d’inversió real.

Departament de Comunicació/Ràdio Cubelles

i també més informació a

Penedès. El pressupost s'ha«treballat amb temps», segons el govern local>
Penedès. L'oposició de l'Ajuntament de Cubelles planta el govern en el ple del pressupost

http://www.vilaweb.cat

10.3.08


Altres Informacions


El PSC guanya a Cubelles les eleccions generals


Els socialistes obtenen gairebé la meitat dels vots (49,46%), seguits del PP (20,26%), CiU (15,61%), ERC (5,06%) i ICV (5,02%)


El PSC va revalidar la seva condició de força més votada a Cubelles, en les eleccions general celebrades el 9 de març. Els socialistes, en les votacions a representants al Congrés van aconseguir el 49,46% dels sufragis emesos a la nostra vila, gairebé un 10% més del que havia aconseguit en els comicis del 2004.


Amb una participació de 6.616 electors (68,72%), el PSC va guanyar en totes les seccions i meses de Cubelles, i va aconseguir 3.264 vots. Els cubellencs i cubellenques es van apropar a les 15 meses electorals repartides en cinc col·legis en menor mesura del que ho van fer el 2004, en què la participació va arribar al 72,33%.


La segona força més votada a nivell local va ser el PP, que amb 1.337 vots (20,26%) manté uns resultats molt similars als aconseguits fa quatre anys (1.067;20,32%). CiU es manté com la tercera força política al municipi, tot i que retrocedeix lleugerament els resultats aconseguits fa quatre anys. En aquesta ocasió, la federació nacionalista va sumar 1.030 vots (15,61%), quan al 2004 va obtenir el 18,02% dels sufragis emesos.


Qui ha perdut pes a nivell municipal és ERC, que tot i mantenir pels pèls la quarta posició, veu retallada la seva representació del 13,01% del 2004 al 5,06% que representen els 334 vots obtinguts el 9 de març. Qui es manté en els seus números respecte a les eleccions de 2004 és ICV, que obté 331 vots (5,02%), lleugerament per sota del 5,68% de fa quatre anys.


més informació a



A CUBELLES 100% ESCRUTAT


TOTAL DE VOTANTS A CUBELLES 6616
PARTICIPACIÓ 68,72 %
VOTS EN BLANC 98 ( 1,48% )
VOTS NULS 17 ( 0,26% )



PARTITS I VOTS A CUBELLES

PSC 3264 (49,46% )

PP 1337 ( 20,26 % )

CIU 1030 ( 15,61 % )

ERC 334 ( 5,06 % )

ICV-EUiA 331 ( 5,02 % )

Veure la llista completa de municipis d'Espanya

Veure totes les dades del Congrés
Veure totes les dades del Senat

MÉS INFORMACIÓ A ...

http://www.avui.cat/


Rendits a ZP





Els socialistes fan un resultat històric a Catalunya, amb 25 diputats, i són clau per a la victòria de Rodríguez Zapatero. El PSC no rep cap vot de càstig i escombra ERC, que s'ensorra i passa de vuit a tres diputats. El PP retalla distàncies i puja dos diputats a Catalunya però serà a l'oposició quatre anys més. Només CiU se salva de la forta bipolarització i Duran manté els deu diputats que ja tenia la legislatura passada. Els socialistes recuperen el vot de Barcelona mobilitzant els barris de la ciutat i superen a la capital catalana l'històric resultat de l'any 1982. El PSC guanya a les 23 ciutats de més de 50.000 habitants, com ja van fer l'any 2004. L'acord de l'Entesa Catalana fa ple a Barcelona per tercera legislatura consecutiva i l'aliança entre el PSC, ERC i ICV-EUiA obté els tres senadors i CiU, el quart.

Llegir notícia



CRÒNICA DE CATALUNYA

El PSC es dispara, Esquerra s'enfonsa i CiU millora la posició

LUIS Mauri

Espanya, sense Catalunya, tindria un Govern del PP durant els pròxims quatre anys. Amb el dilema Zapatero o Rajoy com a bandera electoral, els socialistes catalans s'han alçat amb el millor resultat electoral de la seva història, només igualat en els comicis de 1982, els que van brindar al socialista Felipe González la seva primera majoria absoluta.
Amb 25 diputats, quatre més que el 2004, el PSC es converteix en el principal pilar de la segona victòria electoral de Zapatero. Si en la legislatura acabada 15 dels 16 escons en què els socialistes avantatjaven als conservadors procedien de Catalunya, en el nou mandat l'avantatge socialista a Catalunya puja a 17, mentre que la general es manté en 16.
La fortíssima marea bipolar ha enfonsat ERC amb el mateix ímpetu amb què ha fet pujar els socialistes catalans. Els republicans perden cinc dels vuit diputats que tenien i perdran també el grup parlamentari. Esquerra, amb ICV-EUiA, que perd un dels seus dos escons, és la gran perjudicada de la jornada electoral a Catalunya. Les dues formacions han patit en les seves carns la crida del PSC al vot útil per frenar el PP.
Convergència i Unió ha aconseguit resistir els embats de la polarització. Els nacionalistes obtenen 11 escons, un més que el 2004. És una collita de mínims tenint en compte els resultats tradicionals de CiU, superiors a aquest, però en principi donarà opció als nacionalistes a participar en la negociació de possibles pactes amb el nou Govern de Zapatero.

més informació a El PSC es dispara, Esquerra s'enfonsa i Convergència i Unió millora la posició

www.elperiodico.cat

9.3.08

L'Ajuntament de Cubelles condemna el darrer assassinat terrorista

Es convoca a la ciutadania a una concentració silenciosa el proper dilluns 10 de març, a les 12 hores, a la plaça de la Vila

L'Ajuntament de Cubelles ha condemnat enèrgicament l'assassinat de l'ex regidor socialista de Mondragón (Guipúscoa), Isaías Carrasco, a mans de la banda terrorista ETA.Així mateix, i seguint la convocatòria de la Federació Catalana de Municipis, convoca una concentració silenciosa de cinc minuts a la plaça de la Vila, el proper dilluns 10 de març, a les 12 hores.
D'aquesta manera es vol homenatjar els afectats de l’acció terrorista i fer una ferma declaració contra el terrorisme i a favor de la convivència, la democràcia i la llibertat.
www.cubelles.org



ELS RESULTATS ELECTORALS, MINUT A MINUT
Si vols seguir en temps real els resultats de les eleccions generals que tenen lloc avui, consulta els següents enllaços:

CUBELLES
Seguiment de la participació a CUBELLES: fes clic aquí
Resultats al Congrés dels Diputats a CUBELLES(dades a partir de les 20:45 hores): fes clic aquí
Resultats al Senat a CUBELLES (dades a partir de les 20:45 hores): fes clic aquí
CATALUNYA
Seguiment de la participació a Catalunya: fes clic aquí
Resultats al Congrés dels Diputats a Catalunya (dades a partir de les 20:45 hores): fes clic aquí
Resultats al Senat a Catalunya (dades a partir de les 20:45 hores): fes clic aquí
TOTAL ESTATAL
Seguiment de la participació: fes clic aquí
Resultats al Congrés dels Diputats (dades a partir de les 20:45 hores): fes clic aquí
Resultats al Senat a CUBELLES (dades a partir de les 20:45 hores): fes clic aquí
CONSULTA TOTES LES DADES A LA PÀGINA DEL MINISTERI DE L´INTERIOR
http://www.generales2008.mir.es/