24.6.06

ERC del Garraf reclama la gratuïtat del peatge de la C-32 de Cubelles.

Mantenen que la construcció de l'eix diagonal hauria de resoldre aquest «greuge històric»
ALBERT MERCADER.

El grup comarcal d'ERC ha tornat a reclamar la gratuïtat del peatge de l'autopista Pau Casals, la C-32, després d'anys de silenci. Els republicans, que s'havien mostrat molt crítics amb la construcció de la via ràpida i amb el peatge que es va situar en aquesta població del Garraf, han tornar a posar sobre la taula la necessitat d'eliminar aquest «greuge comparatiu». Consideren que ara quan s'està projectant la construcció de l'eix diagonal no es pot continuar mantenint una barrera que obligui els cubellencs a pagar peatge si volen utilitzar aquesta via de forma ràpida o haver de traslladar-se a Vilanova i la Geltrú per accedir-hi.
Els republicans consideren que l'eix diagonal hauria de ser una autovia que permetés obrir una porta d'accés directe a la comarca del Garraf cap a l'interior de Catalunya i no pas només a algunes poblacions de la comarca i per aquest motiu reclamen que s'elimini el peatge per garantir aquesta igualtat. El president d'ERC al Garraf, Bernat Valls, diu que «la construcció de l'autovia hauria d'eliminar aquest greuge comparatiu» i recorda que el seu partit no és la primera vegada que reclama aquesta gratuïtat. ERC va ser una de les veus més crítiques a la comarca pel procés d'adjudicació de l'autopista a la concessionària Aucat i també per la creació del peatge.
Tot i que quan es va inaugurar el tram de l'autopista de Sitges al Vendrell a finals de la dècada dels noranta del segle XX «es va aconseguir posar un peatge tou», tal com explica l'alcalde, Josep Marcillas, a mesura que han anat passant els anys el cost s'ha anat incrementant. Actualment el peatge per anar de Cubelles fins al peatge de Vallcarca, a Sitges, és de 2,57 euros.
Els republicans han inclòs aquesta demanda dins del gros d'al·legacions que han presentat al projecte de construcció de l'eix diagonal ja que aquest projecte preveu la creació de nous accessos a l'autopista C-32 per facilitar l'accés ràpid a l'autovia des de Vilanova i la Geltrú i Sitges. En les al·legacions, que se centren en el tram que va des de Vilanova i la Geltrú a Canyelles, es defensa la creació d'una alternativa per treure el trànsit del nucli de Canyelles –que ja recull l'estudi informatiu de la Generalitat– tot i que trasllada el túnel per sota de la Roca Plana per evitar el forat del Montgròs. En el gros d'al·legacions demana també la recuperació de l'antiga C-15, ara abandonada, per convertir-la en un camí d'excursionistes, i reclama la millora dels accessos sud de l'autopista AP-7 amb la C-15, els que van en direcció a Tarragona. En aquest punt encara estan pendents de fer-se.

Penedès. Es prepara una reunió dels alcaldes

El Consell Comarcal del Garraf prepara per a la segona setmana del mes de juliol una trobada del consell d'alcaldes per analitzar els resultats de l'estudi que es va encarregar a un gabinet tècnic encapçalat per Ricard Bergés. L'estudi ha d'analitzar les diferents alternatives que ofereix el projecte de construcció de l'eix diagonal i les seves afectacions al territori. El consell va encarregar aquest estudi un cop va començar el procés per construir aquesta autovia. El consell va aprofitar també per encarregar també un estudi valoratiu del possible traçat que tindrà l'eix diagonal ferroviari. Tot i que no s'analitzarà en aquest consell d'alcaldes, sí que es tindrà en compte ja que tenen la intenció d'unir al màxim els dos vials per minimitzar els efectes que tindran. El govern del consell té la intenció de presentar al·legacions a l'eix diagonal abans del 21 de juliol, que és quan s'acaba el termini per fer-ho.
www.vilaweb.cat
Som una colla de porcs
Passa-ho!
Iu Forn
Joan Clos
(PSC) i Imma Mayol (ICV) s'han passat la setmana contraprogramant-se. Ell dient que durant la revetlla res de botellón i ella dient que endavant les atxes i que bon profit. Ha estat un debat purament electoralista. Clos vol acostar-se al votant moderat fent un discurs de pretesa mà dura i Mayol aprofita el moviment al centre de l'alcalde per intentar captar el vot més progre. Llàstima, hem perdut una nova oportunitat d'usar el cervell i debatre d'una vegada sobre què és incivisme i què és dret a la festa.
Miri, un servidor també ha celebrat a la platja revetlles i festes de tota mena. I ajuntàvem més de cent persones. I fotíem l'animal i bevíem i menjàvem fins i tot sardines, per a l'alegria nasal dels veïns situats just a la zona contrària d'on bufava el vent. Però quan s'acabava la festa, la platja quedava igual que l'havíem trobat. I aquest és el tema, no si es pot beure al carrer o no s'hi pot beure.
Un cop més la imatge que han ofert les platges aquesta matinada ha estat absolutament impresentable. Que hi quedin centenars d'ampolles i papers, doncs miri, què hi farem, oi, la gent és molt marrana. Ara bé, el que és totalment inadmissible és que els porcs que hi han anat a passar la revetlla hi hagin deixat tones i tones i tones de merda. Si han estat capaços (i capaces) de carregar menjar, gel, ampolles i llaunes plenes, ¿per què no poden carregar-ho quan estan buides i pesen menys?
La solució a aquesta inadmissible imatge d'incivisme en estat pur no és enviar-hi brigades i més brigades de neteja a les quals cal pagar amb diner públic hores extres a preu d'or. Això només és una invitació a ser encara més marrano (o marrana). Una administració com cal hauria de tenir prou valor per tancar la platja i explicar que no tornarà a permetre-hi la celebració de cap festa fins que els ciutadans mereixin utilitzar un espai que és de tots. Però com que estem instal·lats en la ideologia Mimosín, hem de callar i aguantar.
www.avui.cat

23.6.06

M-Clan actuarà el 15 de juliol dins dels actes dels 25 anys de Ràdio Cubelles .

Les entrades, que tenen un preu de 8 € anticipades i 12 € a taquilla, es posaran a la venda la propera setmana en diversos punts de la comarca
El grup de rock M-Clan actuarà el 15 de juliol al Poliesportiu de Cubelles, dins dels actes de commemoració del 25è aniversari de Ràdio Cubelles. El concert és l’aposta principal de l’emissora municipal per als joves per aquest any.
La banda M-Clan presentarà a Cubelles el seu nou disc recopilatori “Retrovisión 1995-2006”, que va sortirà al mercat el proper dilluns, 19 de juny. El disc recull 15 èxits del grup i dos temes nous: “Oigo Música” i “Bananas”. A més, l’edició conté un DVD amb tots els seus videoclips i 12 temes en directe, estrets del concert de fi de gira que va tenir lloc el passat 27 d’octubre a la Plaça de Toros de Múrcia.
Així mateix, l’emissora municipal i l’associació juvenil Free Rock estan negociant la possibilitat que els grups que la composen actuïn en el mateix recinte abans i després dels artistes principals. L’objectiu és que la nit sigui una gran festa juvenil a Cubelles, per la qual cosa s’han establert preus populars (8 €) per a les localitats. L’espectacle musical, en el què el personal i col•laboradors de Ràdio Cubelles ha posat molta il•lusió, començarà a les 10 de la nit al camp de futbol municipal.
Les entrades estaran a la venda a partir de la setmana vinent a l’emissora Ràdio Cubelles (93 895 03 26), les Oficines de Turisme i el Centre Social de Cubelles; i a les botigues Gong Discos (Valls), Discos Quik (Reus), Discos Arsis (Tarragona), Discos Novax (El Vendrell), Casa Andreu (Vilanova) i Disco Star (Vilafranca), al preu de 8 €. Departament de Comunicació/Ràdio Cubelles Dimecres, 14-06-2006
www.cubelles.com
Vilanova amplia el seu servei d'assessoria jurídica a les dones a Cubelles, Canyelles i Olivella.

L. MARÍN. Vilanova i la Geltrú

El servei d’assessoria jurídica que des de fa anys ofereix l’Ajuntament de Vilanova al col·lectiu femení s’ha ampliat als municipis de Cubelles, Canyelles i Olivella. Amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’assessoria es converteix en un servei supralocal que permetrà a les dones d’altres municipis del Garraf acudir a Vilanova per demanar informació abans d’emprendre accions judicials per un cas de violència de sexe o per saber quins són els seus drets i les seves obligacions en iniciar els tràmits d’un divorci. El servei és gratuït i es limita únicament a oferir assessorament jurídic, però no tramita els procediments judicials que se’n derivin.
Els alcaldes dels quatre municipis van signar ahir a Vilanova un conveni de col·laboració, tot i que fins ara Cubelles, Canyelles i Olivella ja derivaven alguns dels seus casos locals a la capital del Garraf. Els representants dels tres ajuntaments van expressar la seva satisfacció per la signatura del conveni, ja que d’una altra manera els municipis petits no poden assumir la despesa econòmica de serveis d’aquest estil. L’alcalde de Canyelles, Xavier Robert, va obrir les portes a assolir acords similars en altres àmbits. Per la regidora responsable del pla transversal d’equitat, Míriam Espinàs, el fet de centralitzar el servei a Vilanova té un aspecte positiu per a les dones que requereixen aquest assessorament i és que en un municipi petit és més difícil aconseguir l’anonimat que sovint busquen.
El servei jurídic de Vilanova va atendre l’any passat un total de 380 casos, la major part dels quals estaven relacionats amb l’àmbit familiar. Les condicions d’un divorci i la tutela dels fills són les principals preocupacions de les dones que han fet servir aquest servei, que ofereix l’advocada Elisabet Domènech. Míriam Espinàs ha explicat que tot i que la major part dels casos giren entorn de la separació de la parella i la relació amb els fills, l’any 2005 es van atendre 20 casos relacionats amb la violència de gènere. En aquest sentit, l’alcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, ha ressaltat «la divulgació i l’ajut específic a les dones» que es fa des d’aquest servei a les dones. «El que no hem d’oblidar mai és que hi ha gent que ho passa molt malament en la nostra societat i, si tenim una mica de decència, és perquè intentem treballar per evitar-ho.»
www.vilaweb.cat

22.6.06



Entrevista a Àngels Fuster

'Cubelles és tot un món i ho veiem cada dia, cadascú ha d'interpretar l'eslògan a la seva manera'
Per Nacho Corredor Solà 21/06/2006

Nascuda a Cubelles fa tres dècades, diplomada en Filologia Catalana i vinculada al periodisme de la nostra comarca des de fa molts anys. Ella és Àngels Fuster, actual directora de Ràdio Cubelles. La jove directora es va prestar a parlar amb nosaltres el passat dilluns de la seva trajectòria i de la situació que viu Ràdio Cubelles en el seu 25è aniversari.
Podeu llegir entrevista a www.vilanovadigital.com

Dins el apartat de : Actualitat –Entrevistes
El regadiu podria ser compatible amb la xarxa Natura 2000
Marçal Lladó (laMalla.net)

Font: Agències
Algunes de les zones protegides dins la xarxa Natura 2000 podrien acollir també el regadiu. La Generalitat no descarta aquesta compatibilitat, tal com va anunciar aquest dimarts a Lleida el conseller d’Agricultura, Jordi William Carnes. Entre els paratges que es podrien acollir a aquesta compatibilitat hi trobem els plans de la Unilla, a Almenar (el Segrià), que ha estat un dels casos més polèmics en la definició dels espais a protegir dins la xarxa Natura 2000.
Les conclusions sobre la compatibilitat de les zones de protecció per a les aus (Zepa) i el regadiu s’extrauran a partir del 31 de juliol, quan finalitzi la ronda de converses entre la Generalitat. De moment, però, el Govern ja ha mostrat la seva predisposició a buscar alternatives que no hipotequin el desenvolupament agrari i, alhora, siguin compatibles amb la protecció de les aus estepàries. En la majoria d’espais que s’inclouran a la Xarxa Natura 2000 es consideren compatibles els usos actuals amb la protecció de les aus o els hàbitats. No obstant, davant les pressions rebudes des dels sectors agrícoles, l’objectiu és buscar alternatives que no condemnin els pagesos a quedar-se ancorats en el secà. Així, en alguns sectors es podria tolerar la creació d’un rec de suport, sense que en cap cas s’alterés la morfologia actual del paisatge. La Generalitat ha presentat aquesta alternativa poc abans que finalitzi el termini d’exposició pública de la proposta d’espais a incloure a la xarxa europea. Dijous és l’últim dia per lliurar les al·legacions. L’objectiu del Govern català és aprovar el mapa definitiu d’espais Natura 2000 en aquesta mateixa legislatura, de manera que cal treballar contra rellotge. Això no impedeix, però, que el Govern s’hagi marcat la prioritat de dialogar amb els afectats, tal com van explicar Jordi William Carnes i el seu homòleg de Medi Ambient, Jordi Baltasar.

Publicat 14/6/2006 - 8:29h
www.lamalla.net
ICb (Iniciativa per Cubelles), el medi ambient i el riu FOIX Xarxa Natura 2000

FES-NOS ARRIBAR LA TEVA OPINIÓ i DEMANA MÉS INFORMACIÓ A :
diaridecubelles@yahoo.es

Podeu consultar arxiu 06-11-06 – 06-17-06 a on trobareu amplia informació
ESPECIAL CUBELLES, EL RIU FOIX I LA XARXA NATURA 2000

Aprovades les al.legacions per incloure la desenvocadura del riu Foix
a la XARXA NATURA 2000

Felicitats a tothom!!!

FES-NOS ARRIBAR LA TEVA OPINIÓ i DEMANA MÉS INFORMACIÓ A:
diaridecubelles@yahoo.es

Podeu consultar arxiu Diari de Cubelles 06-11-06 – 06-17-06 a on trobareu informacio .
Carod-Rovira: La renúncia de Maragall dibuixa un escenari magnífic per a ERC.
Rocío Ros (laMalla.net)
Font: Agències
Els principals dirigents catalans ja han fet la seva valoració de la renúncia de Maragall a presentar-se a les eleccions. Així, pel president d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, aquesta decisió dóna al seu partit “l’oportunitat de liderar el catalanisme d’esquerres en aquest país”. El dirigent republicà, a més, ha assegurat que simbolitza “el final d’una etapa política” i dibuixa “un escenari magnífic” per a ERC de cara a les eleccions. De la seva banda, al líder del PPC, Josep Piqué, no li ha agradat gens la renúncia de Maragall ja que, segons el seu parer, “Montilla seria un pèssim president de la Generalitat”. Finalment, des de CiU, Felip Puig ha assegurat que la renúncia de Maragall evidencia "el fracàs" del seu projecte i del tripartit.
Carod-Rovira només ha tingut paraules positives per a Maragall. Ha assegurat que “respecta” la seva decisió de no presentar-se a la reelecció, la qual ha definit com un “gest de dignitat nacional”. Així mateix ha assegurat que Maragall “té ja el seu paper en la història del seu país” i la seva renúncia “simbolitza el final d’una etapa política”. Així mateix, el líder d'ERC també ha comentat que intentarà en les pròximes hores posar-se en contacte amb Maragall per "animar-lo en la nova etapa que començarà deixant a una banda discrepàncies polítiques".Pel que fa al panorama de cara a les eleccions autonòmiques de la propera tardor, per a Carod-Rovira la renúncia de Maragall serà positiva per a ERC, que espera convertir-se en el referent del catalanisme d’esquerres. El republicà s’ha mostrat molt optimista i ha augurat “grans resultats” per a la seva formació. Pel que fa al panorama de cara a les eleccions autonòmiques de la propera tardor, per a Carod-Rovira la renúncia de Maragall serà positiva per a ERC, que espera convertir-se en el referent del catalanisme d’esquerres. El republicà s’ha mostrat molt optimista i ha augurat “grans resultats” per a la seva formació.Piqué creu que La Moncloa ha pressionat MaragallNo s’ha mostrat tant content el líder del PPC, Josep Piqué. Ha assegurat que, segons la seva “intuïció” la renúncia de Maragall ve forçada des de La Moncloa i és una de les conseqüències que van pactar el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder de CiU, Artur Mas, quan tots dos van acordar el text fonamental del nou Estatut. Piqué ha carregat dur contra Montilla, el nom que sona amb més força per succeïr Maragall, de qui ha assegurat "seria un pèssim president de la Generalitat". Per contra, ha tingut paraules amables cap a Maragall: "No és dia per fer un balanç negatiu d'aquests dos anys i mig, ja que ho farem en campanya, sinó per expressar uns sentiments cap a la persona de i expressar els meus desitjos de millor sort i agrair-li tot el que des de la bona voluntat ha fet en la vida política", ha conclòs el dirigent popular.CiU assegura que Maragall ha fracassatDes de Convergència i Unió, han aprofitat la renúncia de Maragall per fer balanç dels seus dos anys i mig al capdavant del Govern català. Felip Puig, portaveu parlamentari dels convergents, ha assegurat que la decisió del president “consuma el fracàs del seu projecte”. Segons Puig, la renúncia de Maragall "és la crònica d'un final anunciat" i representa "la màxima expressió del fracàs del tripartit".Pel que fa probable successor de Maragall, José Montilla, Felip Puig ha assegurat que "el fet que Montilla sigui el candidat del PSC deixa l'oferta en les pròximes eleccions amb només dues alternatives molt clares: o el tripartit amb José Montilla o CiU amb Artur Mas". De la seva banda, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha elogiat la vàlua política de Maragall, a qui ha definit com un polític "important de la història de Catalunya". A més, s'ha mostrat convençut que si Montilla el relleva com a candidat serà "dur de rosegar", però que CiU el podrà vèncer i guanyarà les eleccions.
Publicat 21/6/2006 - 16:17h
www.lamalla.net
Maragall dissoldrà el Parlament "a finals d'agost" i les eleccions podrien ser el 22 d'octubre.

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha anunciat que dissoldrà "a finals d'agost" el Parlament, de manera que les eleccions catalanes es podrien celebrar el 22 d’octubre vinent. Maragall ha fet aquestes declaracions al Palau de la Generalitat després de renunciar a ser candidat pel PSC a la presidència de la Generalitat. "A finals del mes d'agost dissoldré el Parlament i convocaré eleccions... calculi", ha rematat Maragall. Les eleccions han de tenir lloc, amb el nou Estatut, entre 40 i 60 dies després de la publicació de la dissolució de la cambra catalana al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. La data que pren major força pels comicis seria la del 22 d’octubre. Per la seva banda, totes les forces polítiques catalanes havien mostrat el seu desig que les eleccions fossin millor a l'octubre que al novembre.
www.eldebat.com
Vilanova amplia la ruta.. El Garraf tindrà una xarxa ciclista que connectarà els municipis de la costa.
Vilanova prepara un pla local de la bicicleta per ampliar la seva ruta i millorar els carrils actuals.
LAURA MARÍN.
Vilanova i la Geltrú
El Garraf crearà una xarxa de carrils bici que connectarà tots els municipis de la comarca, especialment els de costa. L'objectiu del projecte Bici-net és promoure els viatges sostenibles dins de la comarca amb una combinació entre el ferrocarril i els carrils bici locals. Tot i que en un primer moment el projecte se centrarà a establir una connexió per la costa, l'estudi sobre mobilitat també preveu la creació de rutes en bicicleta per expandir la xarxa fins als municipis de muntanya, Canyelles i Olivella. La xarxa aprofitarà més de vuit quilòmetres de carrils bici existents, tot i que projecta crear una xarxa de 25 quilòmetres a curt termini.L'Ajuntament ha presentat un primer projecte per elaborar el pla especial de la bicicleta. L'objectiu és ampliar la xarxa urbana actual i millorar els carrils bici existents a la ciutat. Actualment, a Vilanova hi ha 6,8 quilòmetres de carrils bici i es calcula que un 2% dels desplaçaments que es fan dins de la ciutat es fan en bicicleta. Per poder ampliar aquest percentatge –el repte que es marca l'Ajuntament és arribar al 5%– el pla especial proposa unir amb una xarxa per a ciclistes els principals generadors de mobilitat (estació de trens, ajuntament, zones esportives, centres docents), dissenyar un carril amb una secció diferent de la vorera i la calçada (que podria ser diferent depenent de la zona on estigui), implantar un pla de pacificació del trànsit i preveure en la projecció urbanística aquests carrils específics.
El primer pas que ha fet el consell comarcal, que impulsa aquest projecte de la mà dels ajuntaments, és fer un inventari dels carrils bici existents al Garraf i de les rutes que es podran aprofitar per a la futura xarxa comarcal, que tindrà un total de 76,8 quilòmetres. Segons l'estudi que ha fet l'enginyer Simon Hayes, uns 25 quilòmetres es podran establir de forma immediata a través dels carrils bici locals: l'informe diu que hi ha 8 quilòmetres aprofitables, 7,4 que ja han projectat els ajuntaments, 11,5 que es poden incorporar a curt termini, 19,2 que s'estudiaran a curt termini i 30,5 que es deixaran per a més endavant.
Algunes de les millores que remarca l'informe de Simon Hayes, aplicables a curt termini, són, a Cubelles, l'establiment de connexions per a ciclistes amb el Baix Penedès; la prioritat de fer el carril bici a la vorera de l'eix transversal de Vilanova i l'arranjament de l'encreuament de la ronda Europa. A més, el document també recomana fer actuacions municipals per adequar a l'ús de la bicicleta les rotondes de la rambla del Garraf i les vies locals a Puigmoltó i la connexió entre la urbanització Rocamar i la xarxa ciclista de Sitges, aprofitant les obres de Can Girona, entre altres aspectes.
www.vilaweb.cat

21.6.06

Governació
El Pla de Qualitat de la Policia Local podria començar a aplicar-se abans de l'agost amb la incorporació de quatre nous agents.

L'adhesió al Manifest de suport als municipis afectats per robatoris silenciosos, va servir per anunciar les millores al cos de la Policia Local.
Xavier Grau, regidor de Governació, va anunciar dilluns, en el decurs del Ple de juny, que el "Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local de Cubelles començarà aplicar-se abans del mes d'agost". El document, que actualment està en fase d'estudi per part del Govern municipal, s'ha presentat als agents de la Policia Local en diverses sessions de treball amb la participació dels tècnics responsables del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya a través de la Subdirecció General de Policies Locals de Catalunya.
El regidor va destacar "la pressa de consciència de la importància de la Policia Local com a servei públic fonamental en diverses legislatures". En aquest sentit va destacar la construcció de les noves dependències de la Policia Local -"segons el Departament d'Interior, modèliques al conjunt de Catalunya", l'increment de vehicles, equipaments informàtics, telefonia..., i entre totes les accions va destacar "l'aposta principal d'aquesta legislatura", la redacció, presentació i confecció del Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local. Aquest document "fa una fotografia de com tenim el servei i com l'hauríem de tenir", que s'ha de començar a desplegar "abans del mes d'agost per canviar el model de policia reactiva a una policia comunitària amb presència efectiva a totes les zones i espais del municipi".
Per a Grau "és el document fonamental que ens permetrà plantejar la reorganització interna de la Policia Local augmentant el nombre d'agents i reorganitzant el comandament". El document ha de significar el pas del model actual, en què es fa un servei reactiu atenent a la crida d'alerta dels ciutadans, a un de policia comunitària que garanteixi la presència permanent dels agents al conjunt del territori. "És el sistema que ens permetrà assignar agents de manera permanent al conjunt del municipi", explica el regidor, que reconeix que "no és una tasca fàcil, perquè significa canviar els recursos, els sistemes i l'ordre de prioritat a més de la direcció tècnica".
Així mateix, destaca la creació de la Junta Local de Seguretat "òrgan fonamental de coordinació entre els cossos de seguretat" i va demanar als representants polítics "ser conscient de les dades estadístiques dels nivells de delinqüència existents". Per a Grau és important que "dotem a la Policia Local del màxim de recursos possibles, deixar-los treballar i confiar en ells com a professionals", a més d'emprendre accions d'informació a la ciutadania "evitant fomentar l'efecte mediàtic que provoca la seguretat quan es descontrola".
En quant a l'increment dels recursos humans, hi ha en marxa la convocatòria d'una plaça de caporal i s'està estudiant convocar quatre noves places d'agents més de manera urgent. Grau va defensar que aquest increment "sigui el més ràpid possible".
Departament de Comunicació Dimarts, 20-06-2006
www.cubelles.com
El PP demana la dimissió de Saura per l'alta abstenció.

CiU es pregunta de què serveix el departament del líder ecosocialista
Lluís Bou
El conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, va rebre ahir les bastonades de l'oposició, després de la gran abstenció registrada al referèndum de l'Estatut. En una dialèctica ja preelectoral i sense amagar un punt d'ironia, el diputat popular Daniel Sirera va reclamar directament la dimissió del conseller. Sirera va argumentar que un dels objectius del departament és precisament la participació, i que no l'ha complert de cap manera. Però per sota s'apreciava el malestar del PP amb Saura perquè, segons els populars, va celebrar les agressions verbals contra els oradors populars. Sirera va considerar aquesta actitud del tot impresentable.
El portaveu parlamentari de CiU, Felip Puig, no es va voler afegir després a la petició de dimissió formulada pel PP, però sí que va demanar-li "humilitat i rubor" perquè "ha fracassat" en la missió d'impulsar la participació ciutadana en la consulta estatutària.
Puig es va preguntar de què serveix en realitat la conselleria de Relacions Institucionals i Participació, i si justifica que s'hi dediquin 24 milions d'euros anuals de "despesa sumptuària".
Saura es va enfadar amb les crítiques que li va llançar l'oposició i, a la conferència de premsa posterior al consell executiu, va qualificar de "demencial" que li demanin la dimissió. El conseller va criticar que els populars haguessin pressionat perquè la Generalitat no pogués cridar a les urnes i ara se'n queixin, però tot i això va insistir que la participació no es limita a les votacions. En aquesta línia va argumentar que més de 300 entitats van fer aportacions a la redacció de l'Estatut.
www.avui.cat
Maragall plega

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va anunciar a última hora de la nit d'ahir a la direcció del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) que renuncia a presentar-se de nou com a candidat a les eleccions autonòmiques previstes per a la tardor que ve, segons informa El Periódico. Aquesta decisió, que ha anat madurant durant els últims mesos, es farà pública aquest matí de forma oficial en una declaració que llegirà el president al Palau de la Generalitat. Maragall ha decidit precipitar l'anunci per evitar que pugui interpretar-se que està relacionat amb l'entrevista que demà mantindrà a la Moncloa amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, per tractar el desenvolupament de l'Estatut.El president va comunicar la decisió per telèfon al primer secretari del PSC, José Montilla, que ahir va estar tot el dia a Madrid. Maragall, que va informar la direcció del PSC, però no la del PSOE, va justificar el seu silenci al llarg de tots aquests mesos en la necessitat de centrar tota l'atenció en l'aprovació de l'Estatut. Ahir a la nit no havia transcendit si la decisió de Maragall implicava la seva retirada total de la política, inclosa la renúncia a la presidència del PSC.La decisió posa punt final a uns quants mesos d'especulacions sobre el futur de Maragall, després que transcendís que la direcció del PSC tenia la intenció de rellevar-lo com a candidat en benefici de Montilla. El president ha mantingut durant aquest temps un enigmàtic silenci, esquitxat d'intervencions al Parlament o en altres actes públics en què podia interpretar- se que estava disposat a optar a un altre mandat. De fet, la direcció del PSC es mantenia a l'expectativa de la decisió que pogués adoptar, tot i sabent que tenia molt poc marge de maniobra si decidia presentar-se a la reelecció.El sorprenent anunci de Maragall que demà s'entrevistaria amb Zapatero va desfermar en el partit tota mena d'especulacions, i certa preocupació pel fet que pogués interpretar-se que el president havia pres la decisió pressionat pel secretari general del PSOE.El desconeixement del que havia de passar unes quantes hores després era palpable ahir al matí al Parlament, on dirigents socialistes opinaven que calia interpretar la reunió com un signe que Maragall optaria al final per presentar-se a la reelecció. "És impensable que el president vagi a la Moncloa i al cap d'uns quants dies comuniqui la seva renúncia a repetir com a candidat, perquè tothom interpretaria que José Luis Rodríguez Zapatero l'ha pressionat, i això donaria ales als qui acusen el PSC d'estar subordinat al PSOE", raonava ahir amb preocupació un dirigent socialista.
www.e-noticies.com

20.6.06

La regidora de Governació es reuneix amb les associacions veïnals .

La Policia Local signa un conveni per a la utilització del Servei d'Informació Policial, que agilitzarà la coordinació amb altres cossos
La regidoria de Governació es reuneix amb els representants veïnals després de l’alarma social produïda pels casos de robatoris que s’han patit en varies urbanitzacions de Catalunya, entre elles Sitges. Tot i que a Cubelles no s’han produït episodis d'aquests tipus, sí s’ha detectat casos de robatoris corrents en domicilis de la Mota de Sant Pere que han coincidit amb la corrent mediàtica de les darreres setmanes.
A la reunió hi va assistir el cap de la policia local, Joan Liñan, representants de la Guàrdia Civil i el regidor Xavier Grau. La trobada va servir per recollir les inquietuds dels veïns i veïnes i aconsellar-los al respecte. Xavier Grau, regidor de Governació, explica que "els representants de la Guàrdia Civil van explicar el perfil i tipologia dels robatoris a la nostra població, que no té res a veure amb això que està passant a Catalunya".
Al mateix temps es va anunciar el reforç de més dotacions de la Guàrdia Civil que ha decretat el Ministeri de l’Interior i que també es farà palesa al municipi. Una de les inquietuds dels veïns es ampliar la presència policial. "A la nostra demarcació hi ha una previsió d'ampliació de 25 guàrdies civils més", explica Grau, qui afegeix que aquests "cal sumar els recursos existents de Mossos d'Esquadra i Policia Local".
Paral·lelament, la regidoria de Governació continua endavant amb el Pla de Qualitat i Millorà de la Policia Local. A aquestes alçades del pla ja s’estan coneixent les primers conclusions, que han de permetre fer una auditoria de la seguretat ciutadana al municipi i realitzar les millores que es creguin oportunes. Així mateix l’Ajuntament de Cubelles ha signat un conveni amb la Direcció de Seguretat Ciutadana sobre les connexions al Sistema d’Informació Policial (SIP). Aquest és un sistema que unifica les bases de dades de tots els cossos policials, ja sigui municipals, autonòmics, estatals o internacionals, que han de millorar substancialment la identificació de persones i vehicles. Per al regidor, aquests recurs permetrà que davant "qualsevol identificació al municipi, els agents podran accedir a la informació sobre el vehicle o ciutadà". A més, les actuacions fetes a Cubelles també es registraran, de tal manera que "la resta de cossos tinguin accés a les actuacions que es porten a terme a Cubelles".
El telèfon de la Policia Local es el 93 895 01 32, i en qualsevol moment se'ls ha de posar en alerta si s’observa un cotxe una persona sospitosa.
Ràdio Cubelles / Departament de Comunicació Dijous, 25-05-2006
www.cubelles.com
Alcaldia.
Adhesió al manifest de suport de la Federació de Municipis de Catalunya als municipis afectats pels robatoris a domicilis .

Ciu i ERC s'abstenen per no estar d'acord en un dels punts del manifest.
L’Ajuntament de Cubelles es va adherir al manifest de suport de la Federació de Municipis de Catalunya als municipis afectats pels robatoris a domicilis.
L’adhesió es va aprovar amb els vots de tots els partits polítics a excepció de CiU i ERC que van decidir abstenir-se ja que “no estaven d’acord amb un del punts del manifest on es demanava que el desplegament de les forces de seguretat que es va fer efectiu el 22 maig fos de caràcter permanent fins que no es desplegués la policia de la Generalitat”.
Joan Albet regidor de CiU va exposar el suport del seu partit al nou estatut i al desplegament dels mossos d’esquadra a tot el territori català en substitució de les forces de seguretat de l’estat espanyol. Albet va destacar que “aquest era l’únic punt en desacord del manifest i per respecte als altres municipis s’abstindrien en la votació”.
Després de la intervenció de la regidora del Partit Popular, Joana Navarrete que va preguntar qui faria complir aquest manifest, el regidor de Governació, Xavier Grau va explicar “les millores efectives tant de la policia local com pel que fa a la coordinació amb la guardia Civil”.
D’aquesta manera l’Ajuntament de Cubelles signava el manifest de suport de la Federació de Municipis de Catalunya als municipis afectats pels robatoris a domicilis en les darreres setmanes i que ha tingut una especial incidència a les comarques tarragonines.
Ràdio Cubelles Dimarts, 20-06-2006
www.cubelles.com
.

Governació aposta per un model de policia local molt més propera al ciutadà .

Entre el 2006 i el 2010, la policia local hauria de passar del model actual a un model molt més operatiu, àgil i dedicat a la prevenció
Des de fa dos anys la regidoria de Governació de l’Ajuntament de Cubelles, conjuntament amb el Departament d’Interior de la Generalitat, està realitzant un “Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local”. Es tracta d’una mena d’auditoria interna encaminada a detectar “possibles fissures” en el funcionament d’aquest cos, i buscar les fórmules més adients per millorar el seu funcionament. En els resultats d’aquest estudi, la policia local de Cubelles hi destaca el bon clima i relació laboral que hi ha entre els membres d’aquest col·lectiu que consideren que “s’ha millorat el concepte que tenen els veïns i veïnes del cos policial, quan han hagut de requerir dels seus serveis”.
Entre els diversos aspectes a millorar està el de “constituir un model de direcció molt més consolidat del que tenim ara i determinar uns objectius molt més clars, que marcarien una necessària transformació en l’organització interna del cos”. Segons el regidor, a mig termini, “entre el 2006 i el 2010, la policia local hauria de passar del model actual a un model molt més operatiu, molt més àgil i molt més dedicat a la prevenció”. També caldria potenciar els temes d’educació viària i fer campanyes de sensibilització i informació. I el més important, aconseguir implantar el model de “policia de barri”, molt més proper als ciutadans.
Ràdio Cubelles 24-02-2006
http://www.cubelles.com/

19.6.06

Recolzament total al projecte d'Estatut a Cubelles .

Tots els grups polítics van lamentar l'alta abstenció (57,4%)
Set de cada deu votants de Cubelles han donat el seu vot favorable al projecte d'Estatut de Catalunya. Un 73,31% dels votants van decantar-se pel, mentre que el 21,44% ho va fer pel No.
La jornada electoral va transcórrer dins la normalitat. Com a la resta de Catalunya, la participació ha estat molt baixa i a Cubelles s'ha fixat en un preocupant 42,6%. Només 3.811 persones, de les 8.947 cridades a les urnes, van decidir apropar-se als diferents col·legis electorals per exercir el seu dret a decidir sobre el projecte d'Estatut de Catalunya.
La secció sisena (urbanitzacions de Mas Trader, Corral d'en Cona, Corral d'en Tort, Ricreu i Les Estoreres) va ser la que va registrar la menor participació (36,2%), mentre que la que la secció tercera (47,3%), que correspon al Molí de Baix, Bardají i Eixample Bardají Vilanova, la que més votants va rebre.
En quant als resultats per seccions, a la secció 1a (nucli antic) un 72,5 % van votar , un 22,19% No, en blan un 4,69% i nul un 0,63%. A la secció 2a (Eixample/Eixample Nord) els resultats van ser d'un 75,2% al , un 18,69% al No, un 4,99% en blanc i un 0,89% nuls.
A la secció 3a, corresponent als sectors Molí de Baix, Bardají i Eixample Bardají Vilanova, el 71,9% dels vots emesos van decantar-se pel , el 20,85% pel No, un 6,77% en blanc i un 0,39% dels vots van ser qualificats de nuls. A la secció 4a, que comprèn els sectors de l'Eixample la Creu, Santa Maria i Sud Sumella, el 74,95% van optar pel , un 20,37% pel No, un 4,85% en blanc i nuls un 0,32%.
En quant als resultats per seccions, a la 1a (nucli antic) un 72,5 % van votar , un 22,19% No, en blan un 4,69% i nul un 0,63%. A la secció 2a (Eixample/Eixample Nord) els resultats van ser d'un 78,43 % al , un 16,5% al No, un 4,06% en blanc i un 1,02% nuls.
Finalment, la secció 5a, la que aplega als votants de les urbanitzacions La gaviota, PArc de Cubelles, La Solana, Clot del Bassó, Mota de Sant Pere, Pla de Sant Pere i el barri Marítim, el 72,76% van dir a l'Estatut, el 22,6% No, el 3,87% van votar en blanc i només un 0,32% van ser nuls. A la secció 6a (urbanitzacions de Mas Trader I i II, Corral d'en Tort, Ricreu, Les Estoreres i Corral d'en Cona), que va registrar l'índex de participació més baix (només el 36,2%), van donar el seu suport al un 71,6%, al No un 25,15%, en blanc un 2,63% i nuls un 0,60%.
Podeu consultar tots els resultats del referèndum a Cubelles fent clic aquí.Departament de Comunicació Dilluns, 19-06-2006
www.cubelles.com
Participació Ciutadana i Comunicació

Ràdio Cubelles signa convenis de col·laboració amb les entitats .

El conveni està a disposició de les entitats que encara no l'hagin signat.
Ràdio Cubelles es troba signant convenis de col·laboració amb les entitats del municipi que s’han volgut sumar donant suport a la Campanya informativa dels 25 anys de Ràdio Cubelles i publiquen el nou logo de Ràdio Cubelles a través dels seus actes i cartells informatius. Dijous, en el marc del Supermercat de Revistes que ha estat instal·lat a Cubelles durant els dies 16, 17 i 18 de juny, diverses entitats van signar l'esmentat conveni i van visitar la mostra que oferia més de 150 publicacions diferents de revistes i premsa en català.
L’emissora ja ha signat fins el moment una quinzena de convenis entre les entitats locals que s'hi han volgut sumar, i espera que a aquesta xifra se sumin nous convenis de col•laboració.
De fet, en sessió plenària l’Ajuntament va aprovar per unanimitat declarar l’any 2006 com a “Ràdio Cubelles 25 anys”. L’objectiu d’aquesta declaració és destacar la importància històrica, actual i de futur de Ràdio Cubelles com a mitjà de comunicació local. És, en aquest sentit, que acompanyada a aquesta declaració el ple va acordar fer una crida a la societat civil, i especialment a les associacions, entitats i col•lectius de Cubelles perquè col•laborin en la celebració del 25è aniversari de Ràdio Cubelles, aportant des de cada àmbit d’actuació accions per a celebrar i difondre l’aniversari (escoles, entitats, grups, comerciants, associacions de veïns…).
Les entitats que vulguin signar el conveni cal que s'adrecin a l'emissora municipal, situada al carrer Colom, 7; o bé enviar un email a radio@cubelles.org
www.cubelles.com
El complex hoteler de Cubelles donarà feina a més de 100 persones.
A.M.. Cubelles
El complex hoteler i esportiu que es construirà on ara hi ha la sala multiusos La Mota, al sector de la Mota de Sant Pere de Cubelles, donarà feina a més d’un centenar de persones segons van dir ahir els responsables de l’empresa que es van desplaçar fins a la població per signar l’acceptació del projecte i el plec de clàusules que ha imposat l’Ajuntament. L’inversor principal del projecte, el rus Iuri Laptev, director de l’empresa Dipton i director associat de Belsar Sport SL –l’empresa que desenvoluparà el projecte– va assegurar que la intenció «no és perdre temps» i que volen començar a construir «al més aviat possible» amb la intenció de poder obrir portes a principi de l’any 2008. El complex hoteler, el primer que tindrà el municipi, serà de quatre estrelles, amb un total de 180 habitacions, com a màxim, segons consta al plec de condicions i disposarà d’una zona esportiva a tocar amb quatre pistes de tennis a l’aire lliure, un pavelló poliesportiu cobert amb dues pistes de tennis més i una piscina coberta i climatitzada, una de les instal·lacions que feia temps que volia construir el govern municipal. L’alcalde, Josep Marcillas, va voler destacar ahir en l’acte de signatura la «satisfacció del govern per l’operació que ha de significar un impuls en la promoció turística del municipi». Marcillas va explicar que s’està negociant «la manera de donar preferència» en l’oferta dels llocs de treball que es crearan als veïns de Cubelles. L’empresa Belsar Sport SL, creada per impulsar específicament aquest projecte, té ara 8 mesos per presentar el projecte definitiu i 16 mesos per construir el complex. L’empresa ha anunciat la intenció de fer l’hotel i el complex esportiu al mateix temps i poder-lo inaugurar de manera conjunta. Es calcula que caldrà una inversió de 21 milions d’euros. Tot i que el complex esportiu tingui gestió privada l’accés serà públic. Al cap de 50 anys, l’hotel i els equipaments esportius seran de titularitat municipal.

www.vilaweb.cat


Els cursets de Salnikov.
El nedador rus Vladimir Salnikov, guanyador de tres medalles olímpiques durant la dècada dels vuitanta i autor de 15 rècords mundials en 400, 800 i 1.500 metres, serà el coordinador esportiu del complex esportiu i dels cursets de natació que s’impartiran a Cubelles. Salnikov, que viu des de fa anys a Cubelles, és un dels impulsors d’aquest projecte, que compta amb inversors russos. Ahir va ser, al costat de Yuri Laptev, el responsable de signar durant quasi 45 minuts els documents de l’adjudicació del projecte. .Malgrat ser un dels principals valedors del projecte perquè l’empresari decidís invertir a Cubelles, no va badar boca durant tot l’acte. L’empresa encarregarà en els pròxims dies el projecte definitiu del complex hoteler, que es podria començar a construir el primer trimestre de l’any que ve. Tindrà planta baixa i tres pisos.
www.vilaweb.cat
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya autoritza la represa de les obres d'urbanització de la Platja Llarga

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat el recurs de la promotora Subirats Berenguer Immobiliària i ha autoritzat com a mesura cautelar la reanudació de les obres d'urbanització de la Platja Llarga i de construcció del primer dels tres edificis d'apartaments previstos. La sentència de la secció del contenciós administratiu del TSJC anul•la els decrets municipals del juliol del 2004 pels quals s'aturaven les obres, a causa de la suposada inundabilitat de la zona. Ni l'equip de govern municipal ni Subirats Berenguer han volgut comentar encara la notícia, que suposa un cop molt dur per a la voluntat de preservació del paratge natural de la Platja Llarga. L'oposició municipal, CiU i PPC, han culpat el govern tripartit de la situació, per a ells creada per la lentitud i la ineptitud en encarar el problema. (Més informació a l'edició en paper del DIARI) Descàrrega la sentència
www.diaridevilanova.com
De cada 10 cubellencs i cubellenques es decanten pel a l'Estatut .
Destaca la baixa participació, que no ha arribat al 43%.

Set de cada deu votants de Cubelles han donat el seu vot favorable al projecte d'Estatut de Catalunya. La jornada electoral ha transcorregut amb total normalitat, però ha destacat la baixa participació (42,6%).
Només 3.811 persones, de les 8.947 cridades a les urnes, han decidit apropar-se als diferents col·legis electorals per exercir el seu dret a decidir sobre el futur Estatut de Catalunya.
La secció sisena (urbanitzacions de Mas Trader, Corral d'en Cona, Corral d'en Tort, Ricreu i Les Estoreres) ha estat la que ha registrat la menor participació (36,2%), mentre que la que ha tingut més participació ha estat la secció tercera (47,3%), que correspon al Molí de Baix, Bardají i Eixample Bardají Vilanova.
Podeu consultar tots els resultats del referèndum a Cubelles fent clic aquí. Departament de Comunicació Diumenge, 18-06-2006
www.cubelles.com