24.11.05

PREGUNTA AL PLE D'OCTUBRE
¿Hi ha hagut negociacions per part de l'Àrea d'Urbanisme sobre la implantació d'un assentament de mil vivendes entre el Parc de Cubelles i La Solana? Quines han estat les negociacions? De què es tracta?
RESPOSTA URBANISME:
"Si, s'estan portant a terme converses sobre una proposta de desenvolupament d'un sector nou entre el Parc de Cubelles i La Solana amb la Regidoria d'Urbanisme i l'Alcalde.
Encara està en fase d'estudi de la proposta i en tot cas quan l'equip de govern hagi estudiat a fons ´s'iniciaran les converses amb els diferents grups polítics de la corporació"
TALE-TALAMO, ONG AMB SEU A CUBELLES SOL.LICITA VOLUNTARIAT
Voluntario/a para participar en los trabajos administrativos y la coordinación de la secretaría derivados de las gestiones propias de la cooperación internacional y el envío de ayuda humanitaria de emergencias.
PODEU SOL.LICITAR INFORMACIÓ DE L'ORGANITZACIÓ
A L'HOTEL D'ENTITATS/centre social
i a traves de:
ACCIÓ URGENT AMNISTIA INTERNACIONAL CONTRA LA PENA DE MORT
PÚBLICO - Índice AI: AMR 51/188/2005 - 21 de noviembre de 2005
AU 294/05 Pena de muerte
EE. UU. (California) Stanley Tookie Williams (de raza negra), de 51 años de edad
Está previsto que Stanley Williams, ex líder de una banda, sea ejecutado el 13 de diciembre. Fue condenado a muerte en 1981 por un total de cuatro asesinatos cometidos durante dos robos en 1979. En el primer robo murió Albert Owens, empleado de una tienda abierta las 24 horas, y en el segundo murieron Yen-Yi Yang, propietario de un motel, su esposa Tsai-Shen Yang y la hija de ambos, Ye-Chen Lin. Durante su estancia en el pabellón de condenados a muerte, Stanley Williams se ha transformado por completo, ha repudiado sus actos pasados y su vida de violencia y se ha dedicado a educar a jóvenes sobre los peligros de las bandas.
Más información en:
MANIFESTACIÓ VEÏNAL AL PLE DEL MES DE NOVEMBRE
Veïns de les urbanitzacions de Cubelles escridassen l'equip de govern en el ple
Els ciutadans critiquen mancances en serveis com la neteja i la falta d'iniciatives per evitar inundacions
Cubelles
Una setantena de veïns va manifestar-se, dilluns al vespre, en el ple de Cubelles per demanar millores en els serveis de les urbanitzacions del municipi. El retard en l'arribada de les cartes, les carències de l'enllumenat públic i les habituals inundacions que pateixen diversos ciutadans van ser algunes de les queixes exposades pel col·lectiu. Els veïns, amb nombrosos cartells que exhibien les seves reivindicacions i protestes, van xiular i escridassar l'equip de govern, i van provocar el retard en l'inici del ple. L'alcalde, Josep Marcillas, es va comprometre a reunir-se amb els representants de les associacions de veïns.
«Mas Trader també és poble», «Alcalde, dimissió ja», «A la Gaviota estem abandonats», o «Volem més esquirols de bosc i menys rates de claveguera» van ser algunes de les frases que els veïns lluïen en els cartells exhibits en el ple. Una xiulada i els crits de bona part dels assistents contra el govern van endarrerir l'inici de la sessió gairebé mitja hora.Els ciutadans, residents a les urbanitzacions, van omplir tota la sala de plens i el vestíbul d'entrada a la sala. La manifestació està emmarcada en les accions contra l'equip de govern (Entesa per Cubelles-PSC-Iniciativa per Cubelles-ERC) que han iniciat les associacions de veïns, amb el suport de la federació que les agrupa.La mala qualitat de serveis com l'enllumenat i la neteja de la via pública, i la falta d'iniciatives per evitar les inundacions que solen provocar les pluges a Cubelles són algunes de les crítiques dels ciutadans, liderats pels presidents de les associacions.L'alcalde, Josep Marcillas, va assegurar que es reunirà amb els representants de les entitats veïnals de la vila; les darreres setmanes, els responsables de les entitats han acusat el cap del govern local de no voler rebre'ls durant mesos. «En algunes coses, possiblement tenen raó; en altres, hauríem de dicutir-ho», va destacar Marcillas en referència a les queixes veïnals. Els ciutadans van abandonar progressivament el ple; només els presidents de les entitats van veure acabar la sessió, durant la qual l'alcalde va demanar-los l'opinió sobre els problemes en el repartiment del correu arran d'una moció. Els representants dels veïns es reuniran divendres per concretar el calendari de les pròximes mobilitzacions, entre les quals destaca una assemblea popular i una manifestació al carrer.
www.vilaweb.com
L'ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA DE CUBELLES INFORMA
25 de Novembre. Dia Internacional de la no violència vers les dones.2005
EL FEMINISME. UN ESPAI PER LA LLIBERTAT I LA NO-VIOLÈNCIA

El meu amor que s’emmiralla en els ulls que arrelen en el vent
que arrenca les fulles que cobreixen la bala que travessa l’ombra
del meu amor sense casa
.M. Mercè Marçal (Desglaç)

“Quan parlem d’atemptats contra la llibertat femenina o de la seva pèrdua, no estem parlant de discriminació, és a dir de desigualtat, sinó de violència, d’autèntics intents de mantenir un control físic i social sobre el cos de les dones i els seus moviments.”
Fina Birulés

Tota situació i actuació personal, social i política compta amb un “escenari”. Les dones hem transitat i transitem diversos escenaris a la recerca d’un de propi que tingui “decorats” adients per a nosaltres i on ens sentim còmodes. La necessitat d’un escenari o d´un espai per a les dones, per a totes i per a cadascuna, en un món dominat pel patriarcat ha estat llargament expressada des de la pluralitat i diversitat de les dones al llarg del temps.
Parlar de violència és parlar d’espais: d’allunyament, de canvi de vivenda, de llocs de treball que es deixen, de llocs on anar, de llocs per recuperar-se... Aquesta qüestió és essencial en tractar el tema de la violència vers les dones i a l’hora d’exigir solucions.
El feminisme com a espai mental/ideològic se’ns presenta com a l’escenari en construcció on les dones podem ser i estar com a tals, un escenari amb diversos decorats que són les aportacions de les dones de totes les èpoques i llocs i que ens permeten reconèixer la genealogia femenina i tota la seva riquesa.
Les dones volem i necessitem
espais per ser i per estar
espais per néixer i créixer
espais per conèixer i reconèixer
espais per treballar i per descansar
espais per tenir cura i gaudir
espais de llibertat per compartir
Les dones necessitem i exigim espais a la ciutat per actuar des de la no violència, per transformar-nos i canviar el món: cases de les dones, centres de cultura, d’oci, llibreries... places i carrers acollidors i sense violència...
Preservar i reforçar aquests espais on el feminisme fa estada és una de les nostres prioritats i aquest any ho volem remarcar i així possibilitar l’expressió de la llibertat femenina com a potenciadora d’un món on la violència no tingui cabuda.
El 25 de novembre és també un dia de trobada i de reforçament per a totes les dones que diàriament treballem per a l´eradicació de la violència sexista i que no oblidem el llarg, feixuc i dolorós camí de les reivindicacions encara pendents.
I també, com cada 25 de novembre, amb la sororitat que escurça la distància, ens solidaritzem amb les propostes de pau i contra la violència i el feminicidi de les dones de Ciutat Juárez, de Colòmbia, de Palestina-Israel, de l’Iraq, de l’Afganistan… Les dones d’arreu del món que actuem en defensa de la vida de les persones exigim, totes juntes, el respecte i l´autoritat per exercir en pau la llibertat de les dones i per esvair del planeta la violència patriarcal.
XARXA DE DONES CONTRA LA VIOLÈNCIA
Ca la Dona. C/ Casp 38 pral. Barcelona. Tel. 93 412 71 61. www.caladona.org
STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

Tema: EXTERMINIO DEL LOBO EN LA RIOJA
Hola,Os adjuntamos un enlace al artículo publicado hoy en el Diario La Riojasobre el exterminio del lobo en nuestra región.
http://servicios.larioja.com/pg051122/prensa/noticias/Tribuna/200511/22/RIO-OPI-134.html
Un saludo
Juan Donaire
Secretario del CER

22.11.05

EL PLE APROVA UNA MOCIÓ DE PER LA MILLORA DE CORREUS
El Ple de l'Ajuntament de Cubelles va aprovar, dilluns passat, una moció sol.licitant la millora urgent del servei de correus a Cubelles tan en els aspectes de recursos tècnics com en el recursos humans.
La moció, en línie amb la campanya "VOLEM QUE LES CARTES ENS ARRIBIN A TEMPS", va rebre el suport dels greups EC-FIC, PSC, ICb, ERC, CiU i PP.
En el decurs del Ple, l'alcalde de Cubelles va fer pública una carta on Correus es compromet a posar en marxa una oficina tècnica de Correus amb més recursos a Cubelles abans que acbi aquest any.
Els representants veïnals presents al Ple van donar suport a la proposta amb el compromís que l'acord amb Correus sigui revisat abans del proper Ple previst pel 19 de desembre.
Per participar a la campanya d'ICb clika a www.cubelles.ca
L'OPINIÓ D'ICb
ICb impulsa des del mes de maig passat la campanya "VOLEM QUE LES CARTES ENS ARRIBIN A TEMPS" i va donar suport a la moció en un nou gest en favorn del diàleg entre l'Ajuntament, les entitats veïnals i Correus. ICb va proposar una reunió entre tots els grups polítics i els representants veïnals abans del proper 19 de desembre per estudiar conjuntament el grau de compliment dels acords presos amb Correus. Si els compromisos no es compleixen, ICb proposarà la intensificació de la campanya ciutadana de protesta davant la ineficàcia del servei postal.
ORDENANÇA CÍVICA PELS POLÍTICS

Article 1: PROU especulació ubanística!

Article 2: PROU destrucció dels barris!

Article 3: PROU apropiació de la NOSTRA ciutat!

Article 4: PROU privatitzacions!

Article 5: PROU precarització!

Article 6: PROU exclusió social!

Article 7: PROU prepotència!

Article 8: PROU mediocritat!

Article 9: PROU repressió!

Article 10: PROU multes i sancions!
STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles
NOVA REUNIÓ D'ECOLOGISTES EN ACCIÓ
Hola a tothom:
Desprès d'una roda de consultes us proposem una reunió el proper dijous, dia 24, a les 19 hores, a la FAVB (C/Obradors, 6-8), per valorar l'estat del projecte de la CTCC del Port, intercanviar impressions, veure com pot ser afectat per l'OPA de Gas Natural a ENDESA, etc.
Una salutació a tothom.
Miguel Muñiz
Plataforma Ciutadana contra la Central Tèrmica del Port de Barcelona
c/Obradors 6 - 8, 08002, Barcelona.
corrent ajudes: 2013 - 0130 - 79 - 0201227630
EL MALESTAR DELS CIUTADANS MALTRACTATS NO PARA D'AUGMENTAR:

Manifestació contra l'ordenança del "cinisme", DIMARTS 22, més informació: www.barcelona.indymedia.org/newswire/display/216886/index.php

Manifestació contra el soroll dels avions, DIUMENGE 27, llegir més:
http://www.amics21.com/laveritat/378.htm i
http://www.defgol.com/pages/maniaeroport.htm

Resum acte presentació consorci futur parc delta Llobregat, llegir: http://www.defgol.com/pages/parcdelta.htm
OPINIó
Andreu Bosch
Regidor d'AccióXSitges
Ajuntament de Sitges
EL TRIPARTIT ENS DÓNA LA RAÓ
A l’octubre del 2003 Acció X Sitges va sotmetre al criteri del Ple de l’Ajuntament de Sitges una moció en la qual es pretenia matisar el sentit de la celebració dels actes de commemoració dels 700 anys de l’arribada a Constantinoble d’una companyia de catalans i almogàvers. Demanàvem en aquella moció:
Que l’Ajuntament de Sitges limiti el seu suport institucional a la malvasia i a l’agermanament amb Monembassia, prèvia demanda de disculpes en nom del poble català per les malvestats dels almogàvers a Grècia.
La moció va ser secundada per Nou Horitzó però no va obtenir el suport dels ara companys d’Equip de Govern. La moció no va tirar endavant però el seu esperit va marcar els actes promoguts per la regidoria de Cultura i aquesta va deixar de banda el triomfalisme inicial amb què s’encaraven aquests actes. Ara ens ha sorprès positivament el titular d’ “EL TRIANGLE” que en el seu número 749 de 17 d’octubre del 2005 a la pàgina 29 publica:
QUIM NADAL DEMANA PERDÓ EN NOM DELS ALMOGÀVERS
La seva explicació també ens ha satisfet:
Quim Nadal, en nom del Govern català, ha inaugurat a Grècia un monument de desgreuge per les barrabassades dels almogàvers. Ja en fa molts segles d’allò, però no costa gens demanar perdó.
Sembla talment que el tripartit de la Generalitat hagi llegit i adoptat al peu de la lletra la moció que Acció per Sitges va presentar aquell octubre del 2003.



21.11.05

ICb RÀDIO AL TEU ABAST DES DE CUBELLES.CA


Per escoltar les emissions de Icb Ràdio tens dues opcions:

1- en directe (clicant sobre el link s'obre directement )
2- guardar l'arxiu en el disc dur i un cop descarregat escoltar-ho en local sense necessitar la conexió.
Tant en una opció com en l'altra és necessari tenir instal·lat un lector de MP3 o WMA

Programa del 28 d'octubre 2005

Extractes del magazine “Freqüència Directe” emetit per Ràdio Cubelles 107,5 FM on va recollir les opinions dels diferents partits polítics municipals per conèixer de primera mà que en pensen sobre la notícia que finalment la Generalitat de Catalunya hagi decidit mantenir la central tèrmica de Cubelles en el Pla de l’Energia de Catalunya. També varen preguntarà que els sembla que s’instal·li a Cubelles una planta dessaladora.

Aquí reproduïm les dues opinions de la representant d'Icb, Anna Barceló.

Per escoltar Anna Barceló Tèrmica de Cubelles clica aquí

Per escoltar Anna Barceló Dessaladora de Cubelles clica aquí

Per la versió integra del magazine, posar-se en contacte amb nosaltres.

Programa del 17 d'octubre 2005

Vessament de la Tèrmica del 25 de setembre 2005
Extracte del ple de l’ajuntament retransmitit per Ràdio Cubelles 107,5 FM on el Regidor per CiU, Sr. Joan Albert, expressa la seva “preocupació per la defensa aferma que està fent la regidora socialista de medi ambient de l’ajuntament de la tèrmica”.

- Més informació a StopEndesa on trobareu declaracions de la regidora de medi ambient de Cubelles a la premsa i les fotos del vessament.
- Per la versió integra del ple, posar-se en contacte amb nosaltres.

Programa del 1 d'octubre 2005
El regidor de Governació Xavi Grau explica que la polica local estrenarà la nova prefectura en un parell de setmane

20.11.05

COL.LABORA DES DE WWW.CUBELLES.CA
CAMPANYA PER LA MILLORA DEL SERVEI DE CORREUS A CUBELLES
QUE LES CARTES ENS ARRIBIN A TEMPS
Dilluns, dia 9 de maig de 2005, va començar públicament la campanya per la millora del servei de Correus en la qual participen, inicialment, ICb i l'entitat Amics de Cubelles i que consistirà en la distribució de material gràfic informatiu, la recollida de signatures, la presentació de diverses iniciatives municipals i la petició d'intervenció del Síndic de Greuges de Catalunya si la situació del repartimetn postal a Cubelles no millora de manera urgent.
La campanya va començar amb una crida als veïns i veïnes a presentar reclamacions oficials que siguin registrades a:
- L'Oficina de Correus de Cubelles a la Plaça de la Font
- El telèfon de "Reclamacions y Quejas de Correos": 902 197 197
- A l'adreça web de "Atención al Cliente de Correos": www.correos.es
- Via instància oficial a l'Ajuntament de Cubelles
# Cartell del Manifest Central de la Campanya clica aquí 700 kb
# Recollida de signatures de suport al manifest de "Volem que les cartes ens arribin a temps!!!" clica aquí 68 kb
# Document per la recollida de signatures clica aquí 36 kb
Informació extreta de www.cubelles.org
Alcaldia
S’atura en sec el projecte de construcció del Complex hoteler esportiu de La Mota
Els concurs ha quedat desert després d’obrir el primer sobre de les pliques presentades per l’única empresa licitadora. Així ho ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica, Antonio Peregrina, al llarg de la Trobada d’Oficines de Turisme del Garraf que s’ha celebrat divendres al matí a Cubelles
Finalment ha quedat desert el projecte del Complex mixt hoteler, que s’havia de construir a La Mota de Sant Pere. Segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cubelles, Antonio Peregrina, “dimarts s’havien d’obrir les pliques presentades per l’única empresa licitadora, però sembla ser que per problemes en el contingut del projecte, finalment es va haver de declarar desert”.
Tot i això, segons el regidor, “l’Ajuntament lluitarà per tornar a engegar el projecte o poder solucionar els problemes del projecte ja presentat”.
Aquest equipament mixt esportiu i hoteler havia d’ocupar una extensió de 22.900 m2, en uns terrenys municipals cedits a 50 anys i que representaran una inversió d’uns 28 milions d’euros. Entre els criteris d’adjudicació, es va destacar que es valoraria les millores en els elements constructius, econòmics, la reducció del temps de concessió, les millores socials i les millores pel municipi. A més, s’establia un cànon anual durant els 50 anys que, al final d’aquest període, suposarien uns ingressos de 2,8 milions d’euros incrementats, amb l’acumula’t de l’IPC anual. Ràdio Cubelles Divendres, 18-11-2005
L'ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA DE CUBELLES INFORMA
CONCENTRACIÓ I LECTURA DEL MANIFEST
CONVOCATÒRIA DE CONCENTRACIONS, el mateix dia 25 a les 19h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona i a moltes poblacions al vespre o al migdia.
Manifest: EL FEMINISME. UN ESPAI PER LA LLIBERTAT I LA NO-VIOLÈNCIA

“El meu amor que s’emmiralla en els ulls que arrelen en el vent
que arrenca les fulles que cobreixen la bala que travessa l’ombra
del meu amor sense casa”

M. Mercè Marçal (Desglaç)
CAMPANYA ONUVETO RECOLZADA PER ICb
Comuniquem que el Ple de l'Ajuntament de Vilobí del Penedès, va aprovar a la sessió
del 8-11-2005 el Manifest contra el dret de veto a l'ONU (www.onuvetono.org).
Cordialment,
lluís diaz
Coordinadora Penedès ONU veto NO
PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Más cerca del ciudadano
¿Cómo mejorar la burocracia? ¿Cómo prestar servicios ágiles y eficientes a los ciudadanos?
Gran parte de la respuesta está en la administración electrónica, el eAdministración (eGovernement). España no anda demasiado bien para llegar a los objetivos de Lisboa acordados por la Unión Europea, y para remediarlo el Gobierno ha decidido darle un gran impulso a la administración en internet con los planes Conecta y Avanza.Más en Vida Digital Más cerca del ciudadano
Més informació a www.cubelles.ca