1.9.06

EL DIARI DE CUBELLES torna avui 1 de setembre!!!!

El DIARI DE CUBELLES impulsat pel Voluntariat Electoral i de Suport a ICb avui renpren el recull d´informacions sobre l'activitat política local i demés informacions aparegudes en articles d´ interès general dins d´ altres mitjans informatius.

Per aquesta raó, saludem de nou a tothom i comuniquem als nostres seguidors - més de 5731 visites des de la creació del DIARI DE CUBELLES la apertura del Diari de Cubelles avui divendres 1 de setembre de 2006 .

Agraím la col·laboració de nombrosos amics i amigues, als participants del FORUM ICb i a totes les persones i entitats cubellenques que han comptat amb nosaltres i que han seguit mantenint interés en clikar la seva página tot i tenint temporalment tancat per periode de vacances.

Aprofitat aquest període estival per reorganitzar-se i determinar nous objectius d'informació i comunicació iniciem els continguts i fem un repás de les noticies aparegudes de Cubelles dins aquest periode estival i que podeu veure la resta de continguts i que ús poden interesar a http://www.cubelles.com/

Promoció Econòmica
Tot a punt per a la celebració de la Festa de la Verema
Pubilles, Pàmpols de Plata i trepitjada de raïm, els actes més destacats de la Festa de la Verema. El programa d'actes inclou dues exposicions i diferents mostres d'oficis antics
(Dimarts, 29-08-2006)

Esports
El CB Cubelles guanyador del Trofeu de bàsquet "25 anys Ràdio Cubelles"
Amb un resultat de 68-52 els locals es van emportar el trofeu
(Dilluns, 28-08-2006)

Educació i Joventut
L’ampliació de la llar d’infants, gran novetat del curs escolar 2006-2007
L’esperada obra està previst que estigui acabada l’11 de setembre. D’altra banda, l’IES posa en marxa la segona línia de batxillerat, mentre que el Charlie Rivel està a l’espera d’estrenar nou gimnàs i cuina al centre
(Dilluns, 21-08-2006)

Acció Social
Acció Social dóna a conèixer la memòria del Primer Semestre de 2006
Durant els primers sis mesos de l’any, els tècnics i treballadors d’Acció Social han fet més d’un centenar d’intervencions, bàsicament de tipus orientatiu i informatiu.(Dilluns, 21-08-2006)

Mor el popular cubellenc Salvador Fonoll
Va rebre el Diploma de Reconeixement de la Vila l'any 1998 per la seva tasca de recuperació dels gegants de Cubelles, juntament amb el Joan Llevadies.
(Divendres, 18-08-2006)

Esports
Comença la LXIII edició del Campionat d'Espanya de Patí a Vela
El Club Marítim Cubelles també organitza la primera edició del torneig júnior
(Dimarts, 08-08-2006)

Cultura
El 4art Festival de Jazz Vila de Cubelles, un èxit de públic
L’organització espera celebrar l’any que ve el 5è aniversari amb una total consolidació del Festival
(Dilluns, 07-08-2006)

Governació
Balanç positiu de la campanya de control de velocitat i alcoholèmia al conjunt del municipi
Dilluns, 07-08-2006)

La Policia Local presenta la seva memòria d'activitats del 2005
La Memòria del 2005 destaca que el nou edifici permet millorar l’atenció ciutadana
(Dilluns, 07-08-2006)
Cultura
El Correfoc i la Trobada de Gegants van tancar els actes de la festa major petita
S'estrena nova ubicació per l'estendard del Cor l'Espiga que queda ubicat al Centre Social (Dimarts, 01-08-2006)

4art Festival de Jazz Vila de Cubelles, els dies 5 i 6 d'agost
Nadia Project, Gospel Train i Leslie Bee, al cartell del Festival
(Dimarts, 01-08-2006)

Altres Informacions
Gimkana del Kitsch dedicada als 25 anys de Ràdio Cubelles, aquest dissabte
Adreçada a les famílies que hi vulguin passar una bona estona paticipant de les diferents proves
(Dimarts, 01-08-2006)

Educació i Joventut
El Director General de Joventut visita l'Espai Jove
El nou responsable de la Direcció General de Joventut s'ha informat sobre els projectes juvenils al municipi
(Dimecres, 02-08-2006)

Alcaldia
El govern aprova el pressupost del 2006 amb el compromís de modificar-lo al setembre
PSC, ICb i ERC donen suport al document però demanen que al setembre es faci un ple per incorporar les inversions consensuades amb la inclusió del romanent de tresoreria de la liquidació del 2005.

Altres Informacions
Primer concurs de dibuix infantil de l'entitat Fauna de Cubelles
El concurs es farà de l'1 al 7 d'agost a les 18 hores a l'Espai Natural de la Desembocadura del Foix(Dimarts, 25-07-2006)

Altres Informacions
Mas Trader celebra del 4 al 6 d'agost les festes d'estiu
Missa Rociera, activitats esportives, espectacles infantils, balls i sopars, entre d'altres
(Dimarts, 25-07-2006)

Alcaldia
La consellera Montserrat Tura visita Cubelles
Va entrevistar-se amb els regidors de l'Ajuntament de Cubelles i va visitar les noves dependències de la Policia Local
(Divendres, 21-07-2006)

Participació Ciutadana i Comunicació
10.000 bosses promocionen Ràdio Cubelles i l'Associació d'Hosteleria i Cubelles
Les bosses es reparteixen en els comerços associats
(Dimecres, 19-07-2006)

Participació Ciutadana i Comunicació
El ple aprova l'adhesió al consorci per a la gestió de la Televisió Digital Terrestre
Es va aprovar amb els vots favorables de EC-FIC, PSC, ICb, ERC, ICV i PPC i els contraris de CiU
(Dimarts, 18-07-2006)

Participació Ciutadana i Comunicació
Prop de 2000 persones al Concert de M-Clan
(Dilluns, 17-07-2006)
Barcelona
UGT xifra en 227.833 el nombre de dones que tenen cura de persones dependents a Catalunya

Un total de 227.833 dones a Catalunya tenen cura de familiars en situació de dependència, és a dir, persones majors de 65 anys o amb discapacitats. Així ho apunta l'informe "Les dones invisibles" que ha presentat la UGT de Catalunya. L'informe mostra també que de les 330.000 persones que a Catalunya són dependents, el 83% no són ateses pels serveis socials, sinó per familiars o contractant una altra persona. A més, la secretària de Polítiques de Dona i Igualtat, Carme Simarro, ha criticat la precària situació d'aquestes cuidadores no professionals, que ni cobren ni cotitzen a la Seguretat Social.
Netegen. Fan la bugada. Tenen cura dels nens i, a més, cuiden un familiar malalt. Són les "dones invisibles", les que tiren endavant aquesta tasca sense cap reconeixement social ni econòmic. El sindicat UGT denuncia que a Catalunya n'hi ha més 227.833 dones. I és que si s'ha cuidar un familiar de la tercera edat o un de discapacitat qui té més punts de fer-ho és una dona, d'entre 45 i 64 anys, que s'ha hagut de quedar a casa per cuidar un familiar matí, tarda i nit. Una situació que s'agreuja mentre la llei estatal d'autonomia personal encara s'ha de posar en marxa i la llei catalana de serveis socials s'ha d'esperar fins després de les eleccions.

L'informe conclou que de les 330.000 persones dependents que hi ha a Catalunya, 274.497 no són ateses pels serveis socials públics i reben atenció majoritàriament de familiars que són dones.

La secretària de Polítiques de Dona i Igualtat ha criticat també la precària situació de les persones cuidadores no professionals, ja que aquesta situació els afecta la seva vida tant emocionalment com econòmicament: la majoria d'elles ni cobren ni cotitzen a la Seguretat Social.

Així doncs, temps lliure i cotització a la Seguretat Social són les principals reclamacions per a unes dones que no tenen temps per a elles mateixes i que sovint pateixen de depressió i de problemes físics derivats dels esforços diaris, segons UGT.
www.catalunyainformacio.cat
Les línies de Rodalies necessiten 6.000 milions abans del traspàs

El govern reclama aquesta xifra al ministeri de Foment abans d'assumir les competències previstes pel nou Estatut Ferrocarrils de la Generalitat s'hauria de fer càrrec dels serveis que ara ofereix Renfe .
Quim Torrent
El govern reclamarà al ministeri de Foment una inversió d'uns 6.000 milions d'euros abans del traspàs de la gestió dels trens de rodalies a la Generalitat. Aquesta xifra és fruit d'un document elaborat pel departament d'Obres Públiques, l'Ajuntament de Barcelona i els ajuntaments metropolitans i enviat a Madrid perquè es tingui en compte de cara a la redacció del nou pla de rodalies de Barcelona que el ministeri està elaborant.
El traspàs de la gestió de les rodalies és una reivindicació històrica dels partits catalans que han vist com en els últims vint anys les inversions de l'Estat en infraestructures han caigut en picat. Sembla, doncs, un contrasentit que ara, un cop aprovat el nou Estatut, que preveu que la Generalitat assumeixi aquestes competències, s'hagi d'esperar una inversió de l'Estat per fer efectiu el traspàs.
Procés complicat
"Serà un procés complicat", reconeix el secretari de Mobilitat, Manel Nadal, que ha viscut molt de prop les negociacions amb el ministeri per les inversions en infraestructures que s'han de fer a Catalunya. El cert és que el govern i els partits catalans tenen molt clares les principals intervencions que s'han de fer a la xarxa ferroviària, però la negociació amb Madrid apareix com una paret molt alta.
Un cop aprovat l'Estatut s'ha d'establir la comissió mixta Estat-Generalitat, on s'han de negociar les condicions del traspàs. Si es fa cas de la literalitat del text, Catalunya hauria de tenir "competències exclusives sobre els transports terrestres per carretera i ferrocarril que transcorrin íntegrament dins de Catalunya, amb independència de la titularitat de la infraestructura". A la pràctica, això vol dir que la Generalitat tindrà les mans lliures per decidir quina empresa explota els serveis de rodalies de Barcelona, els més rendibles de l'Estat si es té en compte la baixa inversió feta i l'alt nombre de passatgers.
El nou mapa ferroviari que es dibuixaria en cas que les negociacions es tiressin endavant seria un mapa amb la propietat de les infraestructures compartida entre les dues administracions, però el principal agent regulador seria la Generalitat. L'Estat pràcticament no tindria competències, ja que el procés de liberalització ferroviària farà que els operadors de llarg recorregut i mercaderies puguin ser explotats per companyies privades. En aquest context, doncs, la companyia espanyola de bandera, Renfe, podria anar desapareixent a poc a poc de les vies catalanes, i això és precisament el que vol evitar de totes passades l'Estat.
Prova d'això és que després d'un abandonament manifest durant quinze anys de les rodalies catalanes, ara l'empresa pública espanyola ha donat llum verda a un ambiciós pla per renovar la flota de trens que operen a Barcelona. I és que Renfe no vol perdre el tren català i ja ha mostrat en diverses ocasions la seva voluntat de continuar a Catalunya quan l'Estat deixi de tenir-hi competències. Nadal creu que hi haurà d'haver un procés intermedi en què Renfe hi haurà de participar, però "ha de ser Ferrocarrils de la Generalitat qui s'acabi fent càrrec de la majoria de línies". L'Estatut obre una porta que els partits catalans hauran d'acabar tancant.
www.diariavui.cat
La Policia Local presenta la seva memòria d'activitats del 2005

La Memòria del 2005 destaca que el nou edifici permet millorar l’atenció ciutadana.
La Policia Local ha presentat la seva Memòria de l’any 2005, en què es recullen els resultats de les principals actuacions que porten a terme els agents locals. El nou document evidencia que la Policia Local està fent un gran esforç per adaptar-se a la nova situació de Cubelles i ha emfatitzant la seva atenció en els problemes de seguretat viària i ciutadana que pugui tenir el municipi.
Enguany, però, s’ha aturat el constant creixement d’efectius que venia evidenciant el cos de la Policia Local en els darrers anys. La baixa de dos efectius al llarg del 2005, un que va retornar als Mossos d’Esquadra i l’altre que va canviar de municipi, ha fet que la plantilla real (28) i l’aprovada (33) s’hagin allunyat lleugerament. Així mateix, aquest fet ha originat el creixement de l’edat mitjana de la plantilla, que passa dels 36,17 anys als 37,11 anys. Malgrat tot, s’ha continuat reduint el nombre d’habitants per cada agent municipal, que queda fixat en 3.050 habitants per agent a l’hivern i 6.250 a l’estiu.
Per al regidor de Governació, Xavier Grau, "el 2005 ha estat un any de transició", en el que la millora més destacable ha estat el trasllat a les noves dependències del carrer Arles de Tec. "Es tracta d’un edifici model al conjunt de policies locals de Catalunya i que ha suposat una millora quantitativa i qualitativa de les condicions de treball dels agents locals, explica el regidor.
Ampliació de serveis.
La consolidació dels mitjans, tant humans com materials, ha anat acompanyada d’un increment dels serveis que ofereix el cos a la ciutadania en tots els seus àmbits: d’assistència, de trànsit, judicial, administrativa, seguretat ciutadana i educació viària.
La Policia Local va atendre 2.646 trucades sol·licitant serveis, de les quals únicament 39 no es van poder atendre per estar fent un servei prioritari. Entre el requeriments més destacats hi ha les urgències farmacèutiques (287), les ajudes humanitàries (192), la mediació en conflictes entre veïns (154), les emergències mèdiques (92) i la mediació en discussions familiars (85).
Policia de trànsitVa ser en les tasques de control del trànsit on s’ha vist un increment major dels serveis de la Policia Local de Cubelles. Fruit de la consolidació d’agents i material, i del conveni signat amb el Servei Català de Trànsit, s’han arribat a fer 103 controls estàtics, 37 més que a l’any 2004. En aquests, es van inspeccionar 1.125 vehicles, dels quals 409 van ser ciclomotors, 76 motocicletes i 640 turismes.
La majoria de les denúncies formulades, la majoria van correspondre a l’excés de soroll (35). Però a més, d’acord amb el conveni amb Trànsit, es va incrementar considerablement els controls preventius d’alcoholèmia i velocitat. En el primer dels casos, es va controlar a 141 conductors, dels quals només 7 van donar positiu (5%) per consum d’alcohol, mentre que dels 1.45 vehicles inspeccionats per excés de velocitat, es van emetre 69 denúncies (4%).
A més, es van obrir 2.534 expedients de proposta de sanció administrativa per incompliment de les OM de Circulació, gairebé un 32% més que l’any 2004, fent-se efectiu a les dependències policials 20.772 € en multes. D’aquests, 18.260 € corresponen a la taxa per la retirada de la grua, una quantitat considerablement superior a la recaptada el 2004 (5.162,8 €), en què es va posar en marxa el servei de grua.
El major nombre de denúncies es van produir els mesos d’agost (540) i juliol (401). També significatiu és a l’abril (270), juny (211), maig (195), setembre (189), octubre (162), març (152), febrer i desembre (127), gener (120) i novembre (90). Cap al Servei Català de Trànsit es van derivar 225 denúncies, la majoria relacionades amb el fet de conduir sense l’autorització preceptiva (86) i fer-ho sense l’assegurança obligatòria (82). També són significatives les 30 denúncies per no tenir al dia l’ITV.
Finalment, pel que fa a la tasca portada a terme per la grua municipal, es va intervenir a petició dels propietaris de guals en 176 ocasions, retirant el vehicle en 134 ocasions. Es van immobilitzar o dipositar 156 vehicles, la majoria per manca d’assegurança obligatòria (67) o per conduir amb alcoholèmia positiva (20), i es van retirar 75 vehicles abandonats a la via pública i 149 auxilis mecànics.
Lleugera reducció dels accidents
Les diferents campanyes de conscienciació sobre la seguretat al trànsit van donar com a resultat una lleugera reducció dels accidents (180 pels 183 del 2004). En 154 d’aquests es va intervenir per esbrinar les causes del mateix, mentre que en 26 ocasions es derivar als Mossos d’Esquadra per manca de competència.
Dels 180 accidents, en un 64% va haver-hi només danys materials, en un 36% ferits i no es va registrar cap víctima mortal. La majoria d’accidents van ser per sortida de la via (46), seguits de cops laterals (36), embestides (31), copts frontals (19) encalç (16) i atropellaments (6).
Per sectors del municipi, la majoria dels accidents van tenir lloc al nucli antic (31), seguit dels sectors Mota Sant Pere – Clot del Bassó – Les Salines (23) i el Bardají (16), sobretot els dissabte, entre les 6 i les 22 hores (38) i el divendres de 2 a 22 hores (16). En la resta de sectors, o no es van produir accidents amb intervenció de la Policia Local (La Gaviota, Parc de Cubelles i La Solana) o van ser menys (entre 2 i 11 accidents).
Policia Judicial
La majoria dels 69 homes i dones detinguts, 56 i 13 respectivament, ho van ser per delictes relacionats amb violència domèstica (20) i la seguretat en el trànsit (15). La Policia Local, a més, va instruir 944 diligències per il·lícits penals, la majoria dels quals per furt o pèrdua de documentació (115). També és significatiu el número de diligències per danys en vehicle (81) i a la propietat (71) i robatoris a l’interior del vehicle (74) i a la propietat (54). Per lesions, amenaces o insults es van obrir 51 diligències.
Pel que fa als danys i robatoris a la propietat, percentualment el sector més afectat va seu el nucli antic (23%), el sector Marítim (17%) i el Sud – Sumella (13%). Pel que fa a robatoris a establiments públics i obres en construcció, els més afectats van ser el Polígon Industrial Les Salines (25%), la Mota de Sant Pere (24%), nucli antic (21%) i el sector Marítim (18%).
Finalment, els robatoris amb intimidació es van produir majori-tàriament al nucli Marítim (37%) i el nucli antic (24%), mentre que els robatoris a l’interior de vehicles van estar repartits per més sectors de la vila.
En la seva tasca de policia administrativa, els agents es van concentrar principalment en actuacions relacionades amb la inspecció d’obres (24). A més, es van detectar 529 anomalies en alguns serveis públics, la majoria relacionats amb serveis dependents de l’Ajuntament (249) i l’enllumenat (239) i en 38 ocasions es van haver de prendre mesures preventives per tal d’evitar riscos per anomalies dels serveis públics.
Els agents de la Policia Local també van intervenir en la identificació de 1.721 persones i l’escorcoll de 1.342 vehicles. També es van imposar sancions per danys a mobiliari urbà (12) i es van intervenir 1.100 cd’s de música i 760 dvd’s il·legals; 60 ulleres i 110 rellotges falsos.
Educació viàriaUn any més, aquesta va ser una de les activitats de prevenció més importants que es desenvolupen a la Policia. L'ampliació de la comunitat educativa, amb l’entrada en funcionament del CEIP Vora del Mar i l’IES Cubelles, s’ha incrementat el programa d’educació viària que es pretén arribi a tots els alumnes.
A més de seguir amb les classes teòriques, ha tornar a triomfar el Parc de Seguretat Vial, que es porta a terme anualment en col·laboració amb el Servei Català del Trànsit.
Departament de Comunicació Dilluns, 07-08-2006
Una exposició sobre l’època del president Lluís Companys inicia el programa d’actes de la Diada Nacional de Catalunya de Sitges
Per VD 28/08/2006
La Sala Vaixells del Palau Maricel acollirà des d’aquest dissabte i fins el 24 de setembre l’exposició itinerant “Lluís Companys i la seva època. 1882-1940”, organitzada per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana amb el suport de la Generalitat de Catalunya.
La inauguració d’aquesta mostra, inclosa dins del programa d’actes de la Diada Nacional de Catalunya que aquest 2006 estrenarà el monòlit al president Companys al barri dels Molins com a indret de celebració de la tradicional ofrena floral el mateix 11 de setembre, serà a les set de la tarda d’aquest dissabte.“Lluís Companys i la seva època. 1882-1940” presenta bona part del recull de fotografies que es van obtenir dels centres i instituts d'estudis de les terres de parla catalana durant el 2002 amb motiu de la "Campanya de recollida i documentació de fotografies Lluís Companys i la seva època (1890-1940)". La col·lecció d'imatges es va completar amb algunes fotografies procedents de diferents arxius.Les fotografies que s'han recollit es troben ordenades en vuit àmbits: Lluís Companys, imatges d'un dels protagonistes principals de l'esdevenir polític nacional en la primera meitat del segle XX; Política, les fotografies intenten mostrar aquesta vida política que en major o menor mesura es va viure des de la quotidianitat popular; Treballs i recursos, on es reflecteixen els importants canvis en l'estructura productiva del país, on el pes de l'agricultura va deixar pas al de la indústria; Associacionisme, on queda constància de l'important entramat associatiu català; Ensenyament, la necessitat de l'educació i els canvis qualitatius que es van produir especialment a l'escola primària; Cultura i lleure, les transformacions socials i econòmiques repercuteixen en aquest camp fent-lo arribar a la majoria de la població i sense distincions socials; Festes, on el calendari religiós i el "cicle de la vida" determinen les pautes a seguir, i la Postguerra, que marca la fi d'un somni per a la majoria de la població.La mostra romandrà oberta fins el proper 24 de setembre, excepte el dia de Santa Tecla, de dijous a dissabte de les set de la tarda a les nou del vespre, i els diumenges i festius de dotze a dues del migdia i de set de la tarda a les nou del vespre.
www.vilanovadigital.com
Les dones pageses reclamen el dret a la pensió
Mònica Ramoneda
S'apropen eleccions i el Grup de Dones Rurals de JARC (JovesAgricultors i Ramaders de Catalunya) ha aprofitat el moment per a alçar la veu i demanar als grups polítics que tinguin presents les seves reivindicacions.
Unes reivindicacions que fan referència, sobretot, al concepte de Seguretat Social per explotació. Des de JARC, expliquen que es dóna el cas que moltes dones del món rural han treballat tota la vida però "passant desapercebudes", és a dir: sense cotitzar. La demanda de les pageses és que, aquelles dones a qui els hi falta menys de 15 anys per a jubilar-se, i que per tant ja no són a temps de cotitzar el suficient, puguin optar a la pensió a partir d'un plus que el marit afegiria a la seva cotització.
Rosa Serret, portaveu del Grup de Dones de JARC, ha explicat que hi ha tres tipus de dones treballadores del camp: Les que tot i treballar tota la vida a l'explotació, ho han fet sense cap mena de cobertura i ara ja no tenen temps de cotitzar, perquè no els queden 15 anys fins arribar a la jubilació; les dones que estan en actiu al REASS (Règim Especial Agrari de la Seguretat Social), i les dones que estan en actiu al règim d'autònoms agraris o ramaders.
En els tres casos, i segons Serret, "són un pal de paller pel sector i, en especial, per a l'empresa agrària però fins no fa massa han passat desapercebudes; per això, la qualitat de vida i les expectatives de futur de les dones que viuen i treballen al món rural són pitjors que en el cas dels homes, malgrat haver treballat igual".

Jubilació, maternitat i més visibilitat
Les demandes que aquest dimecres 23 d'agost han fet sentir les Dones Rurals de JARC es concreten, bàsicament, en tres punts:
El primer és una proposta per a aconseguir que les dones del camp puguin accedir a la pensió de jubilació. I la proposta l'ha explicada de la següent manera la seva portaveu: "Els marits d'aquelles dones que no han cotitzat al llarg de la seva vida, tot i haver estat treballant, podrien sumar un plus a la seva cotització per tal de permetre l'accés a la paga per jubilació de les seves dones; això permetria parlar de Seguretat Social per explotació".
Una altra demanda és la que fa referència al pes de la família, "que gairebé sempre recau sobre la dona". JARC considera, aquí, que calen ajuts per a contractar personal en cas de baixa per maternitat. "Les mesures actuals primen amb una bonificació de les quotes a la seguretat social d'aquelles mares que sacrifiquen la baixa per incorporar-se a la feina poc després del part", ha explicat Serret.
Per últim, l'eterna demanda de ser més visibles també ha quedat recollida en aquest últim comunicat. El Grup de Dones de JARC denuncia la manca d'infraestructures en el món rural ("Falten guarderies, residències de gent gran, escoles qualificades i moltes d'altres coses", ha precisat la portaveu) i demana que es "prioritzin les actuacions que es fan des de diferents entitats i organitzacions en pro a les dones del món rural".
www.lamalla.net


El grup municipal de CiU a Vilanova decideix avui el seu posicionament sobre la solució a la platja Llarga
C. MORELL. Vilanova i la Geltrú.
El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el diputat Esteve Orriols, ha convocat els seus companys de grup avui per acabar de definir el seu posicionament sobre l'acord que el govern municipal vol signar amb els promotors de la platja Llarga per evitar la construcció en aquest indret. Orriols ja va enviar una carta a l'alcalde, Joan Ignasi Elena (PSC), a principi d'agost en què mostrava la seva poca predisposició a avalar la decisió del govern, però es va comprometre a pensar-hi durant les seves vacances. Ara Orriols diu que no vol prendre una decisió en solitari i, per això, ha convocat el seu equip per consensuar la posició del grup municipal sobre un tema que condicionarà el futur urbanístic de la ciutat, ja que suposarà un avançament en l'inici de la urbanització de l'Eixample Nord –l'Ajuntament haurà d'assumir una part important del cost de la construcció de vials i carrers– i una incògnita sobre el futur de la Millera, on l'Incasol ja ha comprat terrenys agrícoles amb la intenció de construir-hi pisos de protecció oficial. La decisió del govern de Vilanova de salvar la platja Llarga d'un projecte de construcció de 250 pisos de luxe i un hotel, el juliol del 2004, va suposar l'inici de tot un procés de negociació que semblava haver acabat l'hivern passat amb una alternativa que suposava la construcció de 1.700 pisos a la Millera, al costat de la platja Llarga. La xifra de pisos va provocar el desacord en el si del govern i va obligar a iniciar una nova negociació que, ara sí, podria haver arribat al seu final, per salvar l'única platja verge de la costa de la demarcació de Barcelona.
www.vilaweb.cat