20.6.09

foto nº 17/A. Soler


BALCONS I JARDINS

A l´ olivera

El cel es gris,els ocells xerren,
i tu et cabusses per l’herba alta.
Crido el teu nom. Tens la pilota
i a punt les dents. Tots els ocells volen....

Albert Soler


fotos/arxiu Diari de Cubelles 2009
PANORAMA DES DE
EL PONT









M.Trives/Diari de Cubelles
El conjunt de un pont, no està pensat només per passar-hi ,enllaçar una llera de l’altre enfortir les comunicacions , el veïnatge atès amb les seves peticions i a més disposar d’un bon disseny ,també ha de ser gaudit per els ulls dels vianants. El pont del riu Foix compleix aquets objectius. Ahir es va inaugurar el controvertit pont i sembla que la opinió general escoltada ha donat una valoració positiva.
Disposa en el punt alt, un bon panorama de la desembocadura i també es divisa al poble de Cubelles i l´entorn amb una extensió important de verd i que una vegada finalitzat el projecte de protecció al espai del Foix projectat,segurament sorprendrà per la seva bellesa ,un pel malmesa per la barrera del tren ,es cert i també de una passarel·la de formigó potser encara necessària i que sempre pot ser millorable. Lleuger i amb poc impacte ambiental va ser la qualificació general de les persones assistents a la inauguració i hem de dir, ja batejat popularment com el Pont de la Romero abans de la seva construcció ,per molts en pro i en contra del projecte.
Ahir els que ho deien eren gent molt satisfeta i que ja fa temps demanaven aquest esdeveniment . Felicitar al Govern , a tots per arribar a bon port.
Per cert parlant de ports .... com ho tenim ?

El pont del riu Foix inaugurat amb una gran festa ciutadana


Notícies - Urbanisme i Planejament
19/06/2009


Més d’un centenar de veïns i veïnes de Cubelles van celebrar divendres la inauguració del pont del riu Foix, que ha quedat obert al trànsit. Amb la presència de la delegada del Govern de la Generalitat, Carme San Miguel, i les autoritats municipals, al capdavant de les quals Maria Lluïsa Romero, Alcaldessa, i el primer i segon tinents d’Alcalde Joan Albet i Joan Serra, van tallar la cinta que posa fi a una de les grans reivindicacions de la ciutadania.

La comitiva va creuar el pont fins arribar al passeig Fluvial, on es va atendre als mitjans de comunicació. Maria Lluïsa Romero, Alcaldessa de Cubelles, que no parava de rebre les felicitacions dels veïns i veïnes, va mostrar-se “molt satisfeta”, alhora que assegurava que l’obertura del nou pont “no té per què incrementar la circulació”. La nova via de comunicació entre les dues lleres del riu conviurà durant uns dies amb el baden que durant anys ha servit perquè els vehicles travessin el riu per l’avinguda Onze de Setembre i que amb la seva retirada permetrà recuperar l’estat natural del riu Foix, delimitant-lo amb murs de poca alçada.

El procés de construcció del pont, el projecte del qual es va aprovar inicialment amb el suport unànime de totes les forces polítiques, ha estat llarg i complex. Carme San Miguel, delegada del govern de la Generalitat a la província de Barcelona, va voler recordar el posicionament contrari d’alguns grups ecologistes, preocupats per l’efecte de les obres amb l’entorn natural, però va remarcar la sensibilitat de la Generalitat a l’hora de construir el pont. San Miguel considera que el Govern autonòmic ha fet un “treball fort i profund per escoltar tant la necessitat de l’Ajuntament com dels grups ecologistes per no malmetre el territori” i va recordar que per acomplir aquest doble objectiu “s’ha contractat una empresa mediambiental que ha protegit tot extremadament, tenint en compte les demandes raonades d’aquests grups”. Per a la delegada “s’ha aconseguit tot: el pas i no malmetre l’entorn”.

Finalment, respecte a l’entorn natural, el primer tinent d’Alcalde i el regidor d’Urbanisme, Joan Albet i Miguel Àngel López, respectivament, van referir-se a l’entorn natural i la seva recuperació com un aspecte clau per al Govern municipal. “Serà un espai perquè el poble pugui gaudir”, assegura Albet, qui anuncia que “volem generar aquest eix que arribarà, en la primera fase fins a la carretera, però després consolidar l’anella verda des de la desembocadura del riu al pantà del Foix”. Aquest objectiu “respon a la voluntat de recuperar el medi ambient i posar-lo a disposició dels veïns”.

més informació a


Font :

19.6.09

foto nº 16/M. Trives

BALCONS I JARDINS

Quan la darrera fulla de l'arbre caigut
deixi la gravetat heretada,
la crida de la humida terra filtrará el darrer alé
d'aquesta vella sávia.
Luis Perealbert

18.6.09

foto/arxiu Diari de Cubelles



Presentat el procés participatiu del POUM

18/06/2009
Dimecres va presentar-se públicament el Pla de Participació per la redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), un procés de consulta a la ciutadania de Cubelles per definir el futur del municipi. La sessió informativa va celebrar-se en un cinema Mediterrani ple de gom a gom amb unes 175 persones de públic. L’objectiu de la jornada era que els veïns de la vila coneguessin els diferents canals de participació al seu abast i puguin fer arribar propostes i suggeriments per enriquir així el pla redactor que ha de dissenyar la Cubelles del futur.
Durant l’acte de presentació i benvinguda van prendre-hi part l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, el primer Tinent d’Alcalde, Joan Albet, i el segon Tinent d’Alcalde, Joan Rodríguez Serra.El regidor de Participació Ciutadana, Xavier Grau, va moderar la sessió i va explicar a grans trets en què consistiria el Pla de Participació. D’altra banda, el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel López, va parlar inicialment de la importància d’un nou POUM per al municipi i l’arquitecta municipal, Angie Villar, va explicar els fonaments tècnics d’un POUM. Salvador Matas, membre de l’equip redactor del nou POUM, va donar a conèixer les sensacions que ell i el seu equip havien copsat i de la importància de la participació ciutadana per tal de dirigir la redacció del nou Pla General cap a l’opinió majoritària dels seus veïns i veïnes. Finalment, en l’apartat tècnic va prendre la paraula Isabela Velàzquez de l’empresa Gea21, contractada per dur a terme el procés participatiu. Va donar a conèixer la metodologia que es durà a terme en aquest procés, avalada per la Comissió Europea, i destacava la importància de la màxima afluència de veïns i veïnes.
més informació a http://www.cubelles.cat/

Com vols Cubelles 2020’ és l’eslògan del pla que pretén la implicació ciutadana en la redacció del nou Pla General
fotos/arxiu Diari de Cubelles/2009











Diari de Cubelles
El pont sobre el riu Foix serà inaugurat divendres. Caldria esmentar que la tossudesa en defendre aquest projecte per part del grup socialista encapçalat per Mª Lluïsa Romero alcaldessa de Cubelles, recolzat per la resta del equip de govern i de molts ciutadans que si demanaven aquest pont i que per altre banda ha suscitat no poques polèmiques per part de grups ecologistes ,partits polítics ,ciutadans i no partidaris d’aquesta obra i en aquest espai concret, finalment es una realitat agradi o no agradi l´emplaçament.Totes les opinions son respectables.
L’accés de una llera a l’altre, molt complicat en dies en que les pluges i la baixada del riu es un fet evident i dificultós per la mobilitat de veïns i veïnes i de moment està garantit, ara bé en un futur més o menys llunya la dinàmica de creixement de la població i algunes dificultats obligarà a millorar determinats desplaçaments entre barris o urbanitzacions que hauran de ser objecte d’estudi per facilitar accessos rapits,segurs i amb una bona planificació vial. Al temps....


foto nº 15/M. Trives


BALCONS I JARDINS


...La lluna plena sap el teu nom,
les flors silvestres creixen
per perfumar l´aire que respires...
Maria Isabel Lara Millapán

17.6.09



Divendres s’inaugurarà el nou pont sobre el riu Foix

Notícies - Alcaldia
16/06/2009
El proper divendres 19 de juny a les 19.30h. s’inaugurarà el nou pont sobre el riu Foix, una infraestructura que uneix les dues lleres del riu i resol els problemes de trànsit que s’ocasionaven quan plovia i s’inundava la riera.

A l’acte d’inauguració hi assistiran la delegada del Govern de la Generalitat a Barcelona, Carme San Miguel, a qui acompanyarà l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero; el primer Tinent d’Alcalde, Joan Albet; i el segon Tinent d’Alcalde, Joan Rodríguez Serra. Uns inflables que s’ubicaran al carrer Pla de Sant Pere donaran un caire festiu a la jornada des de les cinc de la tarda.
foto nº13/Olga Marfil




BALCONS I JARDINS

...La rel de l'arbre no sap
que jo li estimo les branques
perquè fan ombra a l'estiu,
i l'hivern, al foc escalfen;...

Joana Raspall, Versos amics,

La música ha estat tradicionalment una de les característiques de la identitat de l ´Itàlia . A qui agrada la música a ben segur reconeixerà moltes de les cançons que Luca Lavelli amb la seva personal veu farà arribar a tothom.

De nou música al celler, per aquest dijous,
18 de Juny, tenim per tots vosaltres una tarda especial
la tarda....”Boccioli d’Italia”

amb una veu .......i ..guitarra......


LUCA LAVELLI..... records de l’Itàlia

l’horari d’actuació serà de 19.30h. fins les 21.00h.

Adreça: c/Jacint Verdaguer, 20 - T/93.895.29.14
e.mail: pic-jazz@amplifiador.net


16.6.09

foto nº12/Satoco Somekawa

BALCONS I JARDINS
PATI INTERIOR
Mira cómo se mece
una vez y otra vez,
virgen de flor y rama,
en el aire de ayer.
(fragment Poema Árbol De Canción) Federico Garcia Lorca



El 17 de juny es presenta 'Com vols Cubelles 2020'

Cubelles - Urbanisme i Planejament
Font: Ràdio Cubelles

Arrenca el procés participatiu de la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)

El 17 de juny tindrà lloc la sessió informativa de presentació del procés participatiu aprovat per l’Ajuntament de Cubelles en relació a la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). El Consistori ha engegat una campanya de promoció, coordinada per la reconeguda empresa Sinergia Value, per incentivar aquesta participació, que es vertebrarà sota el lema Com vols Cubelles 2020.
BALCONS I JARDINS

Les flors son teves, tu les cuides i les regues.
foto nº 11/R.Folch

15.6.09

foto nº 10/A.Roset


BALCONS I JARDINS

Previlegis Canins

I al bell mig tu, fidel, fidelíssim que em mires,company de solituds, alè que en mi respires,ull atent que no em deixa, tothora al meu costat.

Jordi Enjuanes Mas

font: http://rimesparse-jordi.blogspot.com/



foto nº9/KikoFont

En aquesta imatge captada per Kiko Font hi trobem una familia d´ànecs prenent el sol a la desembocadura del Foix.

foto nº8/ F.Lleonart


BALCONS I JARDINS

14.6.09


Ple municipal ordinari, dilluns


El proper dilluns 15 de juny, la Sala d’Exposicions del Centre Social acollirà la sessió plenària ordinària corresponent al mes de juny. L’ordre del dia contempla la liquidació del pressupost de l’exercici 2008, l’aprovació del compte general de 2007 i la proposta de modificació del pressupost per l’exercici 2009 en les modalitats de suplements de crèdit i crèdits extraordinaris.
També es durà a aprovació la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Municipal (POUM) i la modificació puntual de l’ordenança reguladora de la intervenció integral de l’administració ambiental per tal d’incloure un representant de la regidoria de Dinamització Econòmica a la Ponència Tècnica Municipal.
La sessió plenària serà retransmesa en directe a partir de les 20h. per Ràdio Cubelles en versió analògica al 107.5FM, en versió on line a www.radiocubelles.cat i en l’emissió de la ràdio municipal per TDT.
Consulti l’ordre del dia complet fent clic aquí.