29.5.09
L’Ajuntament i l’ACA signen un conveni de col·laboracióL’Ajuntament de Cubelles i l’Agència Catalana de l’Aigua van formalitzar divendres un acord de col·laboració que permetrà solucionar els problemes d’inundacions que històricament arrossega el sector marítim del municipi. L’obra, que tindrà un cost aproximat de 1,6 milions d’euros, s’executarà en compensació per la construcció de la nova dessalinitzadora del Foix, instal·lada al terme municipal de Cunit però que tindrà el seu punt de captació d’aigües a Cubelles.
Precisament, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Manel Hernández, ha assegurat durant la presentació del conveni que la ubicació final es va decidir per qüestions merament tècniques, malgrat que des d’un bon començament l’ACA tenia clar que la infraestructura afectaria tots dos municipis. L’Alcadessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, recordava els problemes que ha viscut el municipi a causa de la sequera i s’ha felicitat per la posada en marxa de les obres de la futura dessalinitzadora, prevista per al primer semestre del 2010.
El conveni també inclou la inversió 1,2 milions d’euros per part de l’Agència Catalana de l’Aigua a càrrec de l’execució del pla especial de protecció de la desembocadura del Foix. Tant l’Ajuntament com l’ACA han deixat la porta oberta a futurs acords de col·laboració.

27.5.09CUBELLES AMB EL BARÇA ! CAMPIONS !
Per cert, donar la benvinguda a una nova entitat anomenada SellebuC que ha organitzat i montat la pantalla per veure el partit Manchester - Barça a la plaça del Ajuntament.
més informació a

La pantalla gegant de Sellebuc congrega més de 500 persones
L’Ajuntament de Cubelles ha col·laborat amb l’entitat en la organització d’aquesta activitat de caire social i esportiu.

26.5.09

M. Trives/ Diari de Cubelles

Tenim en portes la 27 edició del saló de còmic. Divendres concretament obre portes i molts aficionats esperen impacients . Aquest any tenim l’aparició d’un còmic esperat, Batman a Barcelona. Llegiu la informació al respecte que va sortir publicada ja fa uns dies als diaris i que he trobat al Diari Avui concretament entre d´altres.
Batman aterra a la Sagrada Familia a la portada del nou còmic de l'home ratpenat
L'esperat còmic del guionista Mark Waid sobre l'aventura de Batman a Barcelona ja té portada. És una creació del dibuixant nord-americà Jim Lee i hi apareix la Sagrada Família. A Batman en Barcelona: el caballero del dragón, l'home ratpenat recorre els llocs més emblemàtics de la ciutat.
L'aventura de Batman a la capital catalana, que es recull en un còmic de 48 pàgines, va ser anunciada per l'editorial Planeta De Agostini el mes de febrer i serà presentada per Waid el 29 de maig, en la 27 edició del Saló del Còmic de Barcelona. La història es publicarà a Itàlia, a l'Estat espanyol i als Estats Units simultàniament.
Al saló hi haurà també l'exposició Batman: Barcelona i el Cavaller del Drac, en la qual es podran veure les pàgines originals de l'obra, dibuixades per Diego Olmos i Marta Martínez.
La presentació del còmic comptarà amb una introducció de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu i el llibre costarà 5,95 euros.

25.5.09


Joan Rangel visita les obres de l’ampliació de la xarxa de clavegueram


22/05/2009
Divendres passat, el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, va ser a Cubelles per visitar l’evolució de l’obra d’ampliació de la xarxa del clavegueram entre la C-31 i l’estació de bombament ‘Principal Cubelles’. Aquesta actuació està finançada amb el Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), l’anomenat Pla E. Rangel va destacar que “de cara a l’any vinent el Govern de l’Estat preveu un nou fons de 5.000 milions d’euros per a noves actuacions com, per exemple, d’eficiència energètica”. L’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero declarava que “caldria ampliar aquestes accions més anys”, ja que iniciatives com el Pla E “ha servit per resoldre algunes de les mancances del municipi i a les quals Cubelles amb els seus ingressos no pot fer front”.

Problemes de capacitat

Les obres del projecte d’ampliació de la xarxa de clavegueram municipal entre la C-31 i l’estació de bombeig ‘Principal Cubelles’ s’executen per resoldre els problemes de capacitat del col·lector unitari que va per l’avinguda de la Riera ja que aquest no disposa de suficient capacitat per conduir les aigües fins l’estació de bombament. L’actuació l’executa l’empresa Hidrocanal, S.L. per un import de 540.269,83 €, i per dur-la a terme s’han contractat a set persones a l’atur. L’empresa també millorarà la capacitat hidràulica; executarà varis bypass entre ambdues canonades per tal de facilitar el manteniment i reparació; remodelarà la zona d’accés al pont de la carretera així com la rotonda situada al costat de l’accés de la via del tren.

Dos projectes més
El Pla E també servirà per adequar quatre zones verdes del municipi, el Parc de Cubelles, els Jardins Gaudí, el Parc de la Solana i el de Santa Maria. Aquesta actuació, que executa Fomento de Construcciones i Contratas SA (FCC), compta amb un pressupost de 421.141,34 €, s’executarà en poc menys de cinc mesos i part dels operaris que hi treballen també és gent a l’atur.

El darrer projecte aprovat amb el finançament del Pla E és la renovació integral de l’enllumenat públic de Mas Trader I, que incorpora importants millores tècniques. Es compta amb un pressupost de 1.275.748,52 € que es destinen a la substitució de les lluminàries de 70 watts a una tipologia de 35 wats de baixa potència; l’elaboració d’un estudi de l'estalvi energètic d’ aproximadament el 50% del consum; la millora lumínica pujant les columnes de 4,5m a 5m; la instal·lació de punts de llum addicionals amb lluminària de 35 watts de punts tipus LED i la instal·lació d'enllumenat a les dues voreres del carrer Dàlia i part del carrer Assutzena. A més, l’adjudicatari, Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, S.L. (SECE), contracta a set persones a l’atur, ofereix un dels millors serveis de guàrdia de totes les propostes presentades, disposa de diverses certificacions de qualitat i redueix el termini d’execució de les obres a 4 mesos i mig.

Font : http://www.cubelles.cat/

MOLTES GRÀCIES!!!
UN TOTAL DE 360 PERSONES HAN PARTICIPAT DEL DINAR/BARBACOA ORGANITZAT PER L'AGRUPACIÓ LOCAL DEL PSC EN EL MARC DE LES PRIMERES JORNADES DE DEBAT "CUBELLES PSC FUTUR"

Miguel Ángel López, regidor d'Urbanisme i Planejament Ajuntament de Cubelles ,Mila Arcarons, diputada al Parlament de Catalunya ,Sixte Moral, diputat al Congrés dels Diputats i Maria Lluïsa Romero, alcaldessa de Cubelles
Divendres 22 de maig a les 19,30h a l'Hotel d'Entitats"La inversió del Govern Zapatero a Cubelles i al Garraf"
I dissabte 23 de maig a les 19h va tenir lloc al Cinema Mediterrani una trobada amb Raimon Obiols, candidat del PSC al Parlament Europeu acompanyat de Maria Lluïsa Romero, alcaldessa de Cubelles per parlar de "La importància de ser forts a Europa"
Font :
SECRETARIA D'ORGANITZACIÓ
PSC CUBELLESLa pasada noche del 23 de mayo en Sitges en una impecable ceremonia con cerca de 500 asistentes se fueron sucediendo las diferentes modalidades de premios.

EL PREMIO "ROSALIA ROVIRA" AL MEJOR PROGRAMA DE RADIO DE POBLACIONES DE HASTA 15.000 HABITANTES LO GANÓ
BARREJA'T AMB MI DE RÀDIO CUBELLES!!!
Aquest és un premi a la diversitat, a la suma de diferències, a la convivència
A la voluntat compartida per gent nascuda en altres indrets del món i gent nascuda en aquestes terres de fer de aquest país on ara vivim tothom, un lloc comú, una societat millor, on tothom som importants.
Es també un reconeixement al bon aprofitament d'un medi de comunicació com es la ràdio per transformar persones desconegudes en veïns i veïnes properes.
Gràcies a Ràdio Cubelles, a la seva directora, als nostres companys, especialment al Marc Machado, nostre tècnic "estrella".

Font: