12.2.10

FEBRER 2010

Cubelles aposta perquè diverses empreses construeixin el complex mixt

L'Ajuntament denunciarà l'empresa Belsar Sport, que no pot executar el projecte esportiu i hoteler


L'Ajuntament de Cubelles apostarà perquè diverses empreses tirin endavant la construcció del complex esportiu i hoteler, després que l'empresa adjudicatària, Belsar Sport, no pugui executar el projecte. L'Ajuntament està tramitant la denúncia contra l'empresa, que no ha tingut la capacitat d'impulsar les obres arran de la crisi, segons l'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero (PSC). El govern local vol aconseguir així la garantia que va dipositar l'empresa (1,2 milions d'euros) per acabar les obres del nou pavelló; la construcció d'aquest equipament, ara a mitges, era un dels compromisos .

Un projecte molt ambiciós

L'abril del 2008 es va aprovar definitivament el projecte bàsic i executiu del «complex mixt de caràcter esportiu i hoteler i el pavelló poliesportiu cobert de caràcter polivalent» de Cubelles, amb un pressupost d'execució de 35.534.160,60 euros. Llavors el PSC, CiU, el PP i Entesa per Cubelles van votar a favor del projecte; ERC i ICb, que es van abstenir, i ICV, que hi va votar en contra, van quedar-se al marge de la proposta. La construcció d'una piscina coberta, pistes de tennis, un complex hoteler de quatre estrelles amb 180 habitacions, i un pavelló polivalent era el que preveia el projecte per al municipi. La voluntat de construir el complex mixt –que havia d'estar situat a l'espai ocupat encara per la sala multiusos de la Mota de Sant Pere– responia a una aposta per generar activitat econòmica i per dotar d'un servei reivindicat per la ciutadania com és la piscina coberta.
ANY 2006
Si fem una mirada a la cronologia del procès d´aquest projecte i trobarem en informacions publicades dates del 2006 al mateix diari El Punt .Clikeu i trobareu l´informació
01/07/2006
23/11/2005
25/11/2005
25/01/2006
12/04/2006
18/04/2006
18/04/2006
20/04/2006
20/04/2006
25/05/2006
25/05/2006
25/05/2006
També Radio Cubelles /departament de Comunicació va informar de....
14.12.06Esports
El projecte del complex mixt hoteler-esportiu segueix endavant.
Els grups polítics destaquen les millores en accessibilitat de la piscina i l'ús d'energies renovables presentades pels promotors als regidors de l'Ajuntament de Cubelles.
L’empresa Belsar Sport SL va presentar als grups polítics municipals el projecte bàsic del complex mixt esportiu i hoteler, que l’Ajuntament de Cubelles va adjudicar a aquesta empresa el passat 22 de maig. L’equip d’arquitectes de l’empresa Pujol Arquitectura, ha estat l’encarregat d’elaborar el projecte, seguint les directrius del plec de clàusules i els promotors, i que corregeix bona part de les mancances reclamades per alguns grups en el moment de votar la concessió.
El projecte, per tant, ha passat per diverses etapes. En la primera, quan es va aprovar el plec de clàusules, tots els grups –a excepció d’ICb que sempre s’ha “desvinculat” del projecte-, van donar-hi suport. Després, en l’obertura de pliques, aquest suport unànime es va trencar, tot i que va poder-se tirar endavant gràcies al suport dels regidors d’Entesa per Cubelles, CiU i PSC.
Ara el complex mixt esportiu i hoteler entra en la seva fase definitiva, la de l’elaboració del projecte executiu. Per aquest motiu els promotors van convocar als grups polítics amb representació municipal per exposar-los l’estat actual del projecte.
El projecte bàsic, segons la majoria de grups, millora aspectes com l’accessibilitat, l’ús d’energies renovables i aprofitament de les energies naturals i, especialment, les condicions de la piscina. Precisament, un dels punts de desacord entre totes les parts era que la piscina tenia mides olímpiques, la qual cosa la feia poc útil per als ciutadans i ciutadanes de Cubelles. Aquest inconvenient quedaria resolt, segons la proposta presentada, mitjançant una piscina amb un vas d’acer inoxidable que té dues passarel·les mòbils i una fixa, que permeten dividir-la en tres vasos. A més, el tercer d’aquests vasos, el que té la passarel·la fixa, disposa d’un fons movible en alçada que permet regular la fondària de la mateixa. Igualment, el sostre es planteja movible perquè a l’estiu es pugui obrir. Aquesta piscina és idèntica a la que disposa el Club Natació Barcelona a les seves instal·lacions, que ha dissenyat el mateix grup d’arquitectes, i entre les novetats disposarà d’un sostre movible que es podrà obrir a l’estiu i substituirà el clor per l’ozó, que malgrat ser més car a la llarga és més econòmic perquè implica buidar-la menys cops.
Els grups disposen ara d’un breu temps per fer al·legacions al projecte bàsic i proposar millores que es puguin incloure en l’executiu, que està a punt de redactar-se. Un cop aquest estigui elaborat, i sempre abans del 31 de març, el projecte definitiu haurà de sotmetre’s a la votació del ple que ha de donar el vist-i-plau a l’inici de les obres. La majoria de grups han coincidit a destacar les millores, tot i que durant la presentació algun grup va posar sobre la mesa la integració de l’edifici amb el futur pont que ha de connectar les dues lleres del riu Foix.
Valoracions
Antonio Peregrina (EC-FIC), regidor de Promoció Econòmica es mostra “il·lusionat perquè és una gran inversió i perquè pot situar a Cubelles com a referència important tant per l'hotel de 4 estrelles com per les instal·lacions esportives”. El regidor assegura que el grup al que representa “sempre ha apostat per aquest projecte”. Sobre les millores, Peregrina considera que són lògiques perquè “fins ara sempre s'havia parlat d'un avantprojecte i ara es treballa sobre l'executiu” i perquè en aquest “està treballant un equip d'arquitectes catalans, amb gran experiència en complexos esportius”.
El regidor del grup independent cubellenc considera que “el projecte sí és prioritari perquè dona serveis a la població i cobreix necessitats” i destaca el fet que el consistori no haurà de posar “ni un cèntim”. Sobre la integració de l’edifici i el possible pont que uniria els carrers Lleida i Pompeu Fabra, el titular de Promoció Econòmica considera que “són projectes que no tenen a veure l’un amb l’altre” i va recordar que diversos grups “han plantejat diverses opinions sobre la ubicació d’aquest pont, per la qual cosa caldria desvincular-lo del projecte del complex mixt”.
Joan Albet (CiU) també es va mostrar satisfet per les millores del projecte i va recordar que “sempre n’hem estat avaladors, perquè respon a unes necessitats molt clares”. El regidor de la federació nacionalista va reiterar la necessitat de definir “com volem que sigui aquest poble” i va assegurar que “ja és hora que es prenguin decisions”. Albet destaca la necessitat en l’àmbit esportiu i de desenvolupament econòmic i el fet que en el “conveni amb la concessionària es dóna un preu popular per a accedir a la piscina” i destaca que “les pistes de tennis complementen les instal·lacions esportives que tenim al poble”. Igualment, el regidor convergent qualifica com a “important que es consolidi una zona hotelera en aquella zona”.
En el punt que ha diferit del projecte és en l’enderroc de la Sala Multiusos. “Nosaltres considerem que seria millor que s’integrés”, explica Albet que també va reclamar “una exposició pública perquè tothom el pugui veure i ens el fem una mica nostre i sigui un espai viu i de desenvolupament social del poble”.
Mònica Miquel (ICV) també va passar pels micròfons de Ràdio Cubelles per valorar la presentació del projecte bàsic del complex mixt. La cap de llista de la formació ecosocialista va voler deixar clar que, malgrat les millores evidents, la postura del grup és la mateixa que van deixar palesa en el ple sobre el complex. “Tothom sap que van votar en contra perquè darrera de la obra hi ha una empresa de creació nova que presenta un capital social de només 3.000 €”, manifesta Miquel. Tot i això, la regidora d’ICV va reconèixer que s’ha complert les tres peticions principals que van fer abans de la redacció del projecte bàsic:" l'aplicació de la llei d'accessibilitat en tots els edificis que es fessin; l’ús de l'energia solar; i el compliment dels metres hotelers establerts en el plec".La regidora ecosocialista també es va referir al fet que “l’equip redactor d’aquest projecte tant important per Cubelles, no coneixien que per l'entrada de l'hotel hi va el pont de connexió de la Mota i el barri marítim”. Tot i les millores, Miquel veu “justos” els terminis per aprovar la construcció del complex abans de les properes eleccions municipals, perquè “totes les forces polítiques locals, i grups amb representativitat al municipi, haurien de conèixer el projecte abans de presentar-se al ple”.
Un altre dels grups que ha donat sempre suport al projecte, és el PSC. Els seus representants, Miguel Ángel López i Maria Lluïsa Romero, van visitar l’emissora municipal per valorar de forma positiva el projecte bàsic. Romero va anunciar que “farem alguna petita esmena, en quant al pavelló vell”, però va destacar les millores que s’han presentat en l’àmbit de l’aplicació de les energies raonables i l’accessibilitat de les instal·lacions. Miguel Ángel López, ex regidor d’Esports, destaca el disseny modern i funcional de la piscina. “He estat veient la del Club Natació Barcelona, que és idèntica, i em vaig emportar una grata sorpresa perquè és una piscina molt maca i ben plantejada en la qüestió tècnica”, assegura. El regidor socialista va donar a conèixer la proposta de substituir el clor per l’ozó, “una qüestió en la vaig insistir molt”.
Els socialistes consideren important la millora de la construcció d’un pavelló polivalent en contraprestació per la pèrdua de la Sala Multiusos, però van anunciar que tractaran que “els promotors es facin càrrec de les millores per al pavelló vell, especialment per a la coberta”.
Qui manté la seva desvinculació del projecte és Iniciativa per Cubelles (ICb). Pilar González, la seva portaveu, va motivar el seu posicionament en el fet que “perdem un solar de 23.000 m2 a 50 anys i la Sala Multiusos, un espai molt emblemàtic especialment per als joves”.
Per als independents, aquest projecte “no ens entusiasma ni ens agrada” i preferirien que es plantegés la construcció pròpia d’una piscina i un espai d’oci i salut, amb centre de fitness, que “respongui a les necessitats del poble i no d'una empresa”.
Malgrat el seu posicionament, ICb no té la intenció de fer oposició del projecte i confia que, si tira endavant, “tant de bo vagi bé”.
Per la seva banda, Xavier Grau (ICb), regidor de Participació Ciutadana, ha respost a les propostes de processos d’informació pública del projecte. Grau, deixant de banda el posicionament del seu grup municipal, considera que "des dels mitjans públics -Ajuntament Informa, Ràdio Cubelles i web municipal- s'ha de fer una proposta àmplia d'informació a la ciutadania, no tant del projecte sinó què fem en un espai d'equipaments públics valorat en prop de 6 milions d'€".
El regidor, que no ha volgut valorar el projecte, ha defensat "un espai públic amb el suport de la Generalitat i la Diputació, que sempre han desaconsellat el projecte" i considera que el que s'ha de fer és "una piscina, gimnàs i espai de la salut i l'esport 100% municipal".
Malgrat el posicionament personal i del seu grup, com a regidor de Participació Ciutadana està disposat a "generar un debat perquè cada grup polític es pugui pronunciar i que les entitats i la ciutadania coneguin les alternatives, perquè qui ha de vendre el projecte popularment conegut com el dels russos és l'empresa promotora, i l'Ajuntament no ha de publicitar una alternativa privada".
En representació del PPC, Joana Navarrete considera que “el projecte és molt important” i creu que “necessitem una cosa així per créixer, mantenint la nostra identitat”. La regidora popular també ha destacat les millores que presenta el projecte bàsic i assegura que “el que es presenta ara ens agrada”, tot i que no deixaran de “fiscalitzar el projecte perquè es compleixin les bases que tots vam recolzar”. Amb aquestes millores, Joana Navarrete va anunciar que “en aquest moment el nostre recolzament és total, millorant el que es pugui”.
Un altre grup que ha manifestat la seva satisfacció per les millores presentades en el projecte bàsic és ERC.El seu portaveu, Joan Rodriguez Serra, s’ha mostrat “sorprès” perquè “s’ha treballat l’accessibilitat de les instal·lacions esportives”. Per al representant republicà “la piscina olímpica no responia a aquestes necessitats, però ara s'ha plantejat una instal·lació aquàtica polivalent, compartida per moltes persones, que té regularització de la seva fondària, que té en compte el manteniment...”.
En resum, Rodríguez assegura que “ens va agradar molt el concepte del grup d'arquitectes catalans, amb àmplia experiència en equipaments esportius, en quant a la polivalència de les instal·lacions”.
Igualment, el regidor d’ERC va mostrar la seva “preocupació per la sorpresa dels inversors i tècnics sobre el projecte del pont a la desembocadura del riu Foix”. També va manifestar la preocupació per “la manera en què es podrà gaudir del màxim d'hores possibles de la instal·lació i la compatibilitat amb l'activitat privada” i per “la compatibilitat del nou pavelló amb els actuals equipaments municipals”. Finalment també es va sumar a les peticions de donar informació pública del projecte. “Seria una forma objectiva que els ciutadans puguin veure, fer preguntes, aportacions i que no es quedin amb la incògnita de saber com serà un projecte d'aquesta magnitud”, conclou.
Finalment .....al 2007
Llum verd al complex esportiu – hoteler de la Mota de Sant Pere
Notícies - Alcaldia
L’aprovació definitiva es va fer en sessió plenària i va comptar amb el suport majoritari dels grups de la Corporació que veu el projecte com “un salt qualitatiu i quantitatiu dels serveis
Ple municipal, dilluns

11/02/2010
El proper dilluns 15 de febrer es celebrarà el primer Ple municipal ordinari del 2010. La cita tindrà lloc, com és habitual, a la Sala d’Exposicions del Centre Social (c/Joan Roig i Piera, 3-5) a partir de les 20h.

La sessió podrà seguir-se en directe a través de Ràdio Cubelles, al 107.5FM, www.radiocubelles.cat i als canals de ràdio de la TDT.

Faci clic aquí per conèixer l’ordre del dia.

Font: http://www.cubelles.cat/

10.2.10




Obert el període per recollir els formularis d’inscripció a l’oferta de llocs de treball a Mercadona

Notícies - Dinamització Econòmica i Comerç
10/02/2010
Les persones que volen aspirar a una cinquantena de les ofertes de treball del nou supermercat Mercadona, poden recollir els formularis a les oficines del Servei d’Orientació Laboral de Cubelles (SOLC). Les ofertes per a treballar a la botiga que l’empresa valenciana construirà al residencial Les Salines, són limitades i cal lliurar-les abans del 19 de febrer a l’OPIC (Oficina de Participació i Informació Ciutadana).
Les sol·licituds que es presentin s’han de fer mitjançant el formulari corresponent, que es pot recollir a les oficines del SOLC (Pg. Narcís Bardají, 12) i cal adjuntar currículum vitae i foto de carnet actualitzada. L’empresa Mercadona requereix que els aspirants a una de les places laborals estiguin en possessió del graduat escolar o graduat en ESO. La contractació la farà la mateixa empresa, prioritzant el criteri de la proximitat del treballador amb el lloc de feina i, per tant, donant més opcions a la ciutadania de Cubelles. El SOLC farà, únicament, les funcions d’intermediari entre Mercadona SA i els candidats que s’inscriuen a l’oferta de treball.

Els formularis, que són limitats i per la qual cosa no es garanteix que fins el dia 19 de febrer hi hagi disponibles per a tothom, s’han de lliurar mitjançant instància a l’oficina de l’OPIC (C/ Joan Roig i Piera, 3-5), de dilluns a divendres, de 9 a 14.30h; els dijous de 17 a 19.30h; i els dissabtes de 10 a 13h.
Font : més informació a http://www.cubelles.cat/

9.2.10

M. Trives/Diari de Cubelles

Mila Arcarons escriu i molt bé fent reso d´actes,exposicions i també sovint amb rigor i coneixement, de moments puntuals per la seva vinculació amb la política, que coneix molt bé en el entrellat del Parlament on el seu càrrec de diputada li permet conèixer a fons i el perquè de determinats posicionaments que provoquen que la majoria dels ciutadans anem un pel desconcertats en els últims temps. Pro no vull parlar de la dona política i si de la sensibilitat del entorn del món femení que mostra en aquest apunt de bloc on recomana un llibre escrit ,per una dona i també d´altres dones i les vicissituds que suposava en aquells temps i la por de moltes d´elles...



DE LLIBRES...... "Hijas de la ira"



HIJAS DE LA IRA de Juana Salabert es un llibre de testimonis de dones que van viure la seva infantesa durant la Guerra Civil. Dones que “.....tuvieron que luchar por sus vocaciones y por desarrollarse como personas. Y todas pasaron miedo, y carencias físicas o psíquicas, incluso quiénes no tuvieron, afortunadamente, que llevar luto por los suyos o ir a visitarlos después a una cárcel, como es el caso de Julia Gutiérrez Caba, Josefina Aldecoa o Ana María Matute. Las hijas de encarcelados,desaparecidos y fusilados, como María Jesús Posada,Susana del Castillo, Juana Ginzo o Ángeles Losada, fueron demonizadas en su dramática realidad cotidiana, y vituperadas en sus aspiraciones vitales por un régimen que obligó a todas lasmujeres de este país a requerir el permiso del marido incluso para solicitar un puesto de trabajo, realizar una venta de los bienes propios u obtener el codiciadísimo pasaporte… ( del proleg)


Es la història de la por, la gana , la misèria i la injustícia contada per dones que en aquell moment eren nenes. Nenes que es van quedar i que van créixer amb el destí que el regim filonazi i masclista del general Franco tenia dissenyat per a les dones, que els proposava no sortir de les cuines ni del “cosidor” , a viure sempre a l’ombra del pare, del germà del marit.... Son filles d’homes a la presó, afusellats. Perseguides per ser filles de l’esquerra . Dones que van haver de lluitar per la seva vocació en un món que les volia anul·lar , nenes que ho van deixar tot per fugir . Dones que van sobresortir , després , en la pintura , el periodisme, la pedagogia , l’educació , les edicions , les arts visuals o escèniques, en les lletres , fent de traductora . Relat , doncs , també , de dones independents i autònomes.
Ha estat un plaer descobrir a Josefina Aldecoa (escriptora) ; Ana Maria Matute ( escriptora) ; Julia Guitierrez Caba ( de familia d'actors i actrius . Ella tambe ho es) , Margarita la Villa (Jurista. Ex-directora aEspanya del Fondo de Cultura Economico) , Teresa Azcarate, Victoria Pujolar Amat, (pintora ) Maria Jesús Posada ( catedratica de fisica i quimica) , Susana del Castillo ( treballadora al ministeri d'asuntos exteriores . Ha fet guions cinematografics . De gran ha escrit contes) , Juana Ginzo , ( locutora de radio); Angeles Losada (nascuda a el Bierzo. Va viure la repressio d'aprop . Va viure a Paris) .
Una d'elles recorda "....en los años sesenta no habia niguarderias,y este pais era de un machismo feroz,tengo una amiga, la madre de mi nuera,a la que le obligaron a dejar su trabajo en el Instituto Nacional de Prevision simplemente porque anuncio que se casaba....Pasaban esas cosas, aunque hoy dis muchos jovenes no lo sepan. Hay mucahs cosas de la historia reciente de ese pais que desconocen. Demasiadas,por desgracia"
Altres publicacions i estudis en els darrers anys proposen descobrir el relat i la petjada de les dones. Estiro alguns dels llibres que han sortit recentment i els comparteixo amb vosaltres . En un d’ells a la contraportada llegeixo : “ .... al llarg de la història, generacions successives de dones han nascut i han mort sense que les seves vivències hagin transcendit l’esfera intima i familiar ..... En canvi , l’altra meitat de l’humanitat, les dones, precisament per la seva condició, han restat en l’oblit
DONES CONTRA FRANCO, de Jordi Creus ; DONASSES , de Marta Pessarodona ; DONES PUBLIQUES . Politica i Genere a l'Espanya del segleXX de Montserrat Duch; CATALANES DEL SEGLE XX , de Pilar Godayol i altres ; MOMENTS FEMENINS DE LA HUMANITAT , de Pilar Godayol , LA IDENTITAT DONA , de Montserrat Ribes ; DAMES, REINES ABADESSES. Divuit personalitats femenins a la Catalunya medieval.





L’associació de Dones La Fita es mostra molt satisfeta pel resultat de participació amb la convocatòria del I Concurs de Poesia La Fita . El jurat disposa de els treballs aportats i estan en fase de puntuar els resultats. El premiat es donarà a conèixer el dia 20 de març a les 19,30h a la sala de la Rectoria de Cubelles. Aquest any el acta es donarà homenatge a Dolors Thomas poetessa i recientment desapareguda i membre de l’associació La Fita ja des de els seus inicis i que hauria format part del jurat aquest any.
Associació Dones La Fita


fotos/M. Trives/arxiu Diaride Cubelles




M. Trives/Diari de Cubelles
Tenim en portes de nou el Carnaval de Cubelles. Tothom que hi pren part siguin carrosses o grups ja tenen les ultimes puntades a les disfresses enllestides i passos de ball sincronitzats amb la música que petarà fort com sempre. En el transcurs d’aquets últims anys la qualitat ,la bellesa i el colorit ha anat millorant i molt i avui ja no té res que envejar a les rues de molts municipis que mantenen la tradició any darrera any.
Diari de Cubelles us ofereix imatges del 2009 per anar fent boca...