28.11.09


La tardor es vesteix de fulles vermelles i daurades
Foto/arxiu Francesc LLeonart

27.11.09


CUBELLES

La Primitiva reparteix 77.000 euros a Cubelles
La butlleta guanyadora ha fet cinc encerts més el complementari


VD - 27/11/2009


La loteria Primitiva va repartir ahir a Cubelles més de 77.000 euros per l'encertant d'una butlleta validada al carrer Colom d'aquesta localitat del Garraf. En el sorteig celebrar el dia 26, hi han hagut sis butlletes encertants de segona categoria que es reparteixen cadascuna d'elles 77.303,43 euros.
Una de les butlletes va ser validada a l’Establiment Receptor núm. 11.805, de Cubelles, un establiment que ja va validar el dia 9 d’abril de 2009 una butlleta de Segona Categoria de la Primitiva.

Font: http://www.vilanovadigital.com/

L’Accent’ repassa l’actualitat de Cubelles

Notícies - Alcaldia
26/11/2009
L’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, va ser la protagonista de la darrera edició del programa L’Accent de Canal Blau TV del 24 de novembre. Romero va repassar l’actualitat més immediata del municipi començant pel finançament local. Sobre aquest tema, l’Alcaldessa va matisar que dels gairebé 2,5 milions d’euros que Cubelles rebrà dels pressupostos de la Generalitat, dos milions es destinen a la construcció de l’edifici del CEIP Mar i Cel, que actualment presta servei en mòduls prefabricats al solar adjacent a la ubicació definitiva. El pressupost d’aquesta infraestructura és el que provoca que gairebé la meitat de la quantitat pressupostada a la comarca del Garraf es destini a Cubelles.

La cap del Govern municipal va incidir en “seguir picant portes i demanant ajudes” per fer front als projectes i serveis de Cubelles per tal de minimitzar la reducció del pressupost per a l’any vinent, que el situa en nivells del 2008. “Si no hi ha increments en ordenances i pressupost, cal finançament extern amb subvencions que seguirem demanant com el PUOSC, FEDER i PlaE”, afirmava Romero. També va voler matisar que la reducció de pressupost i la difícil situació en el context de crisi actual obliga a “apretar-se el cinturó i ser molt curosos amb què es gasten els diners”. La congelació de la major part dels impostos i ordenances municipals respon a les necessitats de la ciutadania de contenció per fer front a una difícil situació com el moment actual, però l’Alcaldessa descartava una pujada d’impostos quan hi hagués signes de superació de la crisi, ja que “no seria raonable apujar-los desmesuradament quan hi hagi recuperació econòmica”.De la mateixa manera descartava recórrer a l’endeutament per fer front a la despesa corrent de l’Ajuntament com són els serveis que s’ofereixen, doncs aquesta fórmula només és vàlida per fer front a inversions.

L’Ajuntament, a banda d’una eina de suport per al ciutadà, també ha de ser exemple. És per aquest motiu que Maria Lluïsa Romero exposava la proposta municipal de reduir el nombre d’hores extra del personal propi i amb aquests diners poder contractar a empreses externes que realitzin les mateixes tasques. També va destacar la necessitat de “reforçar els serveis socials i donar més suport a les empreses a través del SOLC”.

Pla E 2010
Una altra manera de maximitzar els recursos humans de l’Ajuntament és a través de projectes com el portal del ciutadà. Aquesta eina permetrà que la ciutadania pugui accedir a la documentació que requereixi i que pugui realitzar tràmits on-line, el que “alliberarà a personal municipal de les tasques de gestió per poder realitzar altres feines o potenciar altres serveis” sense necessitat d’ampliar la plantilla. Precisament el portal del ciutadà és un dels projectes que l’Ajuntament ha presentat per rebre subvenció procedent del Pla E per a l’any 2010 i que destinarà per a Cubelles prop de 1,5 milions d’euros. De la xifra total l’Estat permet que 1,1 milions es destinin a noves infraestructures “com la històrica reivindicació d’un gimnàs per al CEIP Charlie Rivel” i uns 286.000 euros es destinaran a serveis socials.

Pla General

Repassant el procés de revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), altrament conegut com a Pla General, l’Alcaldessa va destacar que un dels eixos marcats tant pel propi Consistori com per la ciutadania a través del procés de participació que es va dur a terme, era l’eliminació de la C-31 com a eix principal del trànsit de pas. Per això Romero reclamava “la supressió del peatge de Cubelles per tal de derivar part d’aquest trànsit per la C-32” i de retruc finalitzar amb la discriminació que pateix Cubelles, ja que la resta de municipis excepte Cubelles, poden circular entre ells per la C-32 sense haver de pagar. En el cas que no es suprimís el peatge, Romero aposta per “demanar una variant que dreni el trànsit i converteixi la C-31 al seu pas per Cubelles en una travessia com succeeix en la resta de municipis”.

Pavelló, Fiscalia i Mercadona

En un altre ordre de coses, l’Alcaldessa va donar resposta a la situació actual de projectes municipals com el nou pavelló. “Una obra molt ambiciosa que pateix els problemes de finançament de l’empresa inversora, malgrat que l’Ajuntament segueix amb la intenció de tirar endavant el projecte”. En aquest sentit, Romero va afirmar que “no hi ha abandonament de l’obra i, si cal, es rescatarà la concessió”.

Pel que fa a la denúncia presentada a la Fiscalia, Maria Lluïsa Romero va matisar que els 2,5 milions d’euros de què s’ha parlat “és una xifra de referència de la Diputació de Barcelona dels rebuts entregats per l’antiga empresa recaptadora i que inclou impostos que darrerament s’han cobrat, d’altres dels que s’ha reclamat el cobrament i un tercer grup el cobrament dels quals ja ha prescrit”. L’Alcaldessa no va voler parlar de ‘forat’ als comptes municipals, sinó de “la constatació de números de dubtós cobrament” que va fer recórrer a totes les formacions excepte Entesa per Cubelles a la Fiscalia.

El darrer tema tractat en l’entrevista va ser la implantació de grans superfícies comercials a Cubelles com Mercadona i IKEA. De la cadena de supermercats Romero va afirmar que “Mercadona està elaborant el projecte constructiu” d’una iniciativa que donarà 50 llocs de treball al municipi. Pel que fa a IKEA, “va haver-hi contactes i trobades, però no s’ha rebut cap resposta” ni en sentit afirmatiu ni negatiu, el que no tanca la porta a la seva futura implantació.

L’Accent és un programa setmanal d’entrevistes d’actualitat que s’emet els dimarts a les 20.30h. i en repetició 22.30h. a la televisió comarcal, Canal Blau - Maricel TV.

LA DIGNITAT DE CATALUNYA . HISTÒRIC... certament!!!!!


Avui, en una iniciativa sense precedents, dotze diaris editats a Catalunya (l'Avui, Diari de Girona, Diari de Tarragona, Diari de Terrassa, Diari de Sabadell, El 9 Nou, El Periódico de Catalunya, El Punt, La Mañana, La Vanguardia, Regió 7 i el Segre) publiquen un editorial que ha fet sacssejar la societat catalana . I també la globalitat d'Espanya .
Em sembla una reflexió serena feta amb voluntat d'expressar una opinió - des de la premsa escrita - que és la mateixa que té al cap la ciutadania. Una expressió que suma .
Diumenge el president de la Generalitat expressava amb veu clara el seu neguit . Deia que la qüestió "... és admetre o negar, propiciar o bloquejar el desenvolupament de la concepció plural d'Espanya". És l'hora de la responsabilitat històrica, deia a Maia de Montcal, en l'acte en record a E.LLuch.
Avui les seves paraules s'han trobat amb l'editorial conjunta dels diaris catalans.

Un text certament històric i emocionant!!!!

Enviat per Mila Arcarons

Font:
http://milaarcarons.blogspot.com/
EDITORIAL

La dignitat de Catalunya
L'opinió del diari s'expressa només als editorials. Els articles exposen posicions personals.

Aquest editorial que publica EL PERIÓDICO en defensa de Catalunya ha estat redactat conjuntament pels 12 diaris les capçaleres dels quals figuren al peu

Després de gairebé tres anys de lenta deliberació i de contínues maniobres tàctiques que han malmès la seva cohesió i han erosionat el seu prestigi, el Tribunal Constitucional pot estar a punt d’emetre sentència sobre l’Estatut de Catalunya, promulgat el 20 de juliol del 2006 pel cap de l’Estat, el rei Joan Carles, amb el següent encapçalament: «Sapigueu: que les Corts Generals han aprovat, els ciutadans de Catalunya han ratificat en referèndum i Jo vinc a sancionar la llei orgànica següent». Serà la primera vegada des de la restauració democràtica de 1977 que l’alt tribunal es pronuncia sobre una llei fonamental ratificada pels electors. L’expectació és alta.L’expectació és alta i la inquietud no és escassa davant l’evidència que el Tribunal Constitucional ha estat empès pels esdeveniments a actuar com una quarta Cambra, confrontada amb el Parlament de Catalunya, les Corts Generals i la voluntat ciutadana lliurement expressada a les urnes. Repetim, es tracta d’una situació inèdita en democràcia. Hi ha, no obstant, més motius de preocupació. Dels 12 magistrats que componen el tribunal, només 10 podran emetre sentència, ja que un (Pablo Pérez Tremps) està recusat després d’una espessa maniobra clarament orientada a modificar els equilibris del debat, i un altre (Roberto García-Calvo) ha mort. Dels 10 jutges amb dret a vot, quatre continuen en el càrrec després del venciment del seu mandat, com a conseqüència del sòrdid desacord entre el Govern i l’oposició sobre la renovació d’un organisme definit recentment per José Luis Rodríguez Zapatero com el «cor de la democràcia». Un cor amb les vàlvules obturades, ja que només la meitat dels seus integrants estan avui lliures de contratemps o de pròrroga. Aquesta és la cort de cassació que està a punt de decidir sobre l’Estatut de Catalunya. Per respecte al tribunal –un respecte sens dubte superior al que en diverses ocasions aquest s’ha mostrat a si mateix–, no farem més al·lusió a les causes del retard de la sentència.
Avanç o retrocés
La definició de Catalunya com a nació al preàmbul de l’Estatut, amb la consegüent emanació de símbols nacionals (¿que potser no reconeix la Constitució, al seu article 2, una Espanya integrada per regions i nacionalitats?); el dret i el deure de conèixer la llengua catalana; l’articulació del Poder Judicial a Catalunya, i les relacions entre l’Estat i la Generalitat són, entre altres, els punts de fricció més evidents del debat, d’acord amb les seves versions, ja que una part significativa del tribunal sembla que està optant per posicions irreductibles. Hi ha qui torna a somiar amb cirurgies de ferro que tallin de soca-rel la complexitat espanyola. Aquesta podria ser, lamentablement, la pedra de toc de la sentència.No ens confonguem, el dilema real és avanç o retrocés; acceptació de la maduresa democràtica d’una Espanya plural, o el seu bloqueig. No només estan en joc aquest o aquell article, està en joc la mateixa dinàmica constitucional: l’esperit de 1977, que va fer possible la pacífica transició. Hi ha motius seriosos per a la preocupació, ja que podria estar madurant una maniobra per transformar la sentència sobre l’Estatut en un verdader tancament amb pany i forrellat institucional. Un enroc contrari a la virtut màxima de la Constitució, que no és sinó el seu caràcter obert i integrador. El Tribunal Constitucional, per tant, no decidirà únicament sobre el plet interposat pel Partit Popular contra una llei orgànica de l’Estat (un PP que ara es reaproxima a la societat catalana amb discursos constructius i actituds afalagadores).
Els pactes obliguen
L’alt tribunal decidirà sobre la dimensió real del marc de convivència espanyol, és a dir, sobre el més important llegat que els ciutadans que van viure i van protagonitzar el canvi de règim a finals dels anys 70 transmetran a les joves generacions, educades en llibertat, plenament inserides en la complexa supranacionalitat europea i confrontades als reptes d’una globalització que relativitza les costures més rígides del vell Estat nació. Estan en joc els pactes profunds que han fet possible els 30 anys més virtuosos de la història d’Espanya. I arribats a aquest punt és imprescindible recordar un dels principis vertebradors del nostre sistema jurídic, d’arrel romana: Pacta sunt servanda. Allò pactat obliga.Hi ha preocupació a Catalunya i cal que tot Espanya ho sàpiga. Hi ha alguna cosa més que preocupació. Hi ha un creixent atipament per haver de suportar la mirada irada dels que continuen percebent la identitat catalana (institucions, estructura econòmica, idioma i tradició cultural) com el defecte de fabricació que impedeix a Espanya assolir una somiada i impossible uniformitat. Els catalans paguen els seus impostos (sense privilegi foral); contribueixen amb el seu esforç a la transferència de rendes a l’Espanya més pobra; afronten la internacionalització econòmica sense els quantiosos beneficis de la capitalitat de l’Estat; parlen una llengua amb més marge demogràfic que el de diversos idiomes oficials a la Unió Europea, una llengua que, en lloc de ser estimada, resulta sotmesa tantes vegades a un obsessiu escrutini per part de l’espanyolisme oficial, i acaten les lleis, per descomptat, sense renunciar a la seva pacífica i provada capacitat d’aguant cívic. Aquests dies, els catalans pensen, sobretot, en la seva dignitat; convé que se sàpiga.Som en vigílies d’una resolució molt important. Esperem que el Constitucional decideixi atenent les circumstàncies específiques de l’assumpte que té entre mans –que no és sinó la demanda de millora de l’autogovern d’un vell poble europeu–, recordant que no existeix la justícia absoluta, sinó només la justícia del cas concret, raó per la qual la virtut jurídica per excel·lència és la prudència. Tornem a recordar-ho: l’Estatut és fruit d’un doble pacte polític sotmès a referèndum.
Solidaritat catalana
Que ningú es confongui, ni malinterpreti les inevitables contradiccions de la Catalunya actual. Que ningú erri el diagnòstic, per molts que siguin els problemes, les desafeccions i les contrarietats. No som davant d’una societat feble, postrada i disposada a assistir impassible al deteriorament de la seva dignitat. No desitgem pressuposar un desenllaç negatiu i confiem en la probitat dels jutges, però ningú que conegui Catalunya posarà en dubte que el reconeixement de la identitat, la millora de l’autogovern, l’obtenció d’un finançament just i un salt qualitatiu en la gestió de les infraestructures són i continuaran sent reclamacions tenaçment plantejades amb un amplíssim suport polític i social. Si és necessari, la solidaritat catalana tornarà a articular la legítima resposta d’una societat responsable.
Font:
http://www.elperiodico.cat/

Publiquen també aquest text La Vanguardia, Avui, El Punt, Diari de Girona, Diari de Tarragona, Segre, La Mañana, Regió 7, El 9 Nou, Diari de Sabadell i Diari de Terrassa

26.11.09

foto/arxiu/Por Derecho Propio

Representants de Por Derecho Propio,Dones amb Inicativa i La Fita a la presentació de la exposició
NO CALLIS amb fotografies de Francesca Calaf.
A continuació van fer lectura del Manifest de la Plataforma Unitària contra les Viòlencies de Gènere. Demá dijous de 18 a 20 h es mantindrá oberta l´exposició.

Cada cinc dies mor una dona a Espanya assassinada per la seva parella o ex parella. Uns dos milions de dones són esporàdicament o contínuament víctimes de la violència de gènere, però només set cents mil es reconeixen com a tal. Un 12,3% de dones, entre 18 i 29 anys, i un 14,5%, entre 30-44 anys, pateixen maltractament . Segons dades de la Macroencuesta de l’Instituto de la Mujer de 2006, les dones maltractades segons el seu nivell d’estudis va ser d’un 3% de les dones que no saben llegir ni escriure, d’un 14,6% les dones amb batxillerat superior i d’un 10,7% les dones amb estudis universitaris.
Amnistia Internacional assenyala que al món, una de cada tres dones pateix abusos al llarg de la seva vida i que el 70% de les dones assassinades ho són a mans de les seves parelles o ex parelles . No només hi ha maltractaments dins l’àmbit domèstic, sinó també al treball i a la societat: mutilacions sexuals, avortaments selectius per raó de sexe, maltractaments psicològics i els assetjaments sexuals, entre d’altres tipus de violència. Davant d’aquesta colpidora situació només hi cap la denúncia i el rebuig, el posicionament i l’acció.
Volem sensibilitzar la ciutadania
· Desvetllant les creences i els estereotips culturals que sustenten la violència vers les dones i que es transmeten de generació en generació.
· Posant de manifest la necessitat de mesures de prevenció educatives i socialitzadores que aturin aquesta violència.
· Mostrant la nostra posició ferma sempre a favor de les víctimes i de les persones i dels col·lectius que les recolzen i en contra els maltractadors.
· Potenciant la denúncia dels casos de maltractaments que són a prop nostre, ajudant a trencar el silenci.

Exigim TOLERÀNCIA ZERO ALS MALTRACTAMENTS
1. L’EFECTIVITAT I L’EFICÀCIA DE LA LLEI INTEGRAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
2. JUSTÍCIA RÁPIDA I EFICAÇ PER A LES DONES MALTRACTADES
3. ESPECIALITZACIÓ DELS RECURSOS I FORMACIÓ DE PROFESSIONALS SEGONS L’ESPECIFICITAT SOCIAL I CULTURAL DE LES DONES
4. ATENCIÓ A TOTES LES DONES IMMIGRANTS
5. EDUCACIÓ I SOCIALITZACIÓ PREVENTIVA DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
6. ACCIÓ PREVENTIVA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
7. SUPERACIÓ DELS ABUSOS EN L’ÀMBIT LABORAL
Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere

25.11.09

Cubelles

NO CALLIS

25 DE NOVEMBRE

LECTURA MANIFEST UNITARI
CONTRA LES VIÒLENCIES DE GÈNERE

Sala de la Rectoria- 18 hs

Convoquen:

LES ASSOCIACIONS DE DONES DE CUBELLES QUE TREBALLEM DES DE LA PERSPECTIVA DE GÉNERE

Associació Dones La Fita
Por Derecho Propio
Dones amb Iniciativa

Organitza: Associació Dones La Fita
Exposició Fotogràfica
VEUS SILENCIADES
FOTOGRAFIES DE FRANCESCA CALAF
SALA DE LA RECTORIA
25 i 26 de Novembre 2009 - 18h a 20h
Aquesta exposició està dedicada a la memòria de totes les dones víctimes de la violència de gènere

25 novembre, 2009


Enguany faig la meva reflexió el “Dia Internacional contra la violència de gènere” recordant les paraules de dues dones . Paraules dures que poden ésser de totes aquelles que s'han vist obligades a callar . Obligades a plorar i patir.

Font:

CONTINUAR LLUITANT el 25 de Novembre

http://milaarcarons.blogspot.com/

23.11.09


26 de Novembre
PAULINO LEMOS i MARTIN MALUCO
samba, bossa-nova,........, i més !!!!!
Aforament limitat - L’horari, com sempre, de 19.30h. fins les 21.00h.
Jacint Verdaguer, 20 -telefòn: 93.895.29.14
e.mail: pic-jazz@amplificador.net


Els assessors del Síndic de Greuges visitaran Cubelles el 3 de desembre

Notícies - Participació Ciutadana


Un cop es compleix un any de la signatura del conveni entre el Síndic de Greuges i l’Ajuntament de Cubelles i la instal·lació de la bústia del Síndic a l’OPIC, els assessors del Defensor de les Persones visitaran per segona vegada Cubelles el proper 3 de desembre de 16h a 19h. La trobada amb els veïns i veïnes de Cubelles tindrà lloc a l’OPIC (C/ Joan Roig i Piera 3-5, edifici Centre Social) i totes aquelles persones interessades en entrevistar-se amb els assessors del Síndic hauran de sol·licitar-ho prèviament trucant
al telèfon 900 124 124 o enviant un correu electrònic a sindic@sindic.cat
més informació a
PROGRAMA MÉZCLATE CONMIGO - 22/11/2009 - Gracias a la Vida


Cuñas Campaña Por la No Violencia de Género producidas por Mézclate Conmigo


VIOLENCIA DE GÉNERO

Actos y Campañasporque TODAS Y TODOS debemos comprometernos

http://porderechopropio.blogspot.com/2009/11/violencia-de-genero.html


LECTURA MANIFEST UNITARI CONTRA LES VIÒLENCIES DE GÈNERE

Sala de la Rectoria, a les 18h

LES ASSOCIACIONS DE DONES DE CUBELLES QUE TREBALLEM DES DE LA PERSPECTIVA DE GÉNERE CONVOQUEM

Associació Dones La Fita
Por Derecho Propio
Dones amb Iniciativa

Organitza: Associació Dones La Fita

Exposició Fotogràfica

VEUS SILENCIADES

FOTOGRAFIES DE FRANCESCA CALAF

SALA DE LA RECTORIA

25 i 26 de Novembre de les 18h a 20h

Aquesta exposició està dedicada a la memòria de totes les dones víctimes de la viòlencia de gènere

Organització a carrèc de:

Associació Dones La Fita ,Por Derecho Propio i Dones amb Iniciativa

Us esperem!!!!

Cubelles 25 de novembre 2009
Desde Mézclate Conmigo Barreja't amb Mi junto a AMARC haremos parte de la Campaña 16 días de activismo contra la Violencia de Género 2009 .Del 25 de Noviembre al 10 de Diciembre, la Red Internacional de las Mujeres de la Asociación Mundial de Radios Comunitarias (AMARC RIM) participará activamente en los 16 días de activismo contra la violencia de género con una campaña mundial en el Internet para denunciar la violencia de género en los medios de comunicación y para transformarlos en catalizadores que contribuyan a terminar la violencia contra las mujeres. Los programas radiales y otras informaciones estarán en www.amarc.org/16days Este año el tema de la campaña internacional es, “Comprometerse - Actuar - Exigir. Nosotros PODEMOS terminar la violencia contra las mujeres!”.

Font:http://www.porderechopropio.blogspot.com/