27.2.09


BENESTAR

La Síndica alerta de l'augment de la pobresa entre les famílies

La crisi dispara la petició d'ajuts socials de parelles amb fills que no arriben a final de mes L'informe del 2008 constata el col·lapse d'alguns serveis Les queixes ciutadanes creixen un 50% respecte al 2007

Cristina Palomar

Les peticions d'ajuda als serveis socials de la ciutat ja no són només patrimoni de les persones en risc d'exclusió. La crisi va disparar durant l'any passat la demanda d'aquests ajuts entre les famílies que mai abans havien tingut problemes econòmics, cosa que va provocar el col·lapse d'alguns serveis com els menjadors socials i la prestació per pagar el lloguer. Així ho constata l'informe del 2008 que la Síndica de Greuges de Barcelona, Pilar Malla, presentarà al ple municipal del pròxim 27 de març.
Segons Malla, aquest fenomen de pobresa no té precedents a la ciutat. "Les queixes són diferents respecte a altres anys. Ara parlem de persones que mai abans havien anat als serveis socials i que ara no poden arribar a final de mes". El perfil més habitual són caps de família, principalment treballadors autònoms, amb fills al seu càrrec que han perdut la feina i que amb la prestació d'atur no poden cobrir les seves despeses habituals.
En el cas dels menjadors socials, la Síndica va explicar que en alguns districtes les esperes per tenir-hi accés han superat els dos mesos i ha proposat com a solució a l'alcalde, Jordi Hereu, que el consistori faciliti vals de menjar per anar a restaurants.
Respecte a l'informe del 2007, les queixes presentades pels ciutadans a la Síndica han augmentat un 50%. Si fa dos anys en van recollir més d'un miler, el 2008 s'ha tancat amb 1.506 reclamacions de 1.976 persones. Per temes, el nombre més gran de queixes es refereixen com és habitual a ordenació del territori -habitatge, urbanisme i medi ambient- amb 283 expedients. El segueixen via pública, amb 268, administració general, amb 202, i serveis a les persones, amb 183.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 35. Dijous, 19 de febrer del 2009

25.2.09


Cubelles - Entitats
Font: Ràdio Cubelles
Per veure el fitxer.doc amb tots els actes, fes click aquí
En commemoració del dia internacional de la dona treballadora

foto/arxiu La Fita 2008/l.Manifest a La Fita

L’associació Dones La Fita està preparant els actes a l’entorn del 8 de març ,una diada em que les associacions i els grups de Dones de tot el món impulsen tot un teixit d’activitats lúdiques i manifestacions reivindicatives que promouen evidenciar fets i mancances encara pendents per resoldre..
Una diada aparentment festiva contrasta amb la realitat que envolta encara a moltes dones i que no hem d’oblidar. Las guerres ,la violència, les mancances quotidianes que fan que moltes dones es veuen obligades a exercir rols no desitjats davant la realitat del pas dels dies.
Formar part d’un grup privilegiat en que menjar tots els dies es habitual i potser les mancances més tard o més aviat es van solucionant i que per protegir als nostres només cal atendre’ls i estimar-los no es la realitat que envolta a molta majoria de la població femenina del món que es veu abocada a subsistir en mig de la pobresa.Potser fer aquesta reflexió i anunciar actes a l’entorn del 8 de març,esperàveu informacions de tipus lúdics ,que les oferim i també aires de festa que hi seran novament com tots els anys dins la setmana de la Dona a Cubelles i que oferim participar a tothom qui vulgui,pro també cal recordar que com a dones no podem oblidar a d’altres dones que les setmanes per elles no compten, compta sobreviure .....Associació Dones La Fita

24.2.09Sessió informativa sobre infraestructures, serveis i nous projectes urbanístics el 27 de febrer


L’Ajuntament de Cubelles ha convocat el divendres 27 de febrer (19:30 h. Centre Social) una sessió informativa oberta a la ciutadania sobre la implantació de noves infraestructures, serveis i nous projectes urbanístics. L’acte, que serà retransmès en directe per Ràdio Cubelles (107.5 FM), se centrarà en la presentació dels tres projectes que el govern central ha subvencionat dins del Fons Estatal d’Inversió Local i dues actuacions més al marge del Pla E.

Els representants municipals, encapçalats per l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, informaran de les inversions en matèria d’enllumenat (Molí de Baix, Narcís Bardají i desembocadura del riu Foix) i sobre el projecte de construcció del drenatge pluvial de la conca de llevant del barri Marítim. Per això està prevista la intervenció de Joan Albet, regidor d’Obres i Serveis Viaris, i de Miguel Ángel López, titular d’Urbanisme i Planejament, als que acompanyaran tècnics municipals.

Els projectes del Fons Estatal d’Inversió Local

L’eix central de la sessió informativa serà presentar els projectes aprovats pel govern central al Fons Estatal d’Inversió Local, també conegut com a Pla E per a la reactivació de la contractació laboral. Els tres projectes són:

- la millora de l’enllumenat de Mas Trader (1.282.159,32 €).
- l’ampliació de la xarxa de clavegueram entre la C-31 i l’estació de bombament principal Cubelles (556.979,20 €).
- l’adequació i arranjament de diferents espais verds (421.141,34 €).

Aquestes obres, que s’han d’executar dins del 2009, generaran un total de 36 llocs de treball.

font:

http://www.cubelles.cat/23.2.09
CARNAVAL A CUBELLES 2009