29.1.05

ANEM AL TEATRE: "ALMACENADOS"

El cicle Anem al teatre ha programat, pel dijous 24 de febrer, una sortida per assistir a la representació de "Almacenados", obra escrita per David Desola i interpretada per José Sacristán i Carlos Santos.
Venda d'entrades: departament de Cultura de l'Ajuntament de Cubelles
Més informació: clikant aquí

28.1.05

L'HIMNE DE LA SETMANA, VERSIÓ BAKALAO!

Concurs La Térmica: "¿Me lo dices o me lo cuentas?"
Clikar i escoltar

Podeu respondre a l'apartat de "comments"
L'AJUNTAMENT HABILITA TRES ESCOLES ELECTORALS PER FACILITAR LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA

El Ple de l'Ajuntament de Cubelles va aprovar, dimecres passat, la Designació de membres de les meses electorals pel referendum consultiu de ratificació del Tractat pel qual s'estableix una Constitució Europea.
Per la consulta electoral del proper dia 20 de febrer, l'Ajuntament habilitarà tres escoles electorals repartits pel municipi a fi efecte de fomentar una major participació ciutadana.
Més informació clikant aquí
Participació Ciutadana i Comunicació
Ràdio Cubelles emetrà un programa especial sobre la Constitució Europea
El programa s'emetrà els dilluns i dimecres, a 2/4 de 6 de la tarda, a partir del 24 de gener
(Dilluns, 17-01-2005)
Més informació clikant aquí
UNA LECTORA ENS SOL.LICITA AJUT
SALVEM QUEROL!!

Mireu on és volen construir més de mil cases a Querol (Alt Camp)!!
CLIKA aqui per llegir el Manifest de Querol i baixar l'imprès de recollida de signatures en suport de la campanya SALVEM QUEROL !!!
LA VANGUARDIA, 21-12-0
Los ecologistas denuncian la construcción de 1.056 viviendas en un pueblo de 40 casas

27.1.05

OPINIÓ/ IU FORN A L'AVUI
Mosquits tigre a Tarragona
"V ostè se'n recorda, quan Convergència i Unió tenia poder? Sí? I, oi que sembla que parli de la prehistòria? Doncs encara no fa ni un any que van dir adéu amb la maneta al govern de la Generalitat. Des de llavors, cada cop que hi ha hagut eleccions, la cosa ha anat a menys. De tal manera que, si segueixen així, a les pròximes en tindran prou amb un Smart per encabir-hi tots els diputats que treguin.El cas és que amb el socialistes governant la Generalitat i la majoria d'ajuntaments importants, a CiU només els van quedar com a grans símbols del seu poder les alcaldies de Tarragona i de Sant Cugat. Ara amb pocs dies han passat dos fets que haurien de fer reflexionar a can Mas-Duran. A Tarragona al final ha passat el que es veia venir que passaria des del primer dia: que s'acabaria sabent qui són de veritat els Fernández Brothers. De fet durant tots aquests anys només calia anar a preguntar per ells dos a la bonica vila de Cubelles, ... ...
Seguir llegint clikant aquí
ICb INSTA ELS PARTITS PARLAMENTARIS A SOL.LICITAR
EL DESMANTELLAMENT DE LA CENTRAL TÉRMICA


Tal i com ha estat exposat oficialment des de fa mesos, ICb sol.licita de nou a tots els grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya que, en defensa dels interessos de Cubelles, sol.licitin formalment el desmantellament de la Central Térmica. Segons la premsa local, el PP presentarà una proposició al Parlament en aquest sentit (curiosament el PP va votar en contra el desmantellament, l'any 2002, al si mateix del Parlament!).
La informació, però, no està confirmada encara a la pàgina oficial del PP: http://www.ppcatalunya.com/260105.htm
ICb, malgrat la poca credibilitat de l'acció del PP tenint en compte que durant vuit anys que ha estat al Govern s'ha negat a qualsevol comissió de seguiment de la Central Tèrmica, confia en que aconsegueixi el suport de tots els grups amb representació al Parlament de Catalunya.
Més informació: Article de Feliciano Robles sobre la política energética del PP clikant aquí

26.1.05

LA FEDERACIÓ DE VEÏNS ACUSA D'IRREGULARITATS PERÒ NO ACUDEIX ALS TRIBUNALS

ICb ha rebut en les últimes hores el següent escuet comunicat signat pel president de la Federació de Veïns, Fernando Álvarez (ex-càrrec de confiança de Convergència i Unió a l'Ajuntament de Cubelles i "assessor" d'ICV en el recent cas de les ordenances municipals i altres falsetats fetes circulars darrerament per Cubelles).
La nota adreçada a ICB diu textualment:
"La Federación de Asociaciones de Vecinos de Cubelles, mantiene y ratifica sus declaraciones, en las irregularidades cometidas en el proceso de aprobación de las ordenanzas municipales de Cubelles, para el año 2005"
El PRESIDENTE
Fernando Álvarez
Des d'ICb, davant aquesta nova agressió a la veritat des de la Federació, ens sorprén que si s'insinua un delicte perquè no s'acudeix als Tribuanals?
¿Farà ICV una nota similar seguint les indicacions del president de la Federació?

Més informació:

NOTA DE PREMSA
ICb SOL.LICITA A INICIATIVA PER CATALUNYA QUE RETIRI LES SEVES FALSES ACUSACIONS I LES SEVES “MENTIDES”Per INICIATIVA PER CUBELLES 20/01/2005 17:08:05
La Comissió Executiva d’ICb (Iniciativa per Cubelles) sol·licita formalment a Iniciativa per Catalunya que rectifiqui les seves falses acusacions i les seves mentides sobre el procés d’aprovació de les ordenances municipals pels 2005 i que accepti que ni l’Ajuntament de Cubelles ni tampoc la Diputació de Barcelona han comès cap irregularitat.
mÉS INFORMACIÓ A VILANOVA DIGITAL CLIKANT AQUÍ

INTERNET SOTA VIGILÀNCIA: CUBA

Cuba Población : 11.271.000
Internautas : 120.000 (2002)
Precio medio por 20 horas de conexión : 45 euros DAI* : 0,38
Apreciación** : situación grave
El régimen cubano intenta mantener a sus ciudadanos al margen de la Red. La compra de material informático se encuentra estrictamente regulada, el acceso a Internet controlado y las comunicaciones electrónicas estrechamente vigiladas. Las actas de acusación de la mayoría de los periodistas independientes encarcelados en marzo de 2003 incluyen referencias a su actividad en Internet.
La libertad de expresión está proscrita en Cuba, la mayor cárcel del mundo para los periodistas.
Més informació clikant aquí
FES-TE VOLUNTARI D'STOPENDESA!!!!

La campanya STOPENDESA impulsada pel DIARI DE CUBELLES per evitar la construcció de noves centrals tèrmiques a la nostra població amplia el seu gruix d'activitats i per això et proposa fer-te voluntari col.laborador per recolzar les accions informatives. Si estas interessat en col.laborar còmodament, des de casa teva, reforçant els canals d'informació de la campanya a traves d'Internet, envia'ns un correu electrònic a: stopendesa@yahoo.es
Revisa l'arxiu d'informacions de setmanes anteriors per estar al corrent!!
LA TEVA PRIMERA VEGADA?
Participa a la manifestació digital

ESPAÑA PODRÍA HABER BATIDO SU RÉCORD DE EMISIONES DE C02 EN 2004

Greenpeace pide al Gobierno que fuerce a las eléctricas a reducir su contaminación, para que España no se siga alejando del cumplimiento de Kioto

mié 19 enero 2005
ESPAÑA/Madrid
España ha batido en 2004 con toda probabilidad el récord histórico de emisiones de CO2, según ha advertido Greenpeace y se sigue alejando de cumplir los criterios del Protocolo de Kioto. La alta demanda energética (sobre todo para electricidad y transporte) y la generación de electricidad, mayoritariamente en centrales térmicas, son las causas de este récord negativo. La organización ecologista pide al Gobierno que haga públicos cuanto antes los datos oficiales de las emisiones registradas en 2004.
Més informació clikant aquí
LA FLAMA DE LA LLENGUA, A CUBELLES

Coincidint amb el 50 aniversari de l'AE Talaia, i en col.laboració amb l'Ajuntament, dissabte dia 29 de gener, se celebraran els actes de "La flama de la llengua".
Dissabte 29, a les 19h. a la Fita del terme (c/Sant Antoni/camí vell a Vilanova), arribada de la flama de la lengua i cercavila fins a la plaça dela Vila. A continuació, a la plaça de la Vila, actuació del or l'Espiga, lectura del manifest de La flama de la llengua i presentació del vocabulari garrafenc de l'excursionista.

25.1.05

El concurs Victor Alari s’amplia amb el Premi Únic de Poesia

Les bases del 9è Concurs de Contes i Narració Breu 2005 Víctor Alari ja es poden consultar a través de lapàgina web municipal. El termini màxim per a la presentació de les obres participants serà fins el 5 d’abril, a les vuit del vespre. Mentre que el lliurament de premis es farà el 23 d’abril, festivitat de Sant Jordi, a les set de la tarda al cinema Mediterrani.
Més informació clikant aquí
ICb DEMANA QUE S'ACCELERI LA CONSTRUCCIÓ DE LA SEGONA ESCOLA DE PRIMÀRIA

Pilar González, regidora d'Educació i Joventut de l'Ajuntament de Cubelles, va rebre, divendres dia 21 de gener, la visita de la senadora catalana Assumpta Baig a la nova escola Vora del Mar inaugurada aquest curs. Acompanyades per la directora del centre, Joana carbonell, Assumpta Baig i Pilar González, van tractar de la necessitat d'accelerar les obres d'ampliació d'aquesta escola per fer front al creixement del municipi. La millora de les instal.lacions educatives a Cubelles és una de les prioritats d'ICb en aquesta legislatura i així li va fer conèixer de primera mà Pilar González a la senadora Baig.
Free Culture, el último libro de Lawrence Lessig, traducido al castellano y gratuito en versión PDF

Como parte de un proyecto más amplio sobre las artes y el copyright, en Elástico.net han traducido Free Culture, el último libro de Lawrence Lessig, la figura más prominente a nivel mundial en el campo del ciberderecho.
Catedrático de la universidad de Stanford, Lessig es autor también del fundacional Código, y otras leyes del ciberespacio, y de "The Future of Ideas". Es también presidente de Creative Commons (100 días de las licencias Creative Commons España), una compañía sin ánimo de lucro que con sus licencias "a medida" intenta crear un espacio de creatividad más allá de la camisa de fuerza que supone hoy el copyright. Quien quiera saber más, puede pinchar en estos enlaces a su blog, a Creative Commons, y a este largo artículo que le dedicó Wired en el 2002.
Más información en Elástico.net



24.1.05

OPINIó / JESÚS MARTÍN BARBERO*

«El lugar para renovar
la democracia no es el
Estado, es la ciudad»

Para Martín-Barbero, «todavía el espacio de encuentro colectivo es muy valorado por la mayoría». Dice que no es la televisión la que atrinchera a la gente en el ámbito privado, sino la degradación del espacio público. Habla de la pauperización de los lazos sociales y de la pérdida de la memoria relacionada con la obsolescencia con que se fabrican los objetos.
*Per seguir llegint clikar aquí

MÉS DE SET MILIONS D'EUROS PEL NOU PORT ESPORTIU

L'empresa promotora del projecte d'instal.lació d'un port esportiu a la zona coneguda com Les Salines de Cubelles invertirà 7.767.039, 11 milions d'euros en la construcció d'una dàrsena esportiva, segons es desprén de les dades facilitades per la Direcció General de Ports i Transports.
Més informació a: Direcció General de Ports i Transports
JA SOM, SEGONS ELS CENS, 9.549 HABITANTS

L'Institut Nacional d'Estadística ha comunicat, en data 22 de desembre de 2004, el resum numéric definitiu del fitxer padronal del municipi de Cubelles i estableix un total de 9.549 habitants. Aquesta és la xifra que segons l'I.N.E es pren com a oficial en data 1 de gener de 2004 i aquesta és la xifra aprovada pel Ple de l'Ajuntament de Cubelles en la seva darrera sessió d'aquest mes de gener.
ELECCIÓ DELS COMPONENTS DE LES MESES ELECTORALS PEL REFERENDUM SOBRE LA CONSTITUCIÓ EUROPEA

El Ple de l'Ajuntament de Cubelles es reunirà, el proper dimecres dia 26 de gener, a les 20 hores, per tractar un únic punt en l'ordre del dia:
1.- Designació de membres de les meses electorals pel referendum consultiu de ratificació del tractat que estableix una constitució per Europa.